Ringriderfesten i Sønderborg

I den sydligesete del af Danmark tæt på den dansk tyske grænse ligger Sønderborg og traditionen tro fejrer hele byen ringridder festen.

Sønderborg byder velkommen til en folkefest uden lige. Ringrider festen i Sønderborg forventes at have op i mod 40.000 deltager og lige knap 500 ryttere. Der er lagt op til fest i dagene omkring den anden weekend i juli når det hele løber af stablen.

Ryttere i fuld gang med ringridningen 

Fredag og søndag er der optog igennem byen af de mange rytter. Udover heroldere på hesteryg er der nationale og internationale marchorkestre og hestetrukne musikvogne. TIl festen hører tradition tro sig også tatoo hvor man kan opleve dygtige engelske militær orkestre, byens egen garde samt andre ind- og udenlandske orkestre.

Optog gennem byen

Garder på optog gennem byen

Optoget starter ved Sønderborg slot og ender ved festpladsen i Sønderborg hvor ringrider festen afholdes.

Ringrider fest pladsen

Historien om ringrider fester går faktisk helt tilbage til middelalderen hvor der blev udkæmpet blodige og dødlige ridderkampe mellem forskelige riddere som underholdning for de europæiske konge- og hertugdømmer. I dag er de heldigvis mindre makabre takket være Christian III og Frederik II der ændrede ridderkampe til ridderdyst.

Rytter i aktion

Rytter i aktion

Det var dog først i 1800 tallet at ringrider sporten blev udbredt i Sønderjylland og i 1888 blev den første ringrider fest af nutidens art afholdt i Sønderborg, den tradition har nu stået på i over 100 år kun afbrudt af verdenskrigene og en mund- og klovsyge epidemi.

Disciplinen kan også udøves på jernhest

Der bliver festet til Sønderborg ringrider fest i 4 dage, det starter om fredagen og først mandag er festlighederne ovre. Der er masser af aktiviteter for børnene også selv om de ikke er bidt af heste. Her er legeland og hoppeborge, tivoli og musik og masser af underholding.