12 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Lemvig (2024)


"Et sted mod vest på Jyllands kyst. Derude hvor sandet er så lyst..."

Sådan starter Tørfisks folkekære fællessang, som på en gang er en hyldest til et gammelt damplokomotiv og en kærlighedserklæring til livet mod nordvest.

Når I står på de hvidsandede klitskråninger og mærker bølgens brusen med den friske vind fra Vesterhavet, forstår I kærligheden til livet på kanten af Danmark. 

Og netop den fantastiske natur er omdrejningspunktet for mange oplevelser i og omkring Lemvig. 

Her kan I skrue op for tempoet og mærke adrenalinens pumpen eller give jer selv et roligt afbræk og mærke historiens vingesus. I kan også bare læne jer tilbage og nyde indsejlingen fra Limfjorden på det nye havneareal, hvor det summer af liv, jordbundenhed og glade mennesker.

Vi har samlet vores bud på, hvad der især er værd at opleve, et sted mod vest på Jyllands kyst.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Lemvig her


Vestjysk Friluftscenter

Naturen er din legeplads. Foto: Vestjysk Friluftcenter.

Kalder alle adrenalinjunkies.

Vestjysk Friluftcenter har med sin naturskønne placering syd for Lemvig lige ved byens flyveplads en lang række aktiviteter til alle jer, der elsker fart over feltet og en skærpet koncentration.

Mange timers action venter for dig og vennerne, når der skal dystes i alt fra paintball til rappelling, hvor der både står sved på panden og blå mærker på menuen.

Som det eneste sted i Danmark kan I prøve kræfter med offroad-kørsel med de nogle særlige sekshjulede køretøjer (se billedet ovenfor). De specielle køretøjer giver jer mulighed for at køre i al slags terræn. En unik oplevelse for dig og dine nærmeste, der sætter krav til koncentrationsevnen og uden tvivl kaster et grin eller to af sig.

Hvis I skal have testet grænserne eller bare konkurrere om, hvem der er den bedste, så er der en udfordrende oplevelse for jer hos Vestjysk Friluftcenter.  


Nr. Nissum Håndbryg

Designet af Nr. Nissums Håndbrygs øl er lige i øjet. Det samme er smagen af bryggene. Foto: Nr. Nissum Håndbryg.

I en lille landsby ved navn Nissumby brygges der specialøl til perfektion. Prikken over i'et ved lige netop dette bryggeri? Øllet håndbrygges. 

I nogle rustikke omgivelser på en autentisk gård er der godt og grundigt gang i bryggeriet ved Nr. Nissum Håndbryg. 

Her produceres velsmagende specialøl indenfor klassiske øltyper såsom mørk brown ale, læskende hvedeøl og sommerlig india pale ale. 

Smag på de våde varer i Nr. Nissum Håndbrygs intime gårdbutik, hvor der er gang i salget af øl og gavekurve. En oplagt gaveidé til en, man har nært.

Ønsker I at skrive nogle af de gode håndbryggertips bag ørene, så kan I med fordel deltage i stedets inkluderende kurser i ølbrygning. Det er i sig selv en uforglemmelig oplevelse.

Så  få slukket øltørsten ved eminente Nr. Nissum Håndbryg nær Lemvig og bliv en minderig samgs- og øloplevelse rigere. Skål!


Thyborøn

Så bliver det ikke mere vestjysk. Foto: Thyborøn.

Med det folkekære band, Tørfisk, og sangen VLTJ, så er Thyborøn allerede i de flestes bevidsthed.

Men udover en landskendt sang, hvad er Thyborøn så?

Kontrasternes sted, vil være et passende tema. På den ene side har Thyborøn det blæsende og brusende Nordsø, og på den anden den noget mere rolige Limfjord. 

Byens historie har samtidig givet anledning til en række spændende attraktioner, der fortæller om stedets store begivenheder gennem tiden. Krige på vandet bliver genfortalt på byens museums, heriblandt Jyllandsslaget fra 1916. 

Er historie ikke lige jer, så findes der også andre aktiviteter.

Hvert år bliver der den første lørdag i august afholdt Fiskedag. Her vil I som besøgende opleve god musik og få mulighed for at smage på stedets spise nummer 1; de friskfangede fisk.


TUSKÆR Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter

Plads til fordybelse. Foto: TUSKÆR Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter.

En dag med kunst og kultur står for døren.

Med kvalitet som nøgleordet er TUSKÆR Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter ramme for et bredt potpourri af kulturelle indslag i de naturskønne omgivelser. 

