13 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Trekantområdet (2020)


I området mellem Vejle, Fredericia og Kolding finder du oplevelser til vands, til lands og i luften.

Her er alt fra idyllisk natur til rige muligheder for fysisk udfoldelse, hvor både store og små kan være med. Uanset om du er en vandhund eller en klatreabe.

Skal det gå mere stille for sig, så frygt ej.

Foruden de mange fysiske aktiviteter byder Trekantområdet også på lange ture ned af strøget, hvor der både er tid til en is eller en ny t-shirt. 

Er pulsen stadig for høj, så byder Trekantområdet også på oplevelser til den kulturinteresserede, hvor historiske bygninger og diverse museer åbner dørene til kunstnerisk fordybelse.

Det kan du dykke mere ned i herunder, hvor vi har samlet vores bud på nogle af de bedste oplevelser og seværdigheder i området.


Kolding Storcenter

Butikker i lange baner. Foto: Kolding Storcenter.


Har du brug for at få stillet din shoppelyst? Så er Kolding Storcenter et must at besøge!

Jyllands største shoppingcenter rummer et bredt udvalg af butikker med alt fra dametøj og fodboldstøvler til krimibøger og pyntepuder.

Og med hele 17 spisesteder er der rig mulighed for at få stillet sulten.

I Kolding Storcenter finder du det perfekte mix af high-street og high-end brands, som eksempelvis PIECES, Stine Goya, H&M, Tommy Hilfiger og By Malene Birger.

Du kan også finde et væld af skønne beautyprodukter og skønhedsbehandlinger blandt centerets mange skønhedsbutikker og -saloner.

Trænger du til at blive underholdt, har du også muligheden for at besøge Nordisk Film Biografer i centeret.

Kolding Storcenter har 2.800 gratis parkeringspladser og åbent alle ugens dage (undtagen helligdage).

Der er masser af god stemning for både børn og voksne i de mange indkøbsgader og til mange events, som afholdes året rundt i Kolding Storcenter.


Madsby Legepark

En spændende dag for hele familien venter i Madsbyparken. Foto: Madsbyparken.


I Madsby Legepark går du en spændende og oplevelsesrig dag i møde.

Her er der både tid til action og fart over feltet, men også hyggelige stunder og fordybelse. Aktiviteterne er mange og forskelligartede. 

Tarzanbanen tester din fysiske kunnen, hvor selv de ældste legebørn bliver udfordret. Men der er også mulighed for at komme tæt på vandet, hvor balanceevnen ligeledes bliver sat på prøve.

De store waterballs lader dig rulle ud på vandet, hvor der er lattergaranti både for de deltagende og de observerende. 

Når lattermusklen skal have en pause, byder Madsby Legepark på hyggelige familiestunder i Eventyrgrotten med H. C. Andersen eller en underholdende tur i dukketeatret. 

Foruden hygge og leg i lange baner, giver området også mulighed for at rejse tilbage i tiden. 

Den Historiske Miniby er med Danmarks største af sin slags en glimrende mulighed for historisk fordybelse. Tag tilbage til 1849 og oplev Fredericia, som du helt sikkert aldrig har set byen før.

Tag Madsbytoget fra Madsby Legepark til Den Historiske Miniby, en flot tur igennem Madsbyparken på cirka fem minutter.

Madsby Legeparks sæson, hvor I kan prøve de mange aktiviteter, løber fra 1. april til 20. oktober.


Vejle Kunstforening

Lad kunsten tale til dig. Foto: Vejle Kunstforening.


Et stenkast fra hjertet af Vejle finder du uanede mængder af interessant kunst hos Vejle Kunstforening. Her har kunsten spiret siden 1932, så de kunstneriske lokaler har nok af historie at fortælle. 

Her boomer det af aktivitet, hvor foredrag og kunstneriske oplæg med jævne mellemrum finder sted. Der foregår en konstant forandring af de kunstneriske lokaler i foreningens jagt på at formidle og fremme interessen for kunst. 

Vejle Kunstforering favner bredt i den kunstneriske genre og taler til den mangfoldige beskuer. 

Lad dig falde hen til Hanne Schmidts maleriske abstrakte rum og snørklede gange eller Lars Ravns energiske fantasi og farverige værker. 

Hos Vejle Kunstforening får sanserne frit løb, og der er masser af inspiration at hente i de fine lokaler.


Funky Monkey Park

Slip din indre klatreabe fri. Foto: Funky Monkey Park, Kolding.


Dybt inde i skoven pumper adrenalinen lidt ekstra. 

Er du klar til at teste din grænse?

Om du har en indre Tarzan gemt i dig eller aldrig har klatret i træer før, så giver Funky Monkey Park dig kamp til stregen. Med hele syv forskellige niveauer er der lagt op til en spændende dag i trækronerne for hele familien.

