24 af de bedste seværdigheder og oplevelser i Vestjylland (2024)


Hvad skal I egentlig lave på ferien i Vestjylland? Læs med her og bliv meget klogere.


Det vestjyske marklandskab er under evig forandring. Det er skiftevis dækket af dybe plovfurer og klædt i kornets og majsens gule og grønne farver.

Men længst ude mod vest er scenariet altid det samme.

Markerne afløses af de store sommerhusområder og de marehalmsdækkede sandklitter. Et sidste værn mod det stormomsuste og endeløse Vesterhav.

Ingen andre steder i Danmark virker naturens kræfter så voldsomme og fascinerende som ved den jyske vestkyst.

Her er de blæsende og regnfulde dage vildere og de solskinsfyldte dage smukkere med det imponerende vue langt ud over havet.

Hvis I kigger godt efter, kan I se havoverfladen bue ned langt ude i horisonten.

Det skotter bestemt heller ikke på aktivitetsmuligheder. Her er noget for både de historie- og kulturinteresserede, de adrenalinhungrende og naturelskerne.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Vestjylland her


Bork Festival

Bork Festival har en fuldstændig unik placering med udsigt over Ringkøbing Fjord. Foto: Bork Festival.

Solen spejler sig på smuk vis i Ringkøbing Fjord i baggrunden af en åben festivalplad, og inde på pladsen er stemningen helt i top. Klapsalver, latter og brede smil.

Den gode stemning stammer fra festivallen Bork Festival, som byder på musik for sine 7.000 glade gæster og sine 1.200 fantastiske frivillige.

Forkæl øregangene med intet mindre end 50 koncerter på fire dage fordelt i tre store musiktelte.

Bork Festival er en traditionsrig festival, der byder på lidt for enhver smag og er beliggende nær Bork Havn, hvorfor festivallen i folkemunde også er kendt som Bork Havnefest.

Festivalens musikgenre tæller blandt andet et bredt udvalg af rock, pop og irsk folkemusik.

Få derudover lattermusklerne aktiveret gennem det hylemorsomme stand up, der ligeledes er at finde på det fede festivalprogram. 

Så pak det fineste festivaltøj, kobl godt og grundigt af fra hverdagens evige stress og jag og bliv en formidabel festivaloplevelse rigere ved Bork Festival.


Nymindegab Kro

Rammerne er optimale for det uforglemmelige krobesøg. Foto: Nymindegab Kro.

Højt på klittens top pryder en yndig kro i det vestjyske landskab nær Nørre Nebel. Lige ned til vandkanten. Nymindegab Kro!

Ved Nymindegab Kro bliver I mødt af en stor respekt for gastronomien og hensyn til de varierende årstider, som er tænkt ind i det indbydende menukort.

Alt dette kan i den grad smages lige i det øjeblik, hvor I sætter tænderne i de velsmagende retter i nogle henrivende restaurantrammer. 

Indled jeres længeventede krobesøg med en forfriskende cocktail i baren, mens kokkene forbereder de sidste vigtige detaljer i det energiske køkken. 

Gå efterfølgende ombord i et inspirerende udvalg af a la carte retter eller lad jer servicere af hele ni serveringer i den luksuriøse menu ved navn En aften i Nymindegab. Skru helt op for luksussen ved at bestille hele pakken med seks gode glas til ganen, kaffe eller the og avec. 

Tilbage er der vist blot at ønske jer en uforglemmelig aften i Nymindegab hos fantastiske Nymindegab Kro. Rigtig god appetit!


Henne Golfklub

Billedet her kunne lige så godt være taget på en adresse under sydlige himmelstrøg. Foto: Henne Golfklub.

I baggrunden kan man høre bølgerne bruse i vandet ude for Henne Strand, og rundt omkring på et eminent golfanlæg er lydbilledet præget af en karakteristisk tone. 

Det er nemlig tonen, der lyder, når et golfjern rammer en chanceløs golfbold. Denne behagelige tone skal I nu lytte til de kommende timer hos herlige Henne Golfklub. 

