Kunst, kultur og afslapning i Gilleleje

Tag en slapper på stranden eller oplev nogle af de mange spændende attraktioner, som Gilleleje har at byde på.Byens hjerte er fiskerihavnen. Sjællands største. Stedet har da også bevaret mange af de idylliske gader og stråtækte huse fra dengang, byen kun var en fiskerby. I dag er Gilleleje dog mere end bare fisk. Stedet er en livlig turistby, der byder på mange spændende attraktioner i og omkring byen.


Den farvestrålende fiskerihavn i Gilleleje. Sjællands største. Foto: Campaya.dk

Den danske riviera

Som en del af den danske riviera finder du i Gilleleje nogle af Danmarks bedste sandstrande, et pulserende havnemiljø og kulturelle seværdigheder. Shoppingmuligheder er der også. Bevæger du dig op på gågaden, finder du butikker for enhver smag og masser af hyggelige caféer, hvor du kan nyde en forfriskning. På havnen spiser de besøgende turister nogle af stedets hyggelige fiskerestauranter, mens de lokale fiskere drikker kolde øl og tilfører stedet en lokal charme. Blandingen af Gilleleje som pulserende fiskerby og feriested er det, der gør byen speciel.


Gågaden i Gilleleje. Foto: Campaya.dk

Hos fiskerestauranten 'Adamsens Fisk' er der altid liv i sommermånederne. Foto: Campaya.dk

Kunst, kloster og overdådige slotte

Er du til kulturelle seværdigheder, kan du besøge Munkeruphus. Hjemmet for den anerkendte multikunstner Gunnar Aagaard Andersen, der i årtier havde et sprudlende kunstnerliv på stedet. Stedet fungerer i dag som udstillingssted, hvor du kan opleve skiftende udstillinger fra forskellige kunstnere. Esrum Kloster kan også besøges. Her kan du få et unikt indblik i livet som gudfrygtig munk og opleve et kloster, der har stået der siden år 1151. Ved Dronningmølle ligger Rudolph Tegners statuepark. Her kan du i det enebærvoksende og lyngklædte landskab bevidne skulptøren Rudolph Tegners monumentale og intense skulptører.


Rudolph Tegners statuepark. Foto: Campaya.dk

Langs den danske rivera er der også en masse små, idylliske feriebyer, du kan besøge. Herunder Hornbæk, Hundested og Tisvildeleje. Er du til slotte ligger Christian d. IV.’s overdådige kongeslot, Frederiksborg,  ikke langt derfra. Ligeledes kan du i Helsingør opleve Kronborg Slot, der er en del af UNESCOS verdensarv.


Kunne du være interesseret i at holde din næste ferie i Gilleleje,kan du klikke her, hvor du lige nu finder 200 sommerhuse i området.