15 af de bedste spisesteder og restauranter i Århus (2021)


Århus. Smilets By. Kært barn har mange navne. 

Landets andenstørste by er kendt for mange interessante ting. Heriblandt gastronomien. Med afsindig god grund!

Det pulserende Århus rummer autentiske smagsoplevelser af århusianske ildsjæle med kærlighed for kvalitet og smag.

Mulighederne er mange, og det er blot op til jer om at udnytte dem på bedst mulig vis.

For at give jer en hjælpende hånd har vi nedenfor givet jer vores bedste bud på, hvor turen bør gå hen i Århus, når sulten unægteligt trænger sig på. 

God appetit og rigtig god fornøjelse! 


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse ved Århus her


Restaurant MellemRum

Saucen er velsagtens den vigtigste del af enhver ret? Foto: Restaurant MellemRum.

Nær den travle åboulevard i Midtbyen af Århus strømmer det med glade mennesker, der er beriget af den afsmittende stemning i den østjyske by.

Selv samme gode stemning er altid at finde hos Restaurant MellemRum, hvor I vil blive taget hånd om fra start til slut af jeres restaurantbesøg. 

Ved Restaurant MellemRum er håndværk, hygge og energi i højsædet, hvilket afspejler sig i de yderst smagfulde retter på det inspirerende menukort.

Dyk ned i den sæsonbestemte menu, i vegetarmenuen eller i det indbydende a la carte menukort. Med så mange appetitvækkende muligheder kan det være svært at vælge!

Lad jer rådgive af restaurantens dygtige og servicemindede tjenere, der vil skræddersy en minderig madoplevelse for lige netop jer. 

Træd ind i et madunivers ud over det sædvanlige ved Restaurant MellemRum og tilfredsstil maveregionen godt og grundigt. Velbekomme!


Villa Dining

Hos Villa Dining er I uden tvivl i kompetente hænder. Fra velkomst til afsked. Foto: Villa Dining.

I den nordlige bydel af Århus, Risskov, skyder en majestætisk og iøjnefaldende bygning op af den østjyske muld. Villa Dining! 

Villa Dining har skruet et fantastisk madkoncept sammen bestående af to forskellige former for menuer i form af en guld- og sølvmenu. 

Med guldmenuen får I hele pakken med snacks, appetizer og aperitif samt tre formidable retter med en dertilhørende ad libitum vinmenu særligt udvalgt til aftenens skønne middag. 

Med sølvmenuen får I næsten den fulde Villa Dining-oplevelse mandag til torsdag. Vi snakker snacks, forret, hovedret og dessert. Og så endda til den halve pris af guldmenuen.

Uanset om I beslutter jer for at kaste jer over Villa Dinings guld- eller sølvmenu, så er I garanteret en enestående gastronomisk oplevelse. 

Så aflæg Villa Dining i Risskov et velfortjent visit og nyd jeres middag i nogle eminente rammer. Det vil I uden tvivl ikke fortryde et eneste sekund af! 


Ghrelin

Ethvert element på Ghrelins detaljerede anretninger er bestemt ikke uden nøje overvejelser. Foto: Ghrelin.

På den tidligere århusianske containerhavn ligger en perle af en restaurant placeret i et topmoderne miljø i det nyopførte Århus Ø.  

Restaurant hedder Ghrelin, og er I på jagt efter en uforglemmelig gourmetoplevelse, så er I så afgjort endt det helt rette sted.

Med en passion for det europæiske køkken og respekt for råvarernes kvalitet og smag har de kompetente ansatte ved Ghrelin sammensat en række delikate menuer.

Er I til det helt store festfyrværkeri af traktement, så er grand appetit menuen det oplagt valg med snacks i tre serveringer og en menu bestående af hele syv serveringer.

Mindre kan naturligvis også gøre det, og her kan I med fordel vælge Ghrelins appetit menu med fire lækre serveringer eller plus appetit menu med seks velsmagende serveringer. 

