16 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Jylland (2024)Jylland. Sikke en størrelse!

Måske har I hørt om betegnelsen Det Mørke Jylland. Den betegnelse vil vi gerne afvise prompte.

Jylland er nemlig et fantastisk ferieområde for dig og din familie! Fyldt med lyspunkter. 

Dyk ned i et hav af kulturelle og kunstneriske oplevelser, adrenalinfyldte og spændende sportsaktiviteter og ikke mindst gastronomiske og smagsfulde madoplevelser samt storslåede naturoplevelser.

Rigtig god fornøjelse! 


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Jylland her


ARoS

Synet af det regnbuefarvede kunstværk er lige så fascinerende som synet fra selvsamme. Foto: Your rainbow panoram, Olafur Eliasson, 2006-2011, ARoS.

Fra rådhuset og mange andre steder i Smilets By kan du nyde udsigten til den velkendte og beundringsværdige Your Rainbow Panoroma.

Det regnbuefarvede kunstværk på toppen af kunstmuseet er både museets egen og på mange måder hele Århus' stolte varemærke. 

Selvom dette syn i sig selv er hele besøget værd, så venter der jer indendørs ved ARoS ligeledes et hav af minderige oplevelser. 

Se eksempelvis frem til at overvære den imponerende fire og et halvt meter høje skulptur Boy i den faste udstilling Far From Home.

Derudover kan I gå på opdagelse i et varierende udvalg af nationale såvel som internationale kunstudstillinger, som kan betage jer i timevis. Oftest har det imponerende museum sågar åbent helt frem til klokken 21:00, hvorfor I med fordel kan afslutte jeres berigende besøg med en unik madoplevelse på ARoS' niveau 4.

Så behag jeres kunstinteresserede side og opnå i bedste fald den ultimative følelse af en kunstnerisk åbenbaring ved herlige ARoS i dejlige Århus. 


Vejle Musikteater

Man sidder altså bare lige dét mere komfortabelt i en rød teaterstol. Foto: Vejle Musikteater.

I den folkelige bypark i centrum af vidunderlige Vejle skyder det prægtige Vejle Musikteater op af jorden. 

Idet man træder ind i musikteatrets imponerende Store Sal spreder en følelse af spænding sig øjeblikkeligt. 

Det er nærmest umuligt at undgå at blive suget ind i de utallige og erindringsfyldte oplevelser, der er fundet sted i netop denne smukke sal.

Snart er det endelig jeres tur. Øjeblikket I har ventet på i månedsvis. Måske endda årevis. En liveoptræden hos Vejle Musikteater. Stemningen er elektrisk!

På scenen kan I opleve alt lige fra underholdende teaterstykker, musicals og koncerter til fornøjelig standupcomedy, foredrag og diverse shows. 

Kultur- og koncerthuset Vejle Musikteater står klar til at præsentere jer for nogle af de største nationale stjerner og absolutte verdensstjerner. Glæd jer!


FÆNGSLET

I Horsens har man decideret lyst til at komme i fængslet! Foto: FÆNGSLET.

I den nordvestlige del af herlige Horsens ligger FÆNGSLET på et enormt areal i et råt og respektindgydende fængselsmiljø.

På dette autentiske areal huserede det tidligere Horsens Statsfængsel, og dengang var de de hårdkogte kriminelle, man bød velkommen. 

Den dag i dag er I alle mere end velkomne, og vi tør godt garantere, at I ikke bliver taget til fange af det venligsindede personale. 

I det betagende fængselsmuseum kan I gennem spændende skyggespil, vejvisende pile og oplysende skærme dykke ned i historien bag et fængselsliv.

Alternativt tilbyder FÆNGSLETs dygtige formidlere inkluderende rundvisninger og fortæller løbende et udvalg af utrolige fængsels- og røverhistorier.

Selvom det kan lyde vanvittigt, så ønskes I hermed en overordentlig god tur bag tremmer ved fantastiske FÆNGSLET i Horsens. 


Strandingsmuseum St. George

Billedet her er så godt som taget i vandkanten i Thorsminde. Foto: Strandingsmuseum St. George. 

Fra Vesterhavet kaster den ene bølge efter den anden sig ind over kysten ved Thorsminde Strand. 

Dette naturlige scenarie kan I se udspille sig ved det vestjyske museum Strandingsmuseum St. George. 

Museet er for nyligt blevet totalrenoveret, og grundstammen bag stedet er noget så sjældent som iøjnefaldende fund bjærget fra havets bund.

Det er to engelske linjeskibe i form af HMS St. George og HMS Defence, der er hele omdrejningspunktet ved Strandingsmuseum St. George.

