19 af de bedste aktiviteter og seværdigheder i Silkeborg (2023)


Midt i det skovfyldte og kuperede søhøjland med Gudenåen som allestedsnærværende kraft ligger Silkeborg.

Her er mere end 500 kilometer vandkant og 300 kilometer afmærkede vandreruter i de store skove.

Og så er her et meget rigt oplevelsesudbud.

I kan sejle på Gudenåen, vandre i de skovklædte bakker, nyde udsigten fra Himmelbjerget, besøge et af de mange spændende museer eller spise et stykke lagkage midt i skoven med fuglefløjt som lydtapet.

Blandt meget, meget andet.

Læs med herunder og find inspiration til jeres ferie i Silkeborg.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Silkeborg her


Silkeborg Ørnereservat, Rovfugleshow og Bisonfarm

Få en spændende, lærerig og meget anderledes dag i selskab med Falkemanden. Foto: Silkeborg Rovfugleshow

I det Midtjyske Søhøjland kan I opleve Falkemandens majestætiske ørne, hurtige falke, adrætte høge og fascinerende ugler.

I kommer til at opleve fuglenes fantastiske jagt- og flyveegenskaber helt tæt på og I får endda mulighed for selv at holde en en af dem.

Falkemanden Flemming Sanggard har hele sit liv beskæftiget sig med natur og vilde fugle, som er hans helt store lidenskab.

Med humor og pædagogik sørger Flemming for, at I kommer til at opleve et underholdende, lærerigt og meget utraditionelt show. 

I kan desuden prøve kræfter med Ugleskoven hvor de største ugler mødes. Her skal I via jeres paratviden finde vej gennem virvaret af skovstier.

Dagen byder også på en spændende bisonsafari, hvor I møder de vilde amerikanske bisonokser på tætteste hold. Guiden vil berette om bisonens spændende historie og Silkeborg Bisonfarms etablering.

I kan selv medbringe jeres mad eller købe en af Bennies lækre bisonburgere, som I kan nyde i den smukke natur med udsigt til dådyr og bisonokser.  


BABBA

I centrum af Silkeborg kan I hos BABBA drømme jer til det store udenland. Foto: BABBA.

I hjertet af latinerkvarteret i skønne Silkeborg ligger BABBA i et urbant miljø på hjørnet af Nygade og Tværgade.

Indenfor i den atmosfærefyldte restaurant oser det af mellemøstlig middelhavsstemning. Der er smæk på farverne i maden og på væggene – lige så vel, som der er smæk på smagene.

BABBA betyder far på både tyrkisk, græsk, italiensk og libaneisk. BABBA er en hyldest til ejernes far, Børge, som altid er der for sine børn og børnebørn.

På BABBA kommer du på en smagsmæssig rundtur i køkkenet og til det kan du smage dejlig, sprød vin og farverige cocktails.

Scenen for en overdådig middag er altså sat hos BABBA, og nu skal I blot tage jer god tid til at nyde det i fulde drag. Rigtig god appetit!


Restaurant Vrads Station

Nåletræerne tårner op på begge sider af restauranten. Foto: Restaurant Vrads Station.

Midt i de store skove syd for Silkeborg ligger en gammel jernbanestation, som i dag primært har to funktioner.

De historiske lokaler huser en idyllisk restaurant, og sceneriet er som taget ud af en gammel film med den enorme omgivende skov, de gamle tog og veteranjernabaneanlægget.

For ud over at rumme restauranten er stationen nemlig også den ene af to, som fra forår til efterår tager imod og sender veterantog afsted på en naturskøn fem kilometers togtur. En af de smukkeste af sin slags i Danmark.

I sommerperioden er afgangene oftere, og i forår og det tidlige efterår kan I tage på tur i weekenden. Der er desuden juletog fem dage i december med efterfølgende gløgg og æbleskiver.

De aktive gamle tog giver samtidig en helt særlig stemning i og på perronen udenfor Restaurant Vrads Station.

I kan nyde de dansk og franskinspirerede frokost- og middagsretter med udsigt til de gamle togvogne, som holder på stationen fast. I kan selvfølgelig også være heldige at opleve de gamle motor- og dampdrevne veterantog starte op og køre afsted. Restauranten holder åbent fra marts til og med december.