Slå ud på den 18-hullers store golfbane, som er placeret i nogle naturskønne omgivelser. Hullerne er anlagt i et åbent landskab med både bunkers, roughs og mange andre former for udfordringer.

Sammen med disse drilske udfordringer kan man ovenikøbet tilføje vestenvinden, som er med til at sikre, at jeres dag bliver særdeles begivenhedsrig.

Fra de højeste punkter er der enestående panoramaudsigter over Filsø, Blåbjerg Plantage og Vesterhavet, og en tur på Henne Golfklubs bane er derfor en storslået oplevelse.

Så tag turen forbi Henne Golfklub, vis jeres skjulte golftalent frem og bliv en masse gode stunder rigere i godt selskab.  


Ravhuset Hennebjerg

En butik fyldt med unika smykker af vestkystens guld. Vaskeægte rav! Foto: Ravhuset Hennebjerg.

Nær den populære vestkyst skyder en unik smykkebutik op af den vestjyske muld. Ravhuset Hennebjerg!

Indendørs hos det beundringsværdige ravhus bliver I mødt af et mageløst udvalg af unika smykker i jet, rav og sølv. 

Indehaveren, Bjarke Holtzmann, har mange forskellige kasketter på i sit daglige virke og udgør både titlen som designeren, guldsmeden og ravsliberen bag smykkerne. 

Butikken rummer over et jet- og ravmuseum og er faktisk det første af sin art i verden. Dyk ned i den forunderlige historie bag Jorden og dens tilblivelse for utrolige 13,6 milliarder år siden og frem til den dag i dag.

En tur gennem Ravhuset Hennebjerg kan betage én i timevis, og væskebalancen kan tilmed holdes ved lige med en varm kop kaffe eller et glas vin.

Der er naturligvis rig mulighed for at erhverve sig de dekorative smykker i stemningsfulde Ravhuset Hennebjerg. Rigtig god fornøjelse!


Skonnerten Maja

skonneten maja

Sejltur i solskinsvejr. Foto: Skonnerten Maja.

Skonnerten Maja ligger til kaj i havnebyen Hvide Sande.

Byen ligger på kanten af Vesterhavet og har samtidig indsejling til Ringkøbing Fjord gennem det store sluseanlæg, og det gør det til et ideelt sted at have et turistfartøj liggende.

Hvis vejret er i oprør, sættes kursen ind i de fredeligere farvande i fjorden, og i roligere vejr kan I komme på eventyr ude på det store hav.

Hvis I har lyst til at lære lidt om sejlads, kan I blandt andet hjælpe til med at sætte et eller flere af de mange sejl undervejs på turen.

I kan også bare læne jer tilbage og nyde sejlturen på skibsdækket eller i den smukke, gamle salon under dækket. 

Under dækket er der fine toiletforhold, og det er muligt at købe forfriskninger som kaffe, te og vand. I er også velkomne til at pakke picnickurven og tage den med ombord.


WOW-Park


Lidt øst for Ringkøbing Fjord finder I en legepark lidt ud over det sædvanlige.

WOW-Park strækker sig over hele 40.000 kvadratmeter og indeholder et væld af sjove aktivitetsmuligheder for hele familien.

Trætoppene er fyldt med gangbroer, svævebaner, klatrenet og sjove udfordringer, som I kan forcere og gå på opdagelse i.

I skovbunden er der forskellige balancebaner, en skovlabyrint og en troldehøj, som er beboet af trolden Max. Ham kan I sammen forsøge at finde i de mørke gange under jorden - hvis I tør!

Parken er et oplagt sted at tage på heldagsudflugt. Her er en hyggelig café, hvor I kan købe kvalitetssandwich, økologisk is og dej til snobrød eller popcorn, som I kan tilberede ved et af de mange bålsteder.

I er også velkomne til at medbringe jeres eget mad og slå jer ned i skoven eller i det indendørs spiseområde, mens ungerne giver den gas i de mange aktiviteter.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Vestjylland, er WOW-Park helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Danmarks Flymuseum

Danmarks flymuseum

Stauning Lufthavns store haller er stoppet med flotte fly. Foto: Danmarks Flymuseum.

