16 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Holstebro (2024)


Holstebro og omegn rummer et rigt oplevelsesudbud.

Her er spændende historiske bygninger, et bredt kulturudvalg og et vibrerende natteliv. Blandt meget, meget andet.  

De snørklede gader i midtbyen rummer et væld af restauranter, små hyggelige butikker og oplevelsesmuligheder i rigt mål, og byen er kendetegnet ved en stemning, hvor der både er højt til loftet og en solid forankring i den vestjyske muld.

Og så er her masser at give sig til.

Læs med herunder og bliv meget klogere!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse ved Holstebro her


Frilandsmuseet Hjerl Hede

Oplevelser for hele familien på Danmarks mest idylliske frilandsmuseum. Foto: Frilandsmuseet Hjerl Hede.

Grav ned i historien og oplev på nærmeste hånd, hvordan livet på landet foregik gennem århundrede.

Som en kulturhistorisk tidslomme tager Frilandsmuseet Hjerl Hede hele familien tilbage til en svunden tid, hvor både store og små får lov til at komme helt tæt på historiens landlige vingesus.

I autentiske rammer skaber et utal af frivillige nogle eventyrlige fortællinger, der kan virke langt fra dagens Danmark.

Hvordan arbejdede man? Hvordan så hverdagen ud for både kvinder og mænd? Er der overhovedet noget, der minder om i dag?

Få svar på alle jeres spørgsmål og oplev en helt særlig dag, I sent vil glemme!


Apollon

En luksuriøs filmoplevelse venter. Foto: Apollon.

Hvordan lyder en biografoplevelse ud over det sædvanlige? Ikke dårligt, vel?

Apollon er biografen for jer, der vil prøve kræfter med en luksuriøs filmoplevelse.

Alle sale er som den eneste biograf i Danmark certificeret af THX Lucasfilm, hvilket gør Apollon til Danmarks bedste biograf, når det kommer til lyd, billede og ikke mindst komfort. De forreste rækker er endda udskiftet med luksuriøse liggestole!

Med benene op og en blød pude i ryggen har I de bedste betingelser for en yderst behagelig biografoplevelse. 

For at fuldende den komplette kvalitetsoplevelse findes den tilknyttede Restaurant Limone, som er værd at besøge både før og efter filmen.

Her kan I få alt fra øl, vin og vand til steaks, burgere og salater. 


Holstebro Golfklub

Holstebro Golfklub har hele pakken. Hele golfpakken! Foto: Holstebro Golfklub.

På to forskellige destinationer nær Holstebro befinder et vaskeægte golfparadis sig i nogle strålende omgivelser. Disse to steder tilhører Holstebro Golfklub. 

Holstebro Golfklub råder over intet mindre end 63 huller fordelt på hele fem forskellige baner. Her der altså noget for enhver golfinteresseret. 

Banerne, der hedder Skovbanen, Storåbanen, Parkbanen, Engbanen og Frøjkbanen, er henholdsvis beliggende ved bygrænsen til Holstebro samt i den frodige skov ved Råsted med en beliggenhed bare 12 kilometer vest for Holstebro. 

De to sidstnævnte baner, Engbanen ved Råsted og Frøjkbanen ved Holstebro, på ni huller kan spilles som Pay & Play og er en oplagt måde at få en forsmag på de resterende tre baner, som ligeledes er stærkt anbefalelsesværdige.  

Hos Holstebro Golfklub er der altså rigeligt med baner at folde sit skjulte talent ud på, og de venter egentlig bare på jer. Så hvad venter I på? Se at pakke golfbaggen og kom afsted!


Diskotek East End

Tid til at få kridtet danseskoene og skråle med på de største hits. Nye som gamle.

Diskotek East End i Holstebro åbner hver torsdag, fredag og lørdag dørene for alle jer, der ønsker en aften med fest, farver og svedige dansetrin. 

Her ønsker man at kunne tilbyde alle festaber de optimale betingelser for en sjov nat i det indre Holstebro. Der er fuld smæk på både dansegulv, drinks og den generelle indretning.

Klubben er delt i to afdelinger med hver sin bar og dansegulv, og med nye toner i den ene ende og de gamle klassikere i den anden er der plads til alle former for festglade personligheder. 