Når du har fået varmen, kan det være meget rart at få lidt vind i håret. Hvad med en lille flyvetur?

Parken i Kolding byder nemlig helt ekslusivt på Jyllands længste svævebane, hvor du over 350 meter i luften kan lade latteren få frit løb. Et tilkøb på blot 49 kroner, som uden tvivl er pengene værd.

Tag familien under armen og oplev den danske skov på en helt ny måde, hvor du med sikkerhed vil blive mange gode grin og oplevelser rigere. Hvem ved, måske er du den nye abernes konge?


Fredericia Golf Club

Fore! Foto: Fredericia Golf Club.


Dansk natur og fuld fokus i smuk symfoni.

I flotte og grønne omgivelser er det blevet tid til et spil golf på Fredericias Golf Clubs velholdte baner.

Netop vedligeholdelse af banerne er en vigtig ting, for i Fredericia oser det af aktivitet, hvor holdene og niveauerne er mange - golf i Fredericia er for alle.

Golf handler om præcision, hvorfor alle baner er GPS kortlagt. Derfor kan du hos Fredericia Golf Club downloade en elektronisk baneguide til din telefon, som giver dig den optimale spiloplevelse. Noget, der både gælder, hvis du skal slå 9 eller alle 18 huller. 

Når timerne på de velplejede golfbaner er brugt, så er det tid til ny energi.

Det sørger Café Albatros for. 

Om I er til Fish and Chips, eller et klassisk Stjerneskud, så kan maden nydes midt i den smukke natur.

Velbekomme.


Skærup Zoo

Skærup Zoo har lidt af hvert. Foto: Skærup Zoo.


Hvad spiser en jaguar, og hvor gammel bliver en dværgsilkeabe?

Skærup Zoo giver dig svarene og byder dig ind i en forunderlig verden af dyr, som du aldrig har oplevet før.

Mellem Vejle og Fredericia lever en lang række af dyr, som sammen med deres imødekommende dyrepassere bare venter på at byde dig velkommen. 

Foruden de over 100 interessante og eksotiske dyrearter, så er formidling en vigtig opgave. Efter en dag i Skærup Zoo vil du som besøgende være beriget med en masse ny viden om alt fra truede dyrearter til forståelsen af naturens gang.

Skulle de mange dyr blive for stor en mundfuld for de mindste i flokken, så er legepladsen altid åben, hvor sjov og leg i samspil med de søde klappedyr uden tvivl falder i børnenes smag.


SlotssøBadet

Sjov og ballade i vandlige omgivelser. Foto: SlotssøBadet, Kolding.  


Fra tidlig morgen til sen aften er aktivitetsniveauet i top hos SlotssøBadet i Kolding.

Trænger du til en afslappende dag i spabadet? Eller skal ungerne ud og brænde krudt af? Med hele syv forskellige bassiner, så skulle der være rig mulighed for at være noget til enhver form for vandhund.

Foruden de mange bassiner og en vandrutschebane på hele 55 meter, tilbyder SlotssøBadet en lang række af fysisk præget aktiviteter. Her tilbydes alt fra babysvømning for de allermindste til Aqua Fitness for teenagere og voksne. 

Al den motion må gøre dig sulten.

I hjertet af SlotssøBadet finder du barfodscaféen, hvor den lille sult kan stilles. Her står menuen på saltede pomfritter og en kold sodavand. Er man mere til en kop kaffe og en salat, så er det også helt i orden. Barfodscaféen har lidt af hvert. 


Slotsisen

Koldings historiske vafler af høj kvalitet. Foto: Slotsisen.


Med afsæt i det historiske Koldinghus har et lille vaffelbageri i hjertet af Kolding fået navnet "Slotsisen".

Siden 1994 har Slotsisen med stolthed kunne tilbyde deres hjemmelavede vafler. Men skal der ikke noget i vaflerne?

Selvfølgelig skal der det. Derfor rummer Slotsisen intet mindre end over 30 forskellige varianter af smagsfulde iskugler.

Her går god kvalitet og godt håndværk hånd i hånd. 

De hjemmelavede vafler kan desuden toppes med en cookie fra den lokale bager, diverse former for drys og overtræk samt tre forskellige former for hjemmelavet guf. 

Aldrig har et stykke af koldingensisk historie smagt så godt. 


Harteværket

Nye oplevelser i autentiske rammer. Foto: Harteværket.


Koldings natur byder på langt mere end træer og skovens vildt. 

Harteværket gør dig klogere på vores omgivelser og viser blandt andet, hvordan vand er langt mere end blot noget, man drikker. 

Oplevelserne er mange og favner hele familien. Oplev det 100 år gamle vandkræftværk, der stadig i skrivende stund er aktivt. 

