5 af de bedste spisesteder og restauranter i Århus (2024)Århus. Smilets By. Kært barn har mange navne. 

Landets andenstørste by er kendt for mange interessante ting. Heriblandt gastronomien. Med afsindig god grund!

Det pulserende Århus rummer autentiske smagsoplevelser af århusianske ildsjæle med kærlighed for kvalitet og smag.

Mulighederne er mange, og det er blot op til jer om at udnytte dem på bedst mulig vis.

For at give jer en hjælpende hånd har vi nedenfor givet jer vores bedste bud på, hvor turen bør gå hen i Århus, når sulten unægteligt trænger sig på. 

God appetit og rigtig god fornøjelse! 


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse ved Århus her


Restaurant Mefisto

Med sit delikate hvide kød betegnes hummeren af mange som havets tournedos. Foto: Restaurant Mefisto.

I centrum af Smilets By syder det fra stegepanderne, mens det bobler fra kogegryderne i det travle køkken ved Restaurant Mefisto.

Det ihærdige køkkenpersonale er godt og grundigt igang med at tilberede stedets famøse udvalg af fiske- og skaldyr. I særdeleshed de anmelderroste hummere. 

Sæt tænderne i det perfekt tilberedte kød fra hummeren og mærk følelsen af en overvældende madglæde strømme igennem hele kroppen. 

Er man ikke just den største tilhænger af fisk- og skalddyr, kan man i stedet lade sig friste af de mange andre smagfulde retter på det franskinspirerede menukort.

Hos Restaurant Mefisto arbejder man ud fra mantraet om at holde det enkelt, ukompliceret og sidst men ikke mindst hyggeligt. Det er følelsen af at være hjemme, mens man er ude.

Udforsk de energiske gader og stræder i det betagende Latinerkvarter i hjertet af Århus og berig jer selv med en forrygende middag ved Restaurant Mefisto. Bon appetit!


Løve's Bog- og Vincafé

En bogoplevelse kan I sig selv være mindeværdig, men hos Løve's Bog- og Vincafé bliver den uforglemmelig. Foto: Løve's Bog- og Vincafé.

Findes der noget mere afslappende end at læne sig komfortabelt tilbage i stolen, slå op i en fascinerende bog og knappe op for en god flaske vin?

Nej, vel? Tro mig. Løve's Bog- og Vincafé er lige stedet for jer! Dette er stedet i Århus, hvor litteratur, mad og vin hænger uløseligt sammen, og I er inviteret indenfor som gæst. 

Går I langs Nørregade i den centrale del af Århus, vil I blive mødt af en inviterende facade, der prydes af et iøjnefaldende og hjemmelavet skilt med teksten Løve's Bog- og Vincafé. 

Indendørs drives en boghandel, en café med mad og drikke og en vinbar med hele 75 forskellige egen importerede vine fra hele verden. Der er altså noget for enhver sjæl. 

Derudover fungerer stedet også som et kultursted med livearrangementer i form af spændende oplæsninger, foredrag og litteraturfestivaler samt poesievents.

Så sving forbi Løve's Bog- og Vincafé på Nørregade og suppler jeres fantasifulde oplevelse med stedets lækre, lette anretninger og et drøngodt glas vin. Skål!


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved Århus her.


SOTA Sushi Bar

SOTA Sushi Bar byder på byens absolutte bedste sushi i sine yderst stilerene omgivelser. Foto: SOTA Sushi Bar.

Er I på visit i Århus er det nærmest umuligt at undgå den legendariske Vestergade, der i en lige linje skærer igennem bymidten af Smilets By.

På selvsamme gade finder I en japansk sushirestaurant i den absolutte topklasse. Stedet hedder SOTA Sushi Bar og er placeret noget nær halvvejs på Vestergade.

Sota Sushi Bar er en moderne japansk restaurant, hvor kærlighed til de små detaljer i sushien og den høje kvalitet i udvalget af izakaya retter er i hovedsædet.

Generelt bliver der lagt stor vægt på at servere spændende og smagfulde retter i håbet om at skabe mindeværdige oplevelser i en hyggelig atmosfære for sine mange glade gæster.

Dette sikres blandt andet gennem den store passion, som SOTA Sushi Bar har for at eksperimentere med de bedste råvarer, der er på markedet. Friskheden er ikke til at tage fejl af!

Rul forbi SOTA Sushi Bar på Vestergade og spis jer godt og grundigt mætte i de friskrullede sushiruller. Det vil I ikke fortryde ét eneste sekund af!  


Juliette

Bonjour og velkommen til en unik verden af fransk gastronomi hos juvelen Juliette. Foto: Juliette.  

På den charmerende Jægergårdsgade i den aldrende bydel Frederiksbjerg er der en rolig og afslappet stemning, som smitter utrolig positivt af på én.

Samme behagelige rolighed og afslappethed møder I ved et foretagende ved navn Juliette. Et intimt brasserie med alt, hvad ens franske hjerte begærer.

Slår I vejen forbi i formiddagstimerne vil vi så afgjort anbefale, at I kaster jer over den syndige croque monseiur, som er en gratineret toast med schweiziske oste og skinke. 

Venter I med at lade Juliette servicere jer ved frokosttid i stedet, kan I se frem til et fornemt udvalg af les spécialités og les classiques med retter som tartere de boeuf og lakserilette.

Når aftentimerne indfinder sig intensiveres hele stemningen på det franske brasserie, og det er de perfekte omgivelser til en storslået tre retters menu med dertilhørende vinmenu.

Hvis du spørger dig selv, hvor man skal spise i Århus, er Juliette helt oplagt. Så forbered jer på en magnifique gastronomisk madoplevelse ved den franske perle Juliette på den autentiske Jægergårdsgade. 


Hos Sofies Forældre

Et besøg Hos Sofies Forældre er på mange måder som at blive forkælet af sine egne forældre. Det er ikke dumt! Foto: Hos Sofies Forældre.  

I en mindre the- og kaffesalon er der bogstaveligt talt tændt godt og grundigt op under kedlerne. The- og kaffesalonen er placeret på Frederiksgade og hedder Hos Sofies Forældre. 

Hos Sofies Forældre emmer af råhygge i sine varme og velkommende omgivelser, der bærer stærkt præg af sin hjemlige og gammeldags indretning. 

På menukortet finder I naturligvis masser af tiltalende the, og derudover er der altså rigeligt med kaffe på kanden. Filter- og stempelkaffer, kolde kaffer og opkvikkende espressoer.

Foruden kaffe og the byder Hos Sofies Forældre blandt andet også på et bredt udvalg af forskellige velsmagende madretter og sukkersøde kager.

Spis jer for eksempel mætte i diverse sandwiches, burgere og tærter, inden I afslutningsvis tilfedsstiller den søde tand med et bjerg af pandekager, is og bagværk. 

Tilbage er der vist blot at ønske jer rigtig god fornøjelse Hos Sofies Forældre, der glæder sig til at byde jer velkommen og sørge for, at I får et aldeles behageligt visit.