19 af de bedste seværdigheder ved Limfjorden og Vesterhavet (2024)


Thy og omegn er vindblæst hår, brede sandstrande, unge surfere og store naturoplevelser i hobetal.


Mellem Thyborøn og Agger Tange på den jyske vestkyst bryder Limfjorden ind i det monotone vestjyske marklandskab og skaber en hel anden og meget mere forskelligartet natur.

Fjorden slynger sig rundt om større og mindre øer og op på østsiden af fastlandet i Thy med det endeløse og stormfulde Vesterhav på den anden side.

Og kysterne sætter da også deres naturlige præg på aktivitetsmulighederne i området.

Her er rig mulighed for at fornøje jer på vandet, blive klogere på dets rige dyreliv og spise friskfanget fisk og skaldyr med udsigt over vandet. Blandt meget andet. Her er også et rigt kulturliv med spændende museer og teatre, en gammel middelalderborg og hyggelige småbutikker.

Der er masser at give sig til på ferien i Thy og omegn, og der er garanti for store naturoplevelser, så snart I træder ud af terrassedøren og ud i det rå og smukke landskab. 

Læs med herunder, hvor vi har samlet vores feriefavoritter i området.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Thy her


Cold Hawaii

Hvorfor tage om på den anden side af jorden, når det kan opleves i Klitmøller? Foto: Cold Hawaii.

Et lokalt varemærke er gået hen og blevet et internationalt hotspot for vandglade surfere fra hele verdenen.

Blandt ikoniske sejlbåde langs den brede sandstrand ved Klitmøller, står bølgerne højt med vejrgudernes tunge vejrtrækning, der sender langtrukkede vindpust ind over både hav og land.

Et sandt paradis for surfere og andre legesyge vandhunde.

Det unikke klima og landskab har opnået stor international anerkendelse, hvorfor prominente medier som New York Times og The Sun har været ude med anbefalinger om, at lægge vejen forbi det nordjyske svar på det solbeskinnede Hawaii.

Har I mod på at kaste jer ud i bølgen blå? 

Der er ingen grund til at rejse på tværs af kloden for at kunne surfe. Med surf camps og erfarne instruktører kan I tage kampen op mod bølgerne og den ihærdige jagt på at blive gode venner med både surfbræt og balanceevnen. 

Med vind i håret og udsigt til bølger en masse, går I en unik oplevelse i møde i det klitrige landskab.  

Dertil har Klitmøller et rigt udbud af lækre spisesteder, så ingen behøver at gå sultne i seng.

Om I er til pizza eller friskfanget fisk fra lokalområdet, finder I også restauranter og cafeer, der kan stille jeres sult og kaste et fornøjet smil på læberne.


Fur Bryghus

Traditionsbundet bryggeri med kvalitet og innovation. Foto: Fur Bryghus.

De fleste er nok stødt på Fur Bryghus før. 

Produkterne er mange og kan efterhånden findes hos en lang række forhandlere rundt i hele det danske land. 

Men hvor kommer de mange smagfulde øl fra? 

Omkranset af den smukke Limfjord, på det naturskønne Fur, dukker en velsmagende perle frem i form af Fur Bryghus. 

Mikrobryggeriet er et af de første af sin slags i Danmark, og har siden 2004 på traditionel vis udviklet og brygget et væld af varierede og delikate øltyper. 

Kom helt tæt på smagsoplevelserne, når turen går til det charmerende bryggeri, der foruden en omfattende rundvisning også kan byde på en middag hos Restaurant Bryghuset i unikke rammer. 

Dertil lægger det smukke bryghus med jævne mellemrum scene til spændende arrangementer og koncerter. 


Dansk Skaldyrcenter

Det giver vind i håret, når RIB-båden "Skalle" flyver over bølgerne med 95 km/t. Foto: Dansk Skaldyrcenter.

Som både forsknings-, formidlings- og oplevelsescenter står Dansk Skaldyrcenter for lidt af hvert.  

Med sloganet "Biologi i bølgehøjde" kommer I helt tæt på en dynamisk formidling af Limfjordens skaldyr, hvor målet er at skabe en formidling der tilpasser sig publikum - og ikke omvendt. 

Derfor inviterer centret fra Nykøbing Mors hele familien ind i et hav af muligheder for både ny læring og spændende oplevelser. 

Kom med ud i hjertet af Limfjorden, når der skal sejles stærkt i RIB-båden "Skalle", eller tag på spændende østerssafari. 

