Miniferie: Find den helt rigtige miniferie lige herNår hverdagen trænger til at få et lille pift, er det oplagt at tage på en skøn miniferie.

Her kan den vante dagligdag for en stund udskiftes med nærværende og hyggelige øjeblikke, hvor kærligheden til dig selv og dine nærmeste er i centrum.

Så er spørgsmålet bare, hvor sådan et dejligt afbræk fra hverdagen skal foregå?


Find den miniferie, der passer allerbedst til dig
Miniferie i sommerhus

Om I søger mod nord, syd, øst eller vest, så har det danske land talrige skønne områder spækket med  sommerhuse med hver sin charme og fantastiske beliggenhed, hvor natur, hav og skønne oplevelser ligger lige om hjørnet.

Derfor er det oplagt at søge imod et sommerhus til miniferien, som netop i mange tilfælde også kan lejes i kortere perioder.

Det er særligt nemt at finde et hus til korttidsleje, hvis I er nær jeres ønskede afrejsetidspunkt. Mange udlejere åbner nemlig op for kortere lejemål, hvis et hus ikke er booket tæt på ankomstdatoen.

Se med herunder, hvor vi guider dig gennem nogle af de bedste områder til jeres ferie.


JYLLAND

Vesterhavet | Djursland | Nordjylland

miniferie i sommerhus i jylland


Jylland er spækket med meget besøgsværdige beliggenheder, hvor det ene skønne natur- og ferieområde efter det andet sætter scenen for idylliske og charmerende minder for miniferien.

Et uundgåeligt emne er Vesterhavet. De lange kyststrækninger med bølgebrus og hvidsandede klitskråninger trækker folk fra både ind- og udland til det naturskønne område med højt til himlen.

På den anden side finder I den dryppende jyske næse.

Djursland har med skønne feriebyer som Ebeltoft ikke bare indkvarteringsmuligheder i massevis, men også omgivelserne til en fantastisk miniferie.

Dertil er Skagen og det resterende Nordjylland altid en sikker vinder. Her venter det ene skønne ferieområde efter det andet, og havet er sjældent længere væk end en lille gåtur.


Se de mange sommerhuse i JyllandFYN

Sydfyn | Nordfyn

miniferie i sommerhus på fyn


Jeres miniferie kan også gå til smørklatten af Danmark. Fyn og de omkringliggende øer er det perfekte opholdsted for eventyrlige ferieminder.

Mod syd ligger indgangen til det Sydfynske Øhav, hvor feriebyerne ligger som perler på en snor. Miniferien på Sydfyn er altid lig med nærhed til havet og hyggelige, imødekommende lokalsamfund. 

Vender I kompasset, har Nordfyn også rigeligt at byde på med de mange storslåede grønne områder. Et klassisk familieområde med oplevelser for både store og små.


Se de mange sommerhuse på Fyn SJÆLLAND OG ØERNE

Nordsjælland | Bornholm | Marielyst

miniferie i sommerhus på sjælland


Det er svært at sige sommerhusområde uden at sige Nordsjælland. Med feriebyer som Gilleleje og Tisvilde står det nordsjællandske landskab altid i høj kurs til gode ferieoplevelser, og dem venter der jer masser af på en hyggelig miniferie.

Det samme kan siges om klippeøen, Bornholm, hvor lokale røgerier, søde butikker og et helt unikt landskab agerer scene for hyggelige stunder for hele familien.

Skal solskinstimerne helt i top kan I med rette lade jeres miniferie gå til Falster og det naturskønne Marielyst. Her er der alt fra små, hyggelige træhuse til de store og pompøse poolhuse med havudsigt.


Se de mange sommerhuse på Sjælland


Et kroophold er oplagt til en miniferie

Rundt i landet finder I et bredt udvalg af kroer, der med hver sin charmerende beliggenhed, hyggelige stuer, historiske lokaler og romantiske kroophold er det oplagte valg, når miniferien med fokus på romantik og gastronomi skal indløses.

Derfor vil vi gerne anbefale et nøje udvalgt udpluk af de danske kroer, som i den grad er et besøg vær på jeres næste miniferie.


Falsled Kro


Det blomstrer med landidyl og charme på det sydfynske. 

Her finder I Falsled Kro, som tilbyder enestående overnatningsmuligheder lige ned til vandet i enormt smukke omgivelser.

Den sydfynske perle har et kroophold til enhver form for miniferie og tilbyder gastromomiske oplevelser i absolut international topklasse.

Hvis jeres rejse til og fra Falsled Kro skal være noget helt særligt og i sig selv byde på en helt unik og uforglemmelig oplevelse, tilbydes der transport til og fra kroen med vandfly. 

Om transporten bliver i bil eller vandfly, om kroopholdet bliver i suite eller et idyllisk dobbeltværelse, står restauranten klar med et tårnhøj niveau i alt fra kanin til jomfruhummer.

Glæd jer! 


Nymindegab Kro


Et kroophold kendetegnes ved smukke omgivelser, hvor nærværet, hyggen og selvforkælelsen er i højsædet. 

Kroen mod vest er ingen undtagelse. Tværtimod. Langt fra. 

I bunden af den store Ringkøbing Fjord åbner Nymindegab Kro dørerne til et væld af varierede kroophold hele året rundt. 

Jeres skønne miniferie kan derfor gå til de forblindende smukke naturområder, der kendetegner området omkring kroen, når I har lyst og trænger til at slippe væk fra hverdagen.