Restaurant Vrads Station er et oplagt udflugtsmål for jer, der gerne vil ud i Silkeborgs smukke skove og samtidig få en lækker bid mad. Her kan I læne jer tilbage og nyde hjemmebagt kage og kaffe. I kan altid få stationens lagkage, dagens tærte og et udvalg af hjemmebagte kager, og så er her et ishus med gammeldagsispinde.


Tollundgaard Golf Park

Meget mere end en golfklub. Foto: Tollundgaard Golf Park.

Vest for Silkeborg finder I Tollundgaard Golf Park.

Et område der rummer meget mere end golfbaner og kampen om en hole-in-one.

Med 80 hektar smuk beliggenhed i den jyske natur er der nemlig plads til langt mere end golf. Foruden stedets 9-hullers golfbane og dertilhørende golfshop findes der ligeledes mulighed for overnatning samt en flot put and take fiskesø. 

Golfen tager udgangspunkt i et smukt midtjysk landskab, der rummer alt fra landmoræne til gravhøje tilbage fra bronzealderen. 

Det landlige indtryk bliver blot forstærket ved områdets put and take sø, der foruden fisk er sted for et rigt fugle- og dyreliv. 

Om man har svunget golfkøllen eller fiskestangen, så tilbyder Tollundgaard Golf Park ligeledes en hyggelig overnatning i en af de ni dobbeltværelser, som foruden en varm seng indeholder både eget køkken og bad.

Oplevelserne er mange hos Tollundgaard Golf Park.


Danhostel Kjellerup

Ved Danhostel Kjellerup er der sjov for både store som små. Foto: Danhostel Kjellerup.

Små 15 kilometer nordvest for Silkeborg ligger Danhostel Kjellerup i et flot og åbent landskab. Lige ved idræts- og kulturcenteret Arena Midt.

Fra naturhytterne, der er beliggende blot et stenkast fra Arena Midt, kan man slå sig løs i det spændende parkområde med rig mulighed for et væld af gratis ferieaktiviteter. Spil, leg og afslapning for både store som små. Rigtig fine ferieforhold!

De fine ferieforhold udgøres af en stor streetbasketbane, en mægtig multibane og en smart sandbane til blandt andet en sjov omgang beachvolley eller strandfodbold.

Skulle det ikke være nok, så er der sågar også petanquebane, træningsbane med TRX samt cykel- og løbebane med forhindringer til fri afbenyttelse. Ferieformen skal jo holdes ved lige!

Gå endvidere på opdagelse i det indholdsrige område omkring hostellet ved at følge det tolv kilometer lange, historiske stisystem ved navn Krabbes Grønne Ring. En perfekt måde at opleve lokalområdet i Kjellerup på. 

Så pak sportstasken med idrætstøj, udfordr jer selv i alverdens sjove lege og spil og nyd hinandens selskab til fulde ved dejlige Danhostel Kjellerup.


Evald - Brasserie & Café

Remstrup Å løber stille og roligt igennem forhaven til Evald. Foto: Evald - Brasserie & Café.

Ved siden af biografen i det gamle industrikvarter Papirfabrikken i Silkeborg midtby ligger hjertevarme Evald. En café og et brasserie i et og samme foretagende.

Tag plads ved de hyggelige caféborde ned til Remstrup Å, hvorfra vandet på beroligende vis rinder. Omgivelserne er fuldstændig formidable. 

Dyk ned i et detaljeret drikkekort med mulighed for alt lige fra en kanongod kop kaffe til en læskende øl fra lokalområdet eller et køligt glas hvidvin på den opvarmede terrasse. 

Stil sulten med en af de mange forfriskende frokostretter. Hvad med en rørt tatar, en carpaccio eller en omgang moules frites til frokost? Det lyder altså ikke dumt! 

Når aftentimerne så småt er ved at indfinde sig, venter der jer en storslået tre retters menu bestående af en formidabel forret, en henrivende hovedret og en drøngod dessert. For eksempel vol au vent til forret, ribeye til hovedret og crème brûlée til dessert. Et bredt spænd af smagsnuancer.

Der er altså lagt i kakkelovnen til en minderig madoplevelse ved eminente Evald - Brasserie & Café, og I ønskes hermed rigtig god fornøjelse.


Silkeborg Sø Camping & Feriehuse

Natur, byliv og vand indenfor rækkevidde. En genial placering for en campingplads. Foto: Silkeborg Sø Camping & Feriehuse.

