Sandskulpturfestival i Hundested

Oplev nogle af verdens bedste sandskulptører tolke nogen af Danmarks største personligheder, på den internationale sandskulpturfestival i Hundested.

”De store danskere”. Dette er temaet for årets sandskulpturfestival i Hundested, hvor internationale sandskulptører har fået til opgave at tolke nogle af Danmarks største personligheder. Dette har resulteret i skulpturer af Christian IV, Rasmus Klump og Karen Blixen.

Christian d. IV der står ved rundetårn. Foto. Campaya.dk

Når man besøger festivalen fascineres man af de enorme værker, bygget i det skrøbelige materiale. Detaljerigdommen er overvældende. Skulpturerne er både illustrative, symbolske og humoristiske, med hver deres individuelle kunstneriske udtryk. At skulptørerne har formået at forme de små gyldne sandkorn, til detaljerede værker, er en gåde.

Polarforskeren Knud Rasmussen. Foto: Campaya.dk 


Karen Blixen. Foto: Campaya.dk

På festivalen kan man opleve kong Christian d. IV der står ved Rundetårn, digteren Karen Blixen, polarforskeren Knud Rasmussen, og en kæmpe hånd der holder et kranie mellem sine fingre. Hånden symboliserer Shakespeares verdensberømte fiktive karakter Hamlet. Det er 5. år i træk at den Internationale Sandskulpturfestival afholdes i Hundested.

Se også:

Derfor skal du besøge Hundested

Sandskulpturfestival i Søndervig