Weekendophold: Få det store overblik lige her

weekendophold cover billede


Trænger hverdagens stress og jag til at blive parkeret for en stund?

Så er det oplagt at tage afsted på et weekendophold og få en kærkommen puster!

En weekendtur til smukke omgivelser er vitaminer til sjælen, og hvis du hiver en weekend ud af kalenderen og bruger den rigtigt, er der rig mulighed for at tanke fornyet energi og få masser af livgivende oplevelser.


Find det weekendophold, der passer allerbedst til digI denne oversigt over de forskellige typer af weekendophold kan du eksempelvis vælge et idyllisk sommerhus til weekendopholdet, besøge et spahotel med wellness i fokus, nyde et fredfyldt ophold midt i naturen, tage på et getaway med romantikken i fokus eller besøge nogle af landets bedste bryg- og vinhuse.

Find det helt rigtige sted til dit weekendophold herunder!


Weekendophold i sommerhus

Vi er velsignet med at bo i et land spækket med fantastiske naturområder, som du kan komme helt tæt på i et af landets mange sommerhuse.

Her kan I virkelig dykke ned i afslappetheden, bare være jer selv og tage en weekend i lige det tempo, der passer jer.

Vi har fundet landets skønneste destinationer frem til jer, når weekendopholdet skal holdes i et sommerhus.


JYLLAND

Vesterhavet | Djursland | Nordjylland

weekendopholdDet store brusende hav længst mod vest, de grønne bølgede bakker på Jyllands næse og de sandomkransede naturområder i nord har hver sin skønne charme. Og alle tre egne er meget populære områder, når weekendopholdet skal holdes vest for Storebælt.

Op langs vestkysten finder du det ene fine ferieområde efter det andet helt ud til det brusende hav. Her er havets smukke kulisse aldrig længere væk end en kort spadsertur. 

Djursland summer det af afslappet feriestemning indpakket i fænomenal smuk natur, hvor særligt feriemekkaet Ebeltoft kan bryste sig af et bredt potpourri af oplevelsesmuligheder og lokale specialiteter til jeres weekendophold.

Sidst men ikke mindst er det nordjyske landskab altid et besøg værd. Med Skagen i spidsen rummer Nordjylland adskillige henrivende skønne ferieområder, som er meget opsøgte til et weekendophold tæt på naturen.


Se de mange sommerhuse i Jylland


FYN

Sydfyn | Nordfyn

weekendophold


Det centrale hjerte i kongeriget og smuk landidyl i både nord og syd.

Med H.C. Andersens fødeby i midten og øens geografiske størrelse er står oplevelsesmulighederne i kø i hobetal, når weekendopholdet går til Fyn.

Sydfyn byder på et utal af lækre badestrande, små hyggelige butikker og pulserende købstadsliv i fx  Svendborg

Skal jeres weekendophold mere mod nord er det nordfynske udbud af sommerhuse altid bredt i både pris og kvalitet. Her kan I lade jer indlogere i alt fra luksuriøse ferieboliger til små og hyggelige huse nær havets stille bølgeskvulp.Se de mange sommerhuse på Fyn


SJÆLLAND OG ØERNE

Nordsjælland | Bornholm | Marielyst

weekendophold


Djævleøen, Sjælland, og de omkringliggende øer rummer i overflod af feriepopulære områder. 

Særligt mod nord med byer som Tisvildeleje, Gilleleje og Hornbæk, byder Nordsjælland på charmerende feriemuligheder i massevis. En helt idéel placering til manges weekendophold.

Dertil kan vi med knap 1.500 sommerhuse på Bornholm roligt sige, at solskinsøen rummer masser af muligheder til dit weekendophold. De mange soltimer, det kuperede klippeterræn og de autentiske små lokalsamfund har gjort øen til en turistmagnet udover det sædvanlige.

