SAIL regatta i Flensborg

Flensborg SAIL 8.-10- juli

Endnu en gang viser Flensborg sin stolte sejlskibs traditioner frem, ved en storslået havnefest hvor der traditionen tro kommer mange smukke og forskellige sejlskibe, som råsejl, gaff sejlere og klassiske yachts: "Alle er velkommen" Vi forventer skibe fra hele spektret med fokus på firkantede-rigget skibe, de skibe der var normale for 200 år siden i Flensborg havn såsom, Fregatter, Barkentine, Briggs og Pramme.

Flensborgfjord til SAIL regatta

Firkantede-rigget skibe er typiske handelsflåde skibe, de var rygraden i den internationale handelsflåde indtil brændstof dreven skibe kom. Disse firkantede-rigget skibe var bygget til lange sejlladser og derfor ikke så hurtige ej heller manøvre dygtige som frem-og agterste sejlskibe men mere stabile, det gjorde dem gode til at krydse store afstande.

Flensborgs stolte sejl traditioner går tilbage til en tid hvor Flensborg hørte under det danske kongerige og var en del af en stor søfart nation. Flensborg havde en stor handelsflåde der blandt andet sejlede til de 3 dansk vestindiske øer, St. Croix, St. John og St. Thomas efter eksotiske varer som sukker, rom og tobak.

Disse traditioner hyldes under SAIL festivalen hvor der både er fest på vandet og på landjorden. Flensborg fjord vil fyldes af forskellige skibsfartøjer og havneområde vil blive omdannet til en festplads med masser af boder, musik, teaterforestillinger og andre festlige tiltag.

Der forventes op imod 300.000 deltager til årets Flensborg SAIL og de mange gæster kan forvente sig masser af oplevelser. Ikke kun fjorden og havne området byder op til fest, midtbyen vil også støtte op om festivalen og der vil være masser af spændende aktiviteter på strøget og torvet.

Børnene kan blive underholdt af sørøver historier og sange fortalt af ægte pirater, der er gøglere og jonglører, gadeteater og mulighed for at udøve maritime færdigheder på havneområdet.

Har man lyst til at shopping byder regattaen på et marked hvor der masser af maritime fund at gøre, frimærker, skibs klokker, erindrings mønter er bare nogle af de ting man kan tage med hjem som souvenirs og minde om at sjov og oplevelsesrig weekend.

Flensborg fjord oplyst af fyrværkeri

Fredag d. 8. juli kl. 23 oplyser det store fyrværkeri show havnen og fjorden og det vil næsten se ud som om det står i flammer. Fyrværkeri showet er altid en af de store attraktion under SAIL festivalen og der forventes mange tilskuere som sædvanligt.

Et mere detajleret program for dagene vil blive offentliggjort senere