17 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Midtjylland (2024)


Ned gennem det midtjyske landskab blomstrer den smukke natur, hvor alt fra hede til sumpet skov pryder landskabet.

Blandt de smukke naturområder ligger det aktive byliv, hvor oplevelser for hele familien venter. 

Tag på opdagelse i kunstens verden, som syntes uendelig med alt fra storslåede skulpturer til minimaliske udstillinger i skovbunden. 

Med en lang historie byder Midtjylland også op til forhistoriske fortællinger. Tag en bid af fortiden blandt de mange museer ned gennem Jylland.

Når sulten melder sig og halsen begynder at blive tør, står de gastronomiske muligheder i kø for at give jer en behagelig oplevelse med forkælelse til ganen. 

Vi har samlet de bedste aktivitetsmuligheder i det midtjyske, så I ikke farer vild i de (enormt) mange muligheder. 


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Midtjylland her


WOW PARK

Klatresjov i trætoppene. Foto: WOW PARK.

I et skovområde i udkanten af Billund i det sydlige Midtjylland finder I en skøn lege- og forlystelsespark for hele familien.

I WOW PARK kan I boltre jer sammen hele dagen i trækronerne, i skovbunden, under jorden og med vandleg i sikre og smukke rammer.

Parken byder på et areal svarende til mere end 40 fodboldbaner, og konceptet tager sit afsæt i naturen og skoven.

Her er trætoplegehuse, rutsjebaner ned fra trætoppene, hængebroer mellem træerne i op til 14 meters højde. I kan også prøve den 40 meter lange kælkebakke (som er åben sommer og vinter), hoppe omkring i giganet spændt ud mellem træerne, prøve lange svævebaner eller gå på opdagelse i WOW PARKs underjordiske verden med gange og små legehuler.

Ovenpå jorden finder I blandt andet labyrinter, et vandlegeland, søde klappegeder og et væld af andre sjove aktiviteter.

WOW PARK rummer hertil en børnevenlig spisested, og I kan også holde picnicen ude på de skønne grønne områder.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Midtjylland, er WOW Park helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Arena Midt

Bag den sorte facade venter en masse minderige oplevelser i nogle moderne arenafaciliteter. Foto: Arena Midt.

Indenfor i en prægtig og firkantet bygning med en iøjnefaldende sort facade er der godt og grundigt gang i det populære Arena Midt.  

Arena Midt er et aktivt idræts- og kulturhus, der er beliggende i Kjellerup lige midt i Jylland. Bare 15 kilometer nord for skønherlige Silkeborg. 

Her danner man nogle unikke rammer for både bredde- og elitesport, store konferencer og mindre møder samt oplevelsesrige begivenheder. Et optimalt samlingspunkt for erhvervs- og kulturliv i hele lokalområdet.

Arena Midt er med andre ord et multianvendeligt foretagende med utallige muligheder. En verden af unikke begivenheder og mange forskellige former for aktiviteter venter jer forude. 

Deltag for eksempel i diverse former for arrangementer såsom store loppemarkeder, underholdende ølsmagninger og fængende foredrag. Blandt meget, meget mere. 

Mulighederne hos Arena Midt er altså utrolig mange, og nu er det blot op til jer om at udnytte dem på bedst mulig vis. Rigtig god fornøjelse!


Skulpturby Give

Danmarks største galleri i det fri. Foto: Skulpturby Give.

I Give findes der en lang række kunstværker til at pryde gadebilledet.

Mest markant er Solhjulet, der med sine 11 højdemeter ikke er til at overse. Placeret i rundkørslen på vej ind til det centrale Give står den som et unikt stykke kunst, der kan opleves på lang afstand i det flade midtjyske landskab. 

Foruden det ikoniske Solhjul, så boomer byen med beundringsværdige skulpturer i alle nuancer, materialer og former. 

Her er det særligt værd at nævne, at størstedelen af de mange kunstværker kan købes. 

Hvis I skal sikre jer at komme hele vejen rundt, hvorfor så ikke tage på en guidet skulpturvandring?

Rundvisningen kan få et ekstra nyk med Skulpturby.dk's guidede cykeltur, hvor finalen naturligvis er det famøse Solhjul. Her vil historien bag det ikoniske værk blive fortalt for alle jer kunstinteresserede. 