Der ligger et ret særligt museum på den østlige kant af Ringkøbing Fjord ved landsbyen Stauning.

Byen har en lille lufthavn, og det er også her, det omfangsrige Danmarks Flymuseum med cirka 60 fly fra forskellige tidsperioder holder til.

Samlingen indeholder nogle af de allertidligste flytyper fra 1900-tallet bygget op omkring trækonstruktioner og med lærredsbeklædte vinger. Udstillingen strækker sig igennem hele det forrige århundrede, og I kan på tæt hold betragte, hvordan flyene i udtryk og formåen har udviklet sig i takt med tiden.

Her er adskillige eksempler på forskellige jagerfly, en række større transportfly og forskellige ældre og moderne eksempler på fly til privat brug.

Der er også en række tematiske udstillinger, fx en fast udstilling om nedstyrtede fly fra 2. Verdenskrig.


Vedersø Ridecenter

Ridning-vesterhavet

En ridetur i vandkanten er en stor oplevelse. Foto: Vedersø Ridecenter.

Vest for Ulfborg og et par kilometer fra Vesterhavet ligger Vedersø Ridecenter.

Centeret holder til i en vestjysk landejendom midt i den rå natur, og når I møder op til jeres tur, bliver I hurtigt introduceret til hestene, som I får som følgesvende ud i den smukke, omgivende natur.

Før I rider ud i selskab med en erfaren guide, får I en grundig introduktion til hestene, og nye som erfarne ryttere får et par ture rundt på gårdens ridebane for at blive bekendt med hestene.

Jeres ridetur tager jer igennem plantager, henover marehalmsdækkede klitter og ud på de brede sandstrande, og det er en fantastisk måde at komme tæt på både den imponerende natur og de omgængelige islandske heste.

Hvis I ikke er vant til at ride, kan det være en øjneåbnende oplevelse at stifte bekendtskab med de store dyr, som igennem mange århundreder har fragtet os rundt og hjulpet med at forme det vestjyske marklandskab, som det tager sig ud i dag.

Besøg Vedersø Ridecenter, hvis I vil have en oplevelsesrig dag i naturen. Børn skal være fyldt ni år for at komme med ud på ridetur, mindre børn kan føres på ridebanen af en voksen.


Vestjyllands Kunstpavillon / Arne Haugen Sørensen Museum

Vestjyllands Kunstpavillon

Det moderne kunstcenter set udefra. Foto: Vestjyllands Kunstpavillon / Arne Haugen Sørensen Museum.  

Hvis I får lyst til en lille, kulturel afstikker fra Vesterhavet, er det oplagt at køre en tur til Videbæk, hvor Vestjyllands Kunstpavillon og Arne Haugen Sørensen Museum er placeret.

Det fine arkitektoniske bygningsværk er placeret på kanten af en lille sø og omgivet af træer. Her kan I løbende se skiftende kunstudstillinger, hvor der er fokus på både lokale og internationale kunststrømninger.

Der arrangeres også forskellige foredrag, koncerter og andre events i løbet af året. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 13-17, og I kan finde mere information på vestjyllandskunstpavillon.dk.

Udenfor i parkanlægget kan I se nærmere på forskellige skulpturer og andre kunstværker, og en indgangsbillet til kunstpavillonen giver også adgang til Arne Haugen Sørensen Museum samme sted med mange af Arne Haugen Sørensens smukke kunstværker.

Hvis I er en gruppe på tur, er det muligt at få en særlig guidet rundvisning i den spændende bygning, og I kan også nyde kaffen i caféen på stedet, hvorfra der er udsigt over parkanlægget.


Baboon City

Baboon City

Kom højt til vejrs i trampolinområdet. Foto: Baboon City.

Hvis I er i humør til lidt indeunderholdning i højt humør, er Baboon City i Herning en lille køretur fra kysten et rigtig godt bud.

I de store haller finder I en hel masse aktiviteter for hele familien. I kan give jer i kast med alt fra klatrevægge til dansemaskiner, rutschebaner, boldrum, elastikbaner, rodeotyre, sumobrydning, minigolf, trampolinland, alverdens boldspil, smålege og -spil til familiens mindste og meget, meget andet.

