De 8 bedste aktiviteter og oplevelser til ferien i sommerhus på Sjælland (2018)
 

De 8 bedste aktiviteter og oplevelser til ferien i sommerhus på Sjælland (2018)

Sjælland er et overflødighedshorn af oplevelser og seværdigheder. Men hvilke er egentlig bedst?


Indrammet af kilometer- og atter kilometervis af nogle af Europas bedste sandstrande, tæt befæstet med det ene mere historiske bygningsværk efter det andet og med en pulserende storby som evig formidler af oplevelsestilbud er Sjælland en alt-i-én gave til feriefolket.

Hvis du er til oplevelser i skøn natur, er de vidtstrakte kyststrækninger på Syd- og Vestsjælland helt sikkert noget for dig. Småvejene med vejkantsblomster i siden slynger sig ud og ind mellem kornklædte marker og mindre skovområder og leder ofte ned til en af de mange strande, der findes i det flade terræn.

I Midt- og Nordsjælland er I tæt på det hele. De stemningsfulde badebyerne ligger som perler på en snor i nord, og i de centrale områder omkring Roskilde og Lejre befinder I jer i en del af Danmark, som i den grad bærer præg af at have en central plads i vores kulturhistorie. Og så ligger København jo kun en kort køretur med S-toget væk. Alt er inden for rækkevidde.

Derfor bliver spørgsmålet blot: Hvad skal vi vælge?

Det giver vi vores bud på i guiden herunder, hvor vi har udvalgt vores 9 bud på nogle af de allerbedste oplevelser på Sjælland.


Experimentarium

Experimentarium

Der danses i bobleregnen i Experimentariums foyer. Foto: Experimentarium.


Mangt et barn er igennem tiden gået gladere, mere begejstret og klogere ud af Experimentariums døre, end da det trådte ind.

Og det er der en helt særlig grund til.

Science-centeret forstår nemlig som ingen andre at gøre naturvidenskab og teknologi sjovt og levende, og siden oplevelsescenterets genåbning i 2017 er idérigdommen bare blevet endnu større og formidlingen endnu bedre.

Og så er centerets størrelse fordoblet, så der nu er plads til mange flere spændende aktiviteter.

Hvad siger du fx til en tur i Cirkus Fysikus, hvor du som fakirerne fra arabien kan lægge dig på en seng af spidse søm? Eller hvad med en tur på Puls Torvet, hvor I kan tage en svingom i Dansebadet? Det giver helt sikkert smil på læben og et godt grin, når I sammen danser i takt med instruktørens bevægelser.

Experimentarium har mange forskellige udstillinger, hvor I kan blive kloge på alt fra robotter til havet og fra menneskekroppen til opfindelser og gode idéer. 

Der er garanti for gode og lærerige oplevelser for alle i familien i Experimentarium i det nordlige København. 


Skal jeres næste ferie holdes på øen øst for Storebælt? Lej jeres sommerhus på Sjælland her.


Kragerup Gods

Kragerup Gods

Hos Kragerup Gods er der masser af aktiviteter i trætoppene. Foto: Kragerup Gods.


Kragerup Gods på Vestsjælland er foruden at være et enormt idyllisk og velholdt gammelt gods også et oplevelsescenter uden lige. Særligt hvis du er til leg og aktiviteter i naturen.

Godset er nemlig beliggende midt i et stort skov- og naturområde, og du kan fx udfordre dig selv i klatreparken Go High, hvor forhindringsbaner i varierende sværhedsgrad er indrettet i trætoppene.

Det tager cirka en time at gennemføre en bane, og du kan også være med, hvis du ikke er så glad for højder. Der er nemlig indrettet en højdeskræksvenlig bane, hvor alle kan være med.

På godset kan du også tage et slag fodboldgolf, sejle i kano i voldgraven og prøve den udfordrende mountainbike-bane i skoven.

Når kroppene er ved er være godt brugte, kan I bestille en byg-selv-burger eller et par grillpølser, som I tilbereder i grillområdet i skoven. I kan selvfølgelig også købe en sodavand eller en øl i aktivitetscenterets kiosk, og hvis det skal være rigtig fint og lækkert, byder Restaurant Blixen i godsets smukke og stemningsfyldte kælder på gastronomiske oplevelser i særklasse.

Kragerup Gods danner rammen om mange smukke fester, og de overnattende gæster kan dykke ned i afslappetheden i den gennemrenoverede og luksuriøse wellness-afdeling. Der er virkelig noget for både livsnyderen og adrenalinjunkien på godset!


Sagnlandet Lejre

Sagnlandet lejre vikinger

En hård duel mellem børn og vikinger udkæmpes. Foto: Sagnlandet Lejre.