De to skibe strandede helt tilbage i 1811 i forbindelse med en voldsom orkan i Thorsminde, og de gamle skibsvragdele er en banebrydende oplevelse.

Så sejl en tur - eller tag automobilen - til Strandingsmuseum St. George og få en mindeværdig oplevelse i maritime Thorsminde.  


Musikhuset Esbjerg

Hvilken følelse man må have i kroppen foran en fyldt sal! Hvad ville du optræde med? Foto: Musikhuset Esbjerg.

Nær det aktive havnemiljø i Danmarks femtestørste by Esbjerg ligger en af byens populære perler. Musikhuset Esbjerg!

Midt i den blomstrende Esbjerg Bypark pynter det velbesøgte musikhus i det beundringsværdige bybillede.  

Flere gange i ugen slår Musikhuset Esbjerg ugen dørene op til salene for sine mange spændte gæster. Her går man altså ikke galt i byen. Bogstaveligt talt! 

Med sine mange forskelligartede arrangementer imødekommer stedet alle tænkelige former for ønsker og behov, relateret til liveoptrædender. 

Lad jer eksempelvis underholde af et indholdsrigt udvalg af gennemførte revyer, kanongode koncerter eller hylemorsomme standupshows. 

Hos Musikhuset Esbjerg er I i de bedste hænder, og I vil fra start til slut være garanteret en decideret uforglemmelig oplevelse. 


WestWind

Hvorfor tage den lange tur hele vejen til Honolulu, når I bare kan tage til Klitmøller? Foto: WestWind.

I har formentlig hørt om et område i Thy med et enestående navn, der associerer sig med farverige kranse og lækre bountystrande. 

Området er døbt intet mindre end noget så eksotisk som Cold Hawaii, og stedet ved Klitmøller lever fuldstændig op til sit indbydende navn.

Når I slår et smut forbi Cold Hawaii, så er det altså et absolut must at svinge forbi det energifyldte sted WestWind. 

Ved WestWind er man eksperter i surfing og windsurfing, og her har I mulighed for virkelig at mærke den respektindgydende vestenvind blafre i håret.

Har I mod på det kan I ligeledes få lov til at mærke suset i maven, når I træder op på surfbrættet og rider på en af Vesterhavets betragtelige bølger.

Det erfarne surfpersonale ved WestWind står klar til at sende jer trygt og sikkert ud i bølgen blå, og I kan godt begynde at glæde jer allerede nu!

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Jylland, er WestWind helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Naturmælk

Den store tank fyldes med velsmagende, nærende og ikke mindst økologisk mælk. Foto: Naturmælk.

Syd for den sønderjyske by Tinglev er et strålende mejeri beliggende i et naturskønt område. Gourmernes mejerimekka Naturmælk.

Naturmælk producerer mejeriprodukter af allerhøjeste kvalitet, og sortimentet tæller et hav af velsmagende produkter.

Vi snakker diverse mælketyper, piskefløde, smør, creme fraiche, yoghurt, koldskål, ost og populære laktosefrie varer. Alt sammen Ø-mærket!

Aflæg gourmernes mejerimekka Naturmælks autentiske gårdbutik et velfortjent visit og sæt godt og grundigt gang i sanserne. 

Smag og duft eksempelvis til de overordentlig gode oste, og er I heldige, så kan I altså gøre jer lidt af et kup i den intime gårdbutik. 

Fyld indkøbsposen til randen med højkvalitets økoprodukter ved gourmernes mejerimekka Naturmælk og løft madlavningen til usete højder.


Krusmølle

Omgivelserne er rustikke, og stemningen er formidabel hos Krusmølle. Foto: Krusmølle. 

Et godt stykke ude på landet i et af de mange blændende sønderjyske naturområder finder I et særdeles historisk foretagende. Under ti kilometer fra Aabenraa.

Dette historiske foretagende hedder Krusmølle og driver en lang række spændende ferieaktiviteter, som I er inviteret med til som æresgæster.

Start ud med et visit i den fængslende livstilsbutik og invester i jeres eget velvære. Samtidig tager I jo et håndgribeligt minde fra Krusmølle med jer hjem.

Herefter kalder Krusmølles appetitlige køkken med sine lækre hjemmelavede kager og lokale råvarer fra lokalområdet. Det kan man simpelthen ikke sige nej til.

Fyld sukkerdepoterne og den sultne mave op i stedets enorme udeområde med en delikat frokostplatte og et sødt strykke kage med kaffe.

