Abra kadabra Alcazaba

Oplev en ægte middelalder fæstning med udsigt til nutiden.


Alcazaba fæstningen om aftenen. Foto: Campaya.dk

Næsten lige meget hvor du står eller går i Málaga by kan du se et fragement et lille stykke af Alcazaba fæstningen og lige meget hvor du står eller går på Alcazaba har du en smuk udsigt over Málaga.

Fæstningen Alcazaba våger smukt over Málaga by og virker næsten magisk i aftens lys. Alcazaba fæstningen er Málagas mest betydningsfulde monument og den står og troner over byen i alt sin fordums pragt. Alcazaba er en af de bedst bevarede mauriske fæstninger i Andalusien og konkurrer med den mere kendte fæstning Alhambra i Granada. Alcazaba kan dog ikke konkurrere på den majestætiske størrelse af Alhambra, men Alcazaba er noget mere velbevaret end Alhambra.

Vejen gennem fæstningen der fører en gennem de mauriske porte. Foto: Campaya.dk

Indgangen til Alcazana er lige ved siden af det romerske amfiteater midt i byen og den er nem at finde frem til. Når der fremføreres teater på Amfiteateret foran danner de besøgende på Alcazaba fæstningen en smuk silhuet  for teaterstykket. Om dagen hvor der ikke er teater står Alcazaba fæstnigen som en stor flot kulissen til scenen foran.

Udsigten fra paladset på toppen af Alcazaba fæstningen. Foto: Campaya.dk

Alcazaba blev bygget på ruinerne af en romersk fæstning fra omkring år 756-780 e.Kr. , Alcazaba oprindelige formål var et forsvar mod pirater, takket være sin position havde borgen udsigt over byen, ned til havet og helt over til Afrika. Udsigten i dag er stadigt lige storslået og man kan fra de fleste steder på fæstningen få et utroligt skue over Málaga by, havet og hvis vejret tillader det Afrika.


Alcazaba fæstningen Foto: Campaya.dk

Alcazaba fæstningen Foto: Campaya.dk

Den første port du passerer på din vej op gennem fæstningen til paladset er Puerta de la Bóveda, dette var den originale indgang. På vejen op ser man en række smukke mauriske porte som Puerta de la Columnas og El Arco de Cristo.


På vejen op kommer man til den skønneste lille have med at springvand i midten, her kan man ikke alene nyde haven men også udsigten over Málagas marina og havn. Når man når helt op til toppen hvor selve paladset ligger kan man gå rundt i de tre gårde fra henholdsvis det 11., det 13. Og det 14. Århundrede samtidig med at du går gennem de arkæologiske fund i museums delen. Det er ikke alene en smuk tur op af de stenbelagte stier udsigten fra fæstningen er også overvældende smuk flere steder. Mens man går rundt herinde kan man blive ved med at finde små "hemmelige" afkroge at blive facineret af.


Den lille have på vej mod toppen af Alcazaba fæstningen Foto: Campaya.dk

Udsigt over Málaga by fra Alcazaba fæstningen Foto: Campaya.dk

Alcazaba fæstningen er bestem et besøg værd der er både udsigt og historie i en samlet pakke. Den er nem at finde lige ved siden af amfiteateret.

Åbningstider og Entré:

Mandag 09:00 til 18:00

Tirsdag til søndag

Sommer: 09:30 til 20:00

Vinter: 8:30 til 19:30


Alcazaba: 2.20 €

Alcazaba + Gibralfaro: 3,50 €

Der er fri adgang om søndagen efter kl. 14.00


Hvor finder jeg Alcazaba?

Indgang: ved Plaza de Aduana og det romerske amfiteater  

Calle Alcabazilla 2.