10 gode grunde til at besøge Málaga

Hvis du overhovedet behøver nogen.

Okay. Her hos os skal der ikke meget overtalelse til at smutte en tur til Solkysten. Men hvis du ikke er helt overbevist om, at en tur til Spaniens turistmekka "costa del sol" er noget for dig, så lad os give dig 10 gode grunde til at besøge Andalusiens hovedby Málaga.


1. En fornøjelse for sanserne - Atarazanas madmarked

Atarazanas madmarked set udefra. Foto: Campaya.dk

Der er ingen sanser, der ikke kommer i fuld sving, når man besøger det store madmarked midt i Málaga. I et gammelt skibsværft ligger der i dag et af Málagas mest populære madmarkeder, og det alene er helt sikkert grund nok til at hoppe på flyveren til Málaga. Her kan man enten selv fylde kurven med lækkerier til aftensbordet, eller man kan nuppe et par lokale retter i en af restauranterne i markedet.

Læs mere om Atarazanas her.

2. Shopping i Málaga

Hovedgaden i Málaga. Foto: Campaya.dk

Trænger klædeskabet til en opdatering, eller har du bare brug for lidt storbystemning? I Málaga er alle de store internationale kæder repræsenteret sammen med en række mere eller mindre lokale forretninger. Hovedgaden i Málaga er overdækket, så selv om solen bager, kan man gå fra forretning til forretning uden sved på panden.

Læs mere om Shopping i Málaga her.

3. Badestranden midt i byen

Malagueta stranden. Foto: Campaya.dk

Er kuløren ikke helt i top, kan du arbejde på den perfekte "tan" på Malagueta stranden. I Málaga kan man kombinere en storbyferie med badeferie. Brug dagen på solvognen eller i vandkanten med at bygge sandslotte med ungerne. Siesta er vidt udbredt i Málaga, og de fleste butikker holder lukket midt på dagen, men til gengæld har de åben til sent på aftenen. Så man går ikke glip af noget ved at nyde dagen fra strandkanten.

4. Marinaen i Málaga

Marinaen i Málaga. Foto: Campaya.dk

De store krydstogtskibe ligger til ved havnekajen i Málaga cirka hver anden dag i højsæsonen. Det gør Málaga til Spaniens næstvigtigste havneby efter Barcelona. Med udgangspunkt i den nyanlagte marina er man inden for gåafstand til de fleste attraktioner, og havnen er en attraktion i sig selv.

Læs mere om det nye havneområde i Málaga her.

5. Gibralfaro fæstningen

Castillio de Gibralfaro. Foto: Campaya.dk

Sceneriet på toppen af middelalderborgen Castillo de Gibralfaro er som taget ud af et afsnit Game of Thrones. Middelalderborgen, der blev bygget som en forsvarspost mod pirater, står i dag som en af de mest velbevarede middelalderborge i Spanien. Den kan ikke konkurrere med den mere kendte Alhambra-fæstning, i Granada,  i sin størrelse, men hvad den ikke har af storhed, kompenserer den for i velbevarelse.

Læs mere om Castillio de Gibralfaro her.

6. Fodbold i Spaniens bedste liga

La Rosaleda stadion. Foto: Campaya.dk

Malaga er ikke en af de største spanske klubber. Langt fra. Med nogle af verdens største klubber som Barcelona og Real Madrid som modstandere er konkurrencen mere end benhård. Fra August til Maj er det muligt at overvære en kamp på La Rosaleda stadion tæt på byen.

Læs mere om La Rosaleda her.

7. En kulturarv i forandring: La plaza del toros

La Plaza de torres. Foto: Campaya.dk

Málaga er et af de sidste steder man kan opleve tyrefægtning i Spanien, til trods for mange protester mod de vilde kampe har Spanien ophøjet tyrefægtning til en del af deres kulturarv og man kan på Plaza de toros få et indblik i tyrefægtningen historie på det tilhørende museum eller vælge at opleve matadoren og tyren i kamp.

Læs mere om Plaza del toros her.

8. Det arabiske islæt -Hammam

Hammam al andalus, Málaga. Foto: Hammam al andalus.

Der er flere arabiske bade i Málaga som et levn fra den tid, hvor Andalusien var under arabisk indflydelse. De er helt sikkert et besøg værd, for en stund træder man ind i en helt anden verden, hvor alt stress og jag forsvinder.

Læs mere om Hammam her.

9. Spansk kulturarv -Flamenco

Flamencodanser. Foto: Campaya.dk 

Der findes næsten ikke noget mere spansk end Flamenco. I Málaga kan man opleve den eksotiske melankolske dans flere steder - nogle steder mere turistet end andre - men und dig selv den autentiske oplevelse af flamencoen.

Læs mere om Flamenco her

10. Som om du behøver flere gode grunde.