Multikunstnerens sydstatshjem


Besøg Munkeruphus og få et enestående indblik i de smukke omgivelser, der dannede rammer for kunstneren Gunnar Aagaard Andersen's sprudlende kunstnerliv.


Mellem Gilleleje og Dronningmølle. I smukke grønne omgivelser med udsigt udover Øresund. Det grå træhus ligner mest af alt noget, der kunne have stået i sydstaterne, og husets arkitektur er da også inspireret af den amerikanske stilart ‘Colonial Style’. En stilart, der skulle få bygninger til at signalere en landlig og afslappet livsstil.


Munkeruphus skiller sig ud med sin amerikansk-inspirerede arkitektur. Foto: Campaya.dk

Munkeruphus var oprindeligt hjem for den danske multikunstner Gunnar Aagaard Andersen. Maleren, skulptøren og designeren, der efter at have boet en årrække i Frankrig ville hjem til Danmark. Hjemkomsten til Danmark blev starten på årtiers sprudlende kunstnerliv, hvor huset var centrum for kunstnerens egen produktion, men også samarbejder, eksperimenter og diskussioner med andre kunstnere, elever og venner.


Munkeruphus set fra stranden. Foto: Campaya.dk

Når man besøger Munkeruphus, forstår man, hvorfor stedet danner de perfekte rammer for kunstnerisk udfoldelse.  Fra husets have kan du sidde og danne dig indtryk til dit næste kunstværk, mens du nyder udsigten udover vandet eller de smukke grønne omgivelser, der omkranser huset. Fra huset går der en sti ned til stranden, hvor du kan gå lange ture, mens du tænker på alt eller ingenting.


Munkeruphus ligger med smuk udsigt udover Øresund. Foto: Campaya.dk

Munkeruphus har indrettet et rum permanent til Gunnar Aagaard Andersen's kunst og design. Foto: Campaya.dk


I husets tidligere havesture er der indrette et rum permanent til Gunnar Aagaard Andersen's kunst og design, hvor interesserede kan få et indblik i kunstnerens måde at tænke på. I rummet er det meningen, at besøgende skal kunne røre ved de forskellige ting, åbne skuffer og låger samt udforske rummets bøger og iPads. Stedet har også skiftende udstillinger fra andre kunstnere. Herunder udstillinger af kunstnerens eget barnebarn, Jeppe Aagaard Andersen.  


Stedet er klart et besøg værd for kunstinteresserede, men også selve husets arkitektur og omgivelserne omkring huset gør stedet et besøg værd.

Se også:

Kunst, kultur og afslapning i Gilleleje

Den danske riviera: Tag med kendisserne til Hornbæk