13 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Herning (2024)


I hjertet af Jylland ligger den uofficielle handelshovedstad, Herning.

Her har man altid haft sans for en god handel, men Herning har sans for meget mere end det!

Herning og omegn råder over en lang række spændende seværdigheder og oplevelser, hvor alt fra nærvær til action er i højsædet.  

Som besøgende på den jyske hede mærker I symfonien mellem et aktivt byliv og fredelig natur, hvilket gør hjertet af Jylland til et helt unikt sted med mange oplevelser i vente.

Nedenfor giver vi vores bedste bud på, hvad der er værd at opleve, når turen går til det centrale Jylland. 


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Midtjylland her


Jyllands Park Zoo

Kom helt tæt på de vilde dyr. Foto: Jyllands Park Zoo.

Er I klar til at gå på opdagelse blandt hundredevis af forskellige dyr?

Hos Jyllands Park Zoo vrimler det med spændende og eksotiske dyrearter, store som små. Over 80 forskellige dyrearter står klar til at præsentere sig for dig og familien, så der er nok at kigge på. 

Men gad vide, hvordan det er passe alle de mange dyr?

Jyllands Park Zoo giver dig svaret. Helt eksklusivt kan I blive dyrepasser for en dag. I kommer om på den anden side af hegnet og får en ganske unik oplevelse, der sent vil blive glemt. Et tilbud, der gælder børn såvel som voksne. 

Når sulten skal stilles, er der mulighed for at nyde sin medbragte madpakke.

Skulle den være glemt i køleskabet, så bevar roen. Foruden de forskellige boder fordelt rundt i parken, byder cafeteriaet på alt fra klassiske håndmadder til en saftig cheeseburger. 

Gode oplevelser venter for hele familien i Jyllands Park Zoo. 


DGI-huset Herning

Huset med de mange muligheder. Foto: DGI-huset Herning.

I Herning findes et multihus, hvor moderne faciliteter danner rammen om en lang række af aktiviteter og oplevelser.

Skal pulsen helt op i trækronerne, eller trænger den mere til at ramme den jyske muld, så findes aktiviteten for jer hos DGI-Huset Herning. 

Mærk blodets susen, når du går fra koldtvands- til varmtvandskarret i husets wellness-lokaler. Lad svedet falde fra panden i husets fire fitnessrum. Slip din indre vandhund løs i de mange bassiner, hvor leg og latter går hånd i hånd.

Aktiviteter som disse og mange flere venter.

Derudover findes overnatningsmuligheder i utraditionelle rammer, da DGI-Huset ligeledes byder på en 3-stjernet hoteloplevelse.

Så grib dagen og få oplevelser med dine nærmeste hos DGI-Huset Herning.  


Herning Blue Fox

Fart og drama på isen. Foto: Herning Blue Fox.

Har du nogensinde set en blå ræv stå på skøjter? 

I Herning får du muligheden. Eller næsten i hvert fald. 

Herning Blue Fox er det lokale ishockeyhold, der til dagligt huserer i den bedste danske række. 

Med nøgleord som fart, spænding, action og masser af midtjysk vilje er der lagt op til en fantastisk oplevelse, når Danmarks mest vindende ishockeyhold gennem tiden går på banen til taktfaste klapsalver fra et altid engageret og entusiastisk publikum. 

Ser det lidt for sjovt ud til blot at se på?

Når der ikke lige er kampdag, kan I med Pay & Play sammen udfordre hinanden på isen. Iklædt fuldt udstyr får I uden tvivl en unik og sjov oplevelse, hvor både ben- og lattermuskler bliver presset til det yderste. 


Fermaten

Scenekunst i mange former. Foto: Fermaten.

Nu er det tid til at få spidset ørene. 

Fermaten i Herning arrangerer cirka 120 koncerter årligt, så jeres næste liveoplevelse kan meget vel findes i det midtjyske. 

Her er der plads til alle genrer, hvor populære navne som Alphabeat, Magtens Korridorer, Folkeklubben, Clara, Nicklas Sahl og Dodo & The Dodo's ligger vejen forbi.

Der er ingen tvivl om, at der også findes en liveoplevelse for jer. 

Sideløbende med de mange musikalske indslag, byder Fermaten ligeledes på andre underholdende liveoplevelser som stand-up comedy, samtale-shows samt indslag med børneunderholdning. 

Så skrål med på de største hits, oplev en ny kunstner eller lad tårene trille.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Herning, er Fermaten helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Midtjylland her.


Sunds Fodboldgolf

Golfboldene har fået vokseværk. Foto: Sunds Fodboldgolf.