Når dansetrinene skal have en pause, så er der også rig mulighed for at sætte sig med vennerne og få en snak. Diskotek East End har med sine 140 faste siddepladser samt barstole og borde med tilhørende stole sørget for, at I alle kan tage jer et hvil inden jeres næste favoritnummer rammer klubben.


Kafferisteriet Hedekaffe

Kaffen smager bare lige en tand bedre, når den lige er blevet ristet foran én. Foto: Kafferisteriet Hedekaffe.

I en lille by ved navn Ulfborg Kirkeby, bare 20 minutter sydvest for Holstebro, ristes der kaffe i stor stil hos fantastiske Kafferisteriet Hedekaffe. 

Dette familiedrevede kafferisteri er beliggende i en gammel mejeribygning i den lokale kirkeby, og her slår man seks ud af ugens syv dage dørene op for de kaffetørstige og sultne gæster i den charmerende Café Heden.

Spis jer mætte i lækre frokostretter til duften af friskristet kaffe. I kan sågar overvære risteriprocessen med egne øjne. En mere autentisk oplevelse skal man altså lede længe efter. 

I caféen er man særligt kendt for sine sublime stjerneskud med pandestegte rødspætter fra Thorsminde og friske råvarer fra hele lokalområdet. Det kan i den grad anbefales!

Så aflæg Kafferisteriet Hedekaffe i Ulfborg Kirkeby et velfortjent visit og få samtidig slukket kaffetørsten på fortrinlig vis med friskristet kaffe. Skål!  


Det Gamle Postkontor

Et levende museum. Foto: Det Gamle Postkontor.

I Holstebro er det som det eneste sted i Danmark muligt at opleve, hvordan et traditionelt postkontor er indrettet.

Det blev etableret tilbage i 1978, men er i dag et aktivt museum, hvor man er frimærkeforhandler af danske, grønlandske og færøske frimærker og julemærker samt julemærker fra Holstebro. 

Derudover har Det Gamle Postkontor sit eget Dagstempel.

Som besøgende vil I få et unikt indblik i, hvordan et postkontor fungerer. Samtidig er det naturligvis muligt at komme helt tæt på de mange hundrede frimærker, der udstilles i lokalerne.

For entusiasten er det ligeledes muligt at købe souvenirmapper, årsmapper og mange andre mærker med hjem. 

Det Gamle Postkontor holder åbent hver lørdag, men naturligvis også de dage, hvor nye mærker kommer frem i lyset, så man kan sikre sig, at være helt up-to-date på sin frimærkesamling.


Play-Time Eventcenter

Så skal der battles. Foto: Play-Time Eventcenter.

Tid til sjov og leg for hele familien.

Play-Time Eventcenter i Ulfborg lever af at gøre andre mennesker glade. 

Der skulle også være rig mulighed for at komme hjem med ekstra smil i bagagen.

Det gælder om at holde hovedet koldt og have et stærkt samarbejde, når I skal kæmpe jer igennem de mange udfordringer i Escaperoom.

Koncentrationen skal være i top, når bolden skal trilles i hul på færreste forsøg i en runde fodboldgolf. En sportsgren, hvor man har været vært for flere nationale stævner, senest med DM i Hulspil i 2019. Og så skal der pumpes godt med både adrenalin og mod ind kroppen, når der skal spilles Bubble Soccer. 

Aktiviteter som disse og mange flere venter hos Play-Time Eventcenter, hvor legebørn i alle aldre er velkommen.

Når depoterne skal fyldes op, så er det helt op til jer om madpakken skal medbringes hjemmefra, eller om I vil lade eventcentret stå for menuen.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved Holstebro her.


Sevel Camping

Hvilken is fra det fristende isskilt skal I nyde på den hvide bænk? Foto: Sevel Camping.

Små 22 kilometer nordøst for Holstebro og bare syv kilometer øst for Vinderup er der en afslappet og beroligende stemning på en hyggelig og familievenlig campingplads ved navn Sevel Camping. En genial placering i udkanten af Sevel by kun tre kilometer fra frilandsmuseet Hjerl Hede. 

Sevel Camping er placeret i nogle naturskønne omgivelser i det nordvestjyske og byder på, alt hvad man behøver på en længe ventet og tiltrængt ferie.

I nærheden af pladsen er der gode muligheder for både korte og lange vandreture ad afmærkede vandreruter, hvoraf nogle fører igennem de tunneldale, som isskruningerne ved slutningen af sidste istid skabte på smuk vis.

