6 af de bedste oplevelser og seværdigheder i København (2021)


Din alternative guide rundt i det kulturelle og oplevelsesrige København.


De fleste kender Rundetårn. Tivoli. Den Lille Havfrue og de andre store turistmagneter i den centrale del af vores hovedstad.

Men det centrale København er så meget mere end det.

Her er et væld af oplevelsesmuligheder for alle jer med hang til kultur, selvforkælelse, gode historier, et godt grin og blodpumpende aktiviteter.

Vi har samlet vores vores bedste tips til ferien i København herunder.

Rigtig god tur!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Nordatlantens Brygge 

Det stemningsfulde gamle pakhus by night. Foto: Nordatlantens Brygge.

Hvis I går fra Nyhavn og henover Inderhavnsbroen, ser I med det samme det gamle pakhus, som I dag huser kulturhuset Nordatlantens Brygge.

Her kan I opleve kunst og kultur fra Færøerne, Grønland, Island og det øvrige Norden, og der arrangeres løbende kunstudstillinger, koncerter, filmforevisninger og foredrag i de historiske lokaler med fokus på vores nordiske "naboers" rige historie og fascinerende kulturliv.

Færøerne og Grønland er som bekendt stadig en del af det danske rigsfællesskab, ligesom Island var det tidligere, og det er særdeles spændende at gå på opdagelse i såvel landområdernes egne historier og kulturarv som deres løbende samspil med Danmark.

Nordatlantens Brygge viser både værker og kunst fra etablerede og endnu ukendte kunstnere fra atlanten, og det er i det hele taget en spændende oplevelse at komme på besøg i huset.

I kan også komme på rundvisning og få massevis af fortællinger fra både den nordatlantiske kultur og selve pakhusets historie,  som har ligget på placeringen ud til Københavns havn i flere hundrede år.

Nordatlantens Brygge er i den grad et besøg værd for de af jer med interesse for levende kunst- og kulturformidling


Comedy Zoo 

Der ventes i spænding. Foto: Comedy Zoo.

I Københavns brostensbelagte midte tæt ved kanalerne og Christiansborg finder I Danmarks første og største stand-up comedy-klub.

Comedy Zoo har siden 1993 været en af grundstenene i den danske comedy-branche, og mangt en komiker har med tilbageholdt åndedræt besteget den stejle trappe op fra baglokalet til scenen for at prøve sig selv af på de sjove skrå brædder. Nogle med succes, andre uden.

I dag danner Comedy Zoo rammen om fem shows hver uge, og I møder både de helt store navne som Christian Fuhlendorff, Jan Gintberg og Thomas Hartmann og upcoming navne i de helt tidlige stadier af karrieren.

Lokalerne bliver  brugt til at teste materiale af før de store komikeres soloshows, open mic-arrangementer, hvor de allermodigste kan prøve sig selv af som sjov mand/kvinde, som scene til tv-programmer, temaaftener og større og mindre shows. De fleste aftener er de såkaldte klubaftener, hvor I kan se tre professionelle komikere folde sig ud.

Og alt muligt andet.

Der er vide rammer på Comedy Zoo, og det er en af grundene til, at stedet er værd at besøge igen og igen. Her sker altid noget nyt og spændende.

Priserne er absolut publikumsvenlige, både i forhold til indgangsbiletterne og priserne i baren. Nogle gange kan I endda være heldige at komme forbi en dag med et gratis arrangement.


Grøften

Den klassiske restaurant med den skønne stemning. Foto: Grøften.

Lige siden 1874 har Grøften i Tivoli dannet ramme om utallige middage, små og store fester og fejringer og i det hele taget bare masser af god stemning.

Restauranten blev etableret under navnet Teater Caféen samtidig med det lige så legendariske Pantomimeteateret og blev med det samme stamsted for Tivolis musikere og de optrædende på teateret.

Den arv hænger ved den dag i dag, og her er altid et leben af glade mennesker og højt humør.

Grøften serverer traditionel dansk mad som hofretten skibberlabskovs, smørrebrød, kartoffelsalat, flæskesteg, steaks i lange baner, frikadeller, alskens skønne supper og desserter og meget andet.

Foruden selvfølgelig et rigt udvalg af øl, vine, snaps, sodavand og kaffer. Også af den irske slags.

