Hvad laver man i sommerhuset, når det regner?

Mange forbinder sommerhus ferie med strand og vand. Badning og masser af leg i haven. Men hvad nu hvis vejret ikke er til stranden og det mest af alt er brug for at lege indendørs eller med gummistøvler på. Er det så stadig fedt at holde ferie i sommerhus. JA SELVFØLGELIG ER DET DET 

Sommerhusferie i regnvejr.


-og her er et par bud på hvad man kan lave, når nu ferien står for døren. Vi har været i tænkeboksen og fundet på et par idéer, der kan give god underholdning både udenfor og indenfor, når nu vi ikke skal på stranden. Der er jo noget med at der ikke findes dårligt vejr kun forkert påklædning .........


Ting-finder-leg

Start med at finde en plan flade på jorden hvor tingfindermuseet skal ligge. Find tynde grene til at ”tegne” en firkant, herefter inddeles firkanten i endnu mindre firkanter med flere grene.

Gå på jagt med ungerne i skoven og saml alle de sjove, fine, mærkelige naturlige og unaturlige ting, som skoven gemmer på.

Så skal sagerne udstilles. Læg det hele vilkårligt i de små firkanter, eller lav små systemer – naturlige ting i en stor firkant, unaturlige ting i en anden firkant, eller lav hver jeres lille museum og gå på besøg i hinandens.


Male på sten

Find en masse sten på stranden eller i skoven og skriv ord, bogstaver, tegn eller tal på dem. Her kan alle være med også de helt små, kan være med til at finde sten og male på dem.

At male på sten kan være sjovt for alle.

De lidt større børn kan skrive bogstaver på stenene der så kan bruges til at øve  ord. Så er det bare om at komme i gang med at skrive og sammensætte sjove, fjollede og opfindsomme sætninger.  De mindre børn kan bare male farver eller der kan males dyr på de forskellige sten.

Trylledej & modellervoks

Trylledej er jo en klassiker og der er leg til masser af timer i en portion af trylledejen. Man kan jo bruge kreationerne til gaver til bedsteforældrene eller andre der står på julegave listen

Opskrift trylledej: 

 • 2 dl hvedemel

 • 1 dl fint salt

 • 1 spsk olie

 • ca 1 dl vand

Alle ingredienser blandes, men tilsæt vandet lidt af gangen. Dejen skal være som modellervoks og skal lige hvile en time inden den tages i brug. Bag figurerne i fire timer ved 100 grader eller 1 time ved 50 grader, 1 time ved 75 grader, 1 time ved 100 grader og 1 time ved 125 grader.

Har man ikke tålmodighed til trylledejen kan man også lave sin egen modellervoks hvilket som regel også giver timevis af god leg ved spisebordet indenfor.

Opskrift til modellervoks:

 • 2 dl mel,
 • 1dl fint salt,
 • 1 tsk vinsyre.

Ovenstående blandes i en gryde. Derefter tilsættes:

 • 3 tsk olie,
 • 2 dl vand,
 • ½ fl. frugt farve ( lille)

Rør rundt ved lavt blus, det ligner noget pludder pjask, men bliver pludseligt tykt. Kan bruges med det samme, skal dog lige køle af. 
Kan derefter lægges i bøtter med låg og opbevares i køleskabet.

Store bagedag

Hvem har ikke lyst til kage i regnvejret.

En god idé i regnvejr kan være at bruge dagen sammen i køkkenet, om det er brød eller kager der bliver bagt er ikke det afgørende, men det at man har tid til at gøre det sammen. Har man lyst til at kaste sig ud i bage eventyret er her opskrriften på lækre børne muffins og de kan jo pyntes som man har lyst og tålmodighed til opskriften får du her


 • 40g smør
 • 180g sukker
 • 150g hvedemel
 • ½ tsk natron
 • ½tsk bagepulver
 • ½ tsk vaniliesukker
 • ½ dl kakao
 • 1 dl. mælk 
 • 1 æg

Hæld alle ingredienserne op i en skål, og rør det godt sammen med en elpisker. Hæld dejen op i parpirsforme, men fyld dem kun halvt op! sættes på en bageplade, stilles midt i ovnen og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.  Alternativt kan man jo altid købe en af de færdige kageblandinger med i sommerhuset.

Leg med mad

Mens trylledejen bager kunne man gå ombord i denne hjemmelavede leg. Lav en spilleplade med seks felter. Skriv et af tallene fra et til seks i hvert af felterne. Læg noget guf på hvert felt, det kan være alt fra chokolade, æblestykker, rosiner, appelsin, vingummier, peanuts til gulerødder, det er helt frit valg.

Slå nu med en terning på skift og spis en bid af det, der ligger på det felt, som terningen viser. Der kan jo være rift om de "gode felter"  og det er en hyggelig måde at eftermiddags snacke på ;-)

Bygge drager

Er der blæst eller storm kunne det måske være en idé at bygge drager. Har man små børn med kan man bygge dem sammen og se dem flyver til vejrs. Har man lidt større børn med kunne man bygge hver sin og se hvis der klarer sig bedst i luften.  

Sjovt og hygge i blæst.

Har i brug for inspiration til seværdigheder, eller andre ting at lave i regnvejret, kan vi inspirere med nogle af disse ting:


Fjord og bælt i Kerteminde

Øhavets smakke- og naturcenter

Abelines gaard

Glyptoteket i København

Dybbøl mølle

Fiskeriets hus i Hvide sande