Tange Sø Golfklub

En tur rundt på Tange Sø Golfklubs er særdeles autentisk. Særligt på hul fem og hul tretten. Foto: Tange Sø Golfklub.

Solen spejler sig på smuk vis i ferskvandet i Tange Sø, og i baggrunden af hele sceneriet går golfinteresserede til stor glæde fra hul til hul på en eminent golfbane.

Denne eminente golfbane på 18 udfordrende huller er ejet af Tange Sø Golfklub. Navnet kommer sig blandt andet af, at man på det femte og det trettende hul slår I vejen forbi det idylliske søområde i Tange Sø. 

Foruden den store 18-hulsbane råder golfklubben ligeledes over en Pay & Play bane, som er optimal at prøve sig selv af på, inden man eventuelt bevæger sig ud på den større bane.

Her stilles der nemlig hverken krav til jeres evner med golfkøller og jern i hånden eller kræves der en tidsbestilling. Pay & Play banen er tilmed åben hele året rundt.

Skulle I ikke selv have golfudstyr til rådighed, så kan I trygt leje det ved Tange Sø Golfklub. Generelt set er priserne skruet helt ned på et niveau, hvor alle kan være med. 

Et besøg hos Tange Sø Golfklub er på mange måder en mangfoldig oplevelse, hvor man føler sig velkommen fra start til slut af sit besøg. Grundlaget for en minderig golfoplevelse er altså på plads, og I ønskes hermed al held og lykke undervejs. 


RemisenBrande

Bedre rammer for et arrangement skal man lede længe efter. Foto: RemisenBrande.

I hjertet af Brande befinder en arkitektonisk perle sig med en form som noget så usædvanligt som en halvmåne. RemisenBrande! 

RemisenBrande er et lokalhistorisk monument, der er et restaureret lokomotivværksted, som i dag udgør et særdeles besøgelsesværdigt kultur- og konferencecenter.

Når I træder indenfor i det professionelle foretagender, mærker I med det samme den stærke autenticitet. En minderig oplevelse venter jer i de autentiske rammer.

Hos RemisenBrande kan I opleve alt lige fra kanongode koncerter og fængende foredrag til beundringsværdige udstillinger og imponerende teaterforestillinger. Blandt mange andre spændende ting. 

Udover underholdende arrangementer afholder kultur- og konferencecenteret også private selskaber såsom bryllupper og konfirmationer og møder, firmafester og photoshoots for sine mange tilfredse erhvervskunder.   

Så tag en tur forbi RemisenBrande og lad jer fornøje i stor stil af stedets mange former for underholdende arrangementer. I kan godt begynde at glæde jer allerede. 


Center Thyregod

Sjov og leg for alle aldre. Foto: Center Thyregod.

Få rørt kroppen i det midtjyske.

Center Thyregod er stedet at besøge, når kroppen skal aktiveres. Om I er store eller små, mange eller få, så er der også en aktivitet for jer.

I badelandet er der plads til vandhunde i alle aldre. Vandets 34 grader sikrer samtidig, at de mindste i flokken også holder varmen.

Motionscentret står klar til at give jer sved på panden. Med mulighed for både styrketræning, løb og spinning så er der ingen vej udenom. 

Smilebåndet har måske lidt nemmere ved at titte frem i centrets idrætshal, hvor utallige boldspil fylder hallen med latter.

Trænger I til at få fyldt depoterne op? 

Cafeteriaet står klar med sprøde pølser og saltede pommes friter til alle sultne sjæle. 


Kuglen Og Keglen

Kuglen Og Keglen er som taget ud af en amerikansk film. Foto: Kuglen Og Keglen.

Vi kender alle følelsen af glæde, der strømmer gennem kroppen, når man med stor præcision kaster en bowlingkugle afsted mod ti chanceløse kegler, der allesammen vælter på én gang.

Lige præcis den følelse har I alletiders mulighed for at opleve eller genopleve hos Kuglen Og Keglen i den nordlige del af Odder. Et sandt mekka for bowlingentusiaster. 

