19 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Herning (2020)


I hjertet af Jylland ligger den uofficielle handelshovedstad, Herning.

Her har man altid haft sans for en god handel, men Herning har sans for meget mere end det!

Herning og omegn råder over en lang række spændende seværdigheder og oplevelser, hvor alt fra nærvær til action er i højsædet.  

Som besøgende på den jyske hede mærker I symfonien mellem et aktivt byliv og fredelig natur, hvilket gør hjertet af Jylland til et helt unikt sted med mange oplevelser i vente.

Nedenfor giver vi vores bedste bud på, hvad der er værd at opleve, når turen går til det centrale Jylland. 


Jyllands Park Zoo

Kom helt tæt på de vilde dyr. Foto: Jyllands Park Zoo.


Er I klar til at gå på opdagelse blandt hundredevis af forskellige dyr?

Hos Jyllands Park Zoo vrimler det med spændende og eksotiske dyrearter, store som små. Over 80 forskellige dyrearter står klar til at præsentere sig for dig og familien, så der er nok at kigge på. 

Men gad vide, hvordan det er passe alle de mange dyr?

Jyllands Park Zoo giver dig svaret. Helt eksklusivt kan I blive dyrepasser for en dag. I kommer om på den anden side af hegnet og får en ganske unik oplevelse, der sent vil blive glemt. Et tilbud, der gælder børn såvel som voksne. 

Når sulten skal stilles, er der mulighed for at nyde sin medbragte madpakke.

Skulle den være glemt i køleskabet, så bevar roen. Foruden de forskellige boder fordelt rundt i parken, byder cafeteriaet på alt fra klassiske håndmadder til en saftig cheeseburger. 

Gode oplevelser venter for hele familien i Jyllands Park Zoo. 


DGI-huset Herning

Huset med de mange muligheder. Foto: DGI-huset Herning.


I Herning findes et multihus, hvor moderne faciliteter danner rammen om en lang række af aktiviteter og oplevelser.

Skal pulsen helt op i trækronerne, eller trænger den mere til at ramme den jyske muld, så findes aktiviteten for jer hos DGI-Huset Herning. 

Mærk blodets susen, når du går fra koldtvands- til varmtvandskarret i husets wellness-lokaler. Lad svedet falde fra panden i husets fire fitnessrum. Slip din indre vandhund løs i de mange bassiner, hvor leg og latter går hånd i hånd.

Aktiviteter som disse og mange flere venter.

Derudover findes overnatningsmuligheder i utraditionelle rammer, da DGI-Huset ligeledes byder på en 3-stjernet hoteloplevelse.

Så grib dagen og få oplevelser med dine nærmeste hos DGI-Huset Herning.  


Herning Blue Fox

Fart og drama på isen. Foto: Herning Blue Fox.


Har du nogensinde set en blå ræv stå på skøjter? 

I Herning får du muligheden. Eller næsten i hvert fald. 

Herning Blue Fox er det lokale ishockeyhold, der til dagligt huserer i den bedste danske række. 

Med nøgleord som fart, spænding, action og masser af midtjysk vilje er der lagt op til en fantastisk oplevelse, når Danmarks mest vindende ishockeyhold gennem tiden går på banen til taktfaste klapsalver fra et altid engageret og entusiastisk publikum. 

Ser det lidt for sjovt ud til blot at se på?

Når der ikke lige er kampdag, kan I med Pay & Play sammen udfordre hinanden på isen. Iklædt fuldt udstyr får I uden tvivl en unik og sjov oplevelse, hvor både ben- og lattermuskler bliver presset til det yderste. 


Fermaten

Scenekunst i mange former. Foto: Fermaten.


Nu er det tid til at få spidset ørene. 

Fermaten i Herning arrangerer cirka 120 koncerter årligt, så jeres næste liveoplevelse kan meget vel findes i det midtjyske. 

Her er der plads til alle genrer, hvor populære navne som Alphabeat, Magtens Korridorer, Folkeklubben, Clara, Nicklas Sahl og Dodo & The Dodo's ligger vejen forbi.

Der er ingen tvivl om, at der også findes en liveoplevelse for jer. 

Sideløbende med de mange musikalske indslag, byder Fermaten ligeledes på andre underholdende liveoplevelser som stand-up comedy, samtale-shows samt indslag med børneunderholdning. 

Så skrål med på de største hits, oplev en ny kunstner eller lad tårene trille.

Det hele sker på Fermaten. 


Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference

Et tiltrængt åndehul i idylliske omgivelser. Foto: Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference.