Netop de naturlige rammer giver anledning til ro i sjælen og plads til fordybelse, når I som besøgende vil opleve de forskellige udstillinger i alt fra diverse tekstiler til smuk dekorerede krukker, skulpturer og meget mere. 

Men de kulturelle indslag stopper langt fra her.

Foruden den faste interiør, vil I med jævne mellemrum kunne opleve koncerter, foredrag og digtoplæsning.

Skulle I selv have fået smag for kunstneriske indslag, så glæd jer. TUSKÆR Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter tilbyder spændende og lærerig undervisning indenfor billedekunsten, hvor dygtige malere og undervisere står klar til at tegne og fortælle. 

Dertil kan I også få noget lækkert til ganen. 

TUSKÆRs køkken har Det Økologiske Spisemærke i GULD. Der serveres lækker vegetarisk mad, fiskeretter, desserter og kage. 


Restaurant Luna

Den perfekte udsigt til middagen. Foto: Restaurant Luna.

I godt selskab og med den idelle udsigt, er det blevet tid til lidt til ganen. 

Restaurant Luna ligger midt på havnekajen ved Lemvig Havn, og med en beliggenhed af denne kaliber, giver det anledning til at nyde den smukke udsigt med et godt glas i hånden og lidt lækkert at spise. 

Imens I nyder indsejlingen fra Limfjorden kan I passende hoppe ombord i menuen, der tæller alt fra friskfanget fisk til de lækre isdesserter af italiensk is.

Skulle vejret være i top, hvad så med en kold fadøl på terassen med udsigt over den nyetablerede lystbådehavn? Det lyder ikke helt dårligt, vel? 

Smag på den hyggelige stemning nær vandet hos Restaurant Luna.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Lemvig her.


Harboøre Centeret

Der findes ikke noget bedre end at fylde maven op igen efter en aktivitetsrig dag. Foto: Harboøre Centeret.

Et lille kvarters kørsel nord for Lemvig ligger hyggelige Harboøre. Den lille by i det nordlige Vestjylland er med sin placering nær Vesterhavet yderst besøgelsesværdigt i sig selv.

Byens placering er dog langt fra den eneste årsag til, at Harboøre er besøgelsesværdig. Harboøre Centeret ligger i hjertet af byen og er byens og jeres besøgs absolutte højdepunkt. 

Det aktive center er et lokalt knudepunkt, hvor fællesskab, idræt og kultur er i højsædet, og dette lokale knudepunkt bliver nu knudepunktet for jeres indholdsrige dag. 

Læg ud med at få pulsen op på squashbanen eller på padel tennis banen, inden en frisk cykeltur langs vestkysten venter. Cyklerne kan I naturligvis leje ved centerets flinke personale. 

Er der flere kræfter tilbage i tanken, så kan I passende tage kampen op mod hinanden i et slag badminton. Er energien til gengæld brugt op, så er et sjovt spil dart også til rådighed. 

Få fyldt depoterne op igen i Harboøre Centerets lækre café, Café Blæst, inden turen igen går hjemover. Vi tør godt love, at I vil sove som sten ovenpå et minderigt besøg i Harboøre. 

Er du på udkig efter en særlig lækker ferie, så tag et kig på vores sider med sommerhus med pool eller vores side med luksus sommerhus samlet ét sted lige her.


Venø

Hjertet af Limfjorden. Foto: Venø.

Centralt beliggende i den vestlige del af Limfjorden ligger en lille og hygge ø, som trods dets beskedne størrelse blandt andet byder på et afvekslende natur- og dyreliv. 

Venø har med sine i alt 646 hektar ikke langt til havudsigt uanset, hvor I befinder jer på den hyggelige ø. 

Alligevel er der nok at opleve.

Særligt naturen gør øen et besøg værd, hvor der på et forholdsvis lille areal er gjort plads til et meget varieret landskab. Stejle skrænter, grønne marker, lange passager med sand og strand samt hedeflader. De afvekslende omgivelser giver anledning til afstressende øjeblikke med dine nærmeste og samtidig et rigt dyreliv på stedet. 

Vi fortsætter i det naturlige habitat, nærmere bestemt når sulten melder sig. 

Venø byder på flere interessante og delikate specialiteter. Her er særligt Venø bøfferne hos den lokale kro værd at nævne, og skulle I være til alt godt fra havet, så kommer I heller ikke udenom de populære VenØsters.


Restaurant Isværket

Gastronomiske oplevelser nær vandet. Foto: Restaurant Isværket.

Med en smuk udsigt og nyetablerede lokaler er der lagt op til hyggelige stunder med dine nærmeste ved havnen i Lemvig.

