11 af de bedste oplevelser og seværdigheder på Nordsjælland (2024)


Nordsjælland er en helt igennem ideel feriedestination.

Det nordsjællandske landskab er rigt på naturskønne grønne områder, en snoende kystlinje og idylliske søområder. 

Og det er ikke blot naturen, der pryder regionen. Det gør kulturlivet i den grad også, og det kommer jeres ferie i området til gode. 

På Nordsjælland tilbydes et hav af forskellige ferieoplevelser indenfor kunst, underholdning, landbrug, sport, kultur og historie.

Vi har nedenfor samlet et stort udvalg af oplevelser og seværdigheder, og vi håber, at I kan nyde godt af de mange tilbud på jeres ferie på Nordsjælland. 


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse på Nordsjælland her


Kunstrunden Nordsjælland

Kunsthuset Annaborg danner årligt rammerne for Kunstrunden Nordsjællands kunstneres fællesudstilling. Foto: Kunstrunden Nordsjælland. 

Nordsjælland er beriget med et enestående kunstnerisk miljø og netværk, og dette har Kunstrunden Nordsjælland forenet i en forrygende fællesudstilling. 

Kunstrunden Nordsjælland er et exceptionelt samlingspunkt bestående af op mod 100 godkendte kunstnere fra regionen.   

Én gang årligt kan den anselige fællesudstilling overværes i den kunstneriske højborg på Nordsjælland, Kunsthuset Annaborg, i herlige Hillerød.

Her er der grobund for at lade sig fordybe på egen hånd eller i fællesskab med sine bekendte i timevis i de nordsjællandske kunstneres betagende og forskelligartede kunstværker. 

Så tag dine kunstinteresserede bekendtskaber under armen og udforsk Kunstrunden Nordsjællands opslugende kunstarter. 


Furesø Museerne

Immigrantmuseet i Farum er ét blandt flere af Furesø Museernes historiske samlingspunkter på Nordsjælland. Foto: Mikkel Arnfred.

I Furesø Kommune har man gennem statsanerkendte Furesø Museerne i de to nordsjællandske byer, Farum og Værløse, samlet en række museer i lokalområdet. 

Tag eksempelvis på Immigrantmuseet i Farum og bliv klogere på et højaktuelt emne som migration, der i den grad har udviklet sig betragteligt de seneste 500 år. 

Her vil I blandt andre spændende ting opleve en særudstilling om en interessant ukendt minoritet i Danmark i form af Sikherne.

Besøg herefter Mosegaarden i Værløse, hvor I har en alletiders anledning til at gennemleve den lokale historie ud fra oplysende udstillinger med lyd, fotos og fysiske genstande. 

Afrund dagen på Flyvestationen og få et interessant indblik fra luften i historiske tider som besættelsestiden og Den Kolde Krig.

Intensivér oplevelsen ved Flyvestationen yderligere ved at følge ruterne på den gratis app, USEEUM.

Så lad jer belyse af Furesø Museerne og tag på en historisk rundtur ved de mange lokale og interessante besøgsmuligheder.

 

Kokkedal Golfklub

Husk praktisk fodtøj, når I skal rundt på det imponerende golfanlæg med sit monstrøse areal ved Kokkedal Golfklub. Foto: Kokkedal Golfklub. 

Lige i midten af Kokkedal Golfklubs pompøse parkbane pryder Kokkedal Slot det naturrige landskab beliggende ud til Nivå Bugt.

En mere ideel golfscene på Nordsjælland skal man altså lede længe efter!

Kokkedal Golfklubs bane stiller krav til lav- såvel som højhandicapperen, og den er let kuperet med et betydeligt åbent terræn.

Er man medlem af en golfklub under Dansk Golf Union, og har man et golfhandicap på maksimum 40, er det muligt at lave tidsbestillinger - dog tidligst otte dage før spil. 

Man føler sig straks velkommen i den traditionsrige golfklub, der har en lang række alsidige værdier såsom "vi hjælper vores gæster" og "vi smiler og hilser på alle".

Scenen er altså sat, og nu er det blot op til jer om at finde golfformen på Kokkedal Golfklubs vidunderlige og velplejede bane.


Stengården

Kykkeliky! Hanen sørger for, at Stengårdens høns vågner tidligt. Hvor mange høns kan du mon tælle dig frem til ovenfor? Foto: Stengården. 

Små fem kilometer fra Birkerød spadserer der høns i hobetal rundt omkring på det store gårdareal ved Stengården, mens køerne ubekymret udbryder sine karakteristiske muuuuhhh-brøl. 

