18 af de bedste aktiviteter og seværdigheder i København (2024)


Hvad skal du se og opleve i København? Få svaret lige her!


Vores pulserende hovedstad byder på en nærmest uendelig række af oplevelsesmuligheder indenfor snart sagt alle kategorier og genrer.

Men hvilke er så de allerbedste?

Det giver vi vores bud på herunder, og der er både noget for jer med hang til byens puls, jer, der gerne vil dykke ned i historien, de natur- og kulturinteresserede og alle jer andre.

Og så er der forhåbentligt et par bud på stærke oplevelsesmuligheder, som I ikke lige er stødt på før.

Go' tur til dejlige København!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Klatreskoven

En legeplads i trætoppene for både store og små vovehalse. Foto: Klatreskoven.

En kort køretur vest for det travle byliv i de københavnske gader, er højhuse og byens livlige puls udskiftet med grønne trækroner og højlydt latter.

Velkommen til Klatreskoven i Glostrup. Et eventyrligt sted for vovehalsen og legebarnet.

Fordelt på hele syv baner og fire sværhedsgrader inviterer Klatreskoven jer alle med op i højderne til uforglemmelige øjeblikke, hvor grænser testes og lattermuskler bliver trænet.

I de naturskønne omgivelser er skoven blevet forvandlet til hele familiens foretrukne legeplads, hvor børn helt ned til 5 års alderen kan lege med. 

Her kan store og små finde deres indre Tarzan frem gennem et væld af spændende og udfordrende forhindringer fra træ til træ. Dertil kan I lade vinden suse for ørene, når I hopper ud i Klatreskovens 100 meter lange svævebane, der tager jer ud over skovens smukke sø.

I vil i samme ombæring kunne opleve, hvordan nogle af banerne veksler mellem den bløde jord og det letdansende vand som underlag. 

En enestående måde at opleve den flotte danske natur på allernærmeste hold.


Kødbyen

Det stemningsfulde byområde. Foto: Kødbyen.

Hvis I er på udkig efter en stemningsfuld københavneroplevelse, er et af de bedste steder at slå sig ned Kødbyen på Vesterbro.

Som i øvrigt ligger lige ved Hovedbanegården.

Området var oprindeligt hjemsted for slagtere og fødevaregrossister, og i dag lever de mange kødbutikker og -forarbejdningssteder side om side med restauranter, natklubber, kunstgallerier og andre kreative fremspring.

Der er derfor masser af puls og energi i området, og I kan se frem til en hyggelig aften med masser af god stemning, hvis I sætter jer til rette ved et af de mange borde i området og fx deler en god flaske vin.

I kan også bare gå en tur i området og stikke hovedet ind i de hyggelige og finurlige små butikker og købe alt fra et par gode bøffer til grillen til et originalt kunstværk.  

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i København, er Kødbyen helt oplagt.


Nordstrand Food & Music Festival

Nordstrand Food & Music Festival løber for første gang af stablen i august 2021. Foto: Nordstrand Food & Music Festival.

På den nordlige del af Sjælland, nærmere betegnet i Nykøbing Sjælland, er der en ovenud god sommerstemning. Klapsalver, latter og brede smil.

Den gode stemning stammer fra festivallen Nordstrand Food & Music Festival, som på passende vis har er navngivet efter den nærliggende Nykøbing Nordstrand.

Lad jer fornøje af et væld af inspirerende former for arrangementer. Vi snakker hylemorsom comedy, knaldgode koncerter og fængende foredrager. Blandt meget, meget mere.

Under jeres besøg på Nordstrand Food & Music Festival kommer I ikke til at sulte. På pladsen er et stort madmarked med hele 18 trucks placeret og byder på gastronomiske oplevelser fra alle verdenshjørner.

Vælg frit på alle hylder, køb billetter til netop de koncerter, foredragsholdere og smagninger, som I har lyst til og sammensæt på den måde jeres helt egen, personlige pakke af forskelligartede oplevelser.

Med andre ord betaler I altså kun for det, som lige netop I finder interessant. Det er da helt unikt og taler på alle mulige måder ind i tidens ånd.

Så vær en del af den fantastiske sommerstemning for hele familien ved Nordstrand Food & Music Festival, som løber af stablen den 3. august til den 8. august.

Der er med garanti noget for enhver smag og alder. Rigtig god festival!


Urban Ranger Camp

Det kræver mod og dyb koncentration at bevæge sig rundt i højderne. Foto: Urban Ranger Camp.

Hvordan har I det i højderne?

