Eventyrslottet Glücksburg

Glüksborg slot ligger smukt omgivet af vand. Slottet er et såkaldt vandslot bygget på en kunstig ø og derfor omgivet af vand.  Vandet skulle ved krigstid være en barriere eller forhindring for fremmedes indtrængen og dermed sikre slottets beboere.

Glücksburg slot

Glüksburg eller Lyksborg som det hedder på dansk ligger på den sydlige side af Flenborg fjord ca 10 km nordøst for Flensborg. Byen var oprindeligt by for familien af Schleswig-Holstein-Sønderborg-Glücksborg  En gren af familien rækker så langt som til den tidligere græske kongefamilie. Charles prins af Wales, prins William hertug af Cambridge og prins George af Cambridge der alle er medlemmer ad Windsor house under britisk lov men genetisk er de en gren af Huset af Glücksborg.

Slottet regnes som et af de mest betydningsfulde renæssance slotte i norden og det blev bygget i 1582-87 af Hans den yngre der er stamfader til den danske kongefamilie. Slottet var indtil krigen i 1864 hvor Slesvig overgår til tyskerne residens for den danske konge Frederik 7.

Glücksburg slot set fra oven

I dag fungerer Glücksborg slot som et konference center og museum, man kan gå på opdagelse i de mange spændende slægtshistorier der krydser grænsen mellem Danmark og Tyskland. Der forefindes en betydningsfuld samling af tapisserier og lædertapeter på slottet som er en stor attraktion sammen med stuklofterne i den røde sal der er blandt de tidligste værker i Slesvig-Holstein.

Udefra ligner Glüksburg slot et sandt eventyr slot og bevæger man sig derind med børn kan de optræde i deres egen eventyr fortælling. Et stort eventyrtårn fører ind i Brødrene Grimms verden ​​, hvor syv eventyr kan opleves på én gang. Disse er bl.a. Frøkongen, Askepot, Snehvide, Hans og Grete, Rødhætte og Bord dæk dig. Det er absolut ikke et støvet museumsbesøg der er i vente på Glüksburg slot.

Slotskælderen byder på lette retter i smukke omgivelser. Så hvis sulten melder sig på opdagelse i de eventyrlige omgivelser kan man stille den ved et besøg i restaurant Slotskælderen.

25/6 – 28/6 Inviterer Glüksburg slot til rosen festival her vil ikke mindre end 500 roser pryde et areal på en hektar. Et farverigt og afslappende marked med mad og plads i haven til at nyde en stille stund.


Åbningstider:

Fra 1.maj til 31. Oktober kan slottet beses dagligt mellem 10 og 18.

Fra 1.november er slottet åbent lørdage og søndage fra 10 til 18.