Udsigtsposterne i byen: Bestig Monte de Gibralfaro midt i Malaga

Udsigten fra en af de mange udsigtsposter på bjerget Monte de Gibralfaro. Foto: Campaya.dk.

Midt i Malaga findes et mindre ‘bjerg’, hvorpå der er anlagt en række parklignende indhak. Der findes derfor et stort antal udsigtsposter over byen og havet.


Malaga ligger helt ud til Middelhavet, men man skal ikke mange meter ind i byen, før terrænet stiger dramatisk. Og det er en smuk oplevelse at bevæge sig op af de mange stentrapper og snoede stier fra bunden af det mindre bjerg Monte de Gibralfaro, der findes midt i byen. Det ene indhak i bjergsiden afløser det næste, og afsatserne er belagt med store stenplader og smukke botaniske arrangementer.


De små pladser ligger i forlængelse af hinanden op ad bjergets side. Foto: Campaya.dk.

Stierne er indrammet af planter. Foto: Campaya.dk.

Opstigningen er hård, men smuk. Foto: Campaya.dk.

Et snørklet trappe- og stisystem fører op ad bjerget. Foto: Campaya.dk.

Der findes et væld af blomster, buske og planter, som indrammer klippevæggene og den stenklædte opstigning på skønneste vis. Flere af trappeopgangene er omkranset og overdækket af buske, som giver en fornemmelse af at være midt i en rustik slotspark.


Det er svært at tro, at der kan gemme sig så fin en naturoplevelse midt i en stor og vibrerende by som Malaga. Ikke desto mindre er det sandt, og bjerget indeholder en ufejlbarlig, rå middelhavsstemning med de stejle klippesider og det sandede underlag, som tilbyder et naturskønt afbræk fra storbyen.


Bjerget i Malagas centrum er et opsøgt tilflugtssted for både lokale og turister, når bylivet skal lidt på afstand. Foto: Campaya.dk.