Fælles for menuerne er, at madprofilen er ærlig og har en enkelthed over sig. Dette er rammen for hele tilgang til den sublime madoplevelse, der venter jer hos Ghrelin. Glæd jer!


Restaurant Skovmøllen

Fra jord til bord i nogle autentiske og skovrige omgivelser. Foto: Restaurant Skovmøllen.

I nærheden af det velkendte Moesgaard Museum ligger et idyllisk skovområde. I den frodige skov finder I et strålende spisested, der på smuk vis ligger skjult blandt de grønne træer.

Dette sted hedder Restaurant Skovmøllen, og det var godt, at I fandt netop dette sted på jeres hyggelige skovtur. Her kan I nemlig se frem til et kulinarisk frokosteventyr uden lige.

Gå på opdagelse i skovmøllens tiltalende frokostmenuer, der byder på alt lige fra klassiske smørrebrød til traditionel æggekage og forfriskende stjerneskud.

Med andre ord tilbyder Restaurant Skovmøllen et perfekt måltid til den friske skovturseventyrer, der har brug for et nødvendigt pitstop på den admirable tur. 

Alternativt kan I erhverve jer stedets egne skovturs kurve, som indeholder lune boller, saltet smør, hjemmelavet marmelade, søde sager med dertilhørende varm chokolade. 

Spice jeres beroligende skovtur i Moesgård Skov op med et behageligt pitstop hos alletiders Restaurant Skovmøllen. Det er ren og skær balsam for sjælen. God fornøjelse!


Restaurant Mefisto

Med sit delikate hvide kød betegnes hummeren af mange som havets tournedos. Foto: Restaurant Mefisto.

I centrum af Smilets By syder det fra stegepanderne, mens det bobler fra kogegryderne i det travle køkken ved Restaurant Mefisto.

Det ihærdige køkkenpersonale er godt og grundigt igang med at tilberede stedets famøse udvalg af fiske- og skaldyr. I særdeleshed de anmelderroste hummere. 

Sæt tænderne i det perfekt tilberedte kød fra hummeren og mærk følelsen af en overvældende madglæde strømme igennem hele kroppen. 

Er man ikke just den største tilhænger af fisk- og skalddyr, kan man i stedet lade sig friste af de mange andre smagfulde retter på det franskinspirerede menukort.

Hos Restaurant Mefisto arbejder man ud fra mantraet om at holde det enkelt, ukompliceret og sidst men ikke mindst hyggeligt. Det er følelsen af at være hjemme, mens man er ude.

Udforsk de energiske gader og stræder i det betagende Latinerkvarter i hjertet af Århus og berig jer selv med en forrygende middag ved Restaurant Mefisto. Bon appetit!


Løve's Bog- og Vincafé

En bogoplevelse kan I sig selv være mindeværdig, men hos Løve's Bog- og Vincafé bliver den uforglemmelig. Foto: Løve's Bog- og Vincafé.

Findes der noget mere afslappende end at læne sig komfortabelt tilbage i stolen, slå op i en fascinerende bog og knappe op for en god flaske vin?

Nej, vel? Tro mig. Løve's Bog- og Vincafé er lige stedet for jer! Dette er stedet i Århus, hvor litteratur, mad og vin hænger uløseligt sammen, og I er inviteret indenfor som gæst. 

Går I langs Nørregade i den centrale del af Århus, vil I blive mødt af en inviterende facade, der prydes af et iøjnefaldende og hjemmelavet skilt med teksten Løve's Bog- og Vincafé. 

Indendørs drives en boghandel, en café med mad og drikke og en vinbar med hele 75 forskellige egen importerede vine fra hele verden. Der er altså noget for enhver sjæl. 

Derudover fungerer stedet også som et kultursted med livearrangementer i form af spændende oplæsninger, foredrag og litteraturfestivaler samt poesievents.

