10 af de bedste aktiviteter og seværdigheder til ferien i Øster Hurup (2023)


I Øster Hurup mangedobles indbyggertallet i sommersæsonen - og det er der rigtig god grund til!  


Med sin placering ved Kattegat, ved den “milde” nordjyske østkyst, er Øster Hurup en vaskeægte badeby.

De børnevenlige strande, den pulserende hovedgade fyldt med restauranter, caféer og butikker og det charmerende havnemiljø gør det til en oplevelse for både børn og voksne at besøge byen.

Det gamle fiskerleje indhyldes hvert år af en næsten sydlandsk stemning i sommerhalvåret, når lystbådehavnen fyldes af sejlere, som deler en kold øl, mens hovedstrøget fyldes af mennesker, som handler ind i butikkerne til langt ud på aftenen.

Så hvad enten I søger ro og afslapning eller aktiviteter og oplevelser, så finder I det i Øster Hurup.

For at klæde dig godt på til din ferie i Øster Hurup har vi fundet vores feriefavoritter i og omkring den hyggelige havneby. Og der er både noget til jer, der vil have fuld fart over feltet, og jer, som skal helt ned i gear!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Øster Hurup Havn 

Øster Hurup Havn summer af liv og byder på en særlig intim atmosfære. Foto: Øster Hurup Havn.

Øster Hurup Havn, med plads til cirka 200 fartøjer, er et af byens helt store trækplastre og fyldes gennem hele sommeren af de lokale, turister fra land og 2500 sejlende turister fra ind- og udland.

For at imødekomme turisterne samt byens indbyggere byder havnen på hyggekroge med borde og bænke, og I finder både cafeer, fiskehandlere og iskiosk her.

De 180 sejlbåde, joller og blåmalede kuttere er virkelig med til at forskønne havnen og give dig en helt særlig følelse i kroppen. Havnen summer af liv, men byder samtidig på en hyggelig og intim atmosfære.

Havnen har et fælleshus med køkken, et opholdsrum med TV samt en grillplads og rigtig fine legefaciliteter for børn.

Sommeren byder desuden på mange forskellige arrangementer, såsom kræmmermarked hver tirsdag og musikoptrædener.


Lille Vildmosecentret 

Oplev Kongeørnen og andre spændende dyrearter i Nordvesteuropas største højmose. Foto: Lille Vildmosecentret.

Kun ti minutters kørsel fra Øster Hurup finder I Nordvesteuropas største højmose med en masse skønne naturoplevelser, hvor I kan opleve spændende og sjældne plante- og dyrearter såsom kongeørne, havørne, vildsvin, kronhjorte og den kødædende plante Soldug.

For at få mest ud af jeres oplevelse ved Lille Vildmose er Lille Vildmosecentret et godt sted at starte.

Lille Vildmosecentret er et levende formidlingscenter, som befinder sig midt i Lille Vildmose lidt nord for Øster Hurup. Centeret giver indblik i områdets natur- og kulturværdier via naturfilm, en ørnesimulator, naturlegeplads, smukke vandreture og meget andet og giver dig en kombineret oplevelse både inde og ude i naturen.

Hele sæsonen byder centeret på spændende og sjove arrangementer for hele familien som eksempelvis et møde med mosens venlige trold, Lille Vilma, som har sin egen naturlegeplads.

I kan desuden køre med mosens gamle tørvetog, hvor I vil mærke stemningen fra tørvegravning og opleve den smukke udsigt ved blandt andet Birkesø.

Centeret rummer desuden en lille souvenirbutik og en hyggelig café. Der er desuden bålhytter, som må benyttes, når der er betalt entré til Lille Vildmosecentret. 

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Øster Hurup, er Lille Voldmosecentret helt oplagt. Rigtig god tur!


Hadsund Dyrehave 

I dyrehaven finder I både dådyr, sikahjorte og dværggeder. Foto: Hadsund Dyrehave.

20 minutters kørsel ind i landet fra Øster Hurup ligger Hadsund Dyrehave som en grøn oase midt i Hadsund med kuperet terræn og små åløb samt et udsigtstårn, som hæver sig fire meter op i luften.

Dyrehaven er skabt af lokale kræfter, og både lokale borgere og turister bruger i stor stil de skønne naturoplevelser.

I dyrehaven kan I gå rundt mellem dådyr, sikahjorte og dværggeder eller nyde en bid mad på udsigtsplatformen, mens I betragter dyrene.

Dyrene er så tamme og vant til at blive fodret fra hånden, at de ofte selv kommer løbende, hvis I står med en pose brød. Børnene kan desuden fordre og kæle for de legesyge geder.

Dyrehaven byder i den grad på nogle hyggelig timer - ganske gratis! 