Sidst men ikke mindst er Marielyst et uundgåeligt emne, når vi snakker feriebyer i det danske land. Langs den badevenlige østkyst kan I spendere den ene skønne dag efter den anden og få masser af skønne timer sammen i formidable omgivelser i skovområderne tæt ved havet.Se de mange sommerhuse på Sjælland


Wellness ophold

Sænk skuldrene og lad åndedrættet finde sin rolige rytme.

For mange hænger et weekendophold uløseligt sammen med skønne wellnessoplevelser, hvor kroppen får lov til at slappe helt af og bare nyde. Og hvor hovedet i naturlig forlængelse heraf gør det samme.

Det er en lise for krop og sind at dykke ned i skønne bade og ekstraordinære oplevelser og bare lade afslappetheden indfinde sig. 

Hold dit weekendophold et af de følgende steder, hvis du trænger til forfriskende wellnessoplevelser.

For krop og sind.


Fjordgaarden i Ringkøbing


På kanten af fjorden, tæt ved det store havs syngende brus og de hvide sandklitter længst mod vest titter et forunderligt paradis frem. 

Fjordgaarden har med både luksuriøse spa ophold og gastronomiske oplevelser fra øverste hylde de perfekte betingelser for et uforglemmeligt weekendophold for 2. 

Takket være Fjordgaardens afslappende og forkælende univers er et wellness ophold her en oplagt mulighed for jer, der vil nyde en weekendtur i en rigtig fin setting i meget smuk natur.

Et magisk sted for ro til fortravlede liv.


Kragerup Gods


Med romantik og charme i højsædet kan weekendopholdet nå nye højder, når turen går til det fortryllende Kragerup Gods på det naturskønne Midt-/Vestsjælland.

Godset, der med en historie, som strækker sig helt tilbage til 1300-tallet, byder på et bredt udbud af fantastiske oplevelser i alt fra sjove aktiviteter i højderne til et nærværende og romantisk weekendophold.

Her kan I med jeres nærmeste i hånden dykke ned i historiens vingesus, når weekendopholdet byder på skønne øjeblikke i både historiens, gastronomiens og ikke mindst kærlighedens verden.

Vi anbefaler Kragerup Gods her i wellness-sektionen, fordi godset er et enormt smukt sted, som giver rig mulighed for at pleje dig selv og strække mentalt ud i den virkelig idylliske ramme.


Kurbad Limfjorden


Kurbad Limfjorden tilbyder med sine fantastiske rammer og smukke beliggenhed et wellness ophold for en dag, som vi alle går og drømmer om.

Med en formidabel udsigt til Venø Bugt og en hyggelig lystbådehavn bliver både krop og sjæl forkælet i stedets mange bassiner, saunaer og behandlinger. 

Skal hele weekendopholdet afholdes her, står Kurbad Limfjorden naturligvis også klar. Spa opholdet kan kombineres med et romantisk weekendophold hos deres samarbejdspartner, Grand Hotel Struer. 

Læs meget mere på kurbadlimfjorden.dk.


Water & Wellness


I det skønne Kronjylland ligger et moderne sports- og wellnesscenter, hvor der både er plads til barnlig leg og voksent fordybelse.

Water & Wellness i Randers har skabt nogle fantastiske rammer for både børnefamilien og dagsophold for 2. 

For børn og barnlige sjæle er der både rutsjebaner og challenge track i weekender og ferier.

Dertil kan I finde både inden- og udendørs wellnessfaciliteter samt mulighed for at booke forskellige former for massage. 

Træd indenfor i en verden af masser af kropslig selvforkælelse, når Water & Wellness står klar med sjov til børnene og spa ophold til de voksne.

Hvis I vil nyde de mange faciliteter i flere dage, kan vi anbefale at finde et sommerhus tæt ved og bruge det som base for nogle særdeles afslappende og dejlige dage.


Weekendophold i naturen

Få luft under vingerne, når den smukke natur sætter rammen for weekendopholdet.