Restaurant Isværket har med udgangspunkt i at kombinere det velkendte med det innovative en kæmpe passion for kvalitet i madlavningen. 

Her ønsker man at handle lokalt og servere retter efter sæson. Og så skal det ikke kun smage godt. Det visuelle skal også stå knivskarpt, så I ligger vejen forbi igen.

Men det er ikke kun gastronomiske oplevelser og et behageligt udsyn, der venter jer.

Foruden smagsoplevelser i særklasse, så er der ligeledes mulighed for at banke venner og familie i et spil bowling i den tilhørende bowlinghal. 

Når maverne er fyldte og håneretten er sikret, er der kun tilbage at nyde de behagelige omgivelser og den smukke udsigt til vandet.

 

Herregården Rysensteen

Idylliske omgivelser ved den gamle herregård. Foto: Herregården Rysensteen. 

Nær den jyske vestkyst, syd for Lemvig, ligger en gammel herregård i naturskønne omgivelser.

Herregården Rysensteen har en betagende beliggenhed, hvor natur, hav og dyreliv venter lige ude på den anden side af de bevaringsværdige bygninger. 

Opdyrkede marker og smukke engområder dominerer landskabet, hvor udsigt til havet ikke ligger længere væk end en kort gåtur. 

Stedet har samtidig tre lejligheder, der gør det muligt for jer at tage en overnatning i de historiske rammer. 

Netop historien gør Herregården Rysensteen særligt interessant. Med over 600 år på bagen, er der nok af historiske fortællinger at tage fat på. 

Der er med andre ord lagt op til behagelige og hyggelige stunder for dig og dine nærmeste i de historiske rammer, hvor naturen er jeres bedste ven.


Lemvig-Thyborøn Håndbold

Herrefight og harpiks. Foto: Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Taktfaste klapsalver, hård fysik og en hel masse harpiks. 

I befinder jer i en håndboldhal, nærmere bestemt den i Lemvig, hvor håndboldholdet Lemvig-Thyborøn Håndbold til dagligt huserer. 

Med en placering i landets bedste række er der lagt op til drama, intensitet og massere af god håndbold, når de lokale helte betræder det klistrede gulv. 

Det er uden tvivl et håndboldhold, der møder stor opbakning. Hver kamp møder tilskuere talstærkt op for at støtte byens hold, hvilket får hallen til at summe af god stemning og optimisme.

En stemning der smitter. 

Her tæller hvert et point, så I er garanteret en actionpræget oplevelse.


Maagaard Glas

Glas og dets uendelige muligheder. Foto: Maagaard Glas.

20 minutters kørsel sydvest for Lemvig, ligger Bøvlingbjerg, og det smukt indrettede Maagaard Glas. 

Agnethe Maagaard er kunstneren bag de mange værker på stedet. Et galleri, hvor selv Dronningen har måtte ligge vejen forbi. 

Men Agnethe Maagaard er ikke kun repræsenteret i det lokale Vestjylland. Både i New York og i Chicago bliver værker fra Maagaard Glas udstillet. Dertil findes en udstilling i både England og Dubai samt en lang række af udstillinger gennem tidernes løb rundt i det danske.

Med andre ord, så er kvaliteten i top hos Maagaard Glas, hvor rammerne for hvordan glas kan anvendes konstant bliver testet.

Ved aftale kan I få et særligt indblik i det lokale galleri i Bøvlingbjerg, hvor kunstneren bag står klar med åbne arme for at byde jer indenfor i det lille glasunivers.


Bike Point

Kom tæt på naturen med jernhesten. Foto: Bikepoint.

Mellem Struer og Lemvig ligger Klosterheden, der med sine 6400 hektar er Danmarks tredje største skovområde.

Så der er masser af skøn natur i nordvestjyske!

Hos Bike Point er skovturen lidt anderledes.

Her foregår udforskningen af de smukke idylliske arealer på cykel. En aktivitet der kan tilpasses efter både antal og behov.

Du kan udfordre dig selv på Danmarks længste MTB spor, eller du kan tage dig tid til en hyggelig cykeltur hvor du bare nyder naturen og dyrelivet.

I Klosterheden er der alt fra "skovens konge" - kronhjorten, til de arbejdsomme bævere som har sat deres store præg på store dele af skoven.

Har I ikke selv cyklen til lejligheden, så kan den naturligvis lejes hos Bike Point, som derudover også gerne giver den vejledning der ønskes for at skabe netop den tur, som I har lyst til.

Tag venner, familie og den tohjulede med ud i skoven, eller besøg Bike Points hjemmeside, hvor I hurtigt vil finde ud af at der tilbydes meget mere end cykling!