Malaga, solkystens oversete storby

Vi giver her vores bud på 5 must-sees i byen.

Malaga set fra Alcazaba fæstningen. Foto: Campaya.dk

Málaga er den 6. største by i Spanien og den er hovedby i provisen Andalusien. Málaga har en dejlig middelhavstemperatur, med varme sommermåneder og milde vintre, det gør Málaga til en dejlig feriedestination året rundt. Om sommeren er Málaga, en yndet badeferie destination og om vinteren er klimaet, mere til museums besøg og shopping. Vi giver her 5 bud, på hvad man skal se når man besøger Málaga.
Alcazaba

En af de smukke gårdhaver på toppen af Alcazaba fæstningen. Foto: Campaya

Alcazaba fæstningen er Málagas mest betydningsfulde monument og den står og troner over byen i alt sin fordums pragt. Alcazaba er en af de bedst bevarede mauriske fæstninger i Andalusien og konkurrerer med den mere kendte fæstning Alhambra i Granada. Alcazaba kan dog ikke konkurrerer på den majestætiske størrelse af Alhambra, men Alcazaba er noget mere velbevaret end Alhambra.

Læs mere her

Monte de Gibralfaro & Castillo de Gibralfaro 

Gibralfaro. Foto: Campaya.dk

Malaga ligger helt ud til Middelhavet, men man skal ikke mange meter ind i byen, før terrænet stiger dramatisk. Og det er en smuk oplevelse at bevæge sig op af de mange stentrapper og snoede stier fra bunden af det mindre bjerg Monte de Gibralfaro, der findes midt i byen. Det ene indhak i bjergsiden afløser det næste, og afsatserne er belagt med store stenplader og smukke botaniske arrangementer. 

Læs mere her

Castillo de Gibralfaro. Foto: Campaya.dk

Høj hævet over de mange højhuse i Málaga ligger der et levn fra middelalderen, Castillio de Gibralfaro. Sceneriet på toppen af middelalderborgen Castillo de Gibralfaro er som taget ud af et afsnit Game of Thrones. I hvert fald hvis man for en stund er i stand til at ignorere det pulserende storbyliv, der omslutter bjerget fra alle sider. I klart vejr kan man fra fæstningsværkets top skue Afrika på den anden side af Middelhavet, og det historiske byggeri tillader tankerne at flyve tilbage til middelalderens store dramaer og magtkampe mellem stormænd, konger og kejsere.

Læs mere her

Atarazanas

Atarazanas madmarked. Foto: Campaya.dk

Madmarkeder er et must ethvert sted man besøger det fortæller en historie om det givne område man er i og viser meget om et lands kultur og traditioner. Derfor skal man heller ikke fornægte sig den store oplevelse der er at gå på opdagelse i Málagas største madmarked mid i byen Atarazanaz. En kort gåtur fra Hovdgaden ligger Atarazanaz og man kan vælge kun at gå på opdagelse eller købe nogle af de lækre spanske delikatesser med hjem. Det er også muligt at spise på markedet.

Læs mere her


Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación

Málagas katedral. Foto: Campaya.dk

Eller i daglig tale Málagas lille enarmede dame. Midt i den gamle bydel i Málaga ligger Málagas katedral. Den bliver kaldet den lille enarmede dame da den kun har et tårn. Der skulle have været to tårne på katedralen, men pengepungen løb tør før idéerne og den blev derfor opført med kun et tårn. Når man står på gaden og kigger op, på det høje overvældende bygningsværk, ligner det ikke just et projekt der løb tør for midler heller ikke indefor i den smukke katedral ser der ud til at være sparet.

Læs mere her


Rosaleda-stadion -Malaga CF

Málaga FC. Foto:

Malaga er ikke en af de største spanske klubber. Langt fra. Med nogle af verdens største klubber som Barcelona og Real Madrid som modstandere er konkurrencen mere end benhård. Fra august til maj er det muligt at overvære en kamp på La Rosaleda, byens stadion med plads til knap 30.000 tilskuere, mens det hele året er muligt at besøge stadionet og få en guidet tur rundt i de hellige gemakker. 

Læs mere her


La plaza de toros

ITyrefægterarenaen i Málaga. Foto: Campaya.dk

Tyrefægtning blev for få år siden officielt gjort til en del af den spanske kulturarv. I Malaga kan du dykke ned i et emne, som i den grad deler vandene. For Hemingway var tyrefægtningen en smuk kamp mellem manden og dyret. Manden mod naturen. Han betragtede det som en kunstart, som inspirerede ham i mange af hans litterære værker og fyldte hans liv med stor glæde og passion. I dag er mange stærke modstandere af konceptet, og ifølge dyreværnsforeningen Anima er tre fjerdedel af den spanske befolkning sågar selv imod. Uanset om man er fortaler eller modstander kan man på La plaza de toros i Málaga opleve både historien bag tyrefægtning og selve scenariet.

Læs mere her