De 9 bedste aktiviteter og seværdigheder til ferien i sommerhus i Løkken
 

De 9 bedste aktiviteter og seværdigheder til ferien i sommerhus i Løkken

Med Vesterhavet som nærmeste nabo er lyset, lyden, friskheden og atmosfæren noget ganske særligt i Løkken.


Den brede og hvide sandstrand slynger sig op og ned af kysten, så langt øjet rækker.

På stranden står de 500 karakteristiske hvide badehuse, som mere end noget andet indkapsler stemningen i den nordjyske badeby. Om sommeren kan man se familier slå lejr i badehusene halve og hele dage. Nogle starter ud med en tidlig morgendukkert og sætter sig herefter til rette i døråbningen, spejder sløvt ud over havet og den begyndende aktivitet på stranden og skyller kulden fra badeturen og søvnen i øjenkrogen væk med en varm kop kaffe fra den medbragte termokande.

Andre ankommer først op ad dagen, når solen står højt på himlen. Og andre igen slår vejen forbi til aftensmadstid, smider grillpølserne på den medbragte engangsgrill og nyder et glas koldt rosé i aftensolen.

Stranden er en central del af livet i Løkken og er med sin placering en klitrække fra midtbyen meget tilgængelig for de besøgende i byen. Det giver Løkken et umiskendeligt præg af feriestemning, uanset hvor i byen du befinder dig.

Men Løkken er også meget mere og andet end stranden. Byen har været en populær feriedestination i årtier med et stort udvalg af sommerhuse, og som en konsekvens heraf er der et veludbygget udvalg af aktivitetsmuligheder og seværdigheder i området og oplandet.

Men hvilke er du nød til at besøge på din ferie i Løkken? Vi giver her vores bud på nogle af de sjoveste, mest spændende, udfordrende og lærerige oplevelser, du kan komme i nærheden af i og omkring Løkken.


Børglum Kloster

Børglum kloster

Der fortælles historier ved klosteret. Foto: Børglum Kloster. 


På en skovklædt bakketop et par kilometer uden for Løkken ligger Børglum Kloster og troner.

Det store hvidkalkede bygningsværk fungerede op igennem middelalderen skiftevis som kongsgård og bispesæde og var hermed et decideret magtcentrum i Danmark, hvor konger og Europas gejstlige elite havde deres daglige virke.

Børglum kloster huser i dag over 15 udstillinger, som centrerer sig om kunst, stedets historie og kultur. Du kan blandt andet besøge den næsten 1000 år gamle klosterkirke, der oprindeligt blev bygget som domkirke. Du kan også få en alternativ omgange historiefortælling ved at kigge nærmere på det 70 meter lange Bayeaux-tapet, som på levende vis fortæller historien om et middelalderslag.

Børglum arrangerer hvert år også et af Danmarks mest stemningsfulde julemarkeder.

Her åbnes hele klosteret og de private gemakker op for besøgende, som kan tage på opdagelse i et sand julemekka. For børnene er det særligt sjovt at besøge julemandens værksted og julemandens stue kendt fra julekalenderen Ludvig og Julemanden, som havde Børglum Kloster som en central del af fortællingen.

Børglum Kloster giver et spændende indblik i Danmark i gamle dage og de gamle bygninger er et besøg værd året rundt.


Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

Akvariet formidler i øjenhøjde om naturen og dyrelivet i det nærtliggende hav. Foto: Nordsøen Oceanarium.


Et lille køretur op af kysten fra Løkken og lige på kanten af det store Vesterhav - eller Nordsøen - ligger Nordeuropas største akvarium.

Det zoologiske center i Hirtshals har gjort det til sin mission at give de besøgende en masse sjove og lærerige oplevelser med afsæt i Nordsøens rige dyreliv. Akvariet er indrettet med syv forskellige "destinationer", som hver især gengiver særligt interessante dele af Nordsøen så naturtro som overhovedet muligt.

Det største akvarie er Oceanariet med hele 4,5 millioner liter havvand, og her boltrer mere end 2000 fisk sig. En af de mere kendte og specielle fisk er klumpfisken, og navnet siger i virkeligheden meget om fiskens specielle fremtoning. Den ligner en underlig klump af ret tilfældigt sammensatte stykker fisk og er et sjovt bekendskab for ung som gammel.

Der er daglig fordring af fiskene i Oceanariet, hvor en dykker håndfodrer fiskene, der står i tætte stimer omkring ham. Herudover er der en masse aktivitets- og legemuligheder til børnene og gode spisemuligheder med både café og ishus.

Centeret har blandt andet også en koloni sæler, som fodres to gange dagligt, et vrag af et gammel skib og mange andre fine faciliteter til en hel dag med alt godt fra havet. 


Skal jeres næste ferie holdes med med stranden som nærmeste nabo? Lej jeres sommerhus i Løkken her.


Family Farm Fun Park

Der er masser af tamme dyr for børnene at hygge sig med i parken. Foto: Family Farm Fun Park.


Et par kilometer nord for Løkken ligger der en hyggelig oplevelsespark for hele familien.

