11 af de bedste oplevelser og seværdigheder i København (2024)


Din foretrukne guide rundt i det kulturelle og oplevelsesrige København.


De fleste kender Rundetårn, Tivoli, Den Lille Havfrue og de andre store turistmagneter i den centrale del af vores hovedstad.

Men det centrale København er så meget mere end det.

Her er et væld af oplevelsesmuligheder for alle jer med hang til kultur, selvforkælelse, gode historier, et godt grin og blodpumpende aktiviteter.

Vi har samlet vores vores bedste tips til ferien i København herunder.

Rigtig god tur!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Copenhagen Light Festival

Se Danmarks hovedstad lyse op. Foto: Copenhagen Light Festival.

Lyset har en særlig tiltrækningskraft. Det stimulerer vores sanser gennem farver og forundring. 

Hvert år i februar måned får lyset en helt særlig rolle i Danmarks hovedstad. 

Gennem sommeren løber et væld af diverse festivaler af staben rundt i det danske land, men lige i denne vintermåned er festivalen en helt anden.

Copenhagen Light Festival bringer lyset og dets mange nuancer i centrum gennem storslåede kunsteriske projekter. Rundt i hele byen skyder lyskejler og farverige billeder frem, og sætter København i et helt nyt lys.

Bag de mange lysende værker står designere og kunstnere fra både ind- og udland. Et tiltrængt lys i en ellers mørkt vintermåned. 

Oplev København på en helt ny måde, når varetegn, bygninger, pladser, broer og meget andet vækkes til live af Copenhagen Light Festival.


Nordatlantens Brygge 

Det stemningsfulde gamle pakhus by night. Foto: Nordatlantens Brygge.

Hvis I går fra Nyhavn og henover Inderhavnsbroen, ser I med det samme det gamle pakhus, som I dag huser kulturhuset Nordatlantens Brygge.

Her kan I opleve kunst og kultur fra Færøerne, Grønland, Island og det øvrige Norden, og der arrangeres løbende kunstudstillinger, koncerter, filmforevisninger og foredrag i de historiske lokaler med fokus på vores nordiske "naboers" rige historie og fascinerende kulturliv.

Færøerne og Grønland er som bekendt stadig en del af det danske rigsfællesskab, ligesom Island var det tidligere, og det er særdeles spændende at gå på opdagelse i såvel landområdernes egne historier og kulturarv som deres løbende samspil med Danmark.

Nordatlantens Brygge viser både værker og kunst fra etablerede og endnu ukendte kunstnere fra atlanten, og det er i det hele taget en spændende oplevelse at komme på besøg i huset.

I kan også komme på rundvisning og få massevis af fortællinger fra både den nordatlantiske kultur og selve pakhusets historie,  som har ligget på placeringen ud til Københavns havn i flere hundrede år.

Nordatlantens Brygge er i den grad et besøg værd for de af jer med interesse for levende kunst- og kulturformidling


Comedy Zoo 

Der ventes i spænding. Foto: Comedy Zoo.

I Københavns brostensbelagte midte tæt ved kanalerne og Christiansborg finder I Danmarks første og største stand-up comedy-klub.

Comedy Zoo har siden 1993 været en af grundstenene i den danske comedy-branche, og mangt en komiker har med tilbageholdt åndedræt besteget den stejle trappe op fra baglokalet til scenen for at prøve sig selv af på de sjove skrå brædder. Nogle med succes, andre uden.

I dag danner Comedy Zoo rammen om fem shows hver uge, og I møder både de helt store navne som Christian Fuhlendorff, Jan Gintberg og Thomas Hartmann og upcoming navne i de helt tidlige stadier af karrieren.

Lokalerne bliver  brugt til at teste materiale af før de store komikeres soloshows, open mic-arrangementer, hvor de allermodigste kan prøve sig selv af som sjov mand/kvinde, som scene til tv-programmer, temaaftener og større og mindre shows. De fleste aftener er de såkaldte klubaftener, hvor I kan se tre professionelle komikere folde sig ud.

Og alt muligt andet.

Der er vide rammer på Comedy Zoo, og det er en af grundene til, at stedet er værd at besøge igen og igen. Her sker altid noget nyt og spændende.

Priserne er absolut publikumsvenlige, både i forhold til indgangsbiletterne og priserne i baren. Nogle gange kan I endda være heldige at komme forbi en dag med et gratis arrangement.