Så sving forbi Løve's Bog- og Vincafé på Nørregade og suppler jeres fantasifulde oplevelse med stedets lækre, lette anretninger og et drøngodt glas vin. Skål!


Street Coffee

En kaffeoplevelse i Århus i stil med de autentiske kaffeoplevelser i steder såsom Paris, Berlin og London. Foto: Street Coffee.

Rundt omkring i centrum af Århus kan man fra tid til anden fornemme en yderst fristende duft af friskbrygget kaffe.

Med sine fire lokationer i Aarhus C er der stor sandsynlighed for, at denne karakteristiske duft stammer fra en af de autentiske Street Coffee shops.   

Street Coffee er præcis det, som man leder efter, når man besøger store internationale destinationer såsom Paris, Berlin og London.

Det er det lokale sted, som ikke ligger på strøger, men som er gemt lidt væk fra de menneskefyldte steder. Et vaskeægte lokalt sted med den der århusianske stemning.

Træd ind i en verden af kaffeentusiasme ved Street Coffee og kom helt ned i tempo med et bredt udvalg af velsmagende kaffevarianter såsom espresso, latte eller en plain sort kaffe. 

Fun fact! I kan faktisk leje en af Street Coffees geniale kaffescooterer til jeres næste begivenhed, og baristaerne vil med glæde lave kaffe til alle tænkelige former for events.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved Århus her.


Restaurant Unico

Udvalget hos Unico er så stort, at selv den kræsne type lader sig begejstre. Foto: Restaurant Unico.

Rundt omkring præges lydbilledet af den karakteristiske lyd, der lyder, når et golfjern hamrer til en chanceløs golfbold. I baghaven af Restaurant Unico befinder Aarhus Golf Club sig.

Unico betyder enkelt på spansk, og på dansk ledes man automatisk hen på noget unikt. Et unikum. Og det passer perfekt til Restaurant Unico. Enkelt, unikt og enestående. 

I køkkenet stræber man efter at identificere sig med det danske mormorkøkken både i forhold til råvarer, opskrifter og mormors hemmelige og aller vigtigste ingrediens... Kærlighed!

Gå ombord i et univers af aftenmåltider, der er inspireret af ugedagen. Her snakker vi altså tartelet tirsdag, gourmetmåltidet til de nydelige weekendaftener og søndagsstegen.  

Lige meget hvornår på ugen I besøger Restaurant Unico er I under alle omstændigheder sikret en minderig aften med udsøgte udsigter, som understøtter den eminente oplevelse. 

Så tag turen til det naturrige og besøgelsesværdige område i Højbjerg og lad Restaurant Unico forkæle jer med sine særdeles smagfulde retter. PS. I kan naturligvis også nyde Unicos menu som takwaway, og stedets fristende bageri holder tilmed åbent hver dag fra klokken 08.00. God fornøjelse!


SOTA Sushi Bar

SOTA Sushi Bar byder på byens absolutte bedste sushi i sine yderst stilerene omgivelser. Foto: SOTA Sushi Bar.

Er I på visit i Århus er det nærmest umuligt at undgå den legendariske Vestergade, der i en lige linje skærer igennem bymidten af Smilets By.

På selvsamme gade finder I en japansk sushirestaurant i den absolutte topklasse. Stedet hedder SOTA Sushi Bar og er placeret noget nær halvvejs på Vestergade.

Sota Sushi Bar er en moderne japansk restaurant, hvor kærlighed til de små detaljer i sushien og den høje kvalitet i udvalget af izakaya retter er i hovedsædet.

Generelt bliver der lagt stor vægt på at servere spændende og smagfulde retter i håbet om at skabe mindeværdige oplevelser i en hyggelig atmosfære for sine mange glade gæster.

Dette sikres blandt andet gennem den store passion, som SOTA Sushi Bar har for at eksperimentere med de bedste råvarer, der er på markedet. Friskheden er ikke til at tage fejl af!