Tager højdeskrækken overhånd, eller kan I holde hovedet koldt?

Urban Ranger Camp er for vovehalsen, for konkurrencemennesket og for alle jer, der er klar til at bryde en grænse eller to.

På Refshaleøen kan I blandt containere og angstens koldsved begive jer ud i intet mindre end verdens højeste indendørs High Roping bane, når forhindringer skal passeres i 50 meters højde.  

Fordelt på fire tracks, findes der en bane til ethvert niveau og hvor alle med sikkerhed vil blive udfordret både psykisk og fysisk. Øvet eller ej.

Oplevelsen i højderne slutter af med en tur på en af de fire svævebaner gennem B&W hallerne, hvor længste strækning er hele 150 meter!

Bliv luftens nye konge eller dronning og kast jer ud i en udfordring, I sent vil glemme.

Læs meget mere om Urban Ranger Camps fantastisk sjove aktiviteter lige her.


NORDIC Seaplanes

Landingen er en unik del af den tidsbesparende rejseoplevelse. Foto: NORDIC Seaplanes.

Hvordan kommer man mon hurtigst muligt fra landets hovedstad til landets andenstørste by? Det har vi svaret på lige her.

Det gør man nemlig i en kombination af at starte til lands, så gå i luften og afslutningsvis lande til vands. En enestående rejse i selskab med nydelsesfulde NORDIC Seaplanes. 

NORDIC Seaplanes er Danmarks første og eneste vandflyrute, der gør det nemt at flyve fra Aarhus Havn til Københavns Havn på bare 45 minutter. Og omvendt naturligvis.

På ruten kommer I op til hele tre kilometer op i luften, og undervejs beriges I af det sjældne syn af det danske landskab fra luften. En unik rejseoplevelse.

Check in senest 20 minutter før afgang, læn jer godt og grundigt tilbage i de komfortable flysæder og nyd den smukke tur på tværs af Danmark.

Med NORDIC Seaplanes er I med andre ord i fuldstændig trygge og tidsbesparende hænder. Så kan det da ikke blive bedre?

Til vands, til lands og i luften. Rigtig god tur! 


Segway Cruise Copenhagen

Sightseeing i København på to hjul og en selvbalancerende maskine. Foto: Segway Cruise Copenhagen.

Seværdighederne er mange, når I befinder jer i det store København.

Så hvordan får I det hele med?

Den klassiske guidede rundvisning rundt i den danske hovedstad har fået en sjov og alternativ opgradering.

De fleste kender efterhånden segway, som er denne sjove form for transportmiddel, der styres ved blot at læne jer frem eller tilbage og dreje styret fra side til side.

Efter kort kursus på den finurlige tohjulede kan rundvisningen gennem de københavnske gader begynde.

Med mulighed for både en og to timers guidede tour, tager jeres personlige guide jer rundt blandt de mange velkendte varetegn, men I vil med sikkerhed også lære en masse nyt om Danmarks hovedstad.

Segway Cruise holder til ved Langelinie Kaj. Et oplagt og roligt sted at starte turen uden trafik og med smuk udsigt til vandet.


Riddlehouse Escape Room København

Gys og gåder midt i København. Foto: Riddlehouse Escape Room København.

Escape rooms er kommet til Danmark og er efterhånden at finde i både nord, syd, øst og vest. 

Derfor findes det naturligvis også i København, hvor Riddlehouse har gjort alt for at tilbyde et rigt potpouri af gåder og escape rooms, der kræver både mod, samarbejde og eftertænksomhed.

Tør I tage kampen op mod de mystiske rum?

Gennem fire forskellige rum kan I sammen med venner og familie teste samarbejdsevnen, hvor både aldersgrænse, gys og niveau er anderledes fra rum til rum.

Uanset hvilken udfordring I vælger, vil I uden tvivl blive begejstret over Riddlehouse og deres evne til at gøre oplevelsen uhyggeligt ægte og eventyrlig.

Foruden København kan Riddlehouse også opleves i Roskilde, Køge, Næstved og Odense.


Frilandsmuseet

Historiefortælling i smukke rammer. Foto: Brittany Overgaard.

I et større naturområde i Kongens Lyngby lidt nord for København ligger et af verdens største og ældste frilandsmuseer.

Museets ambition var fra start at lade befolkningen komme så tæt på historien, som det rent fysisk kan lade sig gøre.