Bliv klogere på leveforhold og skaldyrenes biologi, når der skal kokkereres i formidlingscenteres køkken. 

Dertil kan I få en spændende rundvisning, hvor Dansk Skaldyrcenter tager jer med rundt i et unikt indblik i moderne forskning. 

Oplevelserne er mange, og alle aldre kan være med, når turen går til Nykøbing Mors og Dansk Skaldyrcenter.


Thy Race

Bolden ser unægteligt ud til at ryge i hul. Kan I gøre hende kunsten efter? Foto: Thy Race.

Ved Thy Race nær det smukke Vilsund ligger et vaskeægte paradis for adrenalinjunkier. Her er der et bredt udvalg af forskellige typer af alletiders aktiviteter. 

Thy Race råder nemlig blandt andre spændende ting over en indholdsrig aktivitetespark, hvor I kan boltre jer i timevis. Ja, faktisk i dagevis. 

Kast jer for eksempel ud i fodboldgolf, parkgolf og og minigolf. Mestrer du mon alle disse forskellige former for golfspil? Hvis ikke, kan du alternativt tage førertrøjen i  de alternative småspil såsom fodtennis, bordtennis eller stangefodbold. Og meget, meget mere. 

Foruden den populære aktivitetspark er det hos Thy Race muligt at udfordre sig selv i de mange arrangerede løb i de imponerende terræner i området. Derudover er stedet også nogle anbefalelsesværdige værter for en omgang teambuilding.

Så tag turen til Thy Race og få pulsen godt og grundigt op, mærk adrenalinen pumpe rundt i kroppen og bliv en uforglemmelig oplevelse rigere. I kan godt begynde at glæde jer allerede nu! 


Spøttrup Borg 

Spøttrup borg

Middelalderborgen som den tager sig ud udenfor voldene. Foto: Spøttrup Borg.

Tæt ved Limfjordskysten på Salling ligger en af de klart mest fascinerende attraktioner i området, hvis I er til riddere, prinsesser og historiens vingesus.

Her ligger Danmarks bedst bevarede middelalderborg nemlig. Spøttrup Borg blev opført i senmiddelalderen i starten af 1500-tallet, og den dag i dag giver bygningens tykke mure, mange forsvarsforanstaltninger og dobbelte voldgrave stadig et unikt indblik i, hvordan et herresæde dengang forsvarede sig mod udefrakommende fjender.

Det er en stor oplevelse for ung som gammel at gå under de buede hvælvinger og ind i de samme gamlesale, hvor datidens biskopper, adelsmænd og riddere festede.

Udenom borgen er der en stor, smuk park, som blandt andet indeholder en spændende lægeurtehave, hvor I kan blive klogere på forskellige urters helende egenskaber.

Henover året bliver der afholdt en række arrangementer på borgen, hvor historien bliver bragt til live. Her er blandt andet populære jule- og efterårsmarkeder med masser af aktiviteter, og i juli afholdes Vestjyllands største middelaldermarked på stedet.


Jyllandsakvariet


Med placeringen helt ud til både Limfjorden og Vesterhavet giver det god mening, at JyllandsAkvariet har slået sig ned lige her. Akvariet ligger cirka 50 meter fra indsejlingen til Limfjorden, og her kan besøgende opleve et hav af forskellige fisk og skaldyr.

Her er flere rørebassiner, hvor de modigste kan klappe en haj på hovedet, holde en krabbe eller prikke til en rokke. I kan også være med til at fodre fiskene, når fiskemesteren går sin runde og fodrer de mange forskellige fisk, ligesom I selvfølgelig kan betragte fiskene på afstand i de mange forskellige akvarier.

Der arrangeres herudover en række forskellige aktiviteter i JyllandsAkvariet. Der er blandt andet en indendørs ravstrand, hvor I kan finde et stykke rav, som I kan tage med hjem ganske gratis. Der er også en ravtester, så I én gang for alle kan lære at kende forskel på rav og gule strandsten.

Et andet stort tilløbsstykke i er den 15 meter lange model af en kaskelothval. I kan komme helt tæt på den gigantiske model og få en fornemmelse af, hvor store dyr der lever i havene tæt omkring os. Et andet tilløbsstykke er det kreative strandværksted, hvor I kan lave sjove figurer ud af muslingeskaller, sten og alverdens andre ting fra de nærliggende strande.

