16 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Trekantområdet (2024)


I området mellem Vejle, Fredericia og Kolding finder du oplevelser til vands, til lands og i luften.

Her er alt fra idyllisk natur til rige muligheder for fysisk udfoldelse, hvor både store og små kan være med. Uanset om du er en vandhund eller en klatreabe.

Skal det gå mere stille for sig, så frygt ej.

Foruden de mange fysiske aktiviteter byder Trekantområdet også på lange ture ned af strøget, hvor der både er tid til en is eller en ny t-shirt. 

Er pulsen stadig for høj, så byder Trekantområdet også på oplevelser til den kulturinteresserede, hvor historiske bygninger og diverse museer åbner dørene til kunstnerisk fordybelse.

Det kan du dykke mere ned i herunder, hvor vi har samlet vores bud på nogle af de bedste oplevelser og seværdigheder i området.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse ved Kolding her


Kolding Storcenter

Butikker i lange baner. Foto: Kolding Storcenter.

Har du brug for at få stillet din shoppelyst? Så er Kolding Storcenter et must at besøge!

Jyllands største shoppingcenter rummer et bredt udvalg af butikker med alt fra dametøj og fodboldstøvler til krimibøger og pyntepuder.

Og med hele 17 spisesteder er der rig mulighed for at få stillet sulten.

I Kolding Storcenter finder du det perfekte mix af high-street og high-end brands, som eksempelvis PIECES, Stine Goya, H&M, Tommy Hilfiger og By Malene Birger.

Du kan også finde et væld af skønne beautyprodukter og skønhedsbehandlinger blandt centerets mange skønhedsbutikker og -saloner.

Trænger du til at blive underholdt, har du også muligheden for at besøge Nordisk Film Biografer i centeret.

Kolding Storcenter har 2.800 gratis parkeringspladser og åbent alle ugens dage (undtagen helligdage).

Der er masser af god stemning for både børn og voksne i de mange indkøbsgader og til mange events, som afholdes året rundt i Kolding Storcenter.


Madsby Legepark

En spændende dag for hele familien venter i Madsbyparken. Foto: Madsbyparken.

I Madsby Legepark går du en spændende og oplevelsesrig dag i møde.

Her er der både tid til action og fart over feltet, men også hyggelige stunder og fordybelse. Aktiviteterne er mange og forskelligartede. 

Tarzanbanen tester din fysiske kunnen, hvor selv de ældste legebørn bliver udfordret. Men der er også mulighed for at komme tæt på vandet, hvor balanceevnen ligeledes bliver sat på prøve.

De store waterballs lader dig rulle ud på vandet, hvor der er lattergaranti både for de deltagende og de observerende. 

Når lattermusklen skal have en pause, byder Madsby Legepark på hyggelige familiestunder i Eventyrgrotten med H. C. Andersen eller en underholdende tur i dukketeatret. 

Foruden hygge og leg i lange baner, giver området også mulighed for at rejse tilbage i tiden. 

Den Historiske Miniby er med Danmarks største af sin slags en glimrende mulighed for historisk fordybelse. Tag tilbage til 1849 og oplev Fredericia, som du helt sikkert aldrig har set byen før.

Tag Madsbytoget fra Madsby Legepark til Den Historiske Miniby, en flot tur igennem Madsbyparken på cirka fem minutter.

Madsby Legeparks sæson, hvor I kan prøve de mange aktiviteter, løber fra 1. april til 20. oktober.


Kolding Golf Club

Anlægget ved Kolding Golf Club er så betagende, at man får lyst til at knibe sig selv i armen. Foto: Kolding Golf Club.

På enestående vis ligger Kolding Golf Club placeret mellem Bramdrupdam og Kolding. Et naturskønt åndehul mellem de urbane områder.

Kolding Golf Club har gennem tiderne holdt sine historiske baner i topform, så de står klar til at give jer en storslået golfoplevelse.

Golfklubbens imponerende 9- og 18-hulsbane er både blandt Danmarks ældste og bedste baner. Det beundringsværdige anlæg byder på noget for alle. Begyndere såvel som øvede.

Varm golfsvinget godt og grundigt op på den åbne drivingrange, og indstil sigtekornet på den snorlige puttinggreen. Nu er det tid til at træde ind på den store scene!

Spil en runde på 9-hulsbanen bestående af både par fire og par tre huller, anlagte søer og drilske greens, eller fold jer ud på den legendariske 18-hulsbane.

18-hulsbanen ligger til dels på det areal, hvor den oprindelige 9-hulsbane fra 1933 blev anlagt. I 1978 blev banen så udvidet til 18 huller. Aktivér course management!

Dagen er altså tilrettelagt til punkt og prikke ved Kolding Golf Club, så det er bare med at komme afsted. Knæk og bræk!


