Helten, forføreren og polarforskeren: Få et unikt indblik i Knud Rasmussen

Det var her han planlagde sine polarekspeditioner, og skrev om sine slæderejser hen over isen. Knud Rasmussens hjem i Hundested giver et unikt indblik i eventyreren, der udforskede Grønland.


Huset ligger med en fantastisk udsigt ud over vandet. Foto: Campaya.dk 

En nationalhelt. En mand, der opdagede polareskimoerne, og som var med til at sikre hele Grønland for Danmark. En mand, der havde karisma og inspirerede generationer af unge med sine bøger om de store slæderejser. Sådan lyder nogle af beskrivelserne om eventyreren Knud Rasmussen, der indimellem sine ekspeditioner opholdt sig i sit hus ved Spodsbjerg Fyr i Hundested.

Hjemmet i Hundested står der endnu. Nøjagtigt som dengang Knud Rasmussen forlod det for at drage på opdagelse. Det lille hvide hus med stråtag ligger der midt på en eng med udsigt ud over vandet. Fra en skyfri himmel på en varm sommerdag er det et af de mest idylliske steder i det danske land. Man tager sig selv i at glemme tid og sted, når man beundrer den betagende udsigt.


Kærligheden til Grøndland

Når man bevæger sig rundt i det hyggelige hjem, fornemmer man Knud Rasmussens forkærlighed for Grønland. Her er

Huset er placeret ved Spodsbjerg Fyr. Foto: Campaya.dk

både inuitstatuer, fotografier af grønlændere og en dobbeltseng dækket af et isbjørneskind. Det er nemt at forestille sig polarforskeren sidde og læse i pejsestuen eller skrive om en af sine slæderejser i arbejdsværelset.I huset dyrkede han sit forfatterskab, der både rummede videnskabelige artikler, rejseskildringer og oversættelse af inuitsagn. Det var også her, han mødtes med venner, kolleger og forfattere, og det var her, han planlagde sine næste ekspeditioner.

Huset ligger som nævnt ved Hundested, der med sit pulserende havnemiljø og sandskulpturfestival er en af Danmarks hyggeligste feriebyer.

Se også:

Derfor skal du besøge Hundested

Sandskulpturfestival i Hundested