I Sagnlandet Lejre midt i Nationalpark Skjoldungernes Land kan I for en kort stund opleve på egen krop, hvordan det var at leve i Danmark i meget, meget gamle dage.

Her kan I møde stenalderjægeren og prøve hans bue, I kan lære at kværne korn og bage brødkiks som jernalderbonden, og I kan handle med de hårdføre vikinger eller udfordre dem til sværduel. I kan også prøve en tur i en stenalderbåd, og det er faktisk næsten ikke muligt at opleve alt, hvad stedet har at byde på på en dag.

I skal give jer tid til at gå rundt og snakke med folkene fra de forskellige aldre, prøve deres senge og uldne tøj, og så er det et absolut must at tilberede mad over bål som i gamle dage. I kan låne både grillpander, snobrødspinde og popcornpander af de gæve folk og slå lejr ved et af de varme bål.

I kan også besøge og klappe de søde små geder i deres fold på stedet. Det er altid et hit for familiens mindste medlemmer.

Sagnlandet lejre er et dejligt afbræk fra den travle hverdag og et kig ind i en tid, hvor alting foregik i et noget andet tempo.

På jeres vej tilbage til nutiden er det oplagt at slutte dagen af hos Restaurant Herthadalen, som ligger lige udenfor Sagnlandet. Spisestedet emmer af idyl og gastronomi på meget højt niveau og har særligt fokus på nærhed i spiseoplevelsen. Det betyder, at der blandt andet hentes råvarer fra Sagnlandet, resturantens egen urtehave og det nærtliggende Ledreborg Slot.     


Gavnø Slot

Gavnø Slot og sø

På den lille ø Gavnø syd for Næstved ligger et vaskeægte sørøverslot. Foto: Gavnø Slot.


I Karrebæk Fjord syd for Næstved ligger Gavnø, og her ligger et slot med en meget lang historie bag sig.

Den tidligste nævnelse af bebyggelse på øen er fra år 1231, og ifølge slottet selv var der tale om en sørøverborg, hvor beboerne jagtede søfarende i de omkringliggende farvande.

Inspireret af den historie er der i dag et sørøverland ved slottet, hvor I kan prøve forskellige aktiviteter og gå på skattejagt.

Det nuværende slot er opført i rokokostil og er omgivet af en smuk slotspark med forskellige tematiske afsnit. Der er blandt andet en romantisk og svulmende rosenhave med en rosenlabyrint, hvor man kan fortabe sig i de mange blomster.

Der er også et område med afrikanske bjerggeder og -kid, et sommerfugleland og en udfordrende forhindringsbane i trætoppene omkring slottet.

I kan også komme ind i slottet og få en fornemmelse af bygningens lange historie via de forskellige udstillinger og historiske lokaler, ligesom I kan få stillet sulten og tørsten i slottets café eller bryggeri. Der er virkelig noget for enhver smag i det smukke gamle bygningsværk og det store anlæg omkring slottet.


Skal jeres næste ferie holdes på øen øst for Storebælt? Lej jeres sommerhus på Sjælland her.


Ordrupgaard

Ordrupgaard

Et inddragende værk i Ordrupgaard Kunstpark. Foto: Andreas Omvik.


Ordrupgaard er et af landets fremmeste museer med fokus på fransk impressionisme og den danske guldalder. Når man hertil tager de smukke og spektakulære arkitektoniske tilbygninger fra 00'erne og kunstværkerne under åben himmel i Ordrupgaard Kunstpark med ind i ligningen, står man tilbage med et spændende og på mange måder dragende kunstcenter.

Museets samling dækker over malerier fra store kunstnere som Monet, Degas, Gauguin og Hammershøi, og der er værker nok til flere timers fordybelse og forundring.

Samlingen præsenteres i de smukke bygninger opført først i det 20. århundrede i herskabsstil, og omkring bygningerne blev der på samme tidspunkt etableret en stor park, hvor der i dag udstilles skiftende værker fra samtidskunsten.

Der er gratis adgang til kunstparken, også udenfor museets åbningstider, og I finder også en fin kunstlegeplads her.

Siden 2008 har Finn Juhls hus desuden indgået i Ordrupgaards udstilling. Huset ligger lige ved siden af Ordrupgaard, og her er det muligt at få et unikt indblik i en af de største danske møbelarkitekters liv og tanker. Finn Juhl, der var uddannet arkitekt, tegnede selv huset, som han herefter indrettet med et stort arkitektonisk fokus i alle detaljer.

Det og meget mere kan I opleve hos Ordrupgaard, som ligger lige nord for København.


