En anderledes ferie ved Gardasøen


Her kan kedsomhed godt pakke sammen: 7 aktiviteter til store og små eventyr ved Gardasøen 


Fantastisk natur, lækker mad og skønne temperaturer.. Hvem er ikke vild med Gardasøen? Hvert år vælger tusindvis af mennesker at tilbringe deres ferie på netop dette skønne sted i det nordlige Italien.

Men vidste du, at Italiens største sø og dens omgivelser har meget mere at byde på end ture til stranden? Hvis du kunne tænke dig en lidt mere actionpræget ferie, så læs med her - vi har samlet 7 spændende aktiviteter til dig.

Windsurfing 

Surfere i Torbole ved Gardasøen. Foto: Campaya.de.


Her er det lige meget, om man er nybegynder eller erfaren surfer, Gardasøen tilbyder noget til alle med interesse i bølgerne.   

Særligt ved den nordlige del af Garadsøen, i Riva del Garda og Torbole, er der mange fordelagtige steder for nybegyndere og en lang række surfskoler. 

For eksempel surfcenteret Surf Segnana i Torbole. Her kan man få et 3 timer langt begynderkursus for 59 Euro. Så op på surfbrættet og ud på bølgerne! 


Canyoning

Canyoning er en kæmpe oplevelse for alle, som elsker vand.  Foto: Campaya.de.

På Canyoning-ture bliver der sprunget, svømmet og tumlet. Foto: Campaya.de.


Hvis man er til action og et rigtigt eventyr på vandet, må man ikke gå glip af en  Canyoning-tur. I denne helt særlige vandsportsaktivitet handler det om at sejle igennem en kløft, som er blevet formet af vandet igennem tusindvis af år. 

På turen svømmer du igennem naturskabte pools, krydser vilde bække og rappeller ned ad larmende vandfald.  Altså den helt rigtige oplevelse for alle eventyrlystne naturelskere. 

Disse Canyoning-ture ved Gardasøen bliver blandt andet udbudt af Canyon Adventures. Turen tager cirka 4 timer og koster 75 Euro. Du behøver ikke at have nogen form for erfaring, og udstyret er der også sørget for.  


Mountainbiketure 

Så er det op på cyklen! Området ved Gardasøen venter kun på at blive opdaget. Foto: Campaya.de.


Du har kørt på mountainbike i mange år og trænger måske til en rigtig udfordring? Eller du er på ferie med børnene og leder efter en skøn sportslig dagsudflugt?

Ingen af delene er noget problem, for hvis man gerne vil ud og cykle, er Gardasøen det helt rigtige sted. Riva del Garda og omegn har alene over 100 cykelruter, som fører gennem det fantastiske bjerglandskab ved søen. 

Og cyklerne? Dem kan du leje hos en af de mange cykelhandlere i området, blandt andet i Garda Bike Shop i Riva del Garda. Her kan der iøvrigt også lejes Citybikes, hvis du er mere til en hyggelig cykeltur rundt i byerne. 


Kanoroning 

Der findes næppe noget skønnere end at opleve de smukke steder fra vandet.  Foto: Campaya.de.

En af vores absolutte yndlingsaktiviteter på vandet er at sejle i kano. 

Når man sejler i kano, er kroppen aktiv, man nyder solen, og samtidig har man en førsteklasses udsigt ud over de små charmerende havnebyer, som er smukt kædet sammen langs søbredden. 

Ved Gardasøen er der utallige muligheder for at leje enten en kano eller kajak. Vi synes, at kanoturen ved Sirmione i den sydlige ende af Gardasøen var særligt god. Her er det nemlig muligt, helt uforstyrret, at betragte byens fascinerende Scaligerborg fra vandet. 


Via Ferrata 

Udstyret er vigtigt: Klatresele, Via Ferrata-sæt, hjelm og handsker kan også lejes på stedet. Foto: Campaya.de.


På grund af sin fantastiske beliggenhed i Norditalien kan Gardasøen tilbyde nærmest alt, hvad der findes af spændende sportslige aktiviteter - og ikke kun dem på vandet. 

I højden kan du også forvente en masse spændende oplevelser. Hvad med en Via Ferrata-tur ved den nordlige bred?   

Vi kan varmt anbefale Via Ferrata Fausto Susatti, som fører til  Cima Capi (909m). Ruten er ikke så svær og er derfor også egnet til nybegyndere. Desuden er udsigten på denne tur i særklasse. 

Turen Via Ferrata Fausto Susatti  tager cirka 4 timer. Foto: Campaya.de.

Undervejs har du et helt fantastisk udsyn til søen. Foto: Campaya.de.


Vandreture 

At vandre er altid skønt - også i tåge.  Foto: Campaya.de.


Du har i dagevis nydt solen og stranden ved Gardasøen, men nu er det måske tid til at opleve noget andet? 

Så er det på med vandrestøvlerne i stedet for svømmefødderne, og så afsted til bjergområdet Monte Baldo, som er det højeste ved Gardasøen.

Den højeste bjergtop, Cima Valdritta, er 2218 meter høj. Hvis man er frisk, kan man vandre direkte fra søen og op til bjergtoppen. 

Hvis ikke man føler for at vandre til toppen, kan man tage svævebanen fra Malcesine op til Tratto Spino i 1780 meters højde, og nyde vandremulighederne der.

Du skal dog være forberedt på, at du sandsynligvis kommer til at stå i kø i et godt stykke tid før turen. 


SUP - Stand Up Paddle

Når du først har fundet balancen og bølgernes rytme, er der nærmest noget meditativt over Stand Up Paddling.  Foto: Campaya.de.


Hvis du endnu ikke har prøvet denne fantastiske sportsgren, anbefaler vi, at du gør det med det samme! Og findes der et bedre sted til det end Italiens største sø? 

Stand Up Paddling handler om, at du glider gennem vandet på dit bræt, mens du prøver at holde balancen, samtidig med, at du padler. Denne aktivitet er den perfekte kombination af en kropslig udfordring og gyngende afslapning. 

Dertil kommer, at en sådan SUP-session kan gøres helt spontant på en almindelig dag ved stranden. Man bestemmer selv, hvor lang tid man har lyst til at prøve kræfter med denne aktivitet, og der kan lejes boards næsten overalt ved kysterne, blandt andet i Torbole, Malcesine og i Limone Sul Garda. 


Hvad venter du på?