Solen spejler sig på smuk vis i Silkeborg Langsø ud for en særdeles familievenlig campingplads. Silkeborg Sø Camping & Feriehuse!

Med de frodige skovområder, bylivet fra skønne Silkeborg og ferskvandet i søen indenfor rækkevidde har lige netop denne campingplads en fuldstændig genial placering. 

Foruden sin geniale placering byder pladsen ligeledes på et indbydende udvalg af alletiders aktiviteter for hele familien. Er I klar?

Vi snakker mulighed for et slag minigolf på stedets egen minigolfbane, hylemorsomme lege på stedets store legeplads og begivenhedsrig fiskeri i søen.

Gå på eventyr på gåben i det beundringsværdige område eller lej en af Silkeborg Sø Camping & Feriehuses cykler og cykel Silkeborg tynd.

Tilbage er der blot at ønske jer en rigtig god tur til superskønne Silkeborg Sø Camping & Feriehuse. God fornøjelse! 


Okkels Is

Hindbæris er bare én af de mange smagsvarianter, som Okkels Is mestrer. Foto: Okkels Is.

Kender I følelsen af hjemmelavet italiensk is, der bare smelter blidt på tungen? Det er følelsen af nydelse og velvære.

Denne nydelse og velvære har I alletiders mulighed for at gennemleve ved overdådige Okkels Is i den centrale del af Silkeborg.

Gå ombord i et inspirerende udvalg af smagfulde smagsvarianter. Hvad med  sukkersøde varianter som stracciatella, ciocco bianco eller creme caffe? 

Råvarerne til det velsmagende is importeres hele vejen fra Italien, som jo er verdenskendt for sit smasklækre is. Autenticiteten er i top!

Foruden Silkeborg er Okkels Is også at finde i andre jyske byer i form af Risskov, Åbyhøj og Viborg samt Horsens. Tag eventuelt på en isrundtur til de jyske byer. Oplevelsen er i top uanset lokation. 

Spørger du dig selv, hvad man skal se i Silkeborg, er Okkels Is helt oplagt. Så få isvaflen fyldt til randen og sørg for ikke at lade én eneste bid gå til spilde, når I lægger vejen forbi eminente Okkels Is.


Labyrinthia

Labyrinthia byder på mange sjove timer for børn og voksne (og hunde). Foto: Labyrinthia.  

Tæt på Silkeborg kan I opleve Labyrinternes land, Labyrinthia, som byder på mange timers sjov for både hoved og ben.

I Labyrinthia bliver I udfordret i jeres helt eget tempo og uden at skulle stå i kø for at få det sjovt.

I kan tage udfordringen op med Europas største 3D-labyrint på 1300 m2 med gangsystemer, trapper og gangbroer. Og I kan nyde duften af de 900 smukke roser i vandlabyrinten, hvor I måske bliver en smule våde, når de 12 vandporte sprøjter med vand.

I kan også tage jeres hund med i hundelabyrinten, som de skal finde ud af igen ved hjælp af deres fremragende lugtesans.

Eller I kan udfordre hinanden i Football Race Maze, som er en væddeløbslabyrint for to fodboldspillere. Her skal I se, hvem der hurtigst kan drible rundt på banen og score mål.

Der er kort sagt masser af sjove udfordringer i Labyrinthia.

Efter I har testet jeres stedsans og udfoldet jer i labyrinterne, er det tid til forfriskninger, som I er velkomne til at medbringe selv og nyde udenfor i pavillonerne eller på den sydvendte terrasse.

I kan oven i købet benytte jer af to store gas-grill på stedet, og hvis I ikke selv ønsker at stå for maden, kan I købe lækkerier i caféen.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas store udvalg af sommerhuse i Silkeborg her.


Klosterlund Museum 

Et af Museum Midtjyllands fem kulturhistoriske museer. Foto: Klosterlund Museum.

Rejs tilbage i tiden hos Klosterlund Museum, der kan trække jer med helt tilbage til Jægerstenalderen. 

I smukke omgivelser træder I ned i en smuk og idyllisk tidslomme, hvor store maskiner og gamle arkæologiske fund talrigt er mødt op til at præsentere sig for jer. 

I det naturskønne område er det samtidig et oplagt sted at blive klogere på skovens dyr, hvor særligt børnene kan få sig en oplevelse, når de søde heste titter frem til et venligt klap. 

