Se hvor populære udlejningssommerhusene er i din kommune

Et af Danmarks mange populære sommerhuse. Foto: Campaya.dk.

Sommerhusene i flere af landets kystområder er eftertragtede som aldrig før. Men hvor populære er de egentlig i din kommune?


Campaya.dk samler de danske udlejningssommerhuse fra både store nationale sommerhusudlejere og mindre lokale bureauer i vores søgemaskine. Det betyder, at vi til enhver tid har et detaljeret indblik i den samlede sommerhusudlejning på tværs at de mange forskellige udlejere.

Og lad det være sagt med det samme; i flere egne af landet går det endog særdeles godt.

Det er selvfølgelig positivt for både den lokale turismeindustri og samfundsøkonomien i det hele taget, men den store efterspørgsel betyder samtidig, at der på flere tidspunkter af året ikke er udlejningssommerhuse nok til alle interesserede.

Mange steder er der således stadig et betydeligt turismepotentiale, som bare venter på at blive forløst.


Hvordan ser det ud i din kommune?

I den interaktive grafik nedenfor kan du se, hvor eftertragtede udlejningssommerhusene har været i udvalgte perioder i landets sommerhuskommuner.


Når utilgængeligheden periodevis nærmere sig 90 eller er endnu højere, er det et udtryk for sommerhusmangel.

I de perioder er der få sommerhuse af forskellige type tilbage sammenlignet med efterspørgslen, og derfor er det ofte ikke muligt at finde et passende sommerhus til interesserede lejere.

Men det er som bekendt en positiv problematik, som bunder i, at både danske og udenlandske gæster i stigende grad søger mod særligt kystkommunernes sommerhuse.

Den danske sommerhusbranche er inde i nogle gyldne år.

Og der er potentiale til endnu mere.


Kontakt os for yderligere oplysninger

Hvis du har brug for yderligere oplysninger om sommerhussituationen i dit lokalområde, er du velkommen til at kontakte Kommunikationskonsulent Jesper Kamp Kruse på 36 95 04 70 eller jesper@campaya.dk.