Family Farm Fun Park er en spændende oplevelsespark baseret på en bondegård, hvor fokus i højere grad er på den nære kontakt med dyrene fremfor bare at betragte dem i bure og indhegninger.

Her kan børn i alle aldre komme helt tæt på et væld af tamme, børnevenlige dyr, som gerne vil fodres, klappes og kæles med.

På farmen er der ponyer, æsler, geder, køer, får, grise, kaniner, marsvin, høns, ænder, påfugle, kalkuner, gæs, hunde, katte og flere andre lettilgængelige dyr, som I mange steder kan komme ind og lege med. Der er også altid mange søde dyreunger på farmen, noget der i den grad er et hit hos familiens mindste.

Parken har desuden mange legefaciliteter både ude og inde. Der er blandt andet en stor sø med vandcykler, ligesom der er flere legepladser, pedalkøretøjer, hoppeborge, en halmlegeplads og forskellige spil.

Der arrangeres en række forskellige aktiviteter i parken som ponyridning og traktorvognskørsel, og i ferieperioder er der ekstra knald på og endnu flere aktivitetsmuligheder. I kan blandt andet se kaninhop og et chihuahua hundeshow!

På stedet findes også en fodboldgolfbane til de stridslystne, ligesom der er en lille café og udendørs grillmuligheder.

Kulturhus Løkken

Kulturhus Løkken

Kulturhus Løkken arrangerer hvert år mange arrangementer for turister og lokale. Foto: Kulturhus Løkken.


Hvis du får lyst til et kulturelt input på ferien i Løkken, er der også masser at hente.

I Kulturhus Løkken arrangeres der fra januar til maj og fra august til november en lang række arrangementer af forskellig art. Den fælles målsætning for aktiviteterne er, at tilhørerne skal have "åndelig føde til krop og sjæl", inspireres og få en god oplevelse med på vejen.

Det betyder, at du i Kulturhus Løkken blandt andet kan møde en lang række række spændende foredragsholdere, tage til koncert, kreative workshops, litteraturcafé, forskellige børnearrangementer, whiskysmagning, danseaftener og meget, meget andet.

Der arrangeres løbende nye aktiviteter i kulturhuset, som du finder cirka midt i byen ved Løkken Skole.

Hvis du trænger til inspiration, et nyt perspektiv på tilværelsen eller bare en hyggelig aften i godt selskab, er Løkken Kulturhus klart et besøg værd.


Løkken Miniby

Løkken Miniby

Se Løkken anno 1900 gengivet 1:10. Foto: Løkken Miniby.


I skovområdet lige syd for Løkken Idrætscenter ligger Løkken Miniby.

Her kan I på en anderledes måde få et kig ind i fortiden og se, hvordan Løkken så ud omkring år 1900. Byen er gengivet i målestoksforholdet 1:10, så du går rundt i gaderne mellem bygningerne og føler dig som en anden kæmpe, når du besøger minibyen.

De fine bygningsværker konstrueres så vidt muligt af de korrekte materialer. Det betyder, at husene mures op af småbitte mursten og toppes af de fineste små vingetegl, så de bliver så naturtro som muligt. Begge dele produceres som de øvrige byggeelementer af det fagkyndige hold bag Løkken Miniby.

Hvis du efter et besøg i minibyen er blevet nysgerrig på, hvordan produktionen foregår, er du meget velkommen til at besøge håndværkerne i deres værksted i Løkken. Her arbejder de mandage og torsdage fra kl. 8.00-12.00, og de fortæller gerne om arbejdet med de små huse.

Hvis du er interesseret i træarbejde, produceres der også små træskibe i værkstedet.

Løkken Miniby er åben hver dag fra kl. 10.00-18.00, og der er gratis entré.


Museumscenter Hanstholm

Museumscenter Hanstholm

Du kommer ikke tættere på den danske historie om 2. Verdenskrig end i Hanstholm. Foto: Museumscenter Hanstholm.


Et andet godt udflugtsmål fra Løkken er Museumscenter Hanstholm. Under 2. Verdenskrig etablerede tyskerne deres stærkeste fæstning i Danmark helt ud til Vesterhavet nord for Hanstholm, og det store fæstningsværk danner i dag rammen om museumscenteret, som har inddraget de forskellige dele af fæstningen i deres formidling til de besøgende.

Museets indgang leder dig fra start ind i det moderne dokumentationscenter. Her finder du forskellige nye udstillinger med fokus på Atlantvolden, Hitlers samlede europæiske befæstningsanlæg fra Nordnorge til Spanien.

Anlægget i Hanstholm var en betydende del af Atlantvolden i Danmark, og en af de allerstørste bunkere herhjemme var blandt andet en del af stillingen. Bunkeren bruges i dag som "Museumsbunker" på stedet, og flere af bunkerens rum er ført tilbage til deres oprindelige udseende. Det gør det til en helt speciel oplevelse at besøge centeret. Du kan ved selvsyn se, hvordan værnemagtens soldater levede og arbejdede under krigen.

