Kom helt tæt på verdens bedste fodboldliga på Malagas hjemmebane

La Rosaleda huser en af fodboldklubberne i den bedste spanske række, Malaga CF. Foto: Campaya.dk.

Malaga CF har aldrig vundet en titel af betydning, men det afholder ikke klubben fra at have en stolt selvforståelse, som kommer til udtryk på det intense Rosaleda-stadion.


Malaga er ikke en af de største spanske klubber. Langt fra. Med nogle af verdens største klubber som Barcelona og Real Madrid som modstandere er konkurrencen mere end benhård. Det afholder imidlertid ikke befolkningen i og omkring den andalusiske storby fra at begejstres over den lokale fodboldstolthed, og holdet leverer da også solide resultater i den spanske La Liga, hvor de har etableret sig som et solidt midterhold.


Fra august til maj er det muligt at overvære en kamp på La Rosaleda, byens stadion med plads til knap 30.000 tilskuere, mens det hele året er muligt at besøge stadionet og få en guidet tur rundt i de hellige gemakker. Turen koster ti euro. På rundvisningen får man et kig ind bag kulisserne i en professionel fodboldklub. Man kommer en tur ind i omklædningsrummene, pressecenteret, og man får ikke mindst lov til at komme helt ned til græstæppet og kan sætte sig og nyde udsigten fra udskiftningsbænken.


Stadionet har også et mindre museum, hvor man kan dykke ned i klubbens mere end 100-årige historie. I 2010 blev klubben som så mange andre fodboldklubber overtaget af en rigmand -  i dette tilfælde kommer han fra Qatar. Siden da har klubben som højdepunktet nået kvartfinalen i Champions League i 2013.


Stadionet ligger en kort spadsertur fra Malagas centrum.


Du kan komme på guidet tur på stadionet og blandt andet se omklædningsrummene. Foto: Campaya.dk.

På turen rundt på stadion får du også et kig ind i klubbens pressecenter. Foto: Campaya.dk.

La Rosaleda ligger få kilometer fra Malaga centrum. Det er let at komme dertil med bus eller på gåben. Foto: Campaya.dk.


Er du interesseret i fodboldrejser, kan du se mere her.