Mariagerfjord Golfklub  

Mariagerfjord Golfklub er højt beliggende med en af Danmarks smukkeste udsigter. Foto: Mariagerfjord Golfklub. 

Højt beliggende, med en af Danmarks smukkeste udsigter over Mariager Fjord, skove og plantager, finder I Marigerfjord Golfklub. Den 5.587 meter lange bane byder på et hav af udfordringer uanset handicap.

Der er også noget for dem, som ikke kender så meget til golf med konceptet Golf For Sjov, hvor alle kan følge med. Her spilles der på Mariagerfjord Golfklub’s pay and play 9-hullers bane, hvor alle kan spille uden krav om “Golfkørekort”.

I forbindelse med Mariagerfjord Golfklub ved Å Mølle ligger Mariagerfjord Golfrestaurant, som også byder på en smuk udsigt over Mariager Fjord. I kan blandt andet tage en TO GO PACK eller en Banesandwich med ud på golfbanen, så I er på toppen gennem hele spillet. I kan også vælge lækkerierne fra menukortet, når golfrunden er afsluttet.

Ønsker I ikke at deltage i golfspillet, er I selvfølgelig velkomne til at nyde et lækkert måltid og en kold øl, mens I nyder den smukke udsigt.


Mariager-Handest Veteranjernbane  

Opleve privatbanedrift som det foregik i gamle dage ved Danmarks længste veteranjernbane. Mariager-Handest Veteranjernbane.

Ved Mariager finder I landets længste, og tredje ældste, veteranjernbane. Her kan I tage plads i det næsten 100 år gamle veterantog og rejse tilbage i tiden. En rejse der begynder, når I køber jeres billetter i brunt pap, som stationsforstanderen sælger i billetlugen.

Herefter fløjter togføren til afgang på den 17 kilometer lange rejse hver vej gennem smukke dele af Danmark, hvor I vil opleve fjord, bøgeskove og købstadsidyl med 30 kilometer i timen.

Hvis I vil have det hele med, den smukke udsigt og lyden fra lokomotivfløjten, så kan I nyde hele seancen fra de åbne endeperroner på de omkring et hundrede år gamle og hyggelige personvogne.

Billetter til togene kan bookes direkte via veteranbanens hjemmeside: www.mhvj.dk

I er selvfølgelig mere end velkomne til at tage madkurven med og gøre turen endnu hyggeligere. I Jernbanekiosken på Handest station kan I desuden købe kaffe, kage, is og sodavand, og børnene kan snuppe en tur med skinnebussen på modelbanen. Her kan I også opleve, hvordan et stationskontor, årgang 1930, var indrettet. I stationens ventesal strømmer tidens revytoner ud fra den gamle rejsegrammofon. 


RebildPorten  

Ved Rebild finder I en storslåede natur, som i den grad indbyder til vandreture. Foto: Rebildporten.

Ved Rebild, vest for Øster Hurup, finder I lyngklædte bakker, eventyrlige skovsøer, heder, moser og klare kilder.

RebildPorten er samlingspunktet for, hvad I kan opleve i Rebild, Rold Skov og Rebild Bakker.

Hvis I nyder at gå ture i smuk natur, kan I på RebildPorten.dk planlægge jeres næste vandretur, uanset om I ønsker at gå korte hyggelige ture, lange traveture eller en hel vandreferie. Hvis I ønsker at blive guidet igennem den storslåede natur, kan I tage på tur med en af deres dygtige guider.

Hvis I hellere vil udforske naturen på andre måder, kan I også finde inspiration til det på RebildPorten.dk, og mulighederne er mange: Mountainbike, hesteryg, kano, golf. You name it. Der er noget for enhver naturelsker i området.

Rebild byder også på masser af aktiviteter for børnefamilier. I kan lege i Troldeskoven, svømme i Store Øksso, prøve en skaterbane og meget mere.

Hvis I vil vide, hvor I skal spise, købe delikatesser, shoppe eller være kulturelle, så finder I det helt sikkert på RebildPorten.dk.


FunCenter Aalborg  

Hos FunCenter Aalborg kan I blandt andet slå jer løs på paintballbanen. Foto:  Funcenter Aalborg. 

Kun to kilometer fra Aalborg centrum, finder I FunCenter Aalborg, som lover dig den fedeste dag, hvad enten du er barn eller voksen.

Her bliver I nemlig budt på et stort og alsidigt udvalg af sjove aktiviteter.

I kan slå jer løs på paintballbanen, spille fodboldpool, prøve jeres evner af på en skydebane og meget mere. Der vil selvfølgelig altid være en instruktør til stede, som kan guide jer rundt, og som sørger for, at sikkerheden er i top.