Få steder er der samlet så mange lege- og aktivitetsmuligheder på et sted, og I kan sagtens bruge mange timer med at udfordre hinanden i de mange sjove lege og spil.

I er velkomne til at medbringe jeres eget mad, og I kan også forsyne jer med mad og drikke fra det lille cafeteria på stedet.


Camping & Familiepark West

Et ferieparadis for enhver ferieentusiast. Foto: Camping & Familiepark West.

Nær Ringkøbing ligger et vaskeægte campingparadis med en helt igennem unik placering. Campingpladsen hedder Camping & Familiepark West, og her er mulighederne uendeligt mange. 

Hos Camping & Familiepark West bliver I mødt af en naturrig plads med et enestående udvalg af ferieaktiviteter for hele familien. Til vands, til lands og sådan set også i luften. I hvert fald hvis man springer på den populære hoppepude. 

Start dagen ud med en tur i badelandet, inden en begivenhedsrig omgang fodboldpool, minigolf og discgolf venter forude. Blandt mange andre mulige ferieaktiviteter. 

Uden mad og drikke duer helten ikke, og her skuffer Camping & Familiepark West naturligvis heller ikke. Tilfredsstil de sultne maver i stedets grillbar og rund dagen af med en lækker is i købmandsbutikken.

Dagen er altså tilrettelagt til fulde hos den familievenlige campingplads på vestkysten, og nu er det blot op til jer om at udnytte den til fulde.


Outrup Golfklub

Outrup Golfklub er et oplagt sted at prøve sine golfevner af på. Foto: Outrup Golfklub.

I et åbent landskab skyder en fantastisk golfbane op af den vestjyske jord. Denne golfbane tilhører Outrup Golfklub, og her er alle hjerteligt velkomne.

Ved Outrup Golfklub stiller man ikke krav til jeres evner på golfbanen, og golfklubben emmer samtidig af en behagelig, venskabelig og hyggelig atmosfære.

Outrup Golfklub råder over to baner i form af en pragtfuld parkbane på ni udfordrende huller og en pitch & put bane på seks huller. Varm godt og grundigt op på pitch & put banen eller drivingrangen, inden parkbanen venter jer forude. 

Sæt tee'en i jorden ved teestedet ud for hul nummer et, placer golfbolden nænsomt på tee'en og jern bolden afsted på bedst mulig vis op af den velplejede fairway. Gør kunsten efter på de resterende otte huller og gør slutteligt regnskabet op. 

Hos Outrup Golfklub kan I altså spille golf hele dagen lang, og det er ovenikøbet til yderst favorable priser, hvor alle kan være med. Knæk og bræk!


Åskov Golfklub

Golf er for alle. Foto: Åskov Golfklub.

En smuttur inde i landet fra kysten finder I Åskov Golfklub. Nærmere bestemt ved byen Sønder Felding. En golfklub for alle. 

Med baner anlagt på lettere landbrugsjord kan banerne i Åskov benyttes året rundt, så her findes der ingen undskyldning for et spil golf. 

Siden 2002 har man kunne tilbyde 18 huller, som sidenhen i 2012 er blevet redesignet, så banerne i skrivende stund byder på massere af spænding og udfordring for alle niveauer. 

Ligeledes er par-3 banen værd at nævne. 6 huller baner vejen for en alternativ udfordring i de naturskønne omgivelser. En udfordring der særligt taler til den dygtige spiller, men lige sådan den grønne, som vil prøve kræfter med en anderledes golfoplevelse. 

Budskabet forbliver det samme: golf i Åskov er for alle!


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Vestjylland her.


Nr. Bork Keramik

Nr. Bork Keramik laver iøjnefaldende stentøjskeramik, der vil pynte i ethvert hjem. Foto: Nr. Bork Keramik.

I en fredelig landsby ved navn Nørre Bork, bare et par kilometer øst for Bork Havn, arbejdes der ihærdigt og særdeles koncentreret i et keramisk værksted. 