Stengården er et økologisk landbrug med en aldeles alsidig produktion!

Den økologiske gård råder over et rigt dyreliv med op mod 3000 æglæggende høns og hele 50 afslappede kødkvæg.

Ydermere dyrker Stengården omkring 100 forskellige slags grøntsager, bær og frugter, der afsættes i stedets egen butik, som er et lille supermarked med over imponerende 1000 økologiske varer.

Stedet har tilmed en autentisk café beliggende på den landlige gård, og her kan I nyde en let frokost tilberedt i de friske råvarer.

Ønsker I at fylde køleskabet op med de bedste økologiske råvarer direkte fra producenten, er Stengården lige stedet for jer!

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se på Nordsjælland, er Stengården helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse på Nordsjælland her.


Asserbo Golf Club 

De velplejede greens ved Asserbo Golf Club hælder på en drilagtig måde. Hvordan ville du gribe et præcist put an? Foto: Asserbo Golf Club. 

Asserbo Golf Clubs motto om at være "nok den hyggeligste" golfklub må i sandhed siges at være en fuldbyrdet kendsgerning. 

I det kuperede terræn på den nordvestlige del af Nordsjælland er golfklubben omringet af Arrenakke Bakke og har en beliggenhed med udsøgte udsigter ud over Roskilde Fjord og Arrenakke Sø. 

Rundt omkring på anlægget er stemningen fuldstændig i top, og den fælles passion og interesse for golf udleves i højeste grad. 

På den seks hullers par tre pay and play bane tilbydes yderst fordelagtige priser, og her kan man som nybagt nybegynder få sine første gode erfaringer med golfsporten. 

Derudover disponerer Asserbo Golf Club over en eminent 18-hullers bane, som er særdeles velplejet og rig på florerende flora. 

Rund jeres begivenhedsrige golfdag af med i golfklubbens formidable restaurant. Taberen kan jo passende give en omgang!


Galleri Liisberg

Ved Galleri Liisberg udstilles et bredt udvalg af egen og samarbejdpartneres kunst. Hvilken stilart falder i jeres smag? Foto: Galleri Liisberg.

Solen spejler sig på smuk vis i saltvandet ud for Hundested Havn, og i havnens fiskerhuse befinder Galleri Liisberg sig med en placering helt uden sidestykke. 

De forhenværende fiskerhuse på havnekajen er malet med en karakteristisk rød farvetone, og facaden på galleriet sætter stemningen forud for den kunstneriske oplevelse, der nu venter jer. 

Indendøs ved Galleri Liisberg udstiller ejeren, Annette Beier Liisberg, blandt andet sine egne kunstværker. 

Desuden byder udstillingen på et bredt udvalg af kunstværker af andre danske kunstnere såvel som internationale kunstnere.  

Det intime galleri tilbyder ligeledes interessante og lærerige foredrag med afsæt i kunst som drivkraft for samfundsudviklingen. 

I har altså en allertiders mulighed for at opleve værkerne Ved Galleri Liisberg på nært hold og få et indblik i tankerne bagved. 


Finn Dam Rasmussens Keramik

Finn Dam Rasmussen laver prisvindende keramik, og her ses Finn med prisen, Håndfuglen 2018. Foto: Danske Kunsthåndværkere & Designere. 

I udkanten af Tisvilde på Nordsjællands nordkyst er der godt gang i den i Finn Dam Rasmussens produktive værksted.

Keramikeren har på egen hånd bygget en speciel ovn, der er med til at sikre en enestående struktur i den skulpturelle keramik.

Ovnen er tændt op, og termometeret nærmer sig de 1.300 graders varme, som er den helt optimale temperatur for brændingsprocessen af den beundingsværdige keramik.  

Under brændingsprocessen saltglaserer Finn Dam Rasmussen sine værker, hvilket giver en 'appelsinskrælsagtig struktur'.

Keramikeren er sågar belønnet med prisen som "Årets Udstiller på Frue Plads Kunsthåndværkermarked i 2018" og udstilles både nationalt og internationalt. 

Er I på udkig efter yndig udsmykning til privaten, så er Finn Dam Rasmussens Keramik et oplagt besøgelsessted for netop jer! 


Brammerkunst

Jens Brammer skal med Brammerkunsts placering på havnen blot kigge ud af vinduet for at finde inspiration til sit maleri. Foto: Brammerkunst.