Det maritime center arrangerer desuden mange udflugter ud i naturen. I kan komme på ravsafari med ravgaranti, sælsafari med båd med glasbund, natursafari med traktorbus langt ud i Limfjorden og meget mere. Besøg jyllandsakvariet.dk for mere information om de forskellige ture.


Morsø Golfklub

Morsø Golfklub gør det svært at forlange en bedre udsigt. Foto: Morsø Golfklub.

Det naturskønne Mors fremstår som et stort levende maleri. 

En smuk kontrast mellem de grønne områder ned mod klippeskråningerne og det brusende hav fra Limfjorden. 

Så hvorfor ikke kombinere Morsøs smukke natur med et spil golf under åben himmel? 

Morsø Golfklub byder på 18 huller langs de mange bølgeskvulp. Hullerne er utroligt velholdte og udfordrende på varieret vis. 

Dertil følger en smuk vedligeholdt par-3 bane på hele 9 huller, hvor der kan spilles dagen lang for blot 100 kr. 

I samarbejde med Café Christian IX har I ligeledes mulighed for at toppe dagen af med et lækkert måltid. Med et forfriskende udbud af sandwich og burgere kan golfspillet afsluttes på fornemmeste vis. 

Vel mødt til golf, god mad og helt enestående omgivelser. 


Fur Færgekro

Færgekro med sjæl og charme. Foto: Fur Færgekro.

Til lette briser i det hejste dannebrog gør færgen sin entre ind mod havnekanten. 

Med smuk udsigt til hav, fjord og færgens indsejling, står menuen på lækre retter fra Fur Færgekro.

Alt sammen i historiske omgivelser, der tilbage i 1846 overgik fra færgegård til færgekro, som samtidig blev Furs første spisested.

Menu kortet spænder bredt i alt fra muslinger og rejecocktails til stjerneskud og gravad laks. Der er med andre ord rig mulighed for at få jeres daglige omega 3 blandt det brede potpourri af friskfanget fisk og skaldyr. 

Er I ikke lige den fiskeglade type? 

Skulle 'havets frugter' ikke være jeres spidskompetence, kan middagen også stå på mør entrecôte eller den klassiske wienerschnitzel. 


Klitrosen Hotel & Restaurant

Følg strandvejen få hundrede meter længere ned, og så rammer I vandkanten i Jammerbugten. Foto: Klitrosen Hotel & Restaurant.

Ud til Slettestrandvej i Slettestrand ligger en perle uden fortilfælde. Klitrosen Hotel & Restaurant. Et blomstrende foretagende i et populært lokalområde. 

Klitrosen Hotel & Restaurant er beliggende i nogle naturskønne omgivelser med blot få hundrede meter til de brusende bølger i Jammerbugten og med store skovrige arealer lige uden for dørtærsklen. 

Drag ud på en indholdsrig vandretur gennem de nærliggende skovområder, der fører jer ud til den snoende kystlinje. Mærk sandet under fødderne. Det er den rene og længeventet feriefølelse, der trænger sig på. 

Når I returnerer til dejlige Klitrosen Hotel & Restaurant fra jeres forfriskende gåtur, venter der jer en overdådig spiseoplevelse ved hotellets egen restaurant. Lad jer servicere af det dygtige personale og nyd den velsmagende mad. 

Tilbage er der blot at ønske jer rigtig god fornøjelse ved eminente Klitrosen Hotel & Restaurant i sine enestående omgivelser. Hvorfor tage turen sydpå, når man kan tage til skønne Slettestrand? Rigtig god tur!


Morsø Traktormuseum

Se nærmere på en masse spændende og historiske maskiner. Foto: Morsø Traktormuseum.

Midt på den store limfjordsø Mors finder I Morsø Traktormuseum, som er landets ældste af sin slags og har et meget stort udvalg af gamle traktorer.

Samlingen blev grundlagt for små 40 år siden, da Morsø Traktormuseum slog dørene op første gang i 1980.

Siden da er samlingen støt og roligt udvidet og nænsomt vedligeholdt og restaureret, så der i dag er mere end 100 forskellige traktorer fra mere end 50 fabrikanter i rigtig fin stand.

Derfor kan I blive meget klogere på landbrugshistorien og mekanikken, der har understøttet udviklingen ved at slå et smut forbi museet.

Den ældste traktor i samlingen er en Heider fra 1917 og således mere end 100 år gammel.