Rul forbi SOTA Sushi Bar på Vestergade og spis jer godt og grundigt mætte i de friskrullede sushiruller. Det vil I ikke fortryde ét eneste sekund af!  


Restaurant Komfur

Det hele skal ikke altid være så formelt, og det er det heldigvis ikke på Komfur. Foto: Restaurant Komfur.

Håndværk, hygge og energi! Det er det, som I bliver mødt af ved en ganske speciel restaurant i Midtbyen af åskønne Århus. Restaurant Komfur! 

På den intime Guldsmedgade ligger den hyggelige restaurant og pryder med sin velkommende facade. Her er der ikke nogen, der forventer, at man møder op i sit stiveste puds.

Hos Restaurant Komfur får I selv lov til at skænke jeres eget glas vand til vinen. Til gengæld sørger de ansatte for, at I bliver forkælet med nogle smasklækre retter. 

Indled eksempelvis restaurantbesøget med at sætte tænderne i en portion rørt tatar af tun eller en portion rimmet laks, inden der venter jer et festmåltid af en hovedret!

Vælg nu mellem appetitlige retter såsom helstegt kalvesteg og friteret kalvefrikassé eller ølbraiseret og glaserede svinekæber. Tænderne løber jo i vand bare ved tanken. 

Herfra ønskes I en rigtig god fornøjelse ved den forrygende Restaurant Komfur i hjertet af Århus. Psst... Husk at gemme plads til en af desserterne! 


Juliette

Bonjour og velkommen til en unik verden af fransk gastronomi hos juvelen Juliette. Foto: Juliette.  

På den charmerende Jægergårdsgade i den aldrende bydel Frederiksbjerg er der en rolig og afslappet stemning, som smitter utrolig positivt af på én.

Samme behagelige rolighed og afslappethed møder I ved et foretagende ved navn Juliette. Et intimt brasserie med alt, hvad ens franske hjerte begærer.

Slår I vejen forbi i formiddagstimerne vil vi så afgjort anbefale, at I kaster jer over den syndige croque monseiur, som er en gratineret toast med schweiziske oste og skinke. 

Venter I med at lade Juliette servicere jer ved frokosttid i stedet, kan I se frem til et fornemt udvalg af les spécialités og les classiques med retter som tartere de boeuf og lakserilette.

Når aftentimerne indfinder sig intensiveres hele stemningen på det franske brasserie, og det er de perfekte omgivelser til en storslået tre retters menu med dertilhørende vinmenu.

Så forbered jer på en magnifique gastronomisk madoplevelse ved den franske perle Juliette på den autentiske Jægergårdsgade. 


Restaurant Ombord

Hvordan ønsker I jeres kød stegt? Rare, medium eller well done? Eller medium rare måske? Foto: Restaurant Ombord.

Den der lykkelige følelse af at sidde til bords med dem, som man har aller nærmest.  Det er præcis den følelse, der værnes om hos fantastiske Restaurant Ombord.

Her serveres klassikere som frisk carpaccio, sprød Cordon Bleu og sukkersød Creme Brulée med dét der lille twist, der overrasker uden at chokere én.

Stedets indbydende menu er på mange måder overskuelig og er sammensat af dygtige kokke, der har både hænder og hoved skruet rigtigt på. Det er da betryggende!

På Restaurant Ombord har man udviklet et ovenud fordelagtigt koncept, som er yderst favorabelt for jer som gæst. Og det er faktisk ret så simpelt. Spis inden 19.

Konceptet går altså i alt sin enkelthed ud på, at I for en spotpris får en lækker tre retters menu serveret. Tallerkenen skal bare være slikket ren, inden klokken har passeret 19:00.

Gå ombord på Restaurant Ombord, spis jer, blandt andre muligheder, mætte i spis inden 19 konceptet og kombiner på oplagt vis jeres restaurantbesøg med en fed tur i biografen.


