4 af de bedste oplevelser og aktiviteter på Rømø (2024)


Rømø er ekstraordinære spiseoplevelser, labyrinter og meget, meget mere.


Omgivet af det evigt faldende og stigende tidevand ligger Rømø midt i noget af det mest spektakulære natur herhjemme.

I kan skiftevis spejde langt ud i horisonten over de blanke vande eller den blotlagte havbund.

Og faktisk pumpes der intet mindre end en milliard (!) kubikmeter vand ind og ud af Vadehavet to gange i døgnet.

Pulsen fra de rullende vande giver liv til massevis af bunddyr og fisk, som igen tiltrækker enorme fugleflokke, der bruger Vadehavet som spisekammer.

Det er en kæmpe oplevelse at tage på opdagelse ude på de bløde sand- og mudderbanker, når vandet har trukket sig tilbage.

Det kan også være farligt, hvis I ikke har styr på den aktuelle tidevandstabel. Vandet stiger hurtigt, når det vender tilbage, og I kan risikere at blive fanget. Hvis I vil ud og udforske den bløde havbund og måske på østerssafari, bør I derfor altid alliere jer med en guide.

I kan også bare nyde synet fra en af de enorme sandstrande, som Rømø er så kendt for.

Flere steder har I mulighed for at køre ud på stranden i jeres bil og slå lejr for dagen. Men husk at følge i hjulsporerne fra de øvrige biler, ellers risikerer I meget hurtigt at køre fast!

Hvis I trænger til at blive aktiveret lidt eller få noget godt at spise, er der også mange fine muligheder på Rømø.

Kig med i listen herunder, hvor vi giver vores bud på de bedste oplevelser og spisemuligheder på Rømø.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Rømø Lege- og Labyrintpark 

Der findes labyrinter og legemuligheder for både store og små i parken. Foto: Rømø Lege- og Labyrintpark.

I udkanten af Havneby og tæt omgivet af de store feriehusområder på det sydlige Rømø finder I Rømø Lege- og Labyrintpark.

Som parkens navn illustrerer, er der rig mulighed for at lege og konkurrere på livet løs i parken.

Det helt store tilløbsstykke er selvfølgelig den 1200 kvadratmeter store labyrint, som I kan se i baggrunden af billedet her ovenfor. Her er det nødvendigt at holde hovedet koldt, selvom adrenalinen måske pumper godt i blodet i iveren efter at komme først!

Hvis I er endt i en blindgyde, kan I altid søge mod nærmeste tårn for at skabe jer overblik over vejen frem.

Den børnevenlige park rummer hertil en kapløbslabyrint med to identiske forløb, så I kan konkurrere direkte mod hinanden.

Der er også masser af samarbejdsbaserede småspil i parken, ligesom I kan løbe omkring på forhindringsbanen Edderkoppen, skyde med kæmpe slangebøssen eller hygge jer med en af de roligere lege eller nyde en forfriskning ved stedets café.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se på Rømø, er Rømø Lege- og Labyrintpark helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Havneby Kro

I de varme måneder er der rig mulighed for at nyde det gode vejr på terrassen ved Havneby Kro. Foto: Havneby Kro.

Med sin placering på den sydlige del af Rømø lige ned til den populære Rømø Havn har Havneby Kro en helt igennem ideel beliggenhed. 

Fra den mindre havn kan man iagttage fiskerne trække den ene fisk efter den anden i land, og det kunne meget vel være nogle af netop disse fisk, som I ved Havneby Kro skal til at guffe i jer. 

På a la carte menukortet finder I spændende forretter såsom velsmagende vinbjergsnegle, indbagte blæksprutter og indbagte rejer.   

Kast jer herefter over et stort og fristende udvalg af mættende hovedretter blandt andet i form af diverse former for lækre burgere, snitzler og steaks. 

Er jeres mission blot at holde væskebalancen ved lige, så er I ligeledes kommet til det helt rette sted! Sluk for eksempel tørsten i stedets egne Rømø Øl bestående af blandt andre Rømø Havtornbryg, Rømøs Darkest eller Rømøs Finest.

Efterlad den herlige Havneby Kro med yderst tilfredse maver og tørsten slukket og tag eventuelt en afrundende gåtur i den hyggelige havneby. Rigtig god fornøjelse!


Restauranten på øens sydspids 

Der er formidabel udsigt fra restaurantens terrasse. Foto: Enjoy Resorts Rømø.

Når I slentrer ned gennem restauranten og træder ud på den enorme træterrasse, åbenbarer der sig en af de smukkeste udsigter på Rømø.

Herfra har I nemlig kig langt ud over de grønne golfbaner, som er etableret på inddæmmet havbund og i dag gennemløbes af små sivindrammede vandløb. Bag de grønne baner kan I skimte havet.

Restauranten er naturligt nok skabt med store glasfacader, så den formidable udsigt nærmest bliver suget ind i lokalet, og de skønne omgivelser sætter den helt rigtige stemning omkring det, der er en af de allerbedste spiseoplevelser på øen.

Her er der fokus på at bruge lokale råvarer i retterne, som spænder over alt fra jordskokkesuppe med ørredrogn til kalvespidsbryst med brisler, ballotine af fransk kanin og kammuslinger.

I kan også besøge stedet til brunch eller den populære, buffetbaserede "onsdagsklassiker", hvor I får virkelig lækker mad til en rigtig fornuftig pris. I kan også altid få jer en pizza, en god kop kaffe, pandekager med is, pommes frites med dip eller bare nyde en fadøl på terrassen.

Der er også en stor og skøn wellness-afdeling og mulighed for at spille bowling hos Enjoy Resorts, som restauranten hører under.


Café Fru Dax

I kan få lækker mad og skønne is ad libitum hos caféen. Foto: Café Fru Dax.

Det populære butikscenter i det store feriehus- og turistområde Lakolk er et af de allermest besøgte steder på øen.

Her er altid et mylder af mennesker i sommerperioden, og et favoritsted for både turister og lokale at besøge er den stemningsfulde Café Fru Dax.

Her kan I læne jer tilbage i nøjsomt udvalgte lænestole med flæser, spraglede sofaer og fine, antiktudseende borde, som er med til at sætte en hyggelig og lidt skæv ramme om jeres spiseoplevelse. På den absolut gode måde!

Når solen står højt på himlen, er der ikke noget bedre end at slå sig ned på terrassen udenfor og dykke ned i en omgang belgiske vafler, en isdessert eller en stor gammeldaws isvaffel med det hele!

Café Fru Dax er nemlig intet mindre end et af de bedste steder på Rømø, hvis I hungrer efter lækker is.

Caféen byder desuden på et væld af forskellige retter.

I kan få morgenmad frem til klokken 11.30, i dagtimerne kan I få en fiskeplatte, smørrebrød, tarteletter, pariserbøf, burger, sandwich, pizza og meget andet.

Til aften står den på alt fra mørbrad i flødepaprikasauce til ostegratinerede tortillas og bøfsandwich, og dagen igennem kan I selvfølgelig også få en stor omgang pommes frites, hotdogs og alt muligt andet godt.

Her er også rig mulighed for at nyde en kop kaffe, et godt glas vin eller en fadøl i solen.