I det energiske havnemiljø opholder kunstner Jens Bremmer sig i sin butik.

Den intime butik, som også udgør Brammerkunsts idérige atelier, er lokaliseret centralt på Hundested Havn. 

Her er I inviteret indenfor til en kyndig snak om kunst i et univers af malerier med stor humor og finurlige fortællinger med blandt andet høns i centrum.

Priserne for Brammerkunsts mageløse malerier, kreative kunsttryk og populære postkort er så absolut til at være med på. 

I butikken findes også kvalitetskeramik og elegante fyrfadsstager i porcelæn fra Ann Bjerg samt smukke unika smykker fra Pia Andersen.

Besøg Brammerkunst på Hundested Havn og forlad den lille butik med en stor kunstnerisk oplevelse. 


Tothaven

Øf øf! Har I gået med drømme om at nusse en nuttet kælegris, så kan I udleve jeres store drøm ved besøgsgården Tothaven. Foto: Tothaven.

Ude på spidsen af Nordsjælland blot en smuttur fra Hundested befinder en af Danmarks hyggeligste besøgsgårde, Tothaven, sig. 

På gårdens græsfyldte markarealer øffer de kælende kunekunegrise rundt, mens den tamme hyrdehund Chilli troligt og roligt passer på sine firbenede venner.

Her kan I også se andre nuttede dyr i form af uldsvin, ponyer, æsler, løbeænder, kalkuner, katte, kaniner, høns og malkegeder.

Oplev gården i jeres helt eget tempo. Lad børnene hoppe i halmen, slap af i hængekøjerne, kæl med de mange dyreunger eller tilkøb en træktur på en af gårdens søde ponyer til symbolske priser. 

Slut jeres besøg af med en kop friskbrygget kaffe, hjemmelavet kage og håndlavede pindeis fra Tothavens gårdmejeri i den lille café, hvor I ligeledes finder stedets gedeoste, gedemælkssæber og bivokscreme samt andre produkter. 

Søger I efter aktiviteter for børn Nordsjælland, er Tothaven det helt rette sted for jer. Rigtig god fornøjelse!


Tibirke Kunst

Eva Müller fra Tibirke Kunst har specialiseret sig i unik ikonfremstilling ud fra primært tekster fra Det Nye Testamente. Foto: Tibirke Kunst.

I baggrunden ringer kirkeklokkerne fra Tibirke Kirke ind til søndagsgudstjeneste, mens fuglene kvidrer på livet løs fra toppen af de talrige trækroner. 

Udenfor byen Tisvilde befinder kunstneriske Tibirke Kunst ved Eva Müller sig i et skovrigt miljø ved Tisvilde Hegn. 

Den autodidakte malerinde har specialiseret sig i at male ikoner med et særligt fokus på tekst og farvesymbolik.

Ikonerne indeholder oftest religiøse tekster fra Det Nye Testamente, som er med til at afgøre hele ikonens udformning. 

Gennem Tibirke Kunsts services har I en usædvanlig god mulighed for at bestille personlige ikoner med selvvalgte tekststykker, og de mageløse ikoner vil dekorere ethvert privathjem.  

Hiv Bibelen ned af bogreolen og udvælg jeres favorit tekststykke fra de hellige skrifter, inden I besøger kreative Tibirke Kunst. 


LaMa Glas

Formerne er enkle og simple, mens farverne er friske og iøjnefaldende ved Laura Madsens glaspusteri LaMa Glas. Foto: LaMa Glas. 

I værkstedet puster ejer Laura Madsen på livet løs i sit lille glaspusteri LaMa Glas i Vejby på den nordlige del af Nordsjælland. 

Med et besøg i det arbejdende værksted kan I opleve den fascinerende proces, der foregår, når råglas forvandles til kunstnerisk brugsglas på helt tæt hold.

Mærk varmen fra ovnen, når LaMa Glas inviterer jer indenfor i  det fine glaspusteri.

Her kan I se et bredt udvalg af pusteriets glaskunst, hvis former er enkle, mens farverne er iøjnefaldende friske.

Kunsten er tilmed udstillet flere steder nationalt og internationalt i store lande som USA, Canada, Bulgarien, Sverige og Italien. 

Stedet afholder interessante arrangementer såsom julemarked, hvor I har mulighed for at puste jeres helt egne julekugler. 

Det vil altså sige, at I ved LaMa Glas i Vejby går nogle frydefulde timer i møde med og ved glaspuster og ejer Laura Madsen.