I Rom med børn

Rom, den evige by er Italiens moderne hovedstad som byder på seværdigheder og kultur i overflod, guddommelig mad, glade romere og et vidunderligt klima. Der findes nogle absolutte "must see" når man er på besøg i Rom med en god gåafstand mellem de mest populære seværdigheder som collosseum, den majestætiske og berømte fontæne "Fontana di Trevi" hvor Anita Ekberg og Marcello Mastroianni badede i i filmklassikeren "La Dolce Vita", Roms mest livlige og smukkeste plads "Piazza Navona" , det tårnhøje Pantheon tempel for alle guder og det magtfulde Vatikanet .

Men Rom er selvfølgelig ikke bare seværdigheder, her findes meget mere at lave også for børnefamilier. Det passer perfekt at romerne er meget børneglade og børn er velkomne overalt. Det er tilmed let at komme rundt gennem byen med børn.

En af Piazza Navona´s smukke fontæner 

Den nyrenoverede "Fontana di Trevi," Kast en mønt over skulderen og du er sikker på at komme tilbage til Rom!


I Villa Borghese kan man leje en robåd og sejle en tur i den smukke sø

Villa Borghese

Villa Borghese er en af Roms tre største parker og absolut en besøg værd den er centralt beliggende, ikke langt fra Piazza del Popolo Paren, som er grøn, smuk afbræk fra Roms biler og Vespa'er. Her findes meget at opleve for børnefamilien. For eksempel et besøg ved Europas ældste dyrepark, Bioparco di Roma med mere en 1000 spændende man kan se på. Her er søde lemurer, store tigre, løver, giraffer, slanger, zebra, krokodiller og meget mere. Her er også mulighed for en ridetur på hesteryg, en tur i børnebio, Cinema dei Piccoli som er Rom mindste biograf, kigge på smukke fontæner, leje en båd og ro en hyggelig tur på søen og selvfølgelig nyde en espresso! Her har børnefamilierne aktiviteter nok til en hel dag.

Entré voksen: 16 €

Fri entré for børn under 1 meter

Åbningstider: 1 januar-25 marts 09.30-17.00

26 marts- 30 oktober 09.30-18.00

31 oktober- 31 december 09.30-17.00

Adresse: Bioparco di Roma. Viale del Giardino Zoologico 20

Nærmeste metrostation: Flaminio

Mere info

Indgang til Bioparco di Roma

Selv paven Franciskus elsker dyr


Roms mindste biograf Cinema dei Piccoli i Villa Borghese


I Villa Borghese kan børnene få en ridetur på en sød hest 

Explora

Explora- il Museo dei Bambini di Roma er et hyggeligt børnemuseum for børn mellem 0-12 år og ligger ikke langt fra Piazza del Popolo. Museet er som en lille by hvor børnene kan eksperimentere, prøve ting som "leg gennem læring"  at handle ind, køre brandbil, lave mad, lære at dyrke blomster og grøntsager, lære om forskellige materialer og tænke mere miljøvenligt. Det er en lærerig oplevelse for alle børn

Indgang till børnens museum Explora

Explora

Entré voksen: 8 €

Gratis entré spædbørn 0-12 måneder

Børn 1-3 år: 5 €

Børn over 3 år: 8 €

Børn skal altid være i selskab af voksne

 

Åbningstiderne er opdelt i fire forskellige timer mellem 10.00-18.45

Bemærk lukket mellem 13.-19. august

Adress: Via Flaminia 82.

Tunnelbana: Flaminio

Mere info


Is

Er man i Rom så må man absolut ikke fornægte sig selv en ægte gelato (is) og det bliver sikker til mere end en! Isen er fantastisk god og dejligt kølende på en varm sommerdag. Isen er ikke så dyr for en kugle betaler man rundt regnet   1,5 og der findes masser af gode og uforglemmelige smagsvarianter at vælge imellem , op til 150 forskellige varianter! Lampone (Hindbær), Fragola (Jordbær), Pistacchio (Pistache), Limone (citron), det vil ingen ende tage med forskellige samgs varianter. Rundt om Pantheon findes de mest kendte isbar som Giolitti med sin elegante salon. Allerede kl. 10.30 er der fyldt med is-spisende turister rundt om isbaren. En perfekt pause hvis man trænger til en pause med små isglade børn.

