Danmarks 10 sjoveste havnefester

Vi har fundet frem til de største, de mindste, de sjoveste, de ældste, de nyeste, dem med sild på bordet og dem med makrel som hovedpræmien. Her er 10 af Danmarks fedeste havnefester.

 

Enhver dansk havneby med respekt for sig selv har en havnefest. Nogle har fokus på lokale råvarer og gør en dyd ud af dem, andre har koncerter med nogle af Danmarks største pop- og rockbands, og andre endnu har en særlig hyggelig og intim stemning over sig. Fælles for alle er, at de samler folk fra nær og fjern til hyggeligt samvær og nye oplevelser.

 

Vi har lavet en oversigt over de 10 sjoveste havnefester på tværs af landet. Så hvis du skal på ferie i det danske sommerland, kan vi helt sikkert anbefale at tage med til en af de lokale havnefester, de danske kystbyer har at byde på.


Sildefestival i Hvide Sande

Hvert år i april arrangeres der sildefestival i Hvide Sande. Det er samtidig Danmarks største lystfiskerkonkurrence og det uofficielle VM i sildefiskeri. Når sildene kommer igennem slusen i Hvide Sande fra havet og skal ind i fjorden for at gyde, kan der fanges rigtig mange sild. Fiskerne samles på havnekajen, og der laves blandt andet konkurrencer om, hvem der fanger flest sild på kortest tid, hvem der har den bedste sildeopskrift, og hvem af de lokale fiskere der skal kåres som årets Mr. Sild.Der er god stemning og liv på havnen i Skagen. Foto: Campaya.dk

Skagen Festival

Festivalen i Skagen byder blandt andet på mange fantastiske danske og udenlandske bands, som kan opleves på både inden- og udendørsscenerne. Hele byen emmer i disse dage af musik og glade dage, og der vil være et væld af forskellige musikgenrer at bevæge sig ud i for de deltagende gæster.


Sæby havnefest

Sæby havnefest foregik i 2017 for 20. år i træk under temaet ”Mad, Musik & Ferie”. Som de foregående år skabes der en intim og hyggelig stemning i den inderste del af havnen mellem fiskerhuse, værft og restauranter. Her kan turister ”til vands og til lands” såvel som lokalbefolkning få nogle gode oplevelser.


Østerby havnefest

I Østerby på Læsø byder den årlige havnefest feriegæster og læsøboer på en hyggelig og intim fest. Havnefestens hovedattraktion er den store fiskeauktion, men der er også både fredagsbanko, sildebord og grillaften at hoppe ombord i. Til de mindste gæster vil der også være sjove aktiviteter rundt omkring.


Juelsminde havnefest

Østkystens største havnefest finder vi i Juelsminde. Her har festen fulgt med tiden og udviklet sig til en lille festival. Hvert år spiller nogle af Danmarks mest populære pop- og rockbands i “Det store musiktelt”, der er at finde på festivalpladsen. Der er fri adgang til selve området, som rummer tivoli og kræmmermarked, små musiktelte med banko, hygge og masser af god stemning.Den hyggelige lystbådehavn danner rammen om Hornbæk havnefestival. Foto: Campaya.dk

Hornbæk havnefest

Hvert år i Hornbæk siden 1881 har den sidste weekend i juli budt på tre dage med musik og sjove oplevelser for hele familien. Når Hornbæk havnefest løber af stablen, bliver det som altid en hyggelig fest med damefrokost, musik fra store danske navne og en række festlige indslag for både store og små.


Hirtshals Fiskefestival

Når Hirtshals Fiskefestival løber af stablen, bliver det med et program spækket med fisk, hygge for hele familien og masser af traditioner. Der vil være fiskeauktion, havnerundfarter, børneaktiviteter, og det traditionelle fiskebord vil flyde over med lokale råvarer og produkter. Lørdag, på festivalens sidste, kan man blandt andet overvære kåringen af årets sild og årets bjesk, og festivalen afsluttes med live musik i teltet "Skibet".


Makrel Festival

Makrel Festivalen er en stor havnefest for alle, og omdrejningspunktet vil være makrellen på krogen og på bordet. Ved Odden havn i Sjællands Odde vil der i festivalweekenden være masser af lystfiskerhistorier, kappestrid og muntert samvær. Sidst på ugen kåres Danmarksmesteren i makrelfiskeri. Konkurrencen er åben for alle.Kongelig Classic anløber i tre havne med fest og farver for alle. Foto: Campaya.dk

Kongelig Classic

Hvert år i den sidste weekend i august fyldes havnene i Sønderborg, Aabenraa og Flensborg med smukke bevaringsværdige skibe og klassiske yachter, til en sejlads i grænselandet. Ikke alene er der stor aktivitet på havet og havnen i de forskellige byer, der er også masser af aktiviteter for både store og små, på landjorden. De tre byer bliver i disse dage omdannet til en stor havnefest, for både indbyggere og turister.


Kulturhavn

Københavns årligt tilbagevendende havnefestival Kulturhavn disker op med flere hundrede gratis kulturelle oplevelser fordelt på hele området i og omkring Københavns Havn. Havnefestivalen er Danmarks største og lokker med forskellige typer af gratis aktiviteter. Du kan blandt andet tage på guidede ture i uudforskede områder, lokke din indre vandhund frem med diverse vandaktiviteter eller kridte danseskoene og tage en svingom til en af de mange fest- og dansearrangementer.Kulturhavn byder på en række forskellige kulturelle oplevelser - og så er de gratis. Foto: Kulturhavn.