Nyd den gode mad, det gode selskab og ikke mindst den fantastiske beliggenhed. Velbekomme og god tur.


Rødvig Kro & Badehotel


Trænger krop og sind til få ladt batterierne op på ny?

Et kroophold på det sydlige Stevns er for jer, der hungrer efter en autentisk badehotelsoplevelse lige ned til vandet.

Rødvig Kro & Badehotel har både været nomineret og blevet kåret til Danmarks bedste badehotel.

I får med andre ord her en miniferie udover det sædvanlige.

Væk appetitten på livet med et kroophold, hvor Rødvig Kro & Badehotel kærligt tager hånd om jer i alt fra kvalitetsbevidste retter på tallerkenen i kroen til den udsøgte udsigt, hvorfra badehotellet giver jer oplevelser, der er som balsam for sjælen.


Bromølle Kro


Om miniferien står på to, tre, fire eller fem overnatninger, så har Bromølle Kro tilbuddet klar til jer, når kroopholdet går til det vestsjællandske nær Jyderup.

Jeres feriedage på kroen vil her være omgivet af skøn landidyl, hvor skov og Åmose Å sætter scenen for hyggelige ferieminder. 

Særligt er menukortet anbefalelsesværdigt. Anbefalingen er så stor, at Kandis-forsanger, Johnny Hansen, faktisk har skrevet en sang til den gamle kro, hvori den lækre mad bliver fremhævet. 

Og en (u)hyggelig bonusinfo: Bromølle Kro har fået ry for at være hjemsøgt af spøgelser. Måske møder I dem, når det er jeres tur til at besøge kroen i Jyderup? ;-)


Auning Kro


Velkommen til Djursland og til Auning Kro.

Kroen på den jyske næse har en idéel placering omgivet af grønne områder og har samtidig kort til både Djurs Sommerland, Randers Regnskov og Smilets By, Århus. 

I kan benytte jer af Auning Kro til et aftenvisit, når aftensmaden trænger sig på, eller booke et kroophold og lade jer indkvartere på en af kroens 10 moderne værelser. 

Det servicemindede personale står altid klar og glæder sig enormt meget til at opfylde lige netop jeres behov.

Vel mødt til en dejlig miniferie!


Besøg et bryghus eller en vingård på miniferien

I Danmark elsker vi at producere alt fra lokale øl til velsmagende vine. Og produktionsstederne er skønne steder at besøge på jeres miniferie.

Med jeres nærmeste i hånden er det oplagt  at tage afsted og få et fantastisk indblik i de danske vin- og bryghuses hverdag.

En speciel oplevelse, hvor der naturligvis også er rig mulighed for at smage på de skønne dråber og give miniferien et dejligt ekstra pift.


Vejrhøj Vingård


Havudsigt og prisbelønnede vine. Økologi og over 10.000 vinstokke. 

Hos Vejrhøj Vingård er intet overladt til tilfældighederne. Her brænder passionen og kærligheden til erhvervet som dansk vinbonde. 

Vingården ligger på en sydvendt skråning nedenfor Vejrhøj med udsigt over Sejerø Bugt og Nekselø.

Løbende bliver der afholdt spændende rundvisninger og vinsmagninger, der kan fungere som et oplagt og alternativt udflugtsmål i løbet af jeres miniferie. 

Kom helt tæt på en velfungerende dansk vinproduktion, når Vejrhøj Vingård åbner dørerne og lader jer smage på de fantastiske dråber.


Bøgedal Brew


I helt enestående omgivelser, hvor grønne enge og den vilde natur fylder området med en stemning af idyl, findes et mikrobryggeri, der rækker langt udover det sædvanlige.

Hos Bøgedal Brew i Vejle brygger man ikke bare øl, her brygger man historier.

Oplev passionen, når I bliver vist rundt i bryggeriets innovative produktion, hvor et specialdesignet fritfaldsbryggeri baner vejen til eksklusive smage og nuancer i deres håndlavede øl.

Det unikke mikrobryggeri kommer til at give jer oplevelser, I næppe har prøvet før.

Et unikt udflugtsmål til en unik miniferie med nye, spændende input.


Ø-Bryg på Thurø


På det charmerende Thurø i det Sydfynske Øhav titter en gammel købmandsbutik frem.

Siden 2013 har passionerede ildsjæle, med ølbrygger Erik Nielsen i front, skabt nyt liv i den gamle butik til det, der i dag hedder Thurø Bryghus eller "Ø-Bryg", som det også kaldes.

I dag er en hobby blevet til en levevej, hvor utallige hjemmelavede ølbryg er blevet til smagfulde og ikke mindst eksperimenterende varianter.

Går jeres næste miniferie til de sydfynske øer, så er Thurø og Ø-Bryg et yderst besøgsværdigt rejsemål. Her kan I gå på opdagelse i den lille butik med et væld af lækre specialiteter og ikke mindst fantastiske øl.


Delikatessehuset


En miniferie er som regel i forbindelse med selvforkældelse og specielle øjeblikke.

Uanset anledningen står Delikatessehuset ved Randers klar med et helt univers af lækkerier, specialiteter og udsøgte dråber.

Gennem deres butik og ikke mindst deres omfattende webshop kan I få købt lige præcis de smagfulde varer, som I ønsker allermest til en uforglemmelig miniferie med jeres nærmeste.

Dyk ned i det enorme udvalg, der spænder over utallige gavekurve, øl, vin, gin og meget, meget mere.