HUSET

Kulturhus med stort K i det indre København. Foto: HUSET.

Tilbage i 1970 flyttede hippier og kunstnere ind i HUSET's mange lokaler med drømmen om at skabe et bedre samfund, der skulle være bygget på kunst og kultur. 

Siden da er der sket meget. Men én ting har aldrig ændret sig!

I dag fremstår HUSET nemlig stadig som et kulturelt samlingspunkt, der favner bredt i kunsteriske udfoldelser. 

Samtlige fire etager inklusiv to gårdhaver er hver uge i brug til alt fra koncerter, litteratur og scenekunst til smagfulde oplevelser i Husets restaurant og hyggelige brætspilsstunder i caféen.

En form for vertikal festivalsplads med kunst og kultur i højsædet.

Besøg den gamle historiske pakhusbygning, når I trænger til at lære det nærværende, historiske og mangfoldige København at kende. 

I bliver ikke skuffet. 


Halvandet

Halvandet er gået all-in på festlige events deriblandt beach parties. Foto: Halvandet.

Savner I fest, farver og højt humør?

Halvandet er dybt passioneret I netop at give jer dette!

Med et væld af events står Halvandet klar med de idélle omgivelser langs havnefronten i et råt og cool miljø, hvor der er plads til alle. 

Blandt de mange begivenheder finder I de fede beach parties, der siden 2020 har fundet sted hver sommer, og hvor den kommende bestemt ikke er nogen undtagelse. 

Programmet for 2022 er landet og byder på intet mindre end tre forskellige festligheder i det bløde anlagte sand på havnefronten. 

Her kan I blandt andet opleve Lis Sørensen, Dodo and the Dodos og Michael Learns to Rock! 

Foruden livemusik og sommervarme kommer dagene til at byde på DJ's, sommerlige overraskelser og meget mere.

Læs meget mere om Halvandets mange fantastiske oplevelsesmuligheder lige her.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved København her.


Teaterøen

Musik og dans under åben himmel. Foto: Teaterøen.

Helt ude på spidsen af Refshaleøen finder I Teaterøen, hvor I kan se en masse eksperimenterende scenekunst.

Stedet er en åben platform for både danske og internationale kunstnere, der ønsker at udfordre og bryde de traditionelle rammer om scenekunsten.

Derfor kan I opleve banebrydende og anderledes "takes" på formidling fra scenen til publikum.

Teaterøen har et naturligt fokus på netop teatergenren, men der arbejdes ikke med en stram genreafgrænsning.

I kan også opleve samtalesaloner, koncerter, udstillinger, talks og små og større festivaller på stedet.

Det vigtigste er ikke formen, det vigtigste er kvaliteten af det, der præsenteres.

Teaterøen er derfor altid et spændende sted at besøge med masser af "puls" og stemning, og I er garanteret stof til eftertanke og god stemning i den gamle marinekaserne, der huser teatersalen og stedets café.

Placeringen på det yderste af Refshaleøen betyder, at I her møder et miks af beton, vild natur og gamle, maritime bygninger.

Her er udsigt til Trekroner og langt ud over vandet, og her er masser af kvalitet i det kunstneriske output.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i København, er Teaterøen helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Golf i Lunden

Rammer I hårdt nok til golfbolden med golfjernet kan I fra Golf i Lundens anlæg nærmest ramme ud i Øresund! Foto: Golf i Lunden. 

Omgivet af Lunden - Charlottenlund Travbanes flotte vedligeholdt væddeløbsbane har Golf i Lunden med sit meget passende navn en ganske enestående golfplacering i Charlottenlund en smule nord for København. 

Golf i Lunden er et ideelt sted for nybegynderen indenfor golfsporten eller for golfspilleren, som ønsker at forbedre og udvikle sig. 

Med et golfanlæg, der råder over en drivingrange med massevis af targets og en indspils- og puttinggreen, har I her oplagte faciliteter til at blive knalddygtige til både at jerne bolden afsted og kæle den koncentreret i hul. 

Lad jer eksempelvis undervise i sving, chip eller putting af stedets kompetente og professionelle trænerteam, der løbende er i stand til at finpudse jeres teknik indenfor alle af spillets mange udfordrende facetter. 