Du kan fx besøge kanonbrønden, hvor der i sin tid stod en stor kanon, som kunne sende sine granater hele 55 kilometer ud over Vesterhavet. Sammen med en tilsvarende kanonstilling i Norge skulle forsvarsværket sikre farvandet mellem Danmark og Norge. Der er et væld af spændende historier at hente i museet, hvis du er interesseret i soldaterliv, våben og den store og næsten altomvæltende verdenskrig.

I sommermånederne kan I springe på det gamle ammunitionstog, som kører rundt mellem de mange bunkere på det klitskovsdækkede fæstningsområde, der dækker hele 100.000 kvadratmeter.

Der er bunkere og krinkelkroge nok at gå på opdagelse i. Husk lommelygten!


Løkken Marathon

Løkken Marathon

Løberne kæmper sig igennem det tunge sand. Foto: Løkken Marathon.


Hvert år står Løkken på den anden ende en weekend i maj.

Løbere fra nær og fjern valfarter til, når et af landets hårdeste og smukkeste løbearrangementer afholdes.

Som navnet indikerer, dystes der blandt andet på marathondistancen, og ruten er både spektakulær og særdeles hård. Der etableres en 10,55 kilometer lang afmærket rute, som bringer løberne igennem Løkken by, sommerhusområder, klitter og ikke mindst henover de hårde strandstrækninger.

Man bestemmer selv, om man løber rundstrækningen en, to eller fire gange, og der afholdes hertil et familievenligt løb på 5,5 kilometer. Alle kan altså være med, og der er også plads til dig, der bare vil have en hyggelig gåtur i selskab med en masse andre glade mennesker.

I start- og målområdet på byens torv er der feststemning dagen igennem med musik fra en DJ og fadølsnalæg, og der stilles desuden hoppeborge op til de besøgende børn.

Løkken Marathon er garanti for liv og glade dage og højt humør til både løbere og de mange andre besøgende.


Skal jeres næste ferie holdes med med stranden som nærmeste nabo? Lej jeres sommerhus i Løkken her.


Event-Park Løkken

De små geder er et hit hos børnene. Foto: Event-Park Løkken.


Er I til en dag med leg, spil og grin i massevis i den friske natur, så er Event-Park Løkken det oplagte udflugtsmål.

Her finder I en lang række aktiviteter, hvor I kan udfordre hinanden på kryds og tværs og en gang for alle få afgjort, hvem der egentlig er bedst til fodbolddart!

Oplevelsesparken ligger lige uden for Løkken, og der er fine faciliteter til en dag i aktiviteternes tegn. Der er ikke fast bemanding i parken, og biletterne til aktiviteterne trækkes i en automat.

Mange af aktiviteterne har fodbolden som det centrale element, og foruden dartspillet kan I konkurrere på et megafodboldbord og spille fodboldgolf og fodboldpool.

Herudover er der et lille legeområde, som er særligt indrettet til børnene i selskabet. Der kan hoppes på trampoliner, spilles småspil og klappes små søde kaniner og geder.

Event-Park Løkken er en god mulighed for at få en sjov - og billig - dag fyldt med leg og hyggelig konkurrence.


Blokhus Golfcenter

Blokhus Golfcenter

Der er golfmuligheder for alle i centeret. Foto: Blokhus Golfcenter.


Golfcenteret i Blokhus er et oplagt udflugtsmål fra Løkken, hvis dagen skal bruges med aktiviteter i smuk natur.

Der er noget for enhver på stedet med hele tre forskellige baner.

18-hullers banen, der slynger sig henover den sandholdige jord og ind og ud af de kystnære skove, er en forholdsvis lettilgængelig bane, men har også spændende udfordringer for øvede golfspillere.

Der findes også en af landets bedste pay and play i Blokhus Golfcenter. Her behøver du ikke være medlem af en golfklub for at spille med, og banerne er faktisk rigtig fine med velplacerede bunkere omkring greens, så der er garanti for spændende golfoplevelser.

Der er hertil en par 3-bane, hvor den helt nye golfspiller kan prøve spillet af og måske plante frøet til en ny hobby.

Man siger jo, at golfspillet bliver en livslang følgesvend, når man først har fået smag for det. Golfspillets karakter betyder da også, at ung som gammel kan være med, modsat de mere kontaktbaserede sportsgrene, og en tur til Blokhus Golfcenter er en oplagt mulighed for at ryste familien sammen omkring en ny og sjov aktivitet.

Centeret har en dejlig solterrasse, hvor I kan slå jer ned og nyde en kold øl og en bid brød efter spillet med fin udsigt over anlægget. Caféen på stedet har et godt udvalg af både mad og drikke til overkommelige priser. 


Sommerhus i Løkken

Vi har samlet størstedelen af sommerhusene i Løkken i vores søgemaskine, så I så let som muligt kan finde det perfekte sommerhus til ferien i Nordjylland.

I kan finde sommerhuse på tværs af landets mange forskellige udlejningsbureauer, så I slipper for at søge en masse forskellige sider igennem i jeres jagt på det perfekte sommerhus.

Hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp til at finde og booke det rette sommerhus, er I meget velkomne til at kontakte vores kundeservice, som kan hjælpe alle ugens dage.

Vi glæder os til at tage imod jer, hvis I har fået øjnene op for en ferie i sommerhus i Løkken.

Rigtig go' ferie!