Middelalderen ligger på toppen af et bjerg i Malaga

Fæstningsværket Castillo de Gibralfaro ligger på toppen af Malaga. Foto: Campaya.dk.

Højt over Malaga troner middelalderborgen Castillo de Gibralfaro med bjergtagende udsigt over byen og middelhavet.

Sceneriet på toppen af middelalderborgen Castillo de Gibralfaro er som taget ud af et afsnit Game of Thrones. I hvert fald hvis man for en stund er i stand til at ignorere det pulserende storbyliv, der omslutter bjerget fra alle sider. I klart vejr kan man fra fæstningsværkets top skue Afrika på den anden side af Middelhavet, og det historiske byggeri tillader tankerne at flyve tilbage til middelalderens store dramaer og magtkampe mellem stormænd, konger og kejsere.

Det er for ganske få euro muligt at besøge borgen, der oprindeligt blev bygget med et todelt formål. Det store bygningsværk skulle huse et stort antal spanske tropper og samtidig beskytte Malagas eksisterende fæstningsværk, Alcazaba. De to borge ligger tæt ved hinanden opad det mindre bjerg Monte de Gibralfaro midt i byen, og tidligere har det været muligt for de spanske soldater at bevæge sig fra den ene borg til den anden. I dag er der ikke længere åben forbindelse mellem fæstningerne, så hvis man vil besøge begge steder - hvilket i høj grad kan anbefales - må man tage en slentretur igennem en bjergpark, der tilbyder det ene mere sceniske udsigtspunkt efter det andet. Turen er for naturelskere et must og et af de absolutte højdepunkter på en tur til Malaga.

Der er mange smukke udsigtspunkter i bjergparken mellem de to fæstninger. Foto: Campaya.dk.

Der er udsigt til hele Malaga fra bjerget. Man kan blandt andet få et kig ned i byens tyrefægterarena. Foto: Campaya.dk.


Læs mere om Malagas gamle tyrefægterarena her.


Læs mere om den smukke bjergpark her.


Borgen var uindtagelig

I en periode efter sin anlæggelse blev borgen betragtet som den mest uindtagelige borg på hele den iberiske halvø. Selve borganlægget består af en ydre- og en indermur. Den yderste mur slynger sig mellem otte tårne, hvorfra de patruljerende vagter i sin tid kunne gøre hold og spejde ud i horisonten i strategiske retninger. Ydremuren er forbundet med Alcazaba-borgen længere nede af bjerget, så byen i en ubrudt linje kunne forsvare sig mod indtrængende fjender.

Selve borgen er inddelt i to områder - en øvre og en nedre del. Den øvre del betragtes som borgens primære gård, hvor der findes et informationscenter, som tilbyder indsigt i borgens historie og dens beboeres spektakulære liv. Der findes hertil et antal badeområder, hvor et af badene er hugget 40 meter ned i klippen. Den nedre del af borgen husede i sin tid en stor del af de spanske soldater og heste, der var udkommanderet til Malaga, og den dag i dag er det stadig muligt at se de velbevarede bygninger.

Det er muligt at besøge borgen hele året rundt fra morgen til aften.

Fra borgmurene er der udsigt til bjergene, byen og middelhavet. I klart vejr kan man se Afrika. Foto: Campaya.dk.

De indre borgområder indeholder et væld af spændende områder. Foto: Campaya.dk.