Det nyeste eksemplar er en Fiat fra 1960.

Hvis I er på besøg i området i sommermånederne, er det oplagt at lægge vejen forbi museet, når der afholdes håndværkets dag, eller når de gamle maskiner bruges til at høste kornet på de omkringliggende marker.

Der venter jer et spændende kig ind i en anden tid på museet, og det er oplagt at tage flere generationer afsted sammen, så de ældre kan øse ud af deres personlige beretninger fra dengang, traktorerne var det nyeste nye. 


VisionKayak

En unik oplevelse i unikke rammer. Foto: VisionKayak.

Limfjorden står som et vigtigt varemærke og et uundgåeligt samtaleemne, når turen går mod den nordjyske natur.

Nu kan Limfjorden udforskes som aldrig før. 

VisionKayak i Skive har gjort det muligt at gå på opdagelse under vandet uden at blive våd. 

Det kræver fuld koncentration for at kunne blive en sand mester i en nemt dansende kajak. Men dette er ingen almindelig kajak.

I brede gennemsigtige glaskajakker skærer pagajerne sig igennem det klare vand imens livet under overfladen udfolder sig på tætteste hold. 

En unik mulighed for både store og små vandhunde, der ikke kan opleves mange andre steder i Europa. 

Der venter alle nysgerrige sjæle en oplevelse for livet, når fjordens utallige hemmeligheder skal udforskes i de naturskønne omgivelser. 


Tempa Håndværk og Design

Professionelt håndværk i træ. Foto: Tempa Håndværk og Design.

Der findes et bredt udbud af træssorter, der til dagligt huserer i mange danske hjem som smukke kunstværker og praktisk brugskunst. 

Men hvordan bliver det til? Hvem står bag design og det generelle håndværk?

Siden 1990 har det på Mors været ægteparret, Tage og Else Marie Pedersen, som med over 30 års erfaring har levet og åndet for kunstværker i træ. Særligt er kurveflet og trædrejning deres varemærker. 

Besøg de passionerede kunstnere, der til dagligt driver både butik og aktivt værksted. 

Her får I mulighed for at komme tæt på det ædle håndværk bag og samtidig købe redskaber med jer hjem, når I selv har fået mod på at kaste jer ud i kunstneriske projekter. 


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Thy her.


Fiskehuset

Fiskehuset

Der er smuk udsigt fra Fiskehusets terrasser. Foto: Fiskehuset.

Med sin placering lige ved lystbådhavnen i Thisted kan fiskebutikken og -restauranten Fiskehuset ikke ligge meget hyggeligere.

Stedet er meget opsøgt af både lokale og turister, og det forstår man godt. Stedet ligger en kort slentretur fra butiksmiljøet i Thisted centrum, og det er et oplagt sted at lægge turen forbi efter en dag med oplevelser og indkøb i Thys hovedby.

Her er stemningen maritim og afslappet på den gode måde, og I kan nyde lækre a la carte retter til frokost, ligesom der særligt om sommeren også er åbent til aften. I kan se mere om specialarrangementer og aftenåbningstider på www.fiskehuset.dk. 

Stedets kokke bruger i rigt mål både fisk og skaldyr i serveringerne, men der er også altid en kødret på menuen.

Fiskehuset henter hver morgen fisk fra Hanstholm Fiskeauktion, og det er derfor helt friske råvarer, der serveres i resturanten og præsenteres i stedets store madmarked. Her kan I også tage for jer af de mange delikatesser fra producenter og gårdbutikker fra området.

Fiskehuset er på alle måder et dejligt sted at besøge, og det er også oplagt at hente friskfangede fisk og andre gode råvarer til en hyggelig grillaften på terrassen i butikken.


Sea War Museum Jutland

Kig nærmere på et væld af krigsgenstande. Foto: Sea War Museum Jutland.  

Sea War Museum Jutland i Thyborøn er Danmarks eneste egentlige internationale museum, som fortællerinternational historie.

Museet har fokus på Første Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på Jyllandsslagetud for den jyske vestkyst i 1916.

Det var på det tidspunkt det største søslag i verdenshistorien, og det er aldrig siden overgået.

Godt 100 kilometer vest forThyborøn kæmpede 100.000 mand og 250 tyske og britiske skibe om herredømmet til søs, ogkanontordenen var så voldsom, at den kunne høres på land.