Hos Kuglen Og Keglen bliver I mødt af en amerikanskinspireret indretning, som kun kan smitte positivt af på én forud for de begivenhedsrige timer i det store aktivitetscenter.

Foruden de otte bowlingbaner råder stedet ligeledes over minigolf, fodboldpool, store brætspil og meget, meget mere. Bare lidt sjovere og lidt større!

Efter en omgang ved alle af Kuglen Og Keglens aktiviteter melder sulten sig på forståelig vis, og her kommer de mange spisemuligheder jer til undsætning. Dyk ned i alt lige fra sukkersøde donuts til burgere og spareribs.

Søger I efter aktiviteter for børn i Midtjylland, er Kuglen Og Keglen det helt rette sted for jer.   

Dagen er altså tilrettelagt hos Kuglen Og Keglen, og nu er det blot op til jer om at udnytte de mange muligheder på bedst mulig vis. Rigtig god fornøjelse! 


Sdr. Omme Kro & Hotel

Altid i godt selskab. Foto: Sdr. Omme Kro og Hotel.

Sænk skuldrene, læn jer tilbage og lad Sdr. Omme Kro og Hotel hygge om jer.

Med det beroligende åløb i baghaven og de stemningsfyldte lokaler er der lagt op til hyggelige stunder for dig og dine nærmeste.

Restaurantens menukort spænder bredt og gør det muligt at få noget lækkert til ganen, uanset om I er til fugl eller fisk.

I kan også springe ud i "Ugens Jyde", som er kroens svar på dagens ret. En spændende tallerken, der ændrer sig fra uge til uge.

Det klassiske kroophold afsluttes med den perfekte overnatning i idylliske rammer. 

Sdr. Omme Kro og Hotel har med i alt 22 værelser også en værelsestype, der passer til jer. Her er seks forskellige værelsestyper, hvor alt fra handicapvenlige til dobbeltværelse med terrasse er muligheder. 


Mark | Billund Kommunes Museer

Træd ind i en anden tidsalder. Foto: Mark | Billund Kommunes Museer.

Oplev fortiden. Mærk historien.

Mark | Billund Kommunes Museer byder jer indenfor i en verden af gode historier fra "de gamle dage". 

Besøg Museumsgården Karensminde, hvor I kan opleve fortiden på den gamle gård. De mange lokaler har hver sin historie at fortælle om en anden tid, hvor hverdagen stod på andet end smartphones og elektriske løbehjul.

Dertil kan I komme helt tæt på gårdens mange husdyr eller deltage i de mange aktiviteter, der med jævne mellemrum finder sted. Få en tur i den gamle hestevogn, byg jeres egen flyvemaskine i træværkstedet eller tag med smeden ind og lav et lille hjerte på den store ambolt. 

Mark | Billund Kommunes Museer byder fra november 2020 også på Besættelsesudstillingen ”SPOR af Besættelsen”, hvor I kan komme helt tæt på tiden under 2. Verdenskrig, med udgangspunkt i jernbanen. En krig, der i høj grad har været med til at forme den verden og det Danmark, vi kender i dag.

Med originale genstande fra krigen vil udstillingen være yderst autentisk og medrivende for både store og små. 


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Midtjylland her.


Nørre Vissing Kro

Hos Nørre Vissing Kro er der sans for gode råvarer fra den lokale egn. Foto: Nørre Vissing Kro.

Ved bakker, skove og søer ligger en traditionel kro med en iøjnefaldende blåpudset facade i et fredeligt landsbymiljø i Nørre Vissing. Nørre Vissing Kro! Bare en halv times kørsel vest for Århus.

Nørre Vissing Kro er på imponerende vis mere end 200 år gammel, men kroen er gennem tiden holdt godt ved lige gennem omfattende renoveringer. Scenen er sat, og personalet venter egentlig bare på jeres ankomst. 

Dyk ned i kroens indbydende menukort, der dækker over både et bredt udvalg af forskellige faste og sæsonbestemte menuer. 

I køkkenet benyttes kun de allerbedste råvarer, og fra egnen omkring kroen leveres blandt andet sandart, gedde og aborre fra søerne og svampe, snegle og vildt fra skovene. En bid af Nørre Vissing Kros retter er altså en bid af hele lokalområdet.

