ADVARSEL! dine sanser vil muligvis eksplodere når du går ind på Atarazanas marked

Glem alt om supermarkeder, i Malaga går man på markedet for at handle ind og det kan varmt anbefales. Her findes alt, grøntsager, kød, fisk, ost, alt hvad hjertet kan begære. Og det hele er i så frisk en udgave at det næsten selv hopper ned i kurven til dig. 


Frisk grønt og frugt på Atarazanas markedet. Foto: Campaya.dk

Det største og mest kendte marked i Malaga er Atarazanas, som ligger tæt på hovedvejen Alameda Principal og togstationen. Det ligger i en smuk gammel bygning der oprindeligt blev bygget som et skibsværft. Der ligger også to mindre markeder i Malaga centrum - Mercado de la Merced ligger lige vest for Plaza Merceds nordvestlige hjørne, mens Mercado de Salamanca ligger nord for det historiske centrum på hjørnet af Calle Salamanca og San Bartolomé.

Alt bliver betalt efter vægt på Atarazanas markedet i Málaga. Foto: Campaya.dk

Jeg er personlig en kæmpe fan af madmarkeder og det er et af de ting jeg absolut må besøge hvorend jeg er i verden, da jeg syntes det fortæller utroligt meget om et lands kultur og Atarazanas skuffer absolut ikke. Her bliver alle sanser virkeligt bragt til live. Duftesansen kommer på overarbejder sammen med synssanen som man går gennem de smukke haller i Atarazanas. Her er et rigt udvalg af alle Málagas specialiteter nogle mere indbydende end andre. Personligt kommer jeg nok aldrig til at smage de lange knivmuslinger, da jeg har det svært med at de ligger og bevæger sig på disken og de lidt ligner snot. Men friske det er de ihvertfald!

Der er et hav af mere eller mindre indbydende muslinger og skaldyr på Atarazanas. Foto: Campaya.dk

Atarazanas markedet har gennemgået en stor forvandling siden det i det 1400 århundrede blev bygget som et skibsværft, i hjertet af Malaga. Gennem tiden har der både været kloster, militær lager og hospital før det i 1868 blev revet ned og genopbygget på den originale jernkonstruktion til det madmarked vi ser i dag. Senest er det blevet renoveret til sin fordum glans i 2008 til 2010. I dag ligger Atarazanas nærmest midt i byen og det kan være svært at forestille sig at havnen på et tidspunkt gik helt herop.

Valgene er mange på Atarazanas og mådehold kan være svært, når man går rundt mellem de mange boder. Foto: Campaya.dk

Har man ikke mod på selv at tilberede de mange spændende råvarer der er at finde på Atarazanas markedet er det også muligt at spise der, der er i den ene ende af markedet et lille udvalg af restauranter hvor man kan nyde traditionelle spanske retter, frisk lavet og frisk serveret.

Frisklavet paella serveret på Atarzanas. Foto: Campaya.dk

Når man kommer ud af Atarazanas føles det ihvertfald lidt som om varene selv er hoppet ned i poserne, da de er umanerligt tunge at slæbe hjem. Men glæden ved at have købt friske råvarer og delikatesser opvejer til fulde mine tunge arme. 

Hvor finder jeg Mercado de Atarazanas?

Mercado Atarazanas

Calle Aterazanas, Malaga.

Åbent mandag til lørdag kl. 8-14.