FunCenter Aalborg byder på fire eventhaller med over 25 aktiviteter, både udendørs og indendørs. Husk at booke i forvejen, så Funcenter Aalborg har mulighed for at gøre alting klar til jeres besøg.

Al den aktivitet sætter gang i appetitten, og I er velkomne til selv at medbringe mad eller bestille den gennem FunCenteres samarbejdspartnere.

Find flere informationer om aktiviteterne på deres hjemmeside.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas store udvalg af sommerhuse i Øster Hurup her.


Springeren - Maritimt Oplevelsescenter  

Oplev ubåden Springeren og meget andet i det maritime oplevelsescenter. Foto: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter. 

Med den skønneste placering ved Limfjorden, som i sig selv er turen værd, finder I Springeren - Maritimt Oplevelsescenter.

Med sine 15.000 kvadratmeter og mere end 600 modelskibe i alle størrelser er centeret en kulturinstitution af høj international klasse. Oplevelsescenteret viser Danmarks historie som søfartsnation gennem fortællinger om skibsmodeller, kaptajnsuniformer, søkort og meget mere.

Navnet Springeren er hentet fra museets ubåd af samme navn, som da også er en af museets mest kendte udstillingsgenstande. Springeren er den sidste danskkonstrueret og -byggede ubåd.

I oplevelsescenteret kan I også kravle ind i en 100 år gammel dykkertank og mærke stilheden eller besøge motortorpedobåden Søbjørnen, hvor I fra kommandobroen får en fantastisk udsigt over Skudehavnen.

Ved at inddrage og engagere de besøgende, så I bliver en aktiv del af oplevelsen, sørger oplevelsescenteret for at overraske jer og give jer en sanseoplevelse. I kan prøve Piratspil, skyde skibe ned i spillet Farligt Farvand eller prøve kræfter med seljsimulatoren.

Både børn og voksne kan få mange timer til at gå i Springeren - Maritimt Oplevelsescenter. Og hvis I bliver sultne undervejs, kan I nyde jeres medbragte frokost ved siddepladser både ude og inde.  


Randers Regnskov  

Træd ind i en anden verden i Randers Regnskov. Foto: Randers Regnskov. 

50 minutters kørsel fra Øster Hurup kan I træde ind i en hel anden verden.

En varm og fugtig verden på 3600 kvadratmeter med grønne omgivelser og spækket med lugte og lyde fra brusende vandfald og det mangfoldige dyreliv. I regnskoven finder I mere end 200 arter, lige fra små bladskæremyrer til majestætiske jaguarer og smukke tropiske fugle. 

Randers regnskoven er et levende økosystem, og især på grund af de mere end 200 dyrearter sker der altid noget nyt. Regnskoven byder på uforglemmelige oplevelser for både store og små og er en sand tropisk sanseoplevelse.

Husk at være let påklædte når I tager en tur til den tropiske regnskov, hvor temperaturen er mellem 20 og 30 grader og luftfugtigheden tæt på 100 procent.  

I kan gå på opdagelse i Sydamerika i den 2000 kvadratmeter store, tætte og frodige Amazonregnskov med uudforskede grotter og templer, vandfald og hængebroer.

Eller I kan tage på eventyr i den 500 kvadratmeter store Afrikanske Regnskov med nysgerrige lemurer, farvestrålende fugle og legesyge aber. I kan også tage et smut til tempelruinerne i Asien eller nogle af de andre spændende steder, som Randers Regnskov kan byde på. 

I Shoppen kan I finde alt fra musikinstrumenter fra Sydamerika, smukke afrikanske træskulpturer, spændende bøger, puslespil og søde plysdyr. 


Verdenskortet  

Oplev hele verden på 45x90 meter. Foto: Verdenskortet.

Mindre end en times kørsel fra Øster Hurup kan I tage familien med jorden rundt, i hvert fald på en mini-udgave af jorden på 45x90 meter med søer, floder og bjergkæder.

Da Søren Poulsen, skaberen af Verdenskortet, skulle afvande de omkringliggende egne ved hans barndomshjem, dukkede der en sten frem, som mindede ham om Jylland. Herfra blomstrede ideen om at bygge sin egen lille udgave af verden. 

Om sommeren kan I sejle på Stillehavet, ride på pony eller tage på hestevognstur på stedet.

Verdenskortet byder også på en gåtur gennem den flotte lund, muligheden for at udfordre familie og venner på en 18 hullers minigolfbane, ligesom der er rekvisitter til gamle spil og lege, som I kan benytte jer af.

Hvis I bliver trætte efter jeres jordomrejse, kan I nyde jeres medbragte frokost i det grønne, grille eller købe lækker mad på stedet.