Det er indehaveren af Nr. Bork Keramik, Inge, som er godt igang med at udarbejde sine keramiske værker i det arbejdende værksted. 

Nr. Bork Keramik sælger håndlavet keramik bestående af stentøjskeramik lavet i stentøjsler. Værkerne er både inspirerende og beundringsværdige og kan naturligvis købes i keramikerens egen butik. 

Foruden keramik forhandles også et bredt udvalg af andre ting til hjemmet. Blandt andet køkkenartikler og badeværelsesartikler. Geniale gaveidéer til jeres nære og bekendte.  

Så tag en smuttur til den vindomsuste vestkyst, aflæg Nr. Bork Keramik et velfortjent visit og gå på opdagelse i en inspirerende verden af stentøjskeramik og andre fine ting og sager. Det vil I ikke fortryde!


Vedersø Klit Camping

Gå direkte fra den opvarmede pool til den naturlige pool. Foto: Vedersø Klit Camping.

Blot 700 meter fra det brusende Vesterhav ligger vidunderlige Vedersø Klit Camping i nogle naturskønne omgivelser. En optimal blanding af skov, klit og vand.

Ved Vedersø Klit Camping kan I boltre jer dagen lang i den opvarmede pool, som varmes op med noget så miljøvenligt som solceller.

Dyst efterfølgende i en begivenhedsrig omgang minigolf og få afgjort, hvem det er, der er selskabets absolutte mester i minigolf. Håneretten er altså på spil!

Fold jer efterfølgende ud på campingpladsens store legeplads med multibaner, hoppepuder og trampoliner. Blandt mange andre alletiders aktiviteter. 

Rund dagen af med en forfriskende gåtur langs kystlinjen og mærk salten på kroppen fra det rene vand i Vesterhavet. Det er følelsen af ferie. 

Aflæg Vedersø Klit Camping et velfortjent visit og lad jer fornøje af de mange aktiviteter og muligheder på og omkring den populære plads. 


Kommandobroen by Grantland

Hos Kommandobroen by Grantland er der sans for smagen og for detaljen. Foto: Kommandobroen by Grantland.

I Hvide Sande skvulper vandet stille og roligt op mod kajen i et maritimt miljø. Stemningen er på mange måder beroligende, hvilket er med til at sætte scenen for den autentiske madoplevelse, som venter jer forude hos Kommandobroen by Grantland. 

Kommandobroen by Grantland  bestræber sig på med sine omhyggelige valg af råvarer i en sammensætning af inspirerende retter at skabe et unikt univers af madoplevelser. 

Dyk ned i enten syv, ni eller hele tretten velsmagende serveringer og skru helt op for nydelsen ved at bestille en dertilhørende vinmenu. En skøn sammenslutning af fantastiske nuancer. 

De forskellige serveringer laves tilmed som vegetariske og veganske, og generelt udviser Kommandobroen by Grantland store hensyn til ens ønsker og behov. Den optimale helhedsoplevelse!

Så tag på havnebesøg i hyggelige Hvide Sande, slå vejen forbi Kommandobroen by Grantland og lad jer servicere af stedets dygtige ansatte. God appetit! 


Keilberg Smykker

Keilberg Smykker

Velkommen indenfor i den hyggelige butik. Foto: Keilberg Smykker.

På den livlige Vester Strandgade i Ringkøbings brostensbelagte midtby finder I alt fra småcaféer og barer til kunsthåndværkbutikker med alskens forskellige typer af brugskunst og unika.  

En af vores klare favoritter er det lille smykkeværksted Keilberg Smykker.

Ejeren Lone står selv i butikken og fortæller gladeligt om de mange håndlavede smykker fra sit værksted.

Hun finder inspiration i alt fra Vesterhavet og den omgivende natur til de hårdt kæmpende ukrudtsblomster, der finder vej igennem en revne i flisen, og hendes smykker har ofte et råt og rustikt udtrykt med feminine detaljer.

I finder alle slags smykker i butikken, alt fra ringe til armbånd, halskæder og øreringe. Det er også muligt at få Lone til at give et af dine gamle smykker en opdatering, hvis du fx ikke får smykket brugt længere, men egentlig gerne ville.

