Hvor skal man ta' hen på Langeland

Rudkøbing – Langelands ”Hovedstad”

Med mere end 4.500 indbyggere er Rudkøbing Langelands største by. Her vil man opleve en forunderlig blanding af gammeldags charme og et moderne forretningsliv. Flere af byens forretninger ligger i gamle bygninger på torve og i små stræder med toppede brosten. Byen har en hyggelig og fin atomsfære og et pænt udvalg af spisesteder, især i sommerhalvåret. I byen finder man små gallerier og keramiske værksteder, og ved gågaden findes der også en hyggelig mindre museumsafdeling. Man kan også tage et besøg forbi havnen, som også er en købstad med mange aktiviteter, en færgehavn og en meget fin lystbådhavn. Hvis man henvender sig til turistkontoret, kan man i skolernes sommerferie komme på en guidet tur rundt i byen.

 

Lohals – Byen med frikadellefesten

Længst mod nord finder du den lille hyggelige handels- og havneby Lohals. Den blev grundlagt som en kanonbådshavn under krigen mod England. I dag er der bygget en ny lystbådhavn, hvor mange fartøjer fylder havnen. Der er godt gang i forretningslivet i Lohals, og her findes både en brugs, bager, tøjbutikker, souvenirbutikker, kunsthåndværk og fiskegrejsbutikker. Ved havnen ligger kulturhuset, som byder på forskellige aktiviteter hele året rundt. Hver sommer holder byen den traditionsrige ”Frikadelle fest”. Her samles hele byen og omegn til en hyggelig dag med musik, god mad, aktiviteter for børn og et dejlig fællesskab. Lohals’ spisesteder tilbyder et hav af deller. Her kan du både få frikadellesandwich, laksefrikadeller samt gode gammeldags frikadeller med tilbehør.


Bagenkop – Kårets som årets landsby

Den landskendte fiskerby Bagenkop, som i 2011 fik titlen som årets landsby, lever bestemt op til titlen. De mange lokale ildsjæle, der gang på gang tager initiativ til forskellige arrangementer og nye aktiviteter. Bagenkop havn byder på ægte fiskerhavnsstemning med de mange kuttere, der sejler hver dag. Her kan man købe frisk fisk direkte fra kutterne eller besøge fiskebutikken Fiski, som bl.a. sælger fiskesandwich og deres populære reje-/krabbesalat. Børnene kan også besøge Rasmus Klumps skib MARY. Her kan man udforske livet i vandet, fange krabber og se, hvis krabbe der først går planken ud. Ud over havnen er Bagenkop hallen omdrejningspunktet for byen. Her afholdes der bl.a. musikarrangementer, kulturdage, halfester med musik og dans og ikke mindst arrangementer for børn.


Spodsbjerg – Byen med internationale lystfiskerkonkurrencer

Den østvendte havneby Spodsbjerg med internationalt farvand har en lille fin fiskerhavn, hvor der er rig mulighed for at købe frisk fisk. Ved siden af ligger lystbådhavnen, som har gode sejlfaciliteter.  Ved havnen ligger udlejningsbådene side om side, når de ikke er på vandet og haler fangster ind. Byen er også kendt for deres nationale og internationale lystfiskerikonkurrencer. Man kan dog også forsøge at hale aftensmaden i land ved put and take søen, hvis man ikke har mod på at sejle ud. Ud over havnen byder hovedgaden bl.a. på den lokale Daglig’ Brugs, pølsevogn og en stor lystfiskerbutik. Det er også muligt at leje cykler og scootere. Syd for byen finder man det populære sommerhusområde lige ud til den børnevenlige strand Drejet.


Ristinge – Besøg den populære strand

Byen har tre seværdigheder, en af øens bedste strande, Ristinge klint og landsbyen Ristinge med deres havn. Landsbyen er præget af nogle få større gårde og mange huse og enkelte butikker. Byen er et lille samfund med egen kirke og Langelands mindste havn, men måske også den hyggeligste. Her kan de morgenfriske købe friskfanget fisk af de lokale fiskere. I sommersæsonen vokser byen betragteligt. Det skyldes den populære strand, som næsten er ti kilometer lang. Grundet det forholdsvise lave vand og sandbund er det et ideelt badested for børnefamilier. Bag stranden ligger et af områdets største sommerhusområder. Man kan også besøge den cirka 30 meter høje og to kilometer lange klint, der udgør sydsiden af Ristinge. Her er der bygget et stisystem, som gør det muligt at spadsere langt klinten og nyde den flotte udsigt over det sydfynske øhav. Afhængig af årstiden og vejret kan man være heldig at se edderfugle, knortegæs og marsvin. 

(Billederne er lånt fra Turist og Erhvervsforeningen Langeland)

Du kan læse mere om Langeland og hvilke aktiviteter der er her:

Kom tæt på den kolde krig på Langelandsfortet

Ferie på Langeland

Øhavets smakkecenter