Adresse: Via degli Uffici del Vicario 40

Find vej: busser fra Termini till Piazza Venezia derefter gå mod Pantheon

Mere info


Isbaren Giolitti


Den stolte ejer med ischarmøren hos Giolitti

Museo delle Cere

Museo delle Cere er Italiens første voksmuseum og ligger et stykke fra Roms centrum, ved Piazza Venezia , her har man chancen for at hilse på blandt andre den kendte Roma-spiller Francesco Totti, Pavarotti, Paven, Leonardo da Vinci, Obama, Brad Pitt, Napoleon Bonaparte og mange mange flere. Her findes både udenlandske og italienske historiske personlighder  side om side med verdenskendte artister.  

Entré: 9 €

Åbningstider: alla dage: 09.00-21.00

Adresse: Piazza dei SS. Apostoli, 68/A, hjørnet Via quattro Novembre, 137 (Piazza Venezia)

Find vej: busser fra Termini

Mere info


Professor Einstein hilser os velkomne på voksmuseet Museo dele Cere! 


Francesco Totti giver tomlen op og Napoleon Bonaparte ser stram ud i betrækket.

Colosseum

Colosseum er en af Roms mægtigeste og mest populære seværdigheder med flere tusinde besøgende hver dag hele året rundt. Dette mægtige antikke amfiteater blev bygget år 70 e. Kr. af 20.000 slaver og tog 10 år at bygge. Her udkæmpes blodige og drablige gladiator kampe. Collosseum er bedst at besøge om formiddagen,  bestil gerne billetter i forvejen på nettet så slipper du for at stå i lange køer. Vi anbefaler at tage en guided tur så man kan lære mere om hvad der i virkeligheden er forgået i areanen.

Entrépris: 12 €

Børn under 18 år har fri entré

Åbningstider: 08.30-19.15 fra sidst i marts til sidst i oktober

Metro: Colosseo

Mere info


Mægtige Colosseum

Hop-on-hop-off sightseeing

I Rom findes et stort udbud af sightseeting busser med åben tag og det er en dejlig og bekvem måde at se Rom på. Man kan hoppe på bussen på hvilket som helst tid af dagen og man bestemmer selv hvor og hvornår man hopper af igen. I bussen findes høretelefoner som guider passagerne gennem Rom på forskellige sprog. Bussen går alle dage mellem kl. 9:00 og 20:00 hele året rundt. Billetterne gælder 24, 48 eller 72 timer.

Mere info


Sightseeingbusser i forskellige farver pryder gadebilledet i Rom.  


Måske far har lyst til en prøvetur i en italiensk Ferrari i Roms smalle gader?

En hyggelige bådtur på Tiberen i Rom tager man aldrig fejl af 

Man kan rejse til Rom hele året da klimaet er behageligt selv i vinterhalvåret. Sommermånederne i Rom kan blive vældig varme og romerne har selv ferie i august men turisterne  stopper aldrig med at besøge den smukke by.


Husk når du besøger Rom:

- I rom går man rigtigt meget så det gælder om at have nogle behagelige sko på og gerne et par ekstra i tasken.

- Det kan bliver rigtigt varmt i sommermånederne og man skal huske at have en vandflaske på sig, samt solhat og solfaktor.

- Undgå turistfælderne og gå udenom de mest kendte gader og pladser, vælg gerne en mindre gade og du kommer til at opleve en mere autentisk del af Rom og du slipper samtidigt for at betale det dobbelte for mad og drikkevarer.

- Rom er en hektisk by med meget trafik, dyttende biler og hurtige Vespa, se dig for når du skal krydse gaden!


 - OG HUSK KAMERAET!