I kan også få jer en anderledes og kreativ oplevelse på ferien til et af Lones årlige workshops, hvor I kan lære at lave perleøreringe.


Mønsted Kalkgruber


Hvis vejret ikke er med jer, men I alligevel higer efter en stor naturoplevelse, kan køreturen ind i landet til Mønsted Kalkgruber klart anbefales.

Kalkgruben i Mønsted er den største af sin slags i hele verden, og der venter jer det ene mere spektakulære syn efter det andet i de stemningsfulde, mørke gange.

Kalkminedriften i minen startede for mere end 1000 år siden, da kirkebyggeriet i Danmark var på sit højeste, og det ophørte først i midten af 1950'erne. Det betyder, at der i dag er et vidtforgrenet spindelvævsnet af brede og højloftede minegange skåret ind i den kalkholdige undergrund i Mønsted, og det gør den gamle mine til et meget smukt og stemningsfuldt sted at besøge.

Flere steder støder I ind i underjordiske søer i de delvist oplyste gange, og der kan sagtens opstå en lettere højtidelig stemning i de smukke naturkatedraler.

I kan tage turen rundt i gruberne på egen hånd, og i sommermånederne er der indsat et minetog fra billetsalget og ned i minen. I skal afsætte mindst to timer til jeres besøg, hvor I også kan stifte bekendskab med nogle af de mange flagermus i minegangene. Hvis I er større grupper, er det muligt at komme på en guidet rundtur.

Husk varmt tøj. Året rundt er der otte grader i de underjordiske gange. 


Bork Legeland

En, to, tre - nuuuu! Foto: Bork Legeland.

I bunden af Ringkøbing Fjord ligger fiskerlejet Bork Havn, og her finder I et sjovt legeland for børn og legelystne typer.

Her er trampoliner, klatretårne, rutschebaner, boldrum og -kanoner og forhindringsbaner til de små og blandt andet spillemaskiner, sumobrydning og boldspil som fodboldpool til de lidt større.

Der er også et dedikeret bondegårdsland til de nul-tre-årige, hvor minilandmanden eller -landmandinden kan lege, at  traktoren tankes, eller at markerne pløjes.

I kan også planlægge dagen omkring et konkurrencebaseret event med mange forskellige discipliner som rodeotyr, gladiatordyst, det actionprægede Aeroball og meget andet. Flere af stedets aktivitetstyper kan også sagtens bruges af voksne.

Der er en hyggelig café på stedet, og I er også velkomne til at medbringe jeres egen mad.

Så søger I efter aktiviteter for børn Vestjylland, er Bork Legeland det helt rette sted for jer. Rigtig god fornøjelse!   


Teatret OM

Teatret OM

En farverig forestilling i naturen. Foto: Jørn Deleuran.

Egnsteatret i Ringkøbing-Skjern Kommune er oprindeligt grundlagt i Rom af en skuespiller og en scenograf.

Som tiden er gået, har Teatret OM etableret sig som en fast bestanddel af kulturscenen i Ringkøbing og holder i dag til i nogle store lokaler i udkanten af byen.

Teatret OM laver forestillinger og aktiviteter rettet mod et bredt publikum. Der laves teaterstykker for børn og voksne, gadeparader, installationsforestillinger, udstillinger og forskellige workshops.

Forestillingerne opføres i teatrets egne lokaler, men de sættes også op på skoler, biblioteker, i naturen og sågar i fængsler, på hospitaler, museer og plejehjem. En del af teatrets mission er nemlig at brede teatret ud til mennesker, som ikke sædvanligvis træder ind i teatermørket.

Derfor kan det være en god idé at holde jer opdateret på teatrets mange forskellige aktiviteter på jeres ferie. Måske er der en spændende happening i klitterne, ved havnen eller ved fjorden, og ellers er det altid spændende at besøge selve teatret og se en forestilling.


Ringkøbing-Skjern Kulturcenter

Et hus fyldt med aktiviteter. Foto: Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter er lige netop det, navnet indikerer; et stort center fyldt til randen med kulturoplevelser!