Derfor har museet indsamlet mere end 50 originale bygninger fra hele Danmark, som I dag præsenteres i et idyllisk landsbymiljø, hvor I går omkring på små stier mellem urtehaver, gadekær, vand- og vindmøller, større og mindre gårde, landsbyskoler og meget andet.

I kan se nærmere på bygninger fra alle egne af landet på frilandsmuseet.

De mange bygninger er nænsomt pillet ned på deres oprindelige lokationer og opført med respekt for de oprindelige konstruktioner på de nuværende placeringer.

Der findes også mere end 50.000 unikke historiske genstande overalt i bygninger og landsbymiljøet på museet, og her arrangeres ikke mindst en masse sjove og lærerige arrangementer for både børn og voksne året igennem.

Det er altid en fornøjelse at besøge Frilandsmuseet med de mange smukke, historiske bygninger.


Garderhøjfortet

Forsvarsanlægget set oppefra. Foto: Garderhøjfortet.

Som en betydelig del af Københavns landbefæstning blev Garderhøjfortet opført i det nordlige København i 1886-1892 for at beskytte hovedstaden i forlængelse af Danmarks store nederlag til tyskerne i 1864.

Anlægget fungerede sammen med resten af landbefæstningsanlægget i en forholdsvis kort periode indtil kort efter 1. verdenskrig, hvor de store teknologiske fremskridt i krigskunsten betød, at tiden løb fra Garderhøjfortet.

Derfor står fortet i dag tilbage som et præcist vidnesbyrd om, hvordan man i slutningen af 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet tænkte "krig" og forsvar. Lige før de moderne landvindinger med blandt andet fly og muligheden for industrielt at masseproducere våben.

Det gør stedet til et enormt spændende sted at besøge, hvis I interesserer jer for krigshistorien.

Garderhøjfortet er siden 2007 løbende blevet restaureret, så I i dag har mulighed for at gå omkring i de lange underjordiske gange og på voldanlæggene omkring fortet.

I kan også se nærmere på både små og store kanoner og lege med de interaktive udstillinger om soldaterliv.

Og så arrangeres der løbende forskellige arrangementer på fortet, ligesom I kan få en rundvisning og høre meget mere om det spændende sted.


Springfestival

Springfestival er et sammensurium af scenekunstneriske oplevelser for børn og unge. Foto: ZeBU.

Der findes ikke noget bedre end at se sine børn fordybe sig i fantasifulde forestillinger, som vækker en stor begejstring og glæde i dem. 

Lige netop dette skønherlige scenarie har I alletiders mulighed for at opleve ved Springfestival. En inden- og udendørs festival fyldt med scenekunstneriske oplevelser for både børn og unge. 

På Musiktorvet og ved de fire omkringliggende spillesteder ved Amager Kulturpunkt bliver I mødt af hylemorsomme, overraskende og tankevækkende forestillinger fra en perlerække af både danske og udenlandske teatre. 

Vi snakker gadeteatre, koncerter, vandringer, workshops og meget mere. For eksempel et flot udvalg af inspirerende indendørsforestillinger. 

Uden mad og drikke duer helten jo ikke, og heller ikke her skuffer skønne Springfestival. Fornøj jer selv med økologiske snacks, økologisk kaffe fra Frellsen, the fra Perchs, økologisk saft fra Bornholms Mosteri og øl fra det lokale Amager Bryghus.

Søger I efter aktiviteter for børn i København eller oplevelser for børn i København, er Springfestival det helt rette sted for jer.

Så fyld picnickurven til randen, tag den sikkert under armen og gå så på eventyr på Springfestivals energiske festivalplads. Det vil I sent glemme!


Søllerød Kro

I det idylliske og grønne Søllerød nord for København lige ved byens lille landsbyskønne gadekær finder I et af landets ypperste spisesteder.

Søllerød Kro blev etableret helt tilbage i 1677 af byens præst, og af samme grund ligger kroen klods op ad byens charmerende kirke.

Kroen og det omgivende miljø er således som taget ud af et gammelt eventyr, og det fortsætter bare, når I træder indenfor i de smukke lokaler.

Her er historien bevaret og ført ind i vores tid med elegante løsninger.

Og når ja, så er maden på stedet fuldstændig uovertruffen.

Søllerød Kro har siden 2007 været et af de danske spisesteder, som er belønnet for sine madkundskaber med en Michelin-stjerne.

Maden er funderet i den franske madtradition, men her er også plads til fri leg. Det evigt styrende er, at kvaliteten i alt, der kommer ud af køkkenet, skal være i absolut topklasse.