Jeres dag ved skønherlige Krusmølle er altså ridset op, og nu er det blot op til jer om at udnytte stedets mange fantastiske ferieaktiviteter. Hyg jer!


Vilhelmsborg

Det folkekære og firbenede dyr, hesten, er et stort aktiv for Vilhelmsborg. Foto: Vilhelmsborg.

Blot et kvarters kørsel syd for Århus mellem Mårslet og Beder befinder Vilhelmsborg sig i et fuldstændig fantastisk gårdmiljø. 

Dette historiske sted trækker tråde helt tilbage til år 1486, og godset fungerer den dag i dag som Danmarks Nationale Hestesportscenter.

Er man bare den mindste form for hesteinteresseret, vil man med garanti ikke forlade stedet uden en minderig oplevelse i bagagen. 

Blandt Vilhelmsborgs imponerende faciliteter finder I blandt andet hele tre ridehaller, yderligere hele tre dressurbaner og et stort springstadion. 

Med andre ord kan I tilbringe adskillige timer på godsets enorme anlæg, hvor det bare summer af festlige begivenheder og emmer af historik. 

Besøg det majestætiske Vilhelmsborg og rid ud på et fantasifuldt eventyr i den nydelige natur, der på smuk vis omkredser godset. Vrinsk vrinsk!


Skærbækcentret

Der er nærmest ikke den ting, som I ikke kan foretage jer hos Skærbækcentret. Foto: Skærbækcentret.

I Skærbæk i skønne Sønderjylland kan I folde jer ud i et væld af sjove familieaktiviteter ved Skærbækcentret.

Centeret byder på en alt i én ferieløsning med sin unikke beliggenhed nær Rømø og på kanten af Nationalpark Vadehavet med masser af aktiviteter for børn og voksne.

I behøver dog ikke tage turen til Vadehavet for at få en forfriskende dukkert. I skærbækcentret finder I nemlig et dejligt vandland med tre opvarmede bassiner, en 53 meter vandrutsjebane, to udspringsvipper samt sauna, ude og inde, spabad og dampbad.

Derudover indeholder centret blandt andet over hele otte bowlingbaner, to sportshaller, en legeplads med multibane og to tennisbaner. 

Bo i et af stedets 100 dejlige feriehuse med plads til hele syv personer. Så har I endda gratis adgang til både vandland og fitnesscenter.

Rund jeres energiske dag ved Skærbækcentret af ved Restaurant Staffeli og få fyld de sultne maver godt og grundigt op igen. God appetit!


Fru Møllers Mølleri

Alle veje fører til Rom, medmindre man opholder sig ved Fru Møllers Mølleri. Foto: Fru Møllers Mølleri. 

Blot ti minutters traktorkørsel fra Odder befinder den fredelige gård Fru Møllers Mølleri sig i en rolig og landlig atmosfære. 

Fru Møllers Mølleri er et foretagende med flere forskellige interessante forretningsgrene, som kan beskæftige jer i flere timer i streg.

Start ud med at besøge stedets fortræffelige ismejeri og mæsk jer i en masse håndlavede isvarianter. Tænderne løber i vand bare ved synet.

Efter at have spist jeres lækre is i de idylliske landbrugsomgivelser svinger I forbi Fru Møllers Mølleris slagteri. Mærk appetitten indfinde sig igen.  

Den selvsamme appetit skal I nu tilfredsstille i gårdens exceptionelle Restaurant Mølleri, hvor der venter jer en gastronomisk oplevelse i særklasse.

Med den søde tand tilfredsstillet og den sultne mave fyldt op, mangler I kun at runde dagen af i Fru Møllers Mølleris intime gårdbutik. Sikke en dag!


Svømmestadion Danmark

Svømmestadion Danmark er et sandt paradis for vandhunde. Foto: Svømmestadion Danmark.

I Esbjerg ved Sport & Event Park Esbjerg er der en formidabel stemning. Badetøjet er fundet frem, badevingerne er pustet og smilet er på læberne.  

Rundt omkring boltrer vandhundene sig i intet mindre end Danmarks største vandland. Svømmestadion Danmark! 

Spring ud i et sandt paradis af forskellige bassiner, hylemorsomme vandrutsjebaner og drøngode børneaktiviteter. 

Hvad med at kure ned af den intet mindre end 81 meter lange rutsjebane Det grå dyb eller blive skudt ud af Den blå kanon med et fald på hele 47% fra fem meters højde? 

Er I ikke til det adrenalinfyldte, kan I alternativt komme helt ned i tempo på Svømmestadion Danmarks første sal. Her er Esbjerg Spa & Wellness nemlig placeret med sine 600 kvadratmeter store spa- og wellnessområde. 