Så sving forbi den historiske og populære kro i Nørre Vissing og bliv en lokal spiseoplevelse rigere i nogle enestående og traditionelle rammer. Velbekomme!


Skærbæk Mølle Golfklub Ølgod

Bolden skal altså kæles med nøje præcision ind på greenen, så den ikke ender i søen i baggrunden. Foto: Skærbæk Mølle Golfklub Ølgod.

Blot et håndfuld lange drivingslag udenfor Ølgod er der en ovenud god stemning på banerne ved et fortræffeligt golfanlæg hos Skærbæk Mølle Golfklub Ølgod.  

Skærbæk Mølle Golfklub Ølgod råder over en udfordrende 18-huls bane og en Pay & Play bane med ni udfordrende huller i et naturskønt område.

Undervejs vil I blive mødt af sandfyldte bunkers, lynhurtige greens og snorlige fairways. Hvad mere har man brug for, når man er golfinteresseret?

Så skulle det da lige være muligheden for at varme op med en masse forløsende drivingslag på en driving range. Det har Skærbæk Mølle Golfklub Ølgod selvfølgelig også! 

Afslutningsvis er det tid til at køle godt og grundigt af i golfklubbens hyggelige klubhus. Bestil kolde drikkevarer fra det lukrative kort og lad de mange golfindtryk sætte sig.

Planlægger I at møde op i en større gruppe, kan I med fordel kontakte kontoret for at høre om mulighederne for bespisning. Dette skal dog ske i god tid, inden I møder op.

Så ifør jer jeres skarpeste golfmundering og tilbring masser af timer sammen i godt selskab hos skønne Skærbæk Mølle Golfklub Ølgod.


Møhr Steakhouse

Med tryk på steakhouse. Foto: Møhr Steakhouse.

I ydmyge og dog enormt moderne rammer, er hovedpersonen den bedste af sin slags i byen. 

Møhr Steakhouse indikerer ret godt med navnet, hvem hovedpersonen mon kan være. Det handler selvfølgelig om kødet. Kærligheden og passionen til det gode stykke kød og de mange udskæringer.

Forretter som kammuslinger, tatar og carpaccio, bliver til hovedret fulgt op af en hereford rib eye eller en dansk oksemørbrad. Kødets univers favner bredt, og Møhr har tænkt sig at vise jer alle de smukke facetter. 

Med alt den lækre mad, følger naturligvis også noget i glasset. En vigtig del af en komplet ret. 

Derfor har Møhr dedikeret en hel etage til deres lækre vine. Gå ombord i den autentiske vinkælder, hvor flaskerne er alt fra rødvin til champagne. Skulle de udsøgte vinkort ikke være nok udfordrende til den helt store vinentusiast, er I velkomne til at gå på opdagelse i kælderkortet, hvor de helt store og sjældne navne gemmer sig.

Med det møre stykke kød på gaflen og den nøje udvalgte vin i glasset, er I klar til at gå en mindeværdig aften i møde. Velbekomme.


Øko Ged & Grønt

Gederne trives i de landlige omgivelser ved Ged & Grønt. Foto: Ged & Grønt.

I de flotte område omkring Sondrup Bakker befinder et mindre økologisk landbrug sig ved navn Sondrup Gårdmejeri. Her hører blandt andet intet mindre end 120 malkegeder hjemme, og de trives i de landlige omgivelser. 

På gården, der også går under navnet Øko Ged & Grønt, laver man blandt andet forskellige former for gedeoste og dejlig yoghurt. En autentisk smagsoplevelse.

De forskellige former for gedeoste tæller gedegouda, friskost og brie samt gedeost i saltlage. Det er i den grad værd at smage på!

På Øko Ged & Grønt sælges også noget så sjældent som gedekød, og har I ikke mulighed for at tage turen forbi gården, så forhandles produkterne såmænd også på Ingerslev Boulevard i Aarhus.

Tag på gårdbesøg ved Øko Ged & Grønt, kom helt ned i tempo langt væk fra hverdagens stress og jag og bliv en autentisk smagsoplevelse rigere. Rigtig god tur!


Wellings Landsbymuseum

Hvordan så hverdagen mon ud i 1900-tallet? Foto: Wellings Landsbymuseum.