Hvis I besøger Søllerød Kro er i garanteret en charmefyldt, historisk og på alle måder eminent madoplevelse i absolut topklasse.  


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse ved København her.


The Mad Hatter Bubble Tea Emporium 

Tespecialiteter i lange baner. Foto: The Mad Hatter Bubble Tea Emporium.

Lige ud til Sankt Hans Torv på Nørrebro finder I et ganske særligt sted, hvis I vil give smagsløgene en kærlig overhældning af noget så fornøjeligt som sødet kold te serveret med smagsfuld små juice-/stivelseskugler!

Ja, det lyder lidt specielt, men vi kan garantere for, at de læskende drikke holder hele vejen og er en sjov oplevelse for både store og små.

Stedet med det mundrette navn The Mad Hatter Bubble Tea Emporium serverer den særlige te fra østen, og i godt vejr er det oplagt at nyde den udenfor. Fx ovre på Sankt Hans Torv, og ellers kan I selvfølgelig tage den med jer på jeres tur videre ud i byen.

Det er også muligt at slå sig ned lige udenfor testedet og udforske de små tyggegummiagtige kugler og teen.

Bubbleteen findes i alle mulige forskellige smagsvarianter, og der kommer hele tiden nye sjove varianter til.

I kan blandt andet nyde den læskende drik med smagen af fersken, guava, hibiscus, ingefær, honning og citron, passionsfrugt, mango, kokos og meget andet.


Restaurant Kastrup Fortet 

Den voldgravsomkransede restaurant. Foto: Restaurant Kastrup Fortet.

Helt ude ved vandet og lige ved Amager Strandpark finder I en restaurant med en af de skønneste placeringer i hele København.

Restaurant Kastrup Fortet ligger på et gammelt befæstningsområde omkranset af en voldgrav til alle sider, som tilbage i 1800-tallet blev etableret som et værn mod potentielle fjender.

I dag danner de vandfyldte voldgrave mest af alt en hyggelig ramme om Restaurant Kastrup Fortet, som ligger midt på øen omgivet af det gamle forsvarsanlæg og parkområderne.

Restauranten byder på klassiske café- og restaurantretter som hakkebøf med bløde løg, wienerschnitzel, pasta carbonara, nachos med cheddar, grillet steakburger, salater, sandwiches og meget mere.

I kan også bare besøge fortet for at læne jer tilbage i de grønne omgivelser på terrassen og nyde en kølig drink eller en kop kaffe og et stykke kage.


Kulturhusene

Aftenfest i det levende medborgerhus. Foto: Kulturhusene.

Det er ikke kun i det centrale København, I kan finde et rigt kulturudbud.

Det gør sig også gældende lidt vest for hovedstaden i Taastrup, hvor institutionen Kulturhusene holder til.

Kulturhusene dækker over fire separate huse, som tilbyder forskellige vinkler på kultur- og kulturformidling.

Taastrup Kulturcenter byder løbende på et rigt udvalg af kulturarrangementer som foredrag, koncerter og kunstmarkeder.

Medborgerhuset lige ved Taastrups s-togstation er et åbent kreativt samlingspunkt, hvor I kan dumpe ind og bruge lokalerne eller få en bid mad i cafeéen. Her er også et væld af koncerter og andre skønne arrangementer med masser af "vibe".

Hedehuset er et lokalt samlingspunkt med en skøn omgivende bypark, og Taastrup Teater & Musikhus byder året rundt på de største forestillinger, koncerter og shows under Kulturhusenes kasket.

Der er derfor al mulig god grund til at lægge vejen forbi Taastrup, hvis I er på udkig efter en stærk kulturoplevelse i både dag- og aftentimerne.


Mystery Makers 

Løs mysterierne sammen. Foto: Mystery Makers.

Lige ved Kastellet i det centrale København beliggende i en gammel herskabsejendom finder i et sted flydt med mysterier, gåder og spænding.

Mystery Makers har gjort det til sin mission at bringe mysterierne tilbage til folket!

Det gør de både i egne lokaler og rundt omkring i København og det nordlige Sjælland, hvor de arrangerer skattejagte på historiske steder.

Uanset om I dykker ned i mysteriernes verden ude eller inde, bliver I selv hovedrolleindehaverne og heltene i fortællingen.

Jeres missioner kan fx handle om at redde landet fra en begærlig Christian d. 4 på Kronborg eller hemmelige spioner ved Kastellet, ligesom I kan komme helt tæt på magtspillet på Christiansborg.

