En guide til den perfekte ferie på Rab i Kroatien

Øen Rab i Kroatien, som kaldes den "grønne ø" ligger i Kvarnerbugten i Dalamatien. Øen er et lille ferieparadis med sit milde middelhavsklima, takket være den behagelige mistralvind som giver en skøn brise på de hede sommerdage, sit krystalklare vand og mange sandstrande. Byen Rab med samme navn som øen er øens største by og ligger placeret på en halvø. Rab er en typisk middelalder by omgivet af en bymur. Byen er rig på historie og arkitektur, den er kendt for sine fire karakteristiske klokketårne der gennem århundrede har bevogtet byen. Rab lokker mange turister forbi hver år med sine romantiske torve, historiske kirker, smukke parker, charmerende gader og ikke mindst sine århundrede gamle fyrtræer.

Udsigt over byen Rab. Foto: Campaya.se

Adriaterhavet kan gøre en helt forskrækket. Foto: Campaya.se

Udsigten over en af de to vigtige torve i Rab. Svetog Kristofora arrangerer hver sommer store udendørs gallerier som tiltrækker både kunstelskere og turister til stedet. Torvet er det naturlige mødested med sin perfekte beliggenhed, lige ved lystbådehavnen, hvor alle turbådene afgår.

Et af de historiske torve i Rab. Foto: Campaya.se 

Den historiske del af byen Rab, hilser os velkommen med sine bygninger i smukke venetianske stil, hyggelige stræder, caféer og restauranter. Her kan du som de lokale gør, sidde ved et bord på en af ​​caféerne i den bedste afslappede stil og bestille en kop kaffe eller måske smage den lækre kroatiske is.

En af Rabs hyggelige caféer. Foto: Campaya.se

Blandt Rabs små hyggelige gader, der alle har en skøn middelhavs atmosfære er der rig mulighed for at gå på shopping i alt fra tøj, lokale produkter som olivenolie og lavendelprodukter til håndlavede sølvsmykker.

Rabs store gågade. Foto: Campaya.se

Når du har passeret de fire klokketårne, som er Rabs kendetegn, samt alle de historiske kirker og gotiske renæssance paladser, kommer man frem til et af de smukkeste udsigtspladser over havet.

Udsigten fra byen Rab, over Adriaterhavet kan man ikke få nok af. Foto: Campaya.se

Byen Rab har en stor havn med mange besøgende fra hele Europa. Alt fra store yachts, gamle sejlbåde til udflugtsbåde ligger til i byens lystbådehavn. Øen Rab har et perfekt beliggenhed tæt på nogle af de mere kendte kroatiske øer, som Cres og Krk.

Den store lystbådehavn med mange skønne både. Foto: Campaya.se

Når man går rundt i byen Rab mødes man af den skønneste duft af lavendel. Der findes mange små butikker som sælger lavendel i forskellige former, alt fra tørret lavendel, til lavendelolie som hudplejeprodukter.

Dejlige laveldufte. Foto: Campaya.se

I den smukke by Rab findes der udenfor bymuren fine muligheder for at bade i det krystalklare vand og spadserer langs stranden mellem de smukke pinjetræer.


Ved strandpromenaden kan man både sole sig og bade. Foto: Campaya.se

Langs strandpromenaden fortsætter den smukke udsigt. Foto: Campaya.se

Om aftenen kan du nyde de mange musik og sceneforestillinger, klassiske koncerter, besøge kunstudstillinger, gallerier, se film på Rabs udendørsbiograf og selvfølgelig nyde de gode lokale fiskeretter på de fremragende restauranter der findes på øen.

Udendørsbiograf midt i de små kringlede gader i Rab. Foto: Campaya.se

Noget som man ikke må snyde sig selv for når man besøger Rab er de gode kroatiske pandekager "Palacinke" med forskelligt fyld fra syltetøj til chokolade.

Er du lækkersulten? Foto: Campaya.se

Man kan tage en bådtur til en af de nærliggende øer Pag, Krk, Cres eller Mali Losinj når man besøger Rab. Der findes så mange smukke øer og gode bådudflugter at vælge imellem. Alt fra at delfinture på åbent hav til besøg i de smukke olivenlunde på naboøen Pag. Hvis du vil læse mere om Pag kan det gøres her

Det kan være svært at vælge blandt de mange bådudflugter. Foto: Campaya.se

Til hvilken ø skal vi sejle? Måske vi skal se delfiner på havet? Foto: Campaya.se

Vil du bade uden klæder? Taxibåden tager dig direkte til nudiststranden! Foto: Campaya.se

Hvis du vil opleve verden under havet, kan I tage en tur med den populære u-båd. Ubåden har glasbund og man kan derved se den smukke undersøiske verden. Båden er opdelt i to afdelinger og den går ikke helt ned under vandet. Det er en spændende oplevelse for hele familien.

En lidt anderledes båd. Foto: Campaya.se

Øen Rab har mange tilbud til dem der ønsker en aktiv ferie. Her er mange spændende sportsaktiviteter at udfordre sig med som dykning, vandski, surfing, tennis, beachvolley, basket, cyckling, minigolf og bowling. Man kan leje både, jetski, vandcykler og komme en tur op i faldskærm. For dem som bare ønsker at bade er der masser af strande at vælge imellem, cirka 30 forskellige, en af de mere kendte hedder Lopar, men både Kampor og Paradise Beach er også vidunderlige.