For de nostalgiske er særligt en bestemt genstand et historisk besøg værd. 

Klosterlund Museum udstiller et særdeles bevaringsværdigt fund i form af Kideris-hjulet. Hjulet er Nordeuropas ældste og fortæller en smuk historie om fortidens transportmuligheder og det vejnet, der dengang fulgte med. 

Når hovedet trænger til en lille pause, kan legebørn i alle aldre hygge sig på stedets store naturlegeplads med udsigt til flotte Bølling Sø. 

Ønsker I flere kulturhistoriske oplevelser, er Klosterlund Museum blot et af i alt fem besøgsværdige museer under Museum Midtjyllands store formidlingsunivers. 


Holgers Kro

Rammerne på Holgers Kro er tiptop. Foto: Holgers Kro.

I den smalle Søndergade i hjertet af Silkeborg er Holgers Kro placeret i en intim atmosfære. Den selv samme intimitet bliver man straks mødt af indendørs på det herlige spisested.

Holgers Kro er en dansk restaurant, der serverer traditionelle kroretter. Forbered jer på en symfoni af klassiske retter, kolde øl og god vin kombineret med en afslappet stemning.

Kast jer over det indholdsrige frokostkort bestående af velsmagende tallerkenanretninger såsom et smagfuldt stjerneskud, en vidunderlig wienerschnitzel eller en billedskøn bøfsandwich. 

Når aftentimerne indfinder sig, intensiveres krostemningen til et hidtil uset niveau. Menukortet forvandler sig til et endnu bredere udvalg af kroretter med mulighed for at nyde en treretters menu sammensat på egen hånd. 

Allerede ved synet af maden begynder tænderne så småt at løbe i vand. Synet bedrager ikke. Smagen er nemlig mindst lige så god som selve synet af retterne.   

Holgers Kro er klar til at stille jeres sult, og de venter egentlig bare på jeres ankomst. Det kan I godt begynde at glæde jer til. Rigtig god spiselyst! 


Them Hallerne

Træd ind i et univers fyldt med fede sport- og fritidsaktiviteter. Foto: Them Hallerne.

Bare 15 kilometer syd for Silkeborg skyder nogle iøjnefaldende haller op af jorden i det smukke Søhøjland. Them Hallerne! 

Them Hallerne er et stort multicenter, hvor sports- og fritidsaktiviteter er i højsædet. Vær klar til at få pulsen op og få rigeligt med sved på panden. 

De fede faciliteter tæller en stor svømmehal med dertilhørende wellnessområde, et fint fitnesscenter og en sublim sportshal. Opskriften på en succesfuld og aktiv dag i godt selskab.

Start jeres aktivitetsrige dag ud med en tur i badeuniformen og plask til stor glæde rundt i klorvandet. Hvem i selskabet er mon den uofficielle Danmarksmester i hovedspring? 

Fyld efterfølgende maverne i Them Hallernes egen café og varm led og muskler godt og grundigt op, inden I frygtløst indtager fitnesscenteret og sportshallen. Konkurrér i alverdens spændende sportsaktiviteter i timevis. 

Hos Them Hallerne er I med andre ord i sikre hænder, og nu er det bare op til jer om at udnytte de fantastiske faciliteter til fulde. 1... 2... 3... Sæt igang!  


Skyttehusets Outdoor Camp

En camping- og aktivitetsplads helt ud til Silkeborgsøerne. Foto: Skyttehusets Outdoor Camp.

Et besøg i Silkeborg er et besøg i et af landets smukkeste naturområder med de store skove, søer og Gudenåen, der binder det hele sammen med sit snørklede forløb.

En af de klart bedste måder at opleve området på er fra vandsiden, og hos Skyttehusets Outdoor Camp har I mulighed for at leje kanoer, kajakker og motorbåde.

I kan således både tage på opdagelse ud på søerne med en rolig padlen og med lidt mere motordreven fremdrift, og uanset hvad I vælger er I garanteret en meget smuk oplevelse på vandet tæt omkranset af de grønne, bakkede skove.

Det er selvfølgelig også oplagt at tage fiskegrejet med på tur, særlig hvis I tager afsted i motorbåd.

