Miniguide til Blåvand


Ferieperlen i det vestlige Danmark.  Zoologisk have, håndlavede bolcher og kilometerlange hvide sandstrande. Blåvand er ideel til afslapning og familiehygge. På den yderste spids af den jyske vestkyst ligger Blåvand, en af Danmarks mest eftertragtede ferieperler. Stedet, der med sine små stråtækte huse, hyggelige restauranter og lækre badestrande, tiltrækker tusindvis af besøgende i sommermånederne.


Der er meget at se og gøre i det vestjyske feriemekka. Vi har samlet nogle af de mest interessante udflugtsmuligheder til jer herunder.

Ved stranden troner Blåvandshuk fyr sig op omgivet af klitter, plantager og kilometerlange hvide sandstrande. Fra toppen af det 39 meter høje tårn kan du se udover Blåvand samt Horns Rev, hvor du finder verdens største havvindmøllepark.


I klitlandskabet syd for Blåvand ligger Tirpitz stillingen. Et bunkeranlæg påbegyndt af tyskerne under anden verdenskrig, som oprindeligt skulle have været en del af Atlantvolden. En uigennemtrængelig befæstning, der skulle have strukket sig langs hele Atlanterhavet. I dag er arkitektvirksomheden Bjarke Ingels Group ved at omdanne bunkeranlægget til et nyt museum, der skal indeholde en række forskellige udstillinger.

Den lille charmerende by byder på seværdigheder for hele familien. Hos glaspusteren puster børn som voksne deres egne glas, og hos Blåvand Lys samles de om glæden ved at dryppe deres egne lys.


Skulle trangen til søde sager melde sig, er Blåvand Bolcher et besøg værd. Her kan du på nærmeste hold opleve produktionen af farvestrålende, håndlavede bolcher, og efterfølgende smage på varen.


Det er også muligt at opleve hvide løver og røde kæmpekænguruer i Blåvand Zoo. Her svinger aberne sig rundt i deres bure, mens fugle flyver rundt om ørerne på de besøgende gæster.Hvis I har lyst til at dykke ned i historien, tilbyder værktøjsmuseet Høvlehuset et spændende kig ind i den stolte danske tradition for træbearbejdning. Museet har samlet et stort udvalg af de forskellige værktøjstyper, der er blevet brugt fra år 1700 frem til år 1950 til alt fra skibsbyggeri til snedkerarbejde og sågar violinbyggeri, og ejerne tilbyder guidet rundvisning og historiefortælling om værktøjet.


Høvlehuset er idyllisk beliggende i en gammel stråtækt bondegård i udkanten af Blåvand og er absolut et besøg værd, hvis I gerne vil have et lidt utraditionelt indblik i datidens Danmark og vores håndværkstradition.


Høvlehuset er placeret tæt ved skov i udkanten af Blåvand. Foto: Høvlehuset.

Museet har et væld af gammelt værktøj, som har været brugt op igennem tiden. Foto: Høvlehuset.
Skulle sulten melde sig efter en lang dag med sightseeing, kan du få en kulinarisk oplevelse i en af byens mange fantastiske fiskerestauranter. Blåvand er en ferieperle på jydske vestkyst, hvor du og familien kan nyde mange spændende aktiviteter.