Ferie med menneskets bedste ven

Ferien er så meget bedre i selskab med familiens dyr. 


Hvis du har en hund, kat eller en anden firbenet eller bevinget følgesvend, kender du det helt sikkert. Feriedilemmaet.

Du står og skal vælge ferie. Du skal tage beslutning om, hvor du skal hen, hvor lang tid, og hvor meget det må koste. Men hvad skal du gøre med hunden imens? Skal man tørre den af på venner og familie, eller skal man efterlade den lille yndling i pensionen?

Ingen af ovenstående muligheder er sjove eller holder i længden.

Men vi har en tredje mulighed.

Vi har nemlig mere end 13.000 hundevenlige sommerhuse rundt om i Danmark, og i denne artikel har vi samlet nogle af de allerbedste bud til dig og din firbenede partner in crime.


Sommerhus i Gilleleje


Efter en hård dag, kan du slappe af på den store terrasse, mens hunden soler sig i haven. Foto: Campaya.dk.


Dette smukke sommerhus finder du i Nordsjælland, nærmere bestemt i Gilleleje. Gilleleje er en hyggelig, gammel fiskerby med en masse restauranter og butikker, og hvis naturlige centrum er den store havn.

Fra sommerhuset er det en smuk gåtur ned til vandet, og i området mellem Gilleleje og Smidstrup Strand finder I Gilbjerg Hoved, hvor din hund kan få lov at strække benene.

Gilbjerg Hoved er ikke en egentlig hundeskov, men nærmere et hundeområde. Området strækker sig over en eng og ned mod vandet, hvor I kan gå ad smalle stier, indtil I når vandet.

Når I kommer tilbage til huset efter en dag, hvor al energi er blevet brugt, kan hunden sole sig i haven, mens du slapper af på den store terrasse.

Læs mere om eller book sommerhuset i Gilleleje her, eller find flere hundevenlige sommerhuse i Gilleleje her.


Ferielejlighed i Søndervig


For familien med den lille hund og børn med fart på, er Feriecenter Søndervig et godt bud! Foto: Campaya.dk.


I Feriecenter Søndervig på den jyske vestkyst er der noget for enhver smag. Selve feriecenteret tilbyder aktiviteter nok til at holde jer kørende en hel ferie med blandt andet badeland, wellness, minigolf og legepladser, men når hunden er med, skal der måske også ske noget andet.

Heldigvis ligger Søndervig i toppen af Holmsland Klit - den klittange, som skiller Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet. Holmsland Klit er 40 km lang og op til 2 km bred, så der er plads nok at boltre sig på.

Hvis I gerne vil lidt væk fra stranden er det nærliggende at tage sydpå til Hvide Sande eller østpå til Ringkøbing, hvor I også kan slå jer løs i hundeskoven Femhøjsande Plantage.

Læs mere om feriehuset i Feriecenter Søndervig her, eller find flere hundevenlige feriehuse i Søndervig her.


Sommerhus i Henne Strand

Sommerhus i Henne Strand

På en stille aften på terrassen kan I høre Vesterhavets brusen. Foto: Campaya.dk.


Syd for Holmsland Klit finder du en anden ferieperle, Henne Strand. Her kan I få naturoplevelser for alle pengene med Vesterhavet og stranden på den ene side og Danmarks 6. største sø, Filsø, på den anden.

Hvis I er til mountainbiking, eller hvis I skal have nogle gode lange gåture med den lille firbenede, så ligger Blåbjerg Klitplantage ikke langt derfra. 

Fra sommerhuset er der mindre end 500 meter ud til vandet, og huset er omringet af den vilde vestkystnatur, som hundene kan boltre sig i.

Og når I har været Ringkøbing Fjord rundt, på besøg i Blåvand eller bare været ved havet og tilbage igen, kan I alle sætte jer på terrassen, slappe af og lytte til Vesterhavets brusen.

Læs mere om eller book sommerhuset i Henne Strand, eller find flere hundevenlige sommerhuse i Henne Strand her.


Sommerhus i Dueodde

På den store naturgrund kan den firbenede snuse selvstændigt rundt. Foto: Campaya.dk


Ved Bornholms bedste sandstrand i Dueodde, midt i lyng og fyrretræer, finder I dette fine sommerhus, som ligger 500 meter fra stranden. Med det fineste fine hvide sand strækker Dueodde Strand sig flere kilometer på begge sider af øens sydspids.

Men har man i øvrigt fået nok af strande, så kan man jo passende tage en runde på golfbanen, som ligger lige i nærheden af sommerhuset.