Slaget varede 12 timer, og da det var slut, lå 25skibe på havets bund. 8.645 tyske og britiske søfolk mistede livet.

Da krigen på landjorden gik i stå, og fronterne gravede sig ned, var begivenhederne i Nordsøen afgørendefor udfaldet af Første Verdenskrig. Kun i Thyborøn kan man se hele historien.

Sea War Museum Jutlander skabt af dykkeren og erhvervsmanden Gert Normann Andersen, som gennem et langt liv har afsøgtslagmarkerne i Nordsøen og hentet genstande op fra havets bund, før de blev ødelagt af tungefiskeredskaber eller den naturlige nedbrydning.

Museet har af samme grund mange unikke genstande, somikke kan ses andre steder, herunder et helt ubådstårn af messing fra den britiske ubåd E 50.

Sea War Museum Jutland fortæller verdenshistorie og krigshistorie, men gør det uden at forherlige krigen.


Chokoladekurven

Flødeboller er blot én blandt mange varianter af chokolade, som I kan nyde hos Chokoladekurven. Foto: Chokoladekurven.

I det idylliske centrum af Thisted ligger en butik, der kan få mundvandet til at løbe hos de fleste.

Chokoladekurven laver håndlavede chokolader i et væld af udformninger og mange lækre smagsvarianter. I finder alt fra hjemmelavede flødeboller til fyldte chokolader, stænger og is med chokoladeovertræk og en masse meget lækre toppingmuligheder.

Chokoladeproduktionen baseres på højkvalitets belgisk chokolade, og der bruges blandt andet råvarer fra lokalområdet i chokoladen.

Om sommeren åbnes butikken op til også at være en hyggelig café, hvor I kan slå jer ned og nyde de mange lækkerier. Der har været en chokoladebutik i lokalerne de sidste 60 år, og de nye ejere har et innovativt fokus på produktionen og søger hele tiden at udvikle varesortimentet, så de besøgende bliver mødt af det allerbedste fra chokoladens verden.

 I Chokoladekurven finder I desuden en masse specialiteter som kaffe, vin, italiensk is, konfekture og meget andet fra især lokale producenter. Det er en spændende oplevelse at besøge chokoladebutikken, som med god grund har mange loyale kunder og hvert år er et hit på ferien for et stort antal turister.


Museet for Religiøs Kunst

Museet for Religiøs Kunst

Der venter jer en anderledes museumsoplevelse i Lemvig. Foto: Museet for Religiøs Kunst.

På en af de allersmukkeste placeringer i Lemvig finder I Museet for Religiøs Kunst.

Det store bygningsværk ligger tæt indpakket af høje træer og med et smukt vue ud over Lem Vig, som Lemvig spreder sig omkring og har navn efter.

Selve museet har gjort det til sin mission at præsentere de besøgende for kunst, som på den ene eller anden måde er inspireret af religiøse tanker.

Grundidéen er at vise, hvordan de religiøse dimensioner kommer til udtryk i kunst og i særdeleshed i nutidskunsten, så de besøgende kan blive inspireret af andre tankestrømme og få forståelse for andre kulturer og samfund. Kunst og religion deler et stort fokus på eksistentielle spørgsmål og overvejelser, og det kan I dykke meget mere ned i på museet.

Museet har et spændende rumforløb, hvor de besøgende etapevis møder forskellige udstillinger og dele heraf. Det gør det til en sjov oplevelse at gå omkring i huset og blive inspireret af de forskellige kunstværker.

Der er mange skiftende udstillinger i museet med forskellige tematikker, og herudover sættes museets store kunstsamling i spil i forskellige udstillinger. Museets samling spænder blandt andet over østgrønlandsk kunst og religiøs kunst fra det 20. og 21. århundrede.


Kystcentret Thyborøn

Kystcenteret Thyborøn

Det er sjovt at plaske rundt i bølgebassinet. Foto: Kystcentret Thyborøn.

Kystcentret Thyborøn er et experimentarium, som gennem en masse spændende aktiviteter formidler viden om temaet "Sand, vand og forstand".

I vestkystens største oplevelsescenter kan I blive klogere på de enorme naturkræfter, der er med til at forme den jyske vestkyst. I kan bygge diger og se, om de kan modstå vandmasserne, I kan lege med bølger og strømme og herigennem forstå deres betydning for livet i og på havene, og I kan prøve at sejle småskibe sikkert i havn. Blandt meget andet.