Vejle Kunstforening

Lad kunsten tale til dig. Foto: Vejle Kunstforening.

Et stenkast fra hjertet af Vejle finder du uanede mængder af interessant kunst hos Vejle Kunstforening. Her har kunsten spiret siden 1932, så de kunstneriske lokaler har nok af historie at fortælle. 

Her boomer det af aktivitet, hvor foredrag og kunstneriske oplæg med jævne mellemrum finder sted. Der foregår en konstant forandring af de kunstneriske lokaler i foreningens jagt på at formidle og fremme interessen for kunst. 

Vejle Kunstforering favner bredt i den kunstneriske genre og taler til den mangfoldige beskuer. 

Lad dig falde hen til Hanne Schmidts maleriske abstrakte rum og snørklede gange eller Lars Ravns energiske fantasi og farverige værker. 

Hos Vejle Kunstforening får sanserne frit løb, og der er masser af inspiration at hente i de fine lokaler.


Birkemose Golf Club

Tee ud til nogle udsøgte udsigter undervejs på de 18 huller. Foto: Birkemose Golf Club.

I et åbent og naturrigt landskab mellem Bramdrupdam og Taulov er en fantastisk golfklub beliggende. Birkemose Golf Club!

Birkemose Golf Club råder over en hyggelig 18-huls bane og en nihulsbane ved navn green2green, som kan spilles som pay & play. 

Den populære 18-hulsbane byder på fire udfordrende par 5 huller, og undervejs bliver I mødt af naturlige forhindringer i form af små vandløb, kuperet terræn og udsigte udsigter. Greenfees kan fås til overkommelige priser. 

Ved Birkemose Golf Club er man sit ansvar bevidst, og det vises gennem nogle inspirerende CSR-initiativer. For eksempel er FNs 17 Verdensmål en afgørende brik i puslespillet.

Golfklubben arbejder i dybden med verdensmålene til gavn for samfundet, medlemmerne og klubben i helhed gennem fællesskaber med stor opbakning fra mange virksomheder.

I kan derfor med god samvittighed tage golfudstyret med en tur til Birkemose Golf Club og udfordre hinanden på det formidable golfanlæg.  Rigtig god fornøjelse!


Jelling Bryghus

En øl smager bare lige en tand bedre, når den serveres i et glas, der bærer samme logo. Foto: Jelling Bryghus.

I den nordøstlige del af Jelling brygges der øl i lange baner ved kvalitetsbevidste Jelling Bryghus. Eksklusiv håndbrygget øl.   

Jelling Bryggeri er et mindre bryggeri med en kapacitet på cirka 50.000 liter pr. år.

På Jelling Bryghus gør man sit bedste for at brygge kvalitetsøl. Det bemærker man lige i det øjeblik, hvor øllet fylder munden, og smagsnuancerne indfinder sig. 

Smag på alt lige fra den mørke Jernbyrd til den lyse Jalunki. Og en lang række spændende sæsonøl. 

Gå eksempelvis ombord i sommerøllen Leding, der hen mod sommeren præsenteres med sin søde duft og smag af lynghonning.

Derudover brygges blandt andet stout, hvedeøl og all malt. Og det brygges til perfektion i historiske Jelling. 

Tag en tur forbi Jelling Bryghus og udvid jeres ølhorisont betragteligt ved at smage på de mange velsmagende brygge. Skål og skide være med det! 


Dronning Dorothea Teatret

Lille teater, store oplevelser. Foto: Dronning Dorothea Teatret.

Oplev storslået skuespil i ydmyge rammer.

Dronning Dorothea Teatret i Kolding har trods teatrets beskedne størrelse et bredt potpourri af oplevelser for venner og familie. 

Dramaturgien er i højsædet, hvilket også kan ses på den tilknyttede skole, Teaterskolen Dorothea. Her findes hold i alle aldre indenfor både drama, dans, sang og musical. 

De kunstneriske lokaler huser meget mere end de klassiske teateroplevelser.

Her har I også mulighed for at opleve stand-up comedy, hvor nogle af landets største og mest spændende navne ligger vejen forbi. Derudover huser teatret også diverse andre arrangementer såsom stemningsfyldte koncerter.

Dorotheas Teaterbar sørger for, at I hverken sulter eller tørster.

Baren har åbent både før, under og efter forestillingen og byder på en lang række lækre snack og drikkevarer til jeres næste kunstneriske oplevelse.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Trekantområdet, er Dronning Dorothea Teatret helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Fredericia Golf Club

Fore! Foto: Fredericia Golf Club.

Dansk natur og fuld fokus i smuk symfoni.

I flotte og grønne omgivelser er det blevet tid til et spil golf på Fredericias Golf Clubs velholdte baner.

Netop vedligeholdelse af banerne er en vigtig ting, for i Fredericia oser det af aktivitet, hvor holdene og niveauerne er mange - golf i Fredericia er for alle.