Sommerhusets grund er stor og privat nok til, at hunden kan få lov at snuse selvstændigt rundt, men vil du forkæle din bedste ven med en mere interessant snusetur, kan du tage den med til hundeskoven Nexø Fritløbsområde.

Alternativt kan I køre en længere tur til hundeskoven Hareløkkerne i Almindingen og samtidigt besøge den berømte Ekkodalen, som ligger lige ved.

Læs mere om eller book sommerhuset i Dueodde, eller find flere hundevenlige sommerhuse i Dueodde her.


Sommerhus ved Ebeltoft


I sommerhusets have behøver du hverken holde børn eller hund i kort snor. Foto: Campaya.dk.


Lige uden for Ebeltoft og kun 300 meter fra vandet finder I dette hyggelige sommerhus. Sommerhuset har en forholdsvis stor grund og er ideelt for dig, som vil have hunden med på ferie. Desuden ligger det for enden af en stille vej uden meget trafik, så hunden og børnene behøver ikke at holdes i kort snor.

På Djursland er der talrige seværdigheder, I kan opleve, og aktiviteter, I kan give jer til. For børnene og de barnlige sjæle er en tur i Djurs Sommerland og Ree Park Safari næsten obligatorisk.

Og for de naturglade er en tur i Mols Bjerge, som ligger små 16 km derfra, ikke til at komme uden om.

Her kommer I med garanti ikke til at kede jer!

Læs mere om eller book sommerhuset ved Ebeltoft her, eller find flere sommerhuse på Djursland her.


Sommerhus på Rømø

Sommerhus i Østerhede

Fra terrassen kan I nyde synet af Vadehavet 150 meter væk. Foto: Campaya.dk


På populære Rømø kan I også komme afsted med hund. Et godt bud er dette dejlige sommerhus, som ligger midt imellem dæmningen og Havneby. Sommerhuset ligger på en god naturgrund, hvor hunden kan få brugt næsen og energien, også selvom I tager en hjemmedag.

Sommerhuset ligger centralt på Rømø, så hvad enten I vil en tur på stranden i Lakolk eller på Østers-safari ved Havneby, så er der ikke mere end en kort køretur derhen.

Hvis I kan nænne at lade hunden være alene i sommerhuset en eftermiddag, kan I også tage en tur på hesteryg i Rømøs natur. Kommandørgården tilbyder eksempelvis en lang række lange eller korte rideture på islænderryg.

Læs mere om eller book sommerhuset på Rømø her, eller find flere hundevenlige sommerhuse på Rømø her.


Sommerhus i Nordenhuse

Sommerhus i Nordenhuse

Med hunden i haven og ild i udepejsen er der lagt op til en hyggelig aften. Foto: Campaya.dk.


Her er der plads til den helt store familie, eller måske to!

Sommerhuset har hele 11 sovepladser, indendørs pool, spabad, billardbord og en kæmpestor have, så der er ingen risiko for, at I kommer til at sidde lårene af hinanden, og hundene kan nå at løbe et mindre maraton rundt i haven, før dagen er omme.

På terrassen er der en udendørs pejs, som I kan tænde op i, når det begynder at blive køligt ud på aftenen, eller hvis det bare er en af de typiske danske sommerdage, hvor vejret ikke helt kan beslutte sig for, om det vil være varmt eller koldt.

Huset finder I næsten lige midt imellem Nyborg og Kerteminde, så der er rig mulighed for at tage på tur, når I føler jer færdige med at udforske naturen i nærområdet.

Læs mere om eller book sommerhuset i Nordenhuse her, eller find flere hundevenlige sommerhuse på Fyn her.


Sommerhus i Skagen


Bo tæt på bylivet i Skagen uden at efterlade hunden derhjemme. Foto: Campaya.dk.


Vil I gerne bo inde i Skagen by, men stadig have hunden med? Så er det her sommerhus en oplagt mulighed!

Og selvom det smukke skagensgule sommerhus ligger i Skagen by, så kan I trods alt nyde lidt privatliv i form af en have, som er omgivet af hæk, hvor hunden også kan få lov at snuse rundt for sig selv.

På toppen af Danmark er der rigeligt at tage sig til. Det er selvfølgelig helt oplagt at tage ud på Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Hvis I ikke har lyst til at tage gåturen fra parkeringspladsen og ud til Grenen, kan I tage traktorbussen "Sandormen".

Hvis I vil lade hunden få rigtig gang i benene og næsen, kan I tage den med til Den Tilsandede Kirke, og hvis der stadig er energi tilbage bagefter, ligger der en hundeskov lige ved siden af.

Læs mere om eller book sommerhuset i Skagen her, eller find flere hundevenlige sommerhuse i Skagen her.