Juelsminde for børn

Juelsminde byder på mange rigtig mange aktiviteter for børnene. En stor del af dem foregår ved havnen og stranden, som vi har fortalt om i foregående artikler.

I bunden af lystbådehavnen ligger først en dejlige legeplads, med gode muligheder for at klatre og brænde krudt af for de mindre børn. Ud over de traditionelle legeredskaber, er der også en gravko med møntindkast. Og et redskab, som jeg ikke har set andre steder, med 2 spande der via en snor er forbundet op i et stativ, som børnene skal bruge til at hejse sand op i en stor gryde.

Legepladsen med udsigt ud over havnen

Legepladsen ved Juelsminde havn

Legeplads i Juelsminde

Lystbådehavnens første bro er forbeholdt børnene (og barnlige forældre). Her fiskes der krabber og andre vanddyr på livet løs. Og når der er fanget tilpas mange krabber, slippes de løs ned af krabbevæddeløbsbanen, med en hel flok heppene børn omkring.
Der blev både fanget rejer, tangnål, muslinger og krabber, da vi var forbi med kameraet.

Specielt tangnål vagte begejstring, da det ikke er en fisk som mange børn har set før.


Selve lystbådehavnen er også et hit, specielt for de lidt større børn som synes at de store både er fede.
Og så længe man har et net i hænderne, så er de mindre børn også godt beskæftiget.
Børn der fiske ri havnen

Storstranden er også helt perfekt til timers leg. Når vejret er godt, er det selvfølgelig badning der har høj prioritet, men ellers er det store græsareal populært til boldspil og leg.
Der bliver rimelig hurtigt en god dybde i vandet, så det også er noget ved for de lidt større børn.

Stranden er meget børnevenlig med fint sand og få sten og som med resten af østkysten, så er vandet som regel roligt og uden den understrøm som man kan være ude for på vestkysten.

Dreng på Storstranden

Oliver med bold på Storstranden

Bag legepladsen på havnen ligger der en minigolfbane, hvor familien kan bruge nogle timer på sjov. Det er nok ikke mange andre golfbaner der tilbyder samme smukke udsigt.

Juelsminde minigolf

Udenfor Juelsminde ligger Dannevang Hesteri, som tilbyder rideture rundt i landskabet for alle der har lyst til en hyggelig tur på hesteryg.