Omgivet af skov, park, enge, åer og vandløb ligger det smukke Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference. 

I historiske omgivelser kan I hos Skarrildhus foruden flot natur opleve et hotel med et stort fokus på bæredygtig drift og højt gastronomisk niveau. 

I køkkenet bliver lokale fødevarer og økologi sat i højsædet, samtidig med at der affaldssorteres og anvendes grøn strøm. 

Om det er sommer eller vinter, så sørger Skarrildhus for, at de gastronomiske oplevelser kan blive nydt under autentiske og hyggelige forhold. 

Stemningen af ro og harmoni går igen på de 81 smukt indrettede værelser, så der er garanti for at finde ro i sjælen, ude som inde. 

Den unikke oplevelse på den jyske hede har derfor også kastet flere priser af sig, senest med prisen for Bedste Madkoncept 2019 samt Danmarks Bedste Hotelkæde 2019.


Dropzone Denmark

Tid til at få et overblik... Foto: Dropzone Denmark.


Ville du ønske at du kunne flyve? 

Dropzone Denmark i Herning står klar med en unik oplevelse, som aldrig vil blive glemt.

Som landets eneste professionelle faldskærmscenter, kommer folk fra både ind- og udland for at få luft under vingerne.

Med muligheder indenfor både tandem- og solospring, er der god chance for at tage adrenalinniveauet til nye højder. Heriblandt byder Dropzone Denmark på EU's højeste tandemspring i hele 6 kilometers højde.

Bare at observere de mange spring kan være en helt særlig oplevelse, så der er ingen undskyldning for ikke at tage hele familien eller vennekredsen under armen til en absolut uforglemmelig dag. 

For både luftens helte og de medrejsende kan det være meget rart at få en bid mad og lidt til ganen efter sådan en oplevelse. 

NOMAD Bar & Café står klar til at servere lækkert mad og drikke med smukt udsyn til de mange udspringere, der daler ned fra himlen.


Sunds Fodboldgolf

Golfboldene har fået vokseværk. Foto: Sunds Fodboldgolf.


Teknikken får mulighed for at blive finpudset hos Sunds Fodboldgolf. 

Med 18 huller i flot natur og kuperet terræn er der lagt op til en sjov udfordring uanset, hvor gode venner du normalvis er med en fodbold. 

Med andre ord, så er fodboldgolf i Sunds for alle. Dreng eller pige, ung eller gammel. 

Skulle du have gået en dårlig runde, og det både var græsset og vindens skyld, så er der mulighed for revanche i start-/slutområdet, hvor en multibane ligger rammerne til en mere klassisk fodboldopvisning. 

Medbragte mad- og drikkevarer er meget velkomne.

Dertil står en gasgrill til rådighed, hvis menuen står på lidt mere end de traditionelle rugbrødsmadder.


Team Teatret

Teater, der taler til følelserne. Foto: Team Teatret.


I Herning får dramatikken frit løb.

Med titlen som Danmarks ældste eksisterende egnsteater står Team Teatret støbt i et solidt historisk fundament. 

Siden 1968 har der været opført teater i det herningensiske hos Team Teatret med missionen, der stadig i skrivende stund er omdrejningspunktet for hver eneste produktion: Publikum skal udfordres. 

Forestillingerne er derfor med ingredienser af aktuelle emner fra samfundet, hvor alt fra poesi og kærlighed til provokation og dramatik kan indgå. 

Foruden de mange oplevelser til øjne og ører, findes der ligeledes smagsoplevelser til ganen.

Teatrets café byder på både varme og kolde drikke samt chokolade og diverse snacks, med en åbningstid fra en time før hver forestilling til en time efter forestillingens afslutning. 

Sanser og smagsløg står for skud hos Team Teatret.

Skal I smage på det?


Ikast Svømmecenter

Sjov og leg for alle vandhunde. Foto: Ikast Svømmecenter.


Et solidt stenkast fra Herning ligger Ikast.

Her er man glade for vand, hvorfor der siden 1959 har eksisteret et friluftsbad, som sidenhen er blevet til et svømmecenter.

I dag råder Ikast Svømmecenter over 5000 kvadratmeter sjov og leg for hele familien i vandlige omgivelser, hvor der findes åbningstider alle ugens syv dage.

Med alt fra svømmebassin og vandrutschebaner til babybassin og massagefaciliteter skulle der være rig mulighed for at få rørt kroppen i alle aldersgrupper. 

Når kroppen er blevet mør, så kan man passende nyde et lækkert måltid mad i svømmecentrets cafe.