Teknikken får mulighed for at blive finpudset hos Sunds Fodboldgolf.

Med 18 huller i flot natur og kuperet terræn er der lagt op til en sjov udfordring uanset, hvor gode venner du normalvis er med en fodbold.

Med andre ord, så er fodboldgolf i Sunds for alle. Dreng eller pige, ung eller gammel.

Skulle du have gået en dårlig runde, og det både var græsset og vindens skyld, så er der mulighed for revanche i start-/slutområdet, hvor en multibane ligger rammerne til en mere klassisk fodboldopvisning.

Medbragte mad- og drikkevarer er meget velkomne.

Dertil står en gasgrill til rådighed, hvis menuen står på lidt mere end de traditionelle rugbrødsmadder.

Søger I efter aktiviteter for børn Herning, er Sunds Fodboldgolf det helt rette sted for jer. Rigtig god fornøjelse!


Team Teatret

Teater, der taler til følelserne. Foto: Team Teatret.

I Herning får dramatikken frit løb.

Med titlen som Danmarks ældste eksisterende egnsteater står Team Teatret støbt i et solidt historisk fundament.

Siden 1968 har der været opført teater i det herningensiske hos Team Teatret med missionen, der stadig i skrivende stund er omdrejningspunktet for hver eneste produktion: Publikum skal udfordres.

Forestillingerne er derfor med ingredienser af aktuelle emner fra samfundet, hvor alt fra poesi og kærlighed til provokation og dramatik kan indgå.

Foruden de mange oplevelser til øjne og ører, findes der ligeledes smagsoplevelser til ganen.

Teatrets café byder på både varme og kolde drikke samt chokolade og diverse snacks, med en åbningstid fra en time før hver forestilling til en time efter forestillingens afslutning.

Sanser og smagsløg står for skud hos Team Teatret.

Skal I smage på det?


Herning Golf Klub

Massere af golf i den herningensiske natur. Foto: Herning Golf Klub.

Blot et stenkast fra Herning centrum udfolder den midtjyske natur sig i fuld flor.

Men her er det ikke kun fugle, der dominerer luftrummet. Golfbolde i massevis flyver til dagligt gennem den herningensiske natur.

Herning Golf Klub står bag og er klar til at tilbyde jer den komplette golfoplevelse.

Omgivet af høje træer og flot natur glemmer I hurtigt,at I befinder jer blot få minutter fra bymidten. Her er der lagt op til mange timer i golfens tegn på 18-hullersbanen. En herlig bane, der byder på mange udfordringer undervejs, hvilket gør den ideel for både nye og øvede spillere.

Sideløbende byder Herning Golf Klub på diverse træningsfaciliteter, såsom drivingrange og indspils- og puttinggreen samt en 5- hullers Play & Pay bane, der i fremtiden bliver lavet til en 6-hullers.

Golfens verdens ligger åben i hjertet af Herning.


Herning City

Herning City er forankret i diverse oplevelser i herlige Herning. For eksempel her ved FC Midtjylland på MCH Arena. Foto: Herning City.

Ingen ferieguide omkring Herning uden Herning City. Så enkelt er det. Basta!

Herning City drives af Herning Cityforening. En vigtig forening, der er båret af detailhandelen, hotel- og restaurationer og liberale-, finansielle- og kulturelle aktører i lokalområdet.

Med andre ord omfavner foretagendet dem, der skaber liv og oplevelser i og omkring herlige Herning, og det kommer netop jer til gode under jeres besøg i handelsbyen.

Foreningen er nemlig drevet af hjertet. Det er hjertet for byen i sig selv, og det er hjertet for at give gode stunder til alle jer, som besøger den pulserende Herning Midtby.

Blandt de mange oplevelsesrige muligheder tæller blandt andet shoppingture gennem midtbyen, events også for børn gennem det urbane miljø og minderige spiseoplevelser.

Alt i alt er en god oplevelse i hyggelige Herning altså med al sandsynlighed forbundet med nogle af Herning Citys aktivitetsrige initiativer. I kan godt begynde at glæde jer allerede nu!


Videbæk Handel og Erhverv

Videbæk byder på aktiviteter for både store og små. Til stor glæde for alle. Foto: Videbæk Handel og Erhverv.

Små 25 kilometer fra Herning ligger Videbæk, og det har sjældent været lettere at komme fra a til b. Følg bare Videbækvej, der undervejs skifter navn til Herningvej, og så venter den fantastiske by jer forude. Nemt! 