I finder Grøften ved at dreje mod venstre umiddelbart efter, at I er kommet ind i Tivoli, og stedet er skønt omkranset af høje træer og den smukke, skiftende udstilling i Tivoli.

Indenfor i restauranten er det de klassiske hvide og rød- og hvidternede duge, der slår tonen an sammen med lyskæderne med farvede pærer.

Grøften er et skønt sted at nyde en god middag og en glad aften i byen.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved København her.


Teaterøen

Musik og dans under åben himmel. Foto: Teaterøen.

Helt ude på spidsen af Refshaleøen finder I Teaterøen, hvor I kan se en masse eksperimenterende scenekunst.

Stedet er en åben platform for både danske og internationale kunstnere, der ønsker at udfordre og bryde de traditionelle rammer om scenekunsten.

Derfor kan I opleve banebrydende og anderledes "takes" på formidling fra scenen til publikum.

Teaterøen har et naturligt fokus på netop teatergenren, men der arbejdes ikke med en stram genreafgrænsning.

I kan også opleve samtalesaloner, koncerter, udstillinger, talks og små og større festivaller på stedet.

Det vigtigste er ikke formen, det vigtigste er kvaliteten af det, der præsenteres.

Teaterøen er derfor altid et spændende sted at besøge med masser af "puls" og stemning, og I er garanteret stof til eftertanke og god stemning i den gamle marinekaserne, der huser teatersalen og stedets café.

Placeringen på det yderste af Refshaleøen betyder, at I her møder et miks af beton, vild natur og gamle, maritime bygninger.

Her er udsigt til Trekroner og langt ud over vandet, og her er masser af kvalitet i det kunstneriske output.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i København, er Teaterøen helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Golf i Lunden

Rammer I hårdt nok til golfbolden med golfjernet kan I fra Golf i Lundens anlæg nærmest ramme ud i Øresund! Foto: Golf i Lunden. 

Omgivet af Lunden - Charlottenlund Travbanes flotte vedligeholdt væddeløbsbane har Golf i Lunden med sit meget passende navn en ganske enestående golfplacering i Charlottenlund en smule nord for København. 

Golf i Lunden er et ideelt sted for nybegynderen indenfor golfsporten eller for golfspilleren, som ønsker at forbedre og udvikle sig. 

Med et golfanlæg, der råder over en drivingrange med massevis af targets og en indspils- og puttinggreen, har I her oplagte faciliteter til at blive knalddygtige til både at jerne bolden afsted og kæle den koncentreret i hul. 

Lad jer eksempelvis undervise i sving, chip eller putting af stedets kompetente og professionelle trænerteam, der løbende er i stand til at finpudse jeres teknik indenfor alle af spillets mange udfordrende facetter. 

Gennem Gå Til Golf-konceptet adskiller Golf i Lunden sig fra andre lignende foretagender, da I gennem dette koncept kan deltage i ugentlige træningshold til særdeles fordelagtige priser. 

Så Gå Til Golf ved Golf i Lunden i Charlottenlund og tag de første spæde skridt frem mod at blive den næste Thomas Bjørn! 


Nørrebrohallen

Masser af aktiviteter både ude og inde. Foto: Nørrebrohallen.

Lige ud til Nørrebrogade med den karakteristiske rødfarvede plads finder I Nørrebrohallen.

Pladsen foran hallen rummer forskellige aktivitetsmuligheder og siddegrupper, og her afholdes løbende en masse forskellige arrangementer.

I kan blandt andet besøge det levende område, når der holdes gratis danseshows og -workshops, skateopvisninger, forfatterarrangementer, koncerter og meget andet, og når I træder indenfor i Nørrebrohallen er der mindst lige så meget at give sig til.

Her kan I fx komme til foredrag, loppemarkeder, tøjlagersalg og alt muligt andet i den store sal.

Hvis I er til fysisk udfoldelse, kan I blandt andet booke en badminton- eller squashbane og en gang for alle få afgjort, hvem der er familiens batmester!

Der er også fine spisemuligheder i hallens café, som holder åbent i hverdagene fra 10-16. Hver tirsdag afholdes det populære folkekøkken desuden i huset fra kl. 17-20, hvor I kan komme forbi og møde de lokale henover spisebordet.

Mange af arrangementerne i Nørrebrohallen er gratis at deltage i og overvære. Og hvis de ikke er helt gratis, koster det typisk ikke meget.