Der findes flere forskellige udbydere af højkvalitetsovernatningsmuligheder i naturen, og det kan noget helt særligt at tage et ophold i naturen og koble helt af omgivet af fuglefløjt og grønne blade.

Både herhjemme og i Norge og Sverige findes skønne overnatningsmuligheder ude i den fri natur.

Se med herunder, hvor vi peger dig i retningen af nogle af de allerbedste steder at tage på weekendophold i naturen.


Owayy


Owayy er for alle jer, der elsker naturen og ikke kan få nok af den. 

Med et utal af håndplukkede steder på portalen, er Owayy jeres foretrukne rejsekammerat, når weekendopholdet skal foregå i den nordiske natur.

Gå på opdagelse i forunderlige naturområder, når Owayy byder på overnatning i alt fra trætophuse og små hytter til unikke huse og glamping det ene mere iøjnefaldende smukke sted efter det andet.

Mange af de små indkvarteringsmuligheder er oplagte til et romantisk weekendophold for 2, og der er få steder, der skaber en bedre ramme om nærværet mellem mennesker end den frie natur.

I kan læse mere om Owayy på deres meget seværdige Instagram side her.


Løvtag


Ved den smukke Mariager Fjord på den jyske østkyst finder I en helt enestående overnatningsmulighed. 

Blandt skovens grønt og vilde lyde dukker intet mindre end tre unikke boliger frem blandt trætoppene. 

Her kan weekendopholdet bogstavelig talt nå nye højder, når der skal overnattes i Løvtags eksklusive trætophytter, der mest af alt ligner utrolige kunstskulpturer mellem trækronerne. 

Oplev et fantastisk naturområde af Danmark med et weekendophold, der sent vil blive glemt.


Danmarks Naturfonds mange naturområder


Der er et yndigt land. Det står med brede bøge.

Vores natur herhjemme kan også bryste sig af utallige smukke områder i både nord, syd, øst og vest.

Danmarks Naturfond råder over mange områder i hele landet, hvor de aktivt arbejder for at beskytte og bevare plante- og dyrelivet. Stederne er værd at besøge på jeres weekendophold, hvis I vil se nærmere på den danske fauna og natur og ved selvsyn se, hvor stor en forskel det kan gøre, når naturen får lov til at udfolde sig på egne præmisser.

I kan læse mere om de forskellige naturområder på fondens hjemmeside.

Og hvis I gerne vil overnatte i naturen, udlejer vi hos Campaya både shelters og lejligheder på vegne af fonden. Kontakt os gerne og hør nærmere, hvis I er interesseret i et weekendophold midt i naturen. 


Slotsophold og romantisk weekendophold

Lad romantikken blomstre, når Danmarks slotte, haver og hoteller danner rammen om weekendopholdet.

Der findes et væld af skønne slotte og hoteller med romantikken i højsædet.

Vi peger på vores favoritter i det kommende afsnit.


Hotel Hornbækhus


Til syngende fuglefløjt og milde vindpust står solen fra en skyfri himmel og smiler ned på de rødmalede træbjælker.

Hotel Hornbækhus har med sin smukke facade og eminente placering tæt på vandet de mest charmerende betingelser for et weekendophold, I sent vil glemme. 

Blandt de mange værelser og lokaler skinner en personlig indretning, der emmer af ro, fordybelse og nærværet til hinanden. 

Huset rummer mange hyggelige aktiviteter og ikke mindst dejlige retter mad både morgen, middag og aften.

De glæder sig til at se jer.


Lærerige udflugtsmål til weekendopholdet

I Danmark elsker vi at nørde. Gå i dybden og blive klogere på både os selv og verden omkring os.

Hvis I ønsker jer et weekendophold med spændende input og ny læring, som kan skabe udgangspunkt for nye samtaler, som de ikke lige tager sig ud i hverdagen, så er der mange gode muligheder for lige netop det.

Vi vil særligt anbefale oplevelsesmuligheder som de herunder nævnte.