Golf handler om præcision, hvorfor alle baner er GPS kortlagt. Derfor kan du hos Fredericia Golf Club downloade en elektronisk baneguide til din telefon, som giver dig den optimale spiloplevelse. Noget, der både gælder, hvis du skal slå 9 eller alle 18 huller. 

Når timerne på de velplejede golfbaner er brugt, så er det tid til ny energi.

Det sørger Café Albatros for. 

Om I er til Fish and Chips, eller et klassisk Stjerneskud, så kan maden nydes midt i den smukke natur.

Velbekomme.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved Kolding her.


Poul la Cour Museet

Gennemlev Poul la Cours liv i de helt rette rammer. Foto: Poul la Cour Museet.

Centralt placeret i Trekantområdet skyder et æstetisk museum op af jorden i Askov lige uden for Vejen. Et stykke dansk vindmøllehistorie. Poul la Cour Museet!

På Poul la Cour Museet kan I lade jer betage af historien om Poul la Cours liv fyldt med inspirerende opfindelser, som fik en afgørende betydning for den moderne vindmølleindustri, som vi ser den dag i dag.

Poul la Cour levede fra 1846 til 1908 og var på mange måder forud for sin tid. Gennemlev de største milepæle i opfinderens liv i nogle unikke omgivelser. 

Bygningerne, hvor han udførte sine banebrydende forsøg, eksisterer nemlig fortsat og udgør den dag i dag museets autentiske rammer.

Gå indledningsvis på opdagelse i  den historiske del, hvor mange af Poul la Cours opfindelser demonstreres og rund dagen af med at overvære en detaljeret udstilling omkring den moderne vindmølle.

Så aflæg Poul la Cour Museet ved Vejen et velfortjent visit og bliv oplyst omkring den fascinerende historik bag Poul la Cours opfindsomme liv og den vidunderlige vindmøllehistorie.


Nicolai Biograf

Film skal ses i biografen. Foto: Nicolai Biograf. 

Skal den næste filmoplevelse være i top?

Nicolai Biograf i Kolding spænder med sine to sale bredt i underholdningsbranchen.

Foruden den klassiske biografoplevelse, vil I finde ud af, at Nicolai Biograf er et 'art cinema'.

Det betyder, at man udover de landsdækkende filmpremierer også kan opleve kunstneriske kvalitetsfilm, som ikke findes i alle landets biografer. 

Med jævne mellemrum kan I ligeledes opleve foredrag, temadage og debataftener. Der findes helt sikkert et underholdende indslag i jeres smag.

Fuldend en oplevelsesrig dag med en lækker bid mad hos den tilknyttede cafe. Med en lang åbningstid er det muligt for jer at få noget i maven enten før eller efter en tur i Nicolai Biograf. 


The Mokka Cafe, Marinaen og Vinbaren

Samlingspunkt for mindeværdige oplevelser. Foto: The Mokka Cafe.

De mest mindeværdige øjeblikke er som regel i selskab med de bedste mennesker. 

Tag dem under armen og læg vejen forbi det centrale Kolding.

Her er The Mokka Cafe med Vinbaren, og Marinaen ved Kolding Fjord, et oplagt sted at slå vejen forbi. 

De kulørte lamper og terrassevarmerne hos The Mokka Cafe skaber sammen med den tætte summen af mange stemningfyldte samtaler en skøn atmosfære på caféen, som også byder på masser af kvalitetsfyldte spiseoplevelser. 

Smagsløgene skal forkæles, og her står Vinbaren på samme adresse klar med den ene kvalitetbevidste smagsoplevelse efter den anden. Her serveres stedets egen gin, Circus Gin. En gin, der med sin intense og runde smag passer perfekt til de stemningsfyldte omgivelser.

God udsigt til vandet og udsøgt mad står på menuen på Marinaen. En charmerende oplevelse, hvor det kun handler om jer. Nyd den flotte beliggenhed ved Kolding Fjord, nyd de gastronomiske indslag, nyd hinandens selskab.


Jelling Familie Camping

Hvem kan lave det bedste udspring fra vippen? Foto: Jelling Familie Camping.

I et naturrigt område lige bad ved Jelling Festivals store og åbne plads ligger en yderst børnevenlig campingplads ved navn Jelling Familie Camping. 

Jelling Familie Camping bugner af et hav af faciliteter, og der er altså rig mulighed for at finde sig en masse at give sig til på campingpladsen. 

Vi snakker boldbane, indendørs legeplads og udendørs legeplads samt klatrevæg, swimmingpool og minigolf. Blandt meget, meget mere. Sæt igang!

Kast jer ud i de pulsfremkaldende aktiviteter og dyst i forskellige former for skideskægge spil og latterfremkaldende lege. 

Uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke. Derfor kan I på passende vis få fyldt de sultne maver i campingpladsens egen restaurant. Der mangler altså ikke noget som helst hos den familievenlige campingplads. 

Tag turen til Jelling Familie Camping og tilbring masser af minderige stunder sammen i de fantastiske faciliteter. Rigtig god fornøjelse!


Jelling Kro

Ved Jelling Kro venter der jer en krostemning i særklasse. Foto: Jelling Kro.

I den nordlige del af Jelling er der en eminent krostemning inde bag den gule facade ved Jelling Kro. Har I medbragt jeres største sult? Det ville være en fordel. 

Hos Jelling Kro serverer man nemlig et bredt udvalg af mættende frokostretter og aftenretter. Husk den obligatoriske eftermiddagskaffe med dertilhørende kage ind imellem.   

I det arbejdende køkken anvender man rustikke råvarer, og man sætter generelt en stor ære i at handle lokalt og lave maden fuldstændig fra bunden. 

Dyk ned i det klassiske frokostmenukort med vaskeægte kroretter såsom pariserbøf, stjerneskud og æggekage. Tænderne løber allerede i vand bare ved tanken. 

Når aftentimerne indfinder sig, forvandler menukortet sig til et festfyrværkeri af formidable forretter, henrivende hovedretter og drøngode desserter. 

Sammensæt jeres egne tre retters menuer. Hvad med en rejecocktail til forret, en Wienerschnitzel til hovedret og en bananasplit til dessert? Det lyder da ikke helt dumt! 

Tilbage er der blot at ønske jer rigtig god spiselyst hos forrygende Jelling Kro i de storslåede kroomgivelser. 


Belle Art Gallery

Oplev et nøje udvalgt sortiment af kvalitetskunst. Foto: Belle Art Gallery. 

Står du og mangler dit næste stykke kunst til hjemmet?

Måske ønsker du blot at opleve kunstens formidling og mangfoldighed på et højt niveau? 

Med 3. generation af familien Munkholm i spidsen er Belle Art Gallery stedet, hvor den kunstnerisk interesserede kan opleve nøje udvalgt kunst i alt fra malerier til skulpturer og glaskunst.

Her sætter man stor ære i at fremme kunsten, hvorfor det udelukkende er familien, der har udvalgt de kunstneriske værker. 

Her har kunsten ingen grænser. 

Oplev blandt andet Rikke Bruzelius' skandinaviske glaskunst eller Anne-Mette Cortsens impulsive fortællinger igennem akrylens ædle håndværk.


Fredericia Idrætscenter

Plads til latter og leg. Foto: Fredericia Idrætscenter.

I hjertet af Madsbyparken er aktiviteterne uendeligt mange.

For når oplevelserne ikke kan blive mange nok, så er Fredericia Idrætscenter stedet for dig. 

Nu er det tid til at være aktiv, så find dit indre legebarn frem.

Fredericia Idrætscenter rummer cirka 25.000 kvadratmeter, og det giver anledning til en lang række spændende og aktive oplevelser.

Her kan du nyde en hyggelig aften med bajere og bowling, få rørt kroppen i det 1.500 kvadratmeter store tropiske badeland, få sved på panden i de seks forskellige idrætshaller, hvor du bl.a. kan leje badminton- og bordtennisbaner eller nyde gastronomiske oplevelser hos Café FIC. Blot for at nævne nogle af mulighederne. 

Stor eller lille, mange eller få, familie eller venner, så findes oplevelserne for dig hos Fredericia Idrætscenter. 


Den Engelske Pub - You'll Never Walk Alone & The Cavern

Pubstemning i Kolding. Foto: Den Engelske Pub.

Højlydt stemning og klirende ølkrus, når der skåles.

Den Engelske Pub i Kolding tager jer over Nordsøen og ind i den ægte britiske stemning med fest, farver og masser af kolde drikkevarer. Fra pubben er der adgang til den smukke bindingsværkejendom, hvor cocktail- og loungebar, The Cavern, er placeret.

Stemmebåndet bliver sat på prøve, når der skal snakkes og skråles med til livemusikken. Derfor skal der selvfølgelig også noget den anden vej, hvorfor Den Engelske Pub tilbyder et bredt potpourri af lækre øl og whiskeys. 

Med de mange kolde drikke kan det være rart at ligge en ordentlig bund. Husets restaurant dækker flere af verdenshjørnerne med alt fra indisk til canadiske retter. Og naturligvis også en engelsk klassiker i form af fish and chips. 

Vil man trække sig lidt væk fra pubbens pulserende men bestemt hyggelige atmosfære, kan man i fred og ro sidde i The Caverns nye renoverede baggård med kæmpeparasol og store varmere.

Kom forbi Den Engelske Pub & The Cavern og mærk stemningen. Den er bare god.