Gå herefter ombord i et bredt udvalg af muligheder for hele familien i form af en tur i swimmingpoolen med dertilhørende børnepool, en tur forbi den store legeplads med hoppepude og klatrepyramide og en tur forbi bordtennisbordet.

Uanset hvad kan I godt begynde at glæde jer godt og grundigt til at slå et smut forbi skønne Sevel Camping, hvor I virkelig kan udleve jeres feriedrøm. Rigtig god tur!


Kunstformidlingen.dk

Kunstformidlingen.dk er et samsurium af mageløse malerier, skulpturer og glaskunst. Foto: Kunstformidlingen.dk.

Vi befinder os i Mejrup Kirkeby. Lige ud til Viborgvej, der binder Holstebro og den hyggelige kirkeby sammen. Her ligger et vaskeægte mekka for kunstinteresserede.

Stedet hedder Kunstformidlingen.dk og råder over beundringsværdige malerier, skønne skulpturer glimrende glaskunst. Blandt mange andre spændende ting, som I her kan opleve.

Derudover udbyder stedet også grafiske arbejder i form af raderinger, litografier og træsnit samt akvareller, bronzeskulpturer og kunstbøger.  

Kunstformidlingen.dk formidler altså kunst af en lang række interessante og fremragende kunstnere, hvoraf langt de fleste er af dansk islæt. Heriblandt prominente navne såsom Arne Haugen Sørensen, Erik Heide og Keld Moseholm.

Stedet arrangerer i øvrigt også løbende udstillinger for virksomheder, i sognegårde, på kirker, på højskoler, i kunstforeninger og i andre sammenhænge i egnede lokaler. 

Så sving forbi Kunstformidlingen.dk og bliv en kunstnerisk oplevelse rigere. Det vil I sent glemme. Rigtig god fornøjelse! 


Tobaks Fabrikken

Siden 2012 har Tobaks Fabrikken været vært for gode øl og drinks. Og ikke mindst masser af god stemning. 

Med kombinationen af bar og diskotek er her plads til alle. Den står på hyggelig bodegastemning i den forreste afdeling og ægte natklubsstemning i den bagerste.

Hyggen i bodegaen bliver foruden de sædvanlige indslag også skabt med quizzer, konkurrencer, live-musik samt stand-up comedy, og i klubområdet sørger anerkendte DJ's som DJ Sexy Cardy for at sætte den helt rigtige stemning. 

Dertil kan I på Tobaks Fabrikken hygge jer med diverse terningespil, pool, bordfodbold og meget mere.

Lange åbningstider både i hverdag og weekend gør det muligt at ankomme, når I har tid og lyst.

Om det er til en enkelt øl ved middagstid, eller den står på ægte bytur fra lidt i midnat til tidlig morgenstund, så er Tobaks Fabrikken stedet at besøge. 


Huset for Kunst & Design

Et aktivt kunsthus. Foto: Huset for Kunst & Design.

Huset for Kunst og Design i det centrale Holstebro ligger vægge til langt mere end blot udstillinger.

Her sprudler de kunstneriske værker i et miljø, hvor ambitionerne er tårnhøje. I den forbindelse hører Huset for Kunst og Design i dag under Dansk Talentakademis linje for Kunst og Design. 

Når det er sagt, så findes der naturligvis stadig masser af kunst for alle jer kunstinteresserede, der blot ligger vejen forbi. 

Foruden de cirka 400 kvadratmeter store udstillingsrum, så foregår der med jævne mellemrum diverse events.

Her bliver der eksempelvis afholdt 'Artist Talks', hvor I får mulighed for at komme helt tæt på kunstnerne bag kunsten. Dertil er der også mulighed for rundvisning på stedet samt diverse workshops.

Mulighederne er attraktive for både garvede og grønne kunstnere, men også hvis I blot skulle være glade for at observere kunstens varierede udtryk.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Holstebro, er Huset for Kunst & Design helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Staby Ismejeri

Lokalproduceret is. Foto: Staby Ismejeri.

Sommer eller vinter. En is kan man altid klemme ned.

Hvordan lyder en lækker og cremet lokalproduceret is? Ikke dårligt, vel? 