Søger I efter aktiviteter for børn Jylland, er Svømmestadion Danmark det helt rette sted for jer.

Tilbring dagen ved Svømmestadion Danmark i eminente Esbjerg. Rigtig god fornøjelse!


Aarhus Bryghus

Det kan være svært ikke at lade sig friste af at fylde glasset til randen med det lækre øl. Foto: Aarhus Bryghus. 

I den sydlige del af Århus brygges der øl i stor stil. Specialøl brygget af ingen ringere end Aarhus Bryghus. 

Ved Aarhus Bryghus kan I gennem arrangerede ølsmagninger smage på det indbydende sortiment af kvalitetsøl. 

Medbring jeres største øltørst, fordi den anerkendte ølproducent byder på ikke færre end 19 forskellige brygge. 

Smag for eksempel på den friske sommerøl Blondie på 5,0%, den brune Mørk IPA på 6,0% og den dunkle Imperial Stout på hele 8,0%.

Er I mere til lettere brygge, kan I til gengæld kaste jer over Extra Pilsner på 5,0%, Det Tynde Øl på bare 1,0% eller den alkoholfrie Æblebrus. 

Så udvid jeres ølhorisont og lad jer inspirere ved det henrivende Aarhus Bryghus.

Skål og skide være med det! 


MALT Restaurant & Lounge

De gamle bryggeribygninger danner rammerne om jeres gastronomiske madoplevelse. Foto: MALT Restaurant & Lounge.

Midt i Ceres Byen i hjertet af Smilets By er en charmerende restaurant beliggende i det gamle Ceres Bryggeri. 

Stedet hedder MALT Restaurant & Lounge. I daglig tale blot MALT. Et magisk spisested i nogle historiefortællende rammer. 

Her står I overfor en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige, mens I kan nyde jeres behagelige selskab i fulde drag.

Jeres eminente madoplevelse kulminerer i en rus af velvære, når I kombinerer de velsmagende med MALTs inspirerende udvalg af specialøl. 

Dyk eksempelvis ned i de intet mindre end 12 serveringer efter kokkens valg og suppler hele traktementet med den fristende Kissmeyer ølmenu. 

Der er altså absolut ingen undskyldninger for ikke at tilbringe nogle fornøjelige timer ved den århusianske perle MALT Restaurant & Lounge.


Rosenholm Slot

Det mageløse slot er omringet af sin egen voldgrav og råder over en idyllisk barok-park. Foto: Rosenholm Slot.

En brise stryger gennem de frodige træer, der spejler sig i en rolig voldgrav, som på beundringsværdig vis omringer et smukt slot. 

Dette naturrige scenarie udspiller sig ved det formidable Rosenholm Slot nær Hornslet bare 25 kilometer nordøst for Århus. 

Indled jeres slotsbesøg med en forfriskende spadseretur gennem den snorlige barokpark i det skovlige område ved Rosenholm Skov. 

Mærk efterfølgende den storslåede atmosfære indendørs, inden I drager ud på en henførende rundvisning anført af slottets erfarne personale. 

På rundvisningen har I blandt andet rig mulighed for at tage et nærmere kig på stedets overdådige festlokaler. Måske I skal fejre jeres fest her. Hvem ved? 

Under alle omstændigheder ønskes I en vidunderlag dag i forrygende omgivelser ved det bedårende Rosenholm Slot. Enjoy!


Restaurant Fusion

Friskrullet sushi er blot én af mange appetitvækkende ting på Restaurant Fusions menukort. Foto: Restaurant Fusion.

Bølgerne skvulper stille og roligt op af kajen ved det travle havnemiljø i Nordens Paris, hvis alias selvfølgelig tilhører dejlige Aalborg.

Lige ned til den selvsamme havnekaj befinder det kulinariske spisested Restaurant Fusion sig i et mærkbart maritimt miljø. 

Ved den anmelderroste restaurant i Nordjylland bliver I mødt af en service i verdensklasse og et skiftende menukort.

Det skiftende menukort består af vekslende månedsmenuer, et fristende a la carte kort og et unikt udvalg af friskrullet sushi. 

Søger I en endvidere vild madoplevelse, så hold jer ikke tilbage for at prøve stedets anmelderroste OMAKASE.

Retterne er yderst smagsfulde, men udsigterne fra restauranten kan være så betagende, at man lige skal huske sig selv på at sætte tænderne i maden. 

Rammerne er altså sat. Tjenerne står klar til at byde jer velkommen. Drikkevarerne er kølige. Maden er blændende. Tilbage er der vist bare at sige...

Velbekomme!