Gennem Gå Til Golf-konceptet adskiller Golf i Lunden sig fra andre lignende foretagender, da I gennem dette koncept kan deltage i ugentlige træningshold til særdeles fordelagtige priser. 

Så Gå Til Golf ved Golf i Lunden i Charlottenlund og tag de første spæde skridt frem mod at blive den næste Thomas Bjørn! 


Nørrebrohallen

Masser af aktiviteter både ude og inde. Foto: Nørrebrohallen.

Lige ud til Nørrebrogade med den karakteristiske rødfarvede plads finder I Nørrebrohallen.

Pladsen foran hallen rummer forskellige aktivitetsmuligheder og siddegrupper, og her afholdes løbende en masse forskellige arrangementer.

I kan blandt andet besøge det levende område, når der holdes gratis danseshows og -workshops, skateopvisninger, forfatterarrangementer, koncerter og meget andet, og når I træder indenfor i Nørrebrohallen er der mindst lige så meget at give sig til.

Her kan I fx komme til foredrag, loppemarkeder, tøjlagersalg og alt muligt andet i den store sal.

Hvis I er til fysisk udfoldelse, kan I blandt andet booke en badminton- eller squashbane og en gang for alle få afgjort, hvem der er familiens batmester!

Der er også fine spisemuligheder i hallens café, som holder åbent i hverdagene fra 10-16. Hver tirsdag afholdes det populære folkekøkken desuden i huset fra kl. 17-20, hvor I kan komme forbi og møde de lokale henover spisebordet.

Mange af arrangementerne i Nørrebrohallen er gratis at deltage i og overvære. Og hvis de ikke er helt gratis, koster det typisk ikke meget.


Det Lille Teater

God stemning i Kongens Have til en af Marionet Teatrets gratis forestillinger. Foto: Marionet Teatret i Kongens Have.

Det Lille Teater er navnet bag to teatre i ét. 

Med Marionet Teatret i Kongens Have aktivt om sommeren og Det Lille Teater i hjertet af København om vinteren, har det børnevenlige teater skabt forestillinger for de mindste i familien året rundt til stor glæde for både børn og deres forældre.

Fælles for de mange forestillinger er at teateroplevelsen skal være for alle børn, der er klar til at blive inviteret ind i en verden af fantasi og sanselig udfoldelse. Dertil er det værd at nævne, at Marionet Teatrets forestillinger er gratis for børn fra 2 år og op.

Har oplevelsen hos Det Lille Teater været helt i top, kan turen passende afsluttes med køb af en t-shirt til børnene eller plakater af de forskellige forestillinger.

Det Lille Teater - kun det bedste til de yngste.


Risteriet

Københavnsk kaffenørderi. Foto: Risteriet.

Nyder I også gerne en kop kaffe eller fem i løbet af dagen?

Risteriet er for kaffenørden, der har åbnet horisonten for langt mere end blot 'en kop sort kaffe'. 

I kombinationen af online webshop og fysisk kaffebar i København og Glostrup sælger Risteriet et uendelig rigt udbud af kaffebønner samt udstyr. 

Dertil afholder Risteriet cirka hver anden måned kursus for alle jer, der ønsker at finde jeres indre barista frem. 

Kan I ikke få kaffe nok, og må lageret aldrig være tømt, har Risteriet skaffet løsningen.

Unomaten er selvbetjeningsautomaten, der i stedet for slik og chips, er propfyldt mere lækre nyristet kaffevarianter. Begge befinder sig i Glostrup og kan betjenes døgnet rundt.

Et godt billede på Risteriets innovative mindset.


CompleteMe

Københavnsk skønhedsklinik med fokus på afstressning og velvære. Foto: CompleteMe.

Trænger jeres hoved til ro og krop til behandling?

Er jeres muskler og led ømme og stive ovenpå hverdagens stress og jag?

CompleteMe har i over 20 år ydet fremragende behandlinger for både det ydre og det indre.

I hjertet af det ellers så travle og aktive København kan I sætte hele jeres verden på pause, læne jer tilbage og nyde skønhedsklinikkens mange lækre behandlinger.

De adskillige wellness oplevelser har i årenes løb modtaget flere priser, deriblandt hele tre kåringer som Byens Bedste Wellness af AOK.

Besøg CompleteMe og mærk sansespillet med inspirerende musik, næringsrige smoothies og aromatiske dufte.