Skyttehusets Outdoor Camp rummer herudover en lang række aktivitetsmuligheder. Vi snakker udlejning af stand up paddle boards og robåde, en rigtig fin minigolf-bane og muligheden for fantastiske vandreture, løbeture og mountainbiketure på de anlagte spor i de omkringliggende skove.

I kan selvfølgelig bo på den idylliske plads helt ud til vandet, og det er muligt at sejle med den soldrevne færge, som fragter folk over på nordsiden af Svejbæksnævringen, så I kan nå over til Nordskoven uden at skulle gå de 25 lange kilometre rundt om søerne.

Hvis I lægger vejen forbi pladsens café eller kiosk kan I få råd og vejledning om naturen omkring pladsen, og det er selvfølgelig også muligt at købe en god bid mad, en kop kaffe eller en is, som I kan nyde med udsigt til skov og sø.


Museum Skanderborg

På Øm Kloster Museum kan I opleve Danmarks bedst belyste middelalderkloster. Foto: Museum Skanderborg.

I Skanderborg kan I besøge Museum Skanderborg, som består af hele fem museer.

Samlet bærer de ansvaret for kulturhistorien i Skanderborg Kommune, som grænser op til Silkeborg mod øst.

De fem museer byder på hver deres fortællinger og oplevelser om vores forhistorie, middelalderen og den senere kulturhistorie.

På Øm Kloster Museum kan I opleve Danmarks bedst belyste middelalderkloster. I bliver også præsenteret for de mange genstande og skeletter, som har set dagens lys efter de store arkæologiske udgravninger i området.

I Skanderborg Bunkerne kan I lære mere om besættelsestiden, og ved Museet på Gl. Rye Mølle kan I opleve en Hollandsk gallerimølle. 

Museum Skanderborg havde tidligere et bymuseum på Adelgade 5. Dette er flyttet op til Perron 1. Museet er stadig under udvikling, og det er derfor ikke muligt at besøge endnu.

Børn under 18 år har gratis adgang til museerne.


Himmelbjerg Golf Club 

Både erfarne og nybegyndere kan få mange timer til at gå på dette golfanlæg. Foto: Himmelbjerg Golf Club.

Himmelbjerg Golf Club ligger smukt placeret med Salten Langsø i baggrunden. Golfanlægget består af Bakbjergbanen, som er en 9-hullers par 32 pay and play bane, der er åben for alle. Banen er således et oplagt sted at få kendskab til den skønne sport i de grønne omgivelser.

Klubben rummer selvfølgelig også en 18 hullers bane kaldet Himmelbjergbanen.

De 18 huller er sat til par 71 og slynger sig smukt i det kupperede terræn med kløfter og vandløb, som kan give selv de etablerede spillere rigeligt med udfordringer. 

I finder desuden en driving-range i to etager, to putting-greens og en lukket træningshal på knap 1.200 m2, som især kommer til sin ret, hvis vejret ikke viser sig fra sin pæneste side.

Der er altså noget til alle niveauer. 

Himmelbjerg Golf Club ønsker at skabe et venligt, behageligt og socialt miljø både på og udenfor golfbanen.

Når golfrunden er afsluttet, er der derfor også mulighed for at nyde et dejligt måltid og en kold fadøl i klubbens hyggelige restaurant “Mulligans”. Her kan I sidde og nyde den fantastiske udsigt over golfbanen.

En dag på Himmelbjerg Golf Club kan i den grad blive en god oplevelse for alle, uanset niveau.  


Bryghuset Kragelund

Uanset øltype mestrer Bryghuset Kragelund produktionen. Foto: Bryghuset Kragelund.

I et fredeligt landsbymiljø i Kragelund produceres der øl ud for mantraet om, at kvalitet frem for kvantitet er vejen frem. Og dét kan smages! 

Produktionen af kvalitetsøllet finder sted hos mikrobryggeriet Bryghuset Kragelund, som er beliggende blot ti kilometer vest for Silkeborg. 

Bryghusets sortiment udgøres af helårsbrygge, sæsonbrygge og lejlighedsbrygge, som I blandt andet kan smage på under stedets arrangerede ølsmagninger. 

Smag eksempelvis på helårsbryggene American Pale Ale med på 5,6%, Scottish Strong Ale på 6,4% og West Coast IPA på hele 7,5%. Uanset bryg vil I bemærke den høje kvalitet.