Næstved Legeland

Næstved Legeland

En af de mange luftpudeanlæg i legelandet. Foto: Næstved Legeland.


Næstved Legeland er et slaraffenland for familiens mindste.

Her er der virkelig mulighed for at få brændt en masse krudt af i legelandets mange hoppeborge, klatrebaner, boldspil, rutschebaner og meget andet.

Der er også plads til forældrene, som kan lege med i nogle af aktiviteterne og ellers nyde medbragt mad eller en let anretning fra stedets café.

Men i Næstved Legeland er det børnene, der er i centrum. Det er let at falde i snak med de andre børn, når man sammen kæmper sig igennem labyrinter eller leger i kuglerummet.

Og når energien er ved at ebbe ud, kan børnene sætte sig ned og bygge med store legoklodser eller prøve nogle af de andre roligere aktiviteter.

Der findes også et legeland for voksne og større børn på adressen. Næstved Eventcenter tilbyder segway-kørsel, sumobrydning og alskens andre sjove og adrenalinfremkaldende aktiviteter.


Skal jeres næste ferie holdes på øen øst for Storebælt? Lej jeres sommerhus på Sjælland her.


Ledreborg Slot

Ledreborg Slot

Ledreborg Slot afholder årligt mange arrangementer. Foto: Ledreborg Slot.


Ledreborg Slot fra 1749 er et familieejet gods på ottende generation. Slottet er placeret midt i Nationalparken Skjoldungernes land i det centrale Sjælland og har med tiden udviklet sig til at være lidt af et oplevelsesmekka.

Mange kender nok de store slotskoncerter fra Ledreborg, hvor DR SymfoniOrkestret i samspil med en række af Danmarks bedste sangere fremfører kendte og elskede sange.

Men der sker også meget andet på slotsarealerne. I sommerperioden kan besøgende prøve slottets store svævebaneanlæg med 12 svæv henover slotsparken. Der er en formidabel udsigt fra trætoppene og garanti for sug i maven. Alle fra tre år og op kan lege med.

I forsommeren arrangeres der livsstilsdage med et væld af aktiviteter for store og små og hyggelig markedsstemning, og i sensommeren afholdes der blandt andet ekstremløb og cykelløb.

Ledreborg huser også Ledreborg Palace Golf Club, som er designet af den legendariske golfspiller Nick Faldo. Her er det også muligt at nyde en lækker frokost eller middag i Resturant Fasaneriet.

Slottet er åbent hele sommeren for forudbestilte rundvisninger, og der er nok at se på i de smukke gamle sale og fangehullet under slottet. Der er garanti for hyggelige timer på Ledreborg, uanset om du er til adrenalinfremkaldende aktiviteter eller historiens vingesus.


PanzerMuseum East

Panzermuseum east

I kan kigge nærmere på et væld af militærkøretøjer i museet. Foto: PanzerMuseum East.


Nogle kilometer sydøst for Slagelse ligger et museum for alle med hang til store, kraftfulde krigsmaskiner.

Panzermuseum East huser nemlig Danmarks største privatejede samling af militærkøretøjer. Her er et meget stort udvalg af bæltekøretøjer, kampvogne, lastvogne, motorcykler og sågar et enkelt militærfly, og de store maskiner vækker i den grad begejstring hos de mange store og små besøgende på museet.

Museet har da også forsøgt at gøre formidlingen så levende som muligt, og I kan blandt andet prøve kræfter med FUT-banen (en forhindringsbane), prøve at køre på en af militærmotorcyklerne eller at sidde i cockpittet på museets store fly. I kan også gå på jagt efter de forskellige poster i hallerne og opdage historien på den måde.

Herudover har museet en stor samling af forskelligt andet militærmateriel, ligesom der er en stor plantage lige opad bygningerne, hvor I kan gå en tur eller køre om kap på museets mountainbikes.

Hvis I bliver sultne, kan I besøge Caféen med det passende navn Bomben.

Meget få steder gør det muligt at komme så tæt på de store krigsmaskiner som Panzermuseum East, så hvis I har krigsentusiaster eller mekaniknørder i familien, er det bare om at komme afsted!


Sommerhus på Sjælland

Hvis du har fået lyst til en ferie på øen øst for Storebælt, har vi samlet langt størstedelen af sommerhusene på Sjælland i vores søgemaskine.

Vi samler sommerhusene på tværs af landets mange udlejere, så det bliver lettest muligt at finde det helt rigtige sommerhus.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige sommerhus.

På en tur i sommerhus på Sjælland er alle muligheder indenfor rækkevidde. Vi ønsker jer en rigtig god ferie!