Café Glad

Café Glad ved lige præcis, hvordan de skal fyldes jeres energidepoter godt og grundigt op. Foto: Café Glad.

På den travle Frederiks Allé i den sydlige del af centrum af Århus vrimler det med livsglade århusianere. Denne stemning kan kun være med til at løfte humøret for enhver. 

Livsglæden rundt omkring jer kunne meget vel stamme fra den sunde kost, der serveres ved det bæredygtige og økoligiske sted, Café Glad. 

Ved Café Glad bydes I velkommen af et bredt udvalg af både bæredygtigt, økologisk og sundt retter. Og så er det ovenikøbet særdeles velsmagende! 

Mæsk jer i smækre lækre morgenmadsretter i form af blandt andet vafler og øllegrød eller kast jer alternativt over de mange forfriskende frokost- og aftensmadsretter.

Sprøde spinatpandekager, lune tærter og indisk dahl. Overdådige sandwiches, drøngode burgere og sidst men ikke mindst spændende salater. Valget er jeres. I vil ikke blive skuffet!

Slå et smut forbi Café Glad, smag på de formidable retter og bliv stærkt inspireret til, hvordan I selv kan skrue gevaldigt op for sundheden hjemme i privaten. Glæd jer!  


Hos Sofies Forældre

Et besøg Hos Sofies Forældre er på mange måder som at blive forkælet af sine egne forældre. Det er ikke dumt! Foto: Hos Sofies Forældre.  

I en mindre the- og kaffesalon er der bogstaveligt talt tændt godt og grundigt op under kedlerne. The- og kaffesalonen er placeret på Frederiksgade og hedder Hos Sofies Forældre. 

Hos Sofies Forældre emmer af råhygge i sine varme og velkommende omgivelser, der bærer stærkt præg af sin hjemlige og gammeldags indretning. 

På menukortet finder I naturligvis masser af tiltalende the, og derudover er der altså rigeligt med kaffe på kanden. Filter- og stempelkaffer, kolde kaffer og opkvikkende espressoer.

Foruden kaffe og the byder Hos Sofies Forældre blandt andet også på et bredt udvalg af forskellige velsmagende madretter og sukkersøde kager.

Spis jer for eksempel mætte i diverse sandwiches, burgere og tærter, inden I afslutningsvis tilfedsstiller den søde tand med et bjerg af pandekager, is og bagværk. 

Tilbage er der vist blot at ønske jer rigtig god fornøjelse Hos Sofies Forældre, der glæder sig til at byde jer velkommen og sørge for, at I får et aldeles behageligt visit. 


Mr. Mums

Træd ind i et univers af sunde salater og særdeles sprøde sandwiches. Foto: Mr. Mums.

På to forskellige adresse i Århusområdet er det muligt at få sund og nærende takeaway, som man normalt kun tør drømme om. Det kan I få hos Mr. Mums i Århus C og i Højbjerg. 

Mr. Mums er et foretagende med fin mad uden alt for fine fornemmelser. Lækker mad lavet fra bunden af friske råvarer med alverdens grønt, urter og kød fra danske avlere.

Vi snakker sprøde salater. Spækkede sandwiches. Brandgode burgere. Tiltalende tapas. Vi kunne blive ved. Altså... What's not to like, right? 

Uanset om I svinger forbi butikken på Rosenvangs Allé i Højbjerg eller Jægergårdsgade i det centrale Århus bliver I mødt af en appetikvækkende salat- og sandwichstation. 

Bestem eksempelvis på helt egen hånd, hvad jeres salater og sandwiches skal indeholde af smagfulde råvarer, eller lad trygt de dygtige og erfarne ansatte gøre arbejdet for jer.  

Så sving forbi mægtige Mr. Mums i Højbjerg og Århus og bliv en minderig madoplevelse rigere gennem noget henrivende takeaway. Mums, mums, mums!