Staby Ismejeri tilbyder en lang række varianter indenfor både is og sorbet, som I kan købe i stedets gårdbutik. Fælles for alle ismejeriets flødeis er, at de er lavet på mælk fra producentens egne køer. 

Med en så lokal leverandør er der lagt op til lækre is af højeste kvalitet. Og så er det op til dig, om den skal stå på de klassiske smagsvarianter som chokolade eller banan, eller om der skal eksperimenteres med smør-karamel eller Oreo.

Alle varianter kan fås i størrelser, der går fra 100 til 750 ml. og endnu større mod bestilling.

Læg vejen forbi, se stedet, og få jeres næste yndlingsis med hjem.


Toftum Bjerge Camping

Hyggelige stunder nær vandet. Foto: Toftum Bjerge Camping.

Dine nærmeste ved hånden, hyggelige stunder og børnevenlig strand blot et stenkast væk.

Lyder det ikke meget godt?

Toftum Bjerge Camping har med blot 300 meter til havet en perfekt placering for børnefamilien og dens vandhunde. 

Her er alt det, I kan forvente af en klassisk campingplads. Og mere til. 

Børneaktiviteterne er mange, hvor legeplads, boldbane, mooncars og minigolf blot er et lille udpluk. Dertil står den også på is, fastfood, bålhytte og en kiosk, så den lækre sult kan stilles. 

Skal den stå på andet end den hurtige løsning, så står stedets restaurant også klar med åbne arme for at give jer en behagelig og lækker oplevelse.

Tag familien under armen og nyd nogle hyggelige dage i campingens tegn.


VW & Retro Museum

En tur tilbage i tiden. Foto: VW & Retro Museum.

Husker I 1950'erne? Eller måske 1970'erne? 

Uanset om I kan huske så langt tilbage eller ej, så venter der jer en ganske særlig museumsoplevelse i Ulfborg sydvest for Holstebro.

VW & Retro Museum har flotte VW-modeller fra 'da far var dreng'. Foruden godt 20 velholdte biler dækker samlingen også flere specielle trailere, knallerter, cykler samt diverse tilbehør. 

Med udstillingerne følger ligeledes en lang række husholdningsgenstande, der alle er tilknyttet de forskellige bilers tidsperiode, hvilket gør oplevelsen særdeles interessant for alle jer, der måske ikke er de store bilentusiaster. 

De mange historiske genstande kan hurtigt få tiden til at gå, så I kan passende medbringe en lækker madpakke, som meget gerne må nydes i café området.


Ejsing Fodboldgolf

Hvem er bedst med foden? Foto: Ejsing Fodboldgolf.

Teknikken skal finpudses, når der er lagt op til konkurrenceprægede timer hos Ejsing Fodboldgolf. 

25 minutters kørsel, nordøst for Holstebro, har golfhullerne fået vokseværk. 

Det samme har boldene, for det er blevet tid til fodboldgolf, hvor koncentration, teknik og ikke mindst gode grin går hånd i hånd.

Den alternative sport kaster både gode grin og flotte øjeblikke efter sig, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at give bolden et spark eller to. Fodboldgolf i Ejsing er for alle. 

Som arrangør af DM i både 2013 og 2016, vidner det om baner af høj kvalitet, hvor sværhedsgraden er varierende fra hul til hul. 

Dertil er der faciliteter til at kunne nyde madpakken nær de flotte baner.

Ligeledes kan en grill lånes på stedet, såfremt at menuen står på mere end bare rugbrød. 


Struer Håndbryg

Håndbryggede øl af høj kvalitet. Foto: Struer Håndbryg.

I Struer nord for Holstebro findes et microbryggeri med smag for kvalitet og godt håndværk.

Struer Håndbryg blev stiftet tilbage i 2012 af den nuværende ejer, Lehmann Højriis, der driver bryggeriet sammen med sin familie.

Hvert år produceres cirka 20.000 liter øl fordelt på ni forskellige varianter. Hver flaske tappes i hånden, hvilket fortæller lidt om, hvordan der kæles for hver en dråbe. 

Udover at smage på de lækre varianter kan I som besøgende se frem til flere oplevelser på stedet.

Ligeledes byder Struer Håndbryg på rundvisninger og foredrag, hvor I får mulighed for at komme helt tæt på produktionen og lære, hvordan processen fra ingredienser til endelig flaske ser ud.

Dertil er det også muligt i forbindelse med ølsmagning at få en bid mad.