Besøg den lille enarmede dame i Málaga

Ved et besøg i Málaga bør man helt sikkert runde katedralen i centrum, Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación . Málagas katedral er romersk-katolsk og bliver i daglig tale kaldt den lille enarmede dame.

Den enarmede dame set fra gaden. Foto: Campaya.dk


Katedralen ligger lige midt i centrum af byen og troner majestætisk med sit ene tårn. Den skulle egentligt have haft to tårne, men på grund af pengemangel blev det kun til det ene, og katedralen kaldes derfor i daglig tale ”La Manquita”, der betyder ”den lille enarmede dame”.


Katedralen blev opført i perioden fra 1528 til 1782 efter planer udfærdiget af Diego de Siloe, og den repræsenterer flot renæssancestilen frem til nyklassicismen. Katedralen er bygget lige på det sted, hvor den største moské var placeret under Málagas besættelse af mauerne. 


Til trods for, at pengepungen åbenbart løb tør for bygherrene, er det en meget smuk katedral, der ligger midt i hjertet af Málagas gamle bydel. Både udvendig og invendig er der masser af finessér at gå på opdagelse i, og den er helt sikkert et besøg værd, når man er i Málaga.

Málagas katedrals storslåede interiør. Foto: Campaya.dk

Kirkens interiør skuffer heller ikke. Interiøret er udført i renæssancestil, og den velkendte katolske storhed fornægter sig ikke, når man træder ind af kirkedørene. Her går skønhed og spiritualisme hånd i hånd, og det er svært at holde fokus, som man står der og bliver overvældet af alle de smukke dekorationer, der er overalt i kirkens store rum. Katedralen har desuden indrettet et museum, hvor du kan se historiske religiøse malerier, skulpturer og manuskripter.


Haven bag Málagas katedral. Foto: campaya.dk

Haven bag katedralen er et yndet udflugtsmål for mange, og den er skøn at nyde en stille stund midt i Málagas pulserende liv. Haven er kendt for sine appelsintræer og små fine springvand.


Malagas biskop bor i det smukke røde palads Palacio Episcopal, som ligger foran katedralen. Der er i virkeligheden tale om to paladser, det første fra 1500-tallet og det andet fra 1762. Facaden på sidstnævnte er udført i lyserød, hvid og grå marmor i barok stil med pilastre og gesimser. Der er masser af restauranter på det lille torv ved katedralen, hvor man kan nyde en god spansk frokost og en canja (lille fadøl).


Palacio Episcopa. Foto: Campaya.dk

Åbningstider og Entré

10:00 til 18.00 mandag til fredag

10:00 til 17:00 Lørdag

Gratis adgang søndag fra 14:00 indtil 18:00


Indgangen koster 5 €


Hvor finder jeg Katedralen?

Katedralen er beliggende i det historiske centrum.

Calle Molina Lario 9, 29015 Malaga