I Mystery Makers egne lokaler kan I også udforske mysterierne. I bliver låst inde i et rum, og så skal I ellers aktivere al samarbejds- og kreativ tankekraft for at løse gåderne og slippe ud i tide!

Mystery Makers er i den grad et besøg værd. Her får I en anderledes, spændende og ikke mindst sjov oplevelse sammen. 


Heerup Museum

Stemning fra det fine museum. Foto: Heerup Museum.

I Rødovre lige ved Damhussøen i det vestlige København ligger Heerup Museum, som danner rammen om den internationalt anerkendte danske kunstner Henry Heerups liv og arbejde.

Heerup var en sammensat kunstner, som blandt andet blev kendt for at lave store skraldeinstallationer og på den måde bringe "det grimme" ind i de fine kunsthaller.

Han havde blandt andet også en forkærlighed for nisser og illustrerede dem hyppigt i sin kunst, ligesom han dannede Nissernes Fagforening.

Det var således en kunstner, som havde lyst og mod på at udfordre de gældende normer og flytte dem et nyt og (vil mange nok sige) bedre sted hen. Heerup var i alle tilfælde bredt anerkendt i både kunstverdenen og af den brede offentlighed. Og det er han stadig den dag i dag.

I kan se nærmere på et stort udsnit af hans kunst på museet i Rødovre, som er udstillingsstedet for Rødovre Kommunes store Heerup-samling, som kommunen fik doneret af hans enke i 1995.

Her præsenteres kunsten til stadighed i nye kontektster og rammer, som giver yderligere indsigt i Heerups kunstnervirke, der blandt andet gjorde ham til Ridder af Dannebrog.


Rudersdal Museer


Mothsgården i Søllerød. Foto: Rudersdal Museer.

Rudersdal Museer ligger nord for København og har tre forskellige afdelinger: Rudersdal arkiv, Vedbækfundene og Mothsgården.

Arkivet er absolut et besøg værd, hvis I interesserer jer for lokalhistorien i Søllerød, Birkerød og Rudersdal Kommune. Der er begrænset åbningstid i løbet af sommeren, så hold øje med hjemmesiden Rudersdalmuseer.dk.

I Holte findes Vedbækfundene, som præsenterer enestående jægerstenalderfund, og der er mange ting, både store og små kan røre ved og føle på.

Jægerstenalderens miljø er genskabt i udstillingerne, og det er muligt at komme tæt på de 7000 år gamle skeletter.

I sommerferien kan I skyde vildsvin med bue og pil, gå på skattejagt, få omvisninger og meget mere.

Rudersdal Museers tredje udstillingssted kaldes Mothsgården, opkaldt efter den mangefacetterede Matthias Moth, som blandt andet virkede som indenrigsminister.

Den idylliske, hvide gård er smukt placeret ved Søllerød Kro og Kirke er er netop åbnet med nye udstillinger, hvor I fx kan høre om Moths arbejde med at skrive en ordbog og hjælpe ham med at lære nutidens ord at kende.

Mothsgårdens øvrige udstilling fortæller Rudersdal-egnens historie, lige fra middelalderbønderne i Høsterkøb til landliggere i Vedbæk og parcelhusejere i Bistrup i 1900-tallet.

På Mothsgården kan I købes kaffe og is, og hele sommeren er der aktiviteter for hele familien.

 

Møllebækkens Købmandsgård

Delikatesser og specialprodukter i massevis. Foto: Møllebækkens Købmandsgård. 

Ved Karlslunde syd for København gemmer der sig et hyggeligt gammelt sted, hvis I er til købmandsliv i gamle dage. Og jul og nisser!

Møllebækkens Købmandsgård er nemlig et levende museum og salgssted af alverdens varer, produkter og delikatesser fra gammel tid, og så bliver der året rundt holdt jul i de autentiske lokaler.

I kan købe alt i julepynt, nisser, engle, julekalendere, julekugler og meget andet julestads, så hvis I er vilde med jul, er købmandsbutikken et dejligt sted at besøge.

Til jul er der selvfølgelig ekstra tryk på julekedlerne med juleåbent hver weekend og salg af gløgg og æbleskiver fra boden udenfor.

Henover sommeren er boden, eller iskagehuset, også åbent, og der sælges blandt andet gammeldags isvafler, kaffe, te, pølser og forskelligt andet.  

På hylderne indenfor kan I finde alt fra legetøj i træ til gammeldags bolcher, gammeldags saftevand, øl fra de små bryggerier, børnebøger og meget andet. Der er masser at gå på opdagelse i på de fyldte hylder!