Der er herudover en større krybdyrzoo i det 5.000 m2 store center, hvor I kan møde et rigt udsnit af dyrene fra naturen på den jyske vestkyst som fx hugorme, firben og tudser. Dyrene lever uforstyrret i deres egne rytmer i det zoologiske center.

Der er også en særlig afdeling med eksotiske krybdyr, som I i højsæsonen og ved særlige lejligheder kan komme helt tæt på. Tør I fx holde en slange eller en fugleedderkop?

I kan også opleve udstillingen om en russisk fregat, som strandede syd for Thyborøn en septembernat i 1868, på kystcentret, som også råder over en mandskabsbunker fra 1. verdenskrig.

Bunkeren er indrettet som under krigen og formidler den spændende historie om 'Skildpaddespionens' hemmelige liv.

Der er i den grad nok at se og opleve på Kystcentret i Thyborøn, hvis I er til naturvidenskabelige eksperimenter og sjove aktiviteter med relation til kysten. 


Alive Festival

Stemningen er helt i top, og fadøllene er yderst velsmagende på Alive Festival i Thisted. Foto: Alive Festival. 

Hvert år i midten af august bliver det skovfyldte parkområde i Thisteds midte forvandlet til et eldorado for alle med hang til god musik, kunst, gastronomi og et væld af andre spændende kultur- og naturoplevelser.

Alive Festival har fokus på at kondensere de mest ambitiøse og nyskabende kulturelle tendenser til konkrete kulturtilbud til festivallens mange besøgende. 

Det betyder, at I på festivallen kan opleve nogle af de største og fremmeste musikere herhjemme på scenen under de høje, grønne trækroner, ligesom I blandt meget andet kan komme på tur ud i den storslåede thy'ske natur med mad over bål og harpunfiskeri i Vesterhavet, rundvisninger og ølsmagninger på Thisted Bryghus, den store fællesmiddag med en perlerække af lækre, kulinariske spiseoplevelser og de stemningsfulde morgenyoga- og morgensangsarrangementer.

Der venter jer altså en hel masse spændende oplevelser i de smukke naturomgivelser på Thy, hvor I på én gang er tæt på fjord, hav, hede, klit og skov. 

Alive Festival bygger på en idé om, at vende fokus væk fra storbyerne og i stedet lyse på de mange kvaliteter, et sted som Thy har.

Ønsket er at udfordre og provokere de besøgende en lille smule, så den enkeltes får lidt inspiration med hjem, som måske endda bliver hængende og vinder indpas, når hverdagen igen melder sig.

Hvis I på få dage vil opdage en hel masse af alt det spændende og gode, I finder i Thy, er Alive Festival et rigtig godt og humørfyldt udgangspunkt.


Nationalpark Thy

 Vidstrakte hedearealer i nationalparken. Foto: Nationalpark Thy.

Ingen ferieguide til Thy og omegn uden Nationalpark Thy!

Danmarks første nationalpark strækker sig hele vejen fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord og et godt stykke ind i landet fra kysten.

Det store område indeholder noget af den smukkeste og mest særegne natur herhjemme.

Her er vilde kyststrækninger, store hedearealer, hvor I kan få naturen helt for jer selv, og store, rene søer. Det varierede og øde landskab har et rigt plante- og dyreliv med mange sjældne arter, og her er også spor fra menneskets færden i området med blandt andet store gravhøje, en kirkeruin, forsvundne landsbyer og enorme fæstningsværker fra 2. Verdenskrig.

Fra toppen af Lodbjerg Fyr kan I skue langt udover naturområdet, og her er også forskellige informationer om det omkringliggende område og shelterplads, hvor I kan overnatte og betragte fyrets lys om natten fra soveposen.

I kan også booke en naturvejleder og få skræddersyede oplevelser som safarier og tilberedelse og indsamling af naturmad over bål.

Mange tager på tur i Nationalpark Thy på både cykel og gåben i flere dage. Der er gode muligheder for overnatning på de forskellige lejerpladser, og det giver jer rig mulighed for at nyde naturen og komme væk fra hverdagens mange gøremål.


Sommerhuse ved Vesterhavet og på Thy

Vesterhavet er et populært rejsemål for mange danske og udenlandske turister, og man kommer ikke tættere på naturen, end når ferien holdes i et af områdets mange feriehuse.

Se mere her, hvor I nemt kan leje et sommerhus på Thy.