Hvis I besøger et af stederne på jeres weekendophold, er I garanteret en spændende og indsigtsgivende oplevelse, som kan give jeres weekendophold en dejlig dynamik.


M/S Museet for Søfart


På havnen i Helsingør ligger en helt speciel oplevelse for hele familien.

Museet for Søfart er ikke blot et museum, men et arkitektonisk vidunder, som har vundet et hav af både nationale og internationale priser.

Gennem en lang række spændende udstillinger belyser museet den danske søfartshistorie fra alle vinkler og kanter. Og så foregår det alt sammen i omgivelser, som eksempelvis New York Times har udråbt som et særligt interessant sted at besøge.

En del af museets priser og nomineringer er hevet i land på baggrund af arkitekturen, der alene er et besøg værdigt. Og når den smukke indramning så udfyldes af så spændende indhold, er museet et absolut anbefalelsesværdigt besøgsmål.

Skal jeres weekendophold i Nordsjælland indeholde noget helt særligt, så er et dagsbesøg til Museet for Søfart et rigtig godt bud.


FOF København


Når lysten til nye oplevelser og lærerige aktiviteter står for døren er FOF hele Danmarks bedste ven. 

Gennem et utal af udflugter, kurser og foredrag belyser og formidler FOF en perlerække af spændende tilbud for store, små og alle der i mellem.

Skulle weekendopholdet gå til hovedstadsområdet, vil vi derfor særligt anbefale FOF København. 

Her kan I gå spændende timer i møde, når krop og hjerne skal kastes ud i alt fra madkurser og workshops til aktuelle foredrag eller guidede naturture for hele familien.

De mange tilbud spænder milevidt og ændres konstant året rundt. Ethvert weekendophold kan derfor altid kombineres med gode oplevelser hos FOF København.


Gammel Estrup


Se hvordan både herskab og tjenestefolk levede gennem 600 år. En museumsoplevelse midt i historiske vingesus venter jer.

Oplev en perlerække af pragtfulde sale og elegante gemakker, hvor grever og grevinder levede gennem århundreder. Og besøg tjenestefolkenes enkeltværelser eller herregårdskøkkenet, hvor der bages efter gamle opskrifter.

Gammel Estrup byder også på en herlig gåtur i herregårdshaven med orangerier, drivhus og stor naturlegeplads.

Året rundt kan I opleve skiftende særudstillinger og i alle skoleferier og op til jul er der særlige aktiviteter for de mindste.

Hvis du drømmer om et weekendophold i de smukke omgivelser, tilbyder Gammel Estrup muligheden for at overnatte i et historisk skovarbejderhus, som tidligere har dannet ramme om livet for det arbejdende folk på stedet.


Hanstholm Fyr


Kunsten lever og ånder ved det historiske og smukke fyr.

Det gamle fyrtårn agerer scene for talrige kunstværker og -projekter i alt fra eksperimenterende og innovative udstillinger til foredrag og musik.

Foruden at være en spændende kunstscene er den smukke beliggenhed en oplevelse for sig. Den kan I få lov til at udforske på allernærmeste hånd, når I med en guide ved jeres side bliver vist rundt i det smukke landskab, der omkredser det historiske fyrtårn. 

Går weekendopholdet til Nordjylland, anbefaler vi en dagstur til fyret, hvor kunst, arkitektur og historie bliver bundet smukt sammen.


Weekendophold for jer med hang til store oplevelser 

Skal sanserne stimuleres? Og trænger I til aktivitet og sjove øjeblikke?

Så gemmer der sig en masse spændende oplevelsesmuligheder rundt omkring i landet.

Se nogle af vores favoritter til weekendopholdet her.


SleepIn FÆNGSLET


Horsens Statsfængsel er gået fra at være et sted for forbrydere og kriminelle til at være et spændende museum og oplevelsescentrum med utallige historier og underholdende fortællinger.

I dag er FÆNGSLET et aktivt museum, der foruden lærdom og viden også faciliterer store begivenheder, såsom koncerter, festivaller og lignende.