Oplev hvordan vand omdannes til strøm og mærk teknologiens udvikling i udstillingen, der fremviser oldtidens el-apparater. 

Skal der mere fart over feltet, så tag hele familien med hen til vandlegepladsen. Vandlige aktiviteter skaber rammerne, hvor latter og læring udgør en oplevelsesrig symfoni. Lad de små bygge fantastiske både og de større udfordre fysikkens love i diverse vandmaskiner.

Når alle oplevelserne skal have en pause, danner madpakkehuset rammerne for et hyggeligt spisested i landlige omgivelser, hvor madpakken kan nydes i ro og mag. 


Belle Art Gallery

Oplev et nøje udvalgt sortiment af kvalitetskunst. Foto: Belle Art Gallery. 


Står du og mangler dit næste stykke kunst til hjemmet?

Måske ønsker du blot at opleve kunstens formidling og mangfoldighed på et højt niveau? 

Med 3. generation af familien Munkholm i spidsen er Belle Art Gallery stedet, hvor den kunstnerisk interesserede kan opleve nøje udvalgt kunst i alt fra malerier til skulpturer og glaskunst.

Her sætter man stor ære i at fremme kunsten, hvorfor det udelukkende er familien, der har udvalgt de kunstneriske værker. 

Her har kunsten ingen grænser. 

Oplev blandt andet Rikke Bruzelius' skandinaviske glaskunst eller Anne-Mette Cortsens impulsive fortællinger igennem akrylens ædle håndværk.


Fredericia Idrætscenter

Plads til latter og leg. Foto: Fredericia Idrætscenter.


I hjertet af Madsbyparken er aktiviteterne uendeligt mange.

For når oplevelserne ikke kan blive mange nok, så er Fredericia Idrætscenter stedet for dig. 

Nu er det tid til at være aktiv, så find dit indre legebarn frem.

Fredericia Idrætscenter rummer cirka 25.000 kvadratmeter, og det giver anledning til en lang række spændende og aktive oplevelser.

Her kan du nyde en hyggelig aften med bajere og bowling, få rørt kroppen i det 1.500 kvadratmeter store tropiske badeland, få sved på panden i de seks forskellige idrætshaller, hvor du bl.a. kan leje badminton- og bordtennisbaner eller nyde gastronomiske oplevelser hos Café FIC. Blot for at nævne nogle af mulighederne. 

Stor eller lille, mange eller få, familie eller venner, så findes oplevelserne for dig hos Fredericia Idrætscenter. 


Museerne i Fredericia

Oplev den lokale kulturarv. Foto: Museerne i Fredericia.


Kunne man friste med et stykke af fortiden?

Med omdrejningspunkt i fæstning og fristad skal Museerne i Fredericia belyse og formidle byens særlige historie, som man ønsker at gøre på både et nationalt og internationalt plan. 

Særligt udmærker Museerne i Fredericia sig med formidling af områdets militære, religiøse og erhvervsmæssige udvikling. En udvikling, der tager udgangspunkt helt tilbage i Fredericias grundlæggelse i 1650. 

Der bliver sat en stor ære i at bevare de kulturelle og lokale skatte, hvilket gør det muligt at opleve fortidens vingesus på museerne. Det er en interessant oplevelse for hele familien i en tid, hvor udviklingen aldrig er gået hurtigere. 

Skal man nyde en madpakke i det fri, så kan det passende gøres i historiske omgivelser i Museumshaven.

Her er der rig mulighed for at få en bid af den lokale historie i den flotte park, hvor blomster og andet grønt er en fryd for øjet. 


Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Få et unikt indblik i sygeplejens historiske udvikling. Foto: Dansk Sygeplejehistorik Museum.


Teknologiens udvikling har medført optimale omstændigheder for det danske sygehusvæsen.

Men hvordan var det mon for 100 eller 200 år siden?

Dansk Sygeplejehistorisk Museum i Kolding inviterer dig ind i en forunderlig verden af fortidens kunnen indenfor det danske sygeplejevæsen, hvilke omgivelser der satte rammerne, hvordan uddannelsen var, hvilke holdninger der dominerede og meget mere.

Det hele finder sted i en smuk ejendom, som er tæt indrammet af skov på den ene side og ligger helt ud til Kolding Fjord på den anden, og der er oplagt at tage en lille afstikker ud i naturen, når I besøger stedet.

Foruden det 500 kvadratmeter store udstillingsområde foregår der jævnligt en række særudstillinger, hvor man kan gå i dybden med forskellige facetter inden for sygepleje og sundhed. 

For at fuldende oplevelsen er der mulighed for at gøre sig et historisk køb i museumsbutikken, hvor hylderne blandt andet byder på historiske postkort og bøger.