Hvis I fik muligheden, ville I så rejse tilbage i tiden?

I Lintrup mellem Vejen og Ribe på Wellings Landsbymuseum kan I komme helt tæt på et unikt stykke Danmarkshistorie. Rejs tilbage i tiden og oplev, hvordan hverdagen så ud i en typisk dansk landsby i starten af 1900-tallet.

Alt er opført og bygget af én mand. Søren Welling. Fra 1973 og til hans død i 1996 stod han selv for hele opbygningen af det unikke museum. En tanke, der er værd at have med i baggagen, når I begiver jer rundt i den forhistoriske landsby.

Med i alt 36 rum er der rigeligt at gå på opdagelse i. Her finder I alt fra skolestue og posthus til frisør og købmand. Derudover er specielt kirken værd at nævne, da den også i nyere tid er blevet anvendt til vielser. 

Hvert rum med hver sin historie. Og I må godt komme helt tæt på.

Wellings Landbymuseum arbejder ikke med "Udstillingerne må ikke berøres" eller "Niks pille". Hvis I har lyst til at røre ved de mange historiske genstande og materialer, så er det bare det, I gør. På den måde får I historiens vingesus helt ind i håndfladen.


Gormosen

Kom helt tæt på naturen. Foto: Gormosen.

Kom i symbiose med moder natur. 

Brande er en rigtig handelsby i det midtjyske, hvor der særligt i nyere tid er kommet fart over feltet grundet byens forretningsmæssige vækst. 

Men her er også masser af plads til fred og ro og den smukke natur, som omgiver byen.

Lige udenfor byens centrum finder I Gormosen med et rigt dyreliv i rolige omgivelser. Stedet ligger blot et stenkast fra det travle byliv. Her kan tankerne få frit løb i de naturskønne omgivelser, hvor de eneste lyde, I får smidt i hovedet, er fuglenes pippen og vindens susen.

Hop i gummistøvlerne og tag en fredfyldt gåtur rundt om den idylliske mose. Et behageligt afbræk fra byens støj og gener. 

Her er det kun naturen, der holder jer med selskab. Nyd det.

Er du på udkig efter en skøn ferie i det midtjyske så tag et kig på vores store udvalg af sommerhus med pool og vores luksus sommerhus lige her.  


Varde Golfklub

Golf i det grønne. Foto: Varde Golfklub.

Find polotrøjen og det finpudsede spil frem.

Beliggende i den smukke Varde Ådal venter jer en naturskøn oplevelse. Og naturligvis også et spil golf.

Varde Golfklub har siden 1993 åbnet op for golf i det grønne med en udfordrende og varierende 18-hullers golfbane.

Banerne er kendt for altid at være i rigtig god og velholdt stand, så der er ingen undskyldninger, når venner og familie står for tur ved det smukke åløb. 

Med klubhusets renovering i 2009 fulgte en dejlig restaurant, hvor I har god udsigt til den trimmede bane.

En kvalitetsbevidst menu står klar til at fuldende en dag i golfens tegn. Om den står på en vindermenu, eller om der skal trøstespises, det er ude af vores hænder. Må den bedste vinde!


Dansk Klokkemuseum

En klokkeklar historie venter jer. Foto: Dansk Klokkemuseum.

Klokken hører på mange områder fortiden til.

Et redskab, der førhen var utrolig praktisk, og som blev anvendt i alverdens situationer i hverdagen. Et redskab, der med teknologiens udvikling har fået en, hvis ikke mindre betydning, så en arbejdsplads i mere gemte rammer.

Dansk Klokkemuseum blev stiftet i 1991 og er stedet, der skal besøges, når I skal trækkes tilbage i tiden og forstå klokkens vigtige betydning.

Alle kender den danske kirkeklokke. Koklokken kender de fleste nok også. Men ret hurtigt begynder de flestes klokkeviden nok at slippe op.

Kender I eksempelvis til skibsklokken eller kanekorene?

Kom ind i en verden, hvor I uden tvivl vil blive overrasket.

Her vil I blive klogere på, hvor mange klokketyper der findes, og hvor stor en betydning de forskellige klokker har haft gennem tiden.