Det er her, Skjern Håndbold spiller deres hjemmekampe, og der afholdes hertil en lang række forskellige sportsarrangementer, foredrag, koncerter og aktiviteter i centeret midten af Skjern.

Det gør det til et oplagt sted at besøge, hvis I vil have en glad aften på ferien.

Særligt fordi der også er gode spisefaciliteter i centeret, blandt andet i caféen i forlængelse af bowlingbanerne, hvor I kan give jer i kast med lækre burgers, nachos og drikkevarer i stride strømme.

Hvis I har lyst til lidt selvforkælelse, tilbyder Timeout Hudpleje med base i centeret et bredt udvalg af behandlinger. Der bruges produkter baseret på naturlige indholdsstoffer i behandlingerne, og I kan forkæle jer selv med alt fra rensende og helende ansigtsbehandlinger til plukning af øjenbryn og velværdsbehandlinger.

Læs mere om aktuelle arrangementer på Rskulturcenter.dk.


Kott Fritid

Kott Fritid har en helt igennem ideel placering lige ud til Ringkøbing Fjord. Foto: Kott Fritid.

Vestjylland er generelt kendt for sine mange unikke muligheder for lystfiskeri langs vestkysten. Men for at få den bedst mulige oplevelse skal man naturligvis have det helt rigtige udstyr. Her kommer Kott Fritid ind i billedet. 

Kott Fritid forhandler fiskegrej til saltvands- og surfcastfiskeri i sin intime butik i Hvide Sande, der har en helt igennem ideel placering lige ud til Ringkøbing Fjord. 

Træd ind i et univers fyldt med entusiasme og interesse for lystfiskeri langs vestkysten. Er I på udkig efter fiskegrej til ferien, så er I endt det helt rette sted. Dyk ned i Danmarks største udvalg af grej indenfor området. 

Ønsker I tilmed at opsøge heldet og kaste snøren ud efter friske makreller, fladfisk og torsk, kan I passende tilmelde jer Kott Fritids arrangerede havfisketure. En enestående måde at opleve Vestjyllands unikke natur på. 

Så tag turen til Kott Fritid, drag nytte af den store ekspertise og få fyldt grejboksene op med fiskegrej af højeste kvalitet. Og husk nu... Man aldrig må gå ned på udstyr. God fiskelyst!


Spillestedet Generator

Musikprogram. Foto: Spillestedet Generator. 

I en gammel industribygning med rå, skurrede vægge og fritliggende bjælker i det centrale Ringkøbing finder I et levende kulturhus og spillested stopfyldt med charme og særegen stemning.

De højloftede lokaler har tidligere fungeret som generatorhal, og de rå omgivelser giver et autentisk udtryk, som er med til at tilføre en hel masse stemning. Generator har hertil lavet en del tiltag, som sørger for, at den lydmæssige oplevelse er optimal til de musiske optrædener.

For Spillestedet Generator er nemlig først og fremmest dét, et spillested. Her kan I kan se mindre, lokale navne og store, etablerede navne trykke den af på scenen i vinter-, forårs- og efterårsmånederne (der er lukket i sommermånederne), og herudover fungerer huset som hjemsted for foreninger, ligesom der er øvelokaler til spirende musiktalenter.

Det giver stedet en spændende vibe. Noget, der understreges yderligere af, at her også afholdes en del jazzkoncerter henover året.

Hvis I er gerne vil se lidt nærmere på det lokale kultur- og musikmiljø i Ringkøbing og omegn på jeres ferie, er der ikke noget bedre sted at gøre det end hos Spillestedet Generator.

I musikprogrammet ovenfor kan I se de kommende koncerter på spillestedet. 


Sommerhus ved Vesterhavet

Hvis I har fået lyst til at søge mod vest på jeres næste ferie, har vi et stort antal sommerhuse ved Vesterhavet, som I kan lade jer inspirere af.

Der er noget for enhver smag, og hvis I har særlige ønsker, er I velkomne til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar alle ugens dage til at besvare jeres henvendelse.