Videbæk er rigt på et hav af aktiviteter, som I med fordel kan kaste jer over. Videbæk Handel og Erhverv, der er en forening for handels- og erhvervslivet i Videbæk, sørger for at danne et overblik over de mange muligheder for jer.

Blandt disse mange muligheder er den kendte kunstperle, Vestjyllands Kunstpavillon, som ligeledes huser Arne Haugen Sørensen Museum. Et af højdepunkterne under jeres besøg. 

Her vil I få en kulturoplevelse udover det sædvanlige i en arkitektonisk skøn kunstpavillon med skiftende udstillinger, fængende foredrag og musikalske events. 

Tilbage er der vist bare at ønske jer en rigtig god fornøjelse i vidunderlige Videbæk. Byen fyldt med muligheder. Nu er det blot op til jer om at udnytte dem til fulde. Sæt igang!


Trehøje Golfklub

Velholdte golfbaner i Vildbjerg. Foto: Trehøje Golfklub.

I Vildbjerg, nordvest for Herning, ligger Trehøje Golfklub og deres flotte og velholdte baner.

Med den jyske natur som en hjælpende hånd, står klubben i dag med en meget præsentabel golfrute, der råder over en bane med både 18 og 9 huller.

På 18-hullers banen er det især værd at nævne hul 16, der i 2017 modtog prisen for Danmarks bedste par 4-hul af Dansk Golf Union med titlen "Hullet uden hemmeligheder".

Med de flotte baner findes ligeledes golfklubbens café, der med sin fristende menu med garanti vil give jer en behagelig smagsoplevelse.

Trehøje Golfklub står derfor som en klub, der både er en fryd for øjet og for ganen. Velbekomme.

Jysk Brandmuseum

Kom tæt på brandvæsenets historie. Foto: Jysk Brandmuseum.

I Kjellerup, nordøst fra Herning, ligger et helt særligt museum.

Med teknologiens intensiverende udvikling kan det være svært at forestille sig, hvordan fortiden tog sig ud.

Hvilke midler og køretøjer havde man eksempelvis til rådighed hos det danske brandvæsen for bare 25 eller 50 år siden?

Jysk Brandmuseum åbner dørene til fortiden og byder hele familien velkommen til en anderledes og lærerig dag, hvor der er mulighed for at nyde de hjemmesmurte håndmadder både ude og inde.

Når der er blevet set og hørt, hvorfor så ikke få et stykke af fortiden med hjem?

Museet har med sin lille butik et sjovt udvalg af diverse modelbrandbiler. Dertil kan der også købes legetøj til børn samt håndlavede postkort.


Ikast Tullamore Golf Club

For enden af regnbuen ligger en hole-in-one og venter. Foto: Ikast Tullamore Golf Club.

Tid til en hole-in-one?

Ikast Tullamore Golf Club kan takket være en smuk natur tilbyde golf i flotte omgivelser, hvor nye som rutinerede spillere er hjertens velkomne. Og baner er der nok af!

Med både en 18- og hele to 9- hullers golfbane, skulle der være rig mulighed for at prøve kræfter med golfens elegante håndværk og bestræbelsen på at gå en runde i så få slag som muligt.

De to sidstnævnte baner er åbent året rundt, hvorfor der ikke findes undskyldning for at ligge vejen forbi et slag golf i hjertet af Jylland.

Når kræfterne er sluppet op, står restauranten klar til at fuldende jeres golfoplevelse. Menuen kan stå på alt fra smørrebrød, til salater eller dagens kage. Dertil serveres der ligeså sodavand, kaffe og det, der er stærkere.

Der er al mulig god grund til at få din næste golfoplevelse i Ikast.


Abildå Brunkulsleje

Mange års arbejde med kul, der ikke har ændret sig synderlig. Foto: Abildå Brunkulsleje.

15 kilometer vest for Herning ligger et levende museum.

Forhenværende brunkulsarbejdere står bag og har skabt et museum med det formål at belyse brunkulstidens anerkendte håndværk.

Her favner oplevelserne ud over den traditionelle museumsoplevelse, da man foruden gamle maskiner og et udstillingshus ligeså kan tage sig en gåtur i det meget specielle naturområde.

For at få et større indblik i fortidens arbejde laver Abild Brunkulsleje offentlig levendegørelse den første lørdag i juni, juli, august og september, samt ved særskilt bestilling.

Her vil I som besøgende få en mere detaljeret forståelse for, hvordan der tilbage i tiden blev gravet kul og arbejdet med maskinerne på stedet.

En unik oplevelse, der puster liv i fortiden.