Find de lokales favoritter på Rømø

Skal man ud og udforske den lokale natur og kultur på Rømø er Tønnisgård naturcenter det naturlige udgangspunkt.


Tønnisgård ligger i en af Rømøs smukke stråtækte kommandørgårde midt i Nationalpark Vadehavet. På selve gården er der en udstilling, hvor man kan læse om Vadehavet, strand, moser, skov, hvalfangst og meget mere.


Der er også underholdning for de helt små med interaktive udstillinger, hvor der kan trækkes, lyttes og mærkes på forskellige objekter.


Tønnisgårds udstilling


Den dag vi kommer forbi er Tønnisgård fyldt med kreative små sjæle, der sidder i gårdens værksted og sliber på et stykke uploeret rav, som de kan lave til at smykke efter eget valg.


Børn i rav værkstedet

Tønnisgård

Tønnisgård arrangere ture rundt på øen, hvor man med lokale guider kan opleve og udforske øen på både land og vand. I dag er Vadehavsturen lige begyndt, og vi vælger at slå os til udflugten.


Vadehavstur med Tønnisgård


Vi mødes med flokken lige ved Holms Røgeri og går derfra direkte ud i det tilbagetrukne Vadehav. Her åbner der sig en helt ny verden for os ”landkrabber” med masser af spændende vandliv.


Vi leder nu mest efter nogle hesterejer til frokosten. Dog uden held, så vi må nok forbi Holms Røgeri og få os en Rømøreje mad.


Vadehavstur for store og små

Måske en der er på jagt efter hesterejer?


Af andre ture kan nævnes Bunkerstur, Rejefangst eller på cykel i hvalfangernes fodspor, alle velegnede til familieture. Vi kom desværre for sent til Bunkersturen, men de søde medarbejdere på Tønnisgård tegner ind på kortet, hvor vi kan finde den og sender os derefter ud på vandring i plantagerne. 


Er man med på Bunkerstur sammen med Tønnisgård, er det muligt at komme ind i nogle af bunkerne. Denne mulighed går vi desværre glip af, så vi nøjes med at undersøge dem udefra.


Bunker i Kirkeby plantage


Vi går på ekspedition i Kirkeby Plantage på bunkerjagt og udkig for hugorme, der er rigtigt meget lyng i området, og vi håber på en af de få danske slangearter viser sig. Ingen hugorme, men vi finder den første bunker godt gemt inde i skoven.


Tankerne kan ikke undgå at drive hen til en anden tid, og det er en oplagt mulighed for alle at lære om historien bag disse bygningsværker.


Bunker i Kirkeby plantage

Bunker i Kirkeby plantage


Der er ikke kun et historisk vingesus over Kirkeby Plantage med krigens levn af bunkers, der er også overordentligt smuk og med et af Rømøs højeste punkter er der mulighed for et smukt billede til familiealbummet.


Kirkeby plantage.


Tønnisgård har et stort udvalg af ture rundt på øen med meget kompetente vejledere, og de er altid klar til at hjælpe dig på vej rundt på Rømø. Hvis du vil vide mere eller se deres kommende arrangementer, kan du finde mere information på www.tonnisgaard.dk.