Men skal weekendopholdet være noget ganske særligt, tilbyder SleepIn FÆNGSLET overnatning bag tremmer i 22 autentiske celler fra fængselstiden.

Kom helt tæt på følelsen af at være spæret inde og den stemning, som har fyldt de gamle celler i tidernes morgen.

En fængslende oplevelse for store og små.


Baboon City i Herning


Et weekendophold kan være meget andet end et ophold for 2. Og skulle weekenden blive tilbragt med hele familien, er det enorme legeland et rigtig godt omdrejningspunkt for en weekend med sjov og fart over feltet. 

Baboon City er navnet, og stedet er det største indendørs forlystelsescenter her til lands. 

Aktiviteterne ligger som perler på en snor, hvor særligt det nybyggede padelcenter samt trampolinparken er værd at fremhæve. 

Timevis af underholdning venter både store og små legebørn, hvis weekendopholdet i det midtjyske skal krydres med en dag i legens tegn.


Danske bryg- og vinhuse

Processen fra bær og korn til vin og øl er dybt fascinerende.

Og landets mange vin- og bryghuse kan som ingen andre steder formidle den proces på den helt rigtige måde.

Selvfølgelig fordi det her er muligt at smage på de skønne kvalitetsvarer, mens også fordi I her kan tale med engagerede fagfolk, som virkelig forstår sig på de gyldne dråber.

Der findes bryghuse og tilsvarende overalt i landet.

Vi fremhæver her nogle af de, som vi særligt vil anbefale som besøgsværdige til at give jeres weekendophold ekstra kolorit.


Nørrebro Bryghus


Nørrebro Bryghus, eller snarere 'multihus', er et bryghus på det pulserende Nørrebro, der indeholder meget mere end ølbrygning. 

Med udgangspunkt i en passioneret ølbrygning spænder bryghuset bredt i smagfulde og lærerige oplevelser. Selvfølgelig med de gærerede dråber som omdrejningspunkt, der i øvrigt altid er 100% økologiske og med bæredygtighed i fokus.

Her kommer I tæt på et topmoderne bryghus, der byder på sjove events i form af diverse ølsmagninger og ikke mindst deres koncept, Øl og Yoga, hvor I får det bedste fra to verdener. 

Dertil finder I en fantastisk 7-retters menu i kælderen med matchende ølmenu, som er oplagt som en ekstra luksus på toppen af en dejlig dag på jeres weekendophold i hovedstaden. 

 

Vester Vedsted Vingård ved Vadehavet


Sætter I pris på velproducerede dråber i alt fra øl til vin og spiritus?

Så kunne I meget vel afsætte tid til at svinge forbi Vester Vedsted Vingård i løbet af jeres weekendophold.

Nær det imponerende Vadehav og det historiske Ribe har vingården gennem årerne udviklet en multifunktionel produktion af både vin, øl og spiritus med dertilhørende butik og restaurant.

Der er med andre ord rigeligt med grunde til at besøge den produktive perle, hvor skovens vildt er den eneste nabo i miles omkreds.

Mangler I et indkvarteringssted til weekendopholdet, anbefaler vi et sommerhus ved Ribe tæt ved Vester Vedsted Vingård.


Wild Distillery Bornholm


Midt på Bornholm ligger Wild Distillery, hvis mission er at sætte nye standarder for nordisk spiritus produktion.

Det innovative destilleri har desværre ikke fysisk åbent i weekenderne, men har med deres lettilgængelige webshop gjort det muligt for jer at bestille de helt rette højkvalitetsprodukter hjem til jer, så ganen kan blive forkælet fra øverste hylde henover weekendens oplevelser.

Økologisk produceret skaber Wild Distillery i dag en ny nordisk standard indenfor både gin og vodka. Samtidig vil I opleve flasker, der æstetisk aldrig har været flottere.

Skal weekenden indeholde kvalitet til ganen, så er Wild Distillery de helt rette at bestille fra.