Alt efter hvornår på året I lægger vejen forbi det forrygende bryghus vil det tilmed være muligt at smage de smagfulde sæsonbrygge. I vintermånederne vil I for eksempel kunne smage på julebryggen Sint Niklaas Juledubbel og den lyse belgiske ale ved navn Tripel Salto. 

Aflæg Bryghuset Kragelund et velfortjent visit og bliv klog på de forskellige smagsnuancer i det dejlige øl. Bryghuset serverer med garanti øllene i den helt rette temperatur. Skål!


Fuglsang rideture

Kom tættere på naturen på hesteryg ved Fuglsang Rideture. Foto: Fuglsang Rideture. 

Fuglsang Rideture er en familievirksomhed med en passion for islandske heste, som ligger smukt placeret med skov til tre sider og hele 111 meter over Gudenådalen kun 20 kilometer fra Silkeborg centrum.  

Hos Fuglsang Rideture kan I opleve den smukke natur på hesteryg, hvad enten I er nybegyndere eller øvede.

Her er cirka 30 islandske heste, og der vil altid være en hest, som passer til jeres niveau.

I kan også komme med på trækketure og opleve den smukke natur i et roligt tempo.

Før eller efter turen kan I nyde jeres medbragte mad ved borde-bænkesæt. 

Hestene strigles og sadles til jer, så det eneste, I skal gøre, er at møde op, stige på hesten og nyde oplevelsen. I kan dog selv være med til at gøre hestene klar, hvis I ønsker det. 

Rutinerede ryttere kan vælge en dagstur til Den genfundne bro. Det er en af de smukkeste rideture, man kan forestille sig, og den går forbi Nedenskov Sø, igennem Nørreskoven, gennem egnområder ved Gudenåen og Sønderskov, over bække til Naturstien Horsens Silkeborg, hvor I også krydser Gudenåen og når til Den genfundne bro.

Fuglsang Rideture byder på god dag for alle uanset niveau. 


Holmens Camping

Ro ud på opdagelse i det enestående naturområde omkring Holmens Camping. Foto: Holmens Camping.

Midt i det skønneste søhøjland i Ry er en helt igennem unik campingplads placeret med ideelle muligheder for et væld af outdoor aktiviteter. Holmens Camping!

Med sin placering lige ned til Gudensøen er der rig mulighed for at opleve det enestående naturområde omkring pladsen til vands i en af stedets kanoer eller robåde.

Både kanoer og robåde lejes naturligvis ud på den populære campingplads. Der findes ikke meget bedre end at iagttage sine omgivelser, mens man har vand under sig.

Slap efterfølgende af på den lille badestrand, som tilhører herlige Holmens Camping. Et idyllisk spot langt væk fra storbyens støj og larm. 

Foruden mulighederne til vands byder sågar også på en udfordrende omgang minigolf, afslappende fiskeri i den nærliggende put and take sø og masser af badning i pladsens egen svømmehal. Dagen er tilrettelagt til punkt og prikke.

Så kom helt ned i tempo ved hyggelige Holmens Camping og få et tiltrængt afbræk fra hverdagens stress og jag i nogle storslåede omgivelser. Rigtig god fornøjelse!


De Kreative Mellemrum  

Oplev smukke skulpturer i en lille kreativ oase. Foto: De Kreative Mellemrum.  

Oplev drager, elefanter og delfiner kun 3,5 kilometer fra Himmelbjerget.

Her finder I nemlig det spændende inspirationssted De Kreative Mellemrum. I denne lille kreative oase i den gamle bydel i Gl. Rye kan I opleve et galleri med malerier og mosaikker.

I den omkringliggende skulpturhave møder I blandt andet en drage, en guldelefant, delfiner, Fugl Føniks og andre kunstneriske kreationer, der alle er skabt af multikunstner og forfatter Marie Elisabeth A. Franck Mortensen, som gennem de seneste 25 år har arbejdet med flisemosaik og malerier og senest fiberbeton.

De Kreative Mellemrum arbejder med kreativitet, hverdagseventyr, passion og glæde.

Om søndagen i hele sommerperioden afholdes gratis rundvisninger i skulpturhaven, som fungerer som et udendørs foredragsrum.

Private, grupper og foreninger kan mod betaling bestille foredrag om alt fra hverdagseventyret til kunst, kreativitet, passion og iværksætteri fortalt med autenticitet, nærvær og personlighed.