Her findes alt fra burgere til salater, så der er garanti for at blive både fysisk og mentalt mæt efter en herlig dag i Ikast Svømmecenter. 


Herning Golf Klub

Massere af golf i den herningensiske natur. Foto: Herning Golf Klub.


Blot et stenkast fra Herning centrum udfolder den midtjyske natur sig i fuld flor.

Men her er det ikke kun fugle, der dominerer luftrummet. Golfbolde i massevis flyver til dagligt gennem den herningensiske natur. 

Herning Golf Klub står bag og er klar til at tilbyde jer den komplette golfoplevelse. 

Omgivet af høje træer og flot natur glemmer I hurtigt,at I befinder jer blot få minutter fra bymidten. Her er der lagt op til mange timer i golfens tegn på 18-hullersbanen. En herlig bane, der byder på mange udfordringer undervejs, hvilket gør den ideel for både nye og øvede spillere.

Sideløbende byder Herning Golf Klub på diverse træningsfaciliteter, såsom drivingrange og indspils- og puttinggreen samt en 5- hullers Play & Pay bane, der i fremtiden bliver lavet til en 6-hullers.

Golfens verdens ligger åben i hjertet af Herning.


Ristorante Marco Polo

Italiensk mad i hjertet af Herning. Foto: Ristorante Marco Polo.


Kunne vi byde på et stykke af Italien?

I hjertet af Herning oser det af italiensk madkultur. 

Ristorante Marco Polo er navnet og har siden 1978 serveret italienske retter på det herningensiske torv. Ejeren er stadig den samme, og passionen for det autentiske italienske køkken er ikke til at tage fejl af. 

Her tilbydes der et bredt og spændende menukort, som foruden ægte italienske pizzaer også rummer frisk pasta, tapas-menuer samt diverse kødspecialiteter. 

Alt bliver tilberedt fra bunden med et stort fokus på kvalitetsråvarer.

Med god stemning og italiensk gastronomi er der lagt op til smagsoplevelser, der sent vil blive glemt.


Børnenes Kartel

Alt til de mindste i flokken. Foto: Børnenes Kartel, Herning.


Som forældre er der nok at se til.

Derfor kunne det være meget rart, hvis I kunne finde alt til det nyeste familiemedlem samme sted.

Her kommer Børnenes Kartel ind i billedet.

Kæden findes både i HerningCenteret og i gågaden, og sortimentet favner meget bredt.

Særligt består sortimentet af interiør og legetøj, der henvender sig til alt fra den lille ny til barnet, der lige har lært at stå på egne ben. 

For Børnenes Kartel er det altafgørende at sikre en høj standard, og man gør derfor meget i at tilbyde velkendte mærker med en høj kvalitet. 

Det kan være svært at sammenligne dette med et spil golf, en tur i zoo eller leg i badelandet, men som forældre er det uden tvivl en oplevelse at besøge Børnenes Kartel.

Hylderne boomer med de næste rekvisitter til den mindste i flokken, og I finder helt sikkert noget, der får dækket jeres behov i forældrerollen. 


Trehøje Golfklub

Velholdte golfbaner i Vildbjerg. Foto: Trehøje Golfklub. 


I Vildbjerg, nordvest for Herning, ligger Trehøje Golfklub og deres flotte og velholdte baner. 

Med den jyske natur som en hjælpende hånd, står klubben i dag med en meget præsentabel golfrute, der råder over en bane med både 18 og 9 huller. 

På 18-hullers banen er det især værd at nævne hul 16, der i 2017 modtog prisen for Danmarks bedste par 4-hul af Dansk Golf Union med titlen "Hullet uden hemmeligheder".

Med de flotte baner findes ligeledes golfklubbens café, der med sin fristende menu med garanti vil give jer en behagelig smagsoplevelse.

Trehøje Golfklub står derfor som en klub, der både er en fryd for øjet og for ganen. Velbekomme.


Ensemble Midtvest

Klassisk musik til din øregang. Foto: Ensemble Midtvest.


Er du til fortryllende fortællinger i klassiske toner?

Ensemble Midtvest har siden 2002 gjort det til deres formål at formidle de seneste 500 års klassisk musik.

Gruppen består af ti dygtige musikere fordelt på en strygekvartet, en blæserkvintet samt en pianist.

Med cirka 100 koncerter årligt har Ensemble Midtvest travlt. Koncerterne foregår i både ind- og udland, hvor lokationerne har budt på prominente spillesteder som Carnegie Hall i New York, Kings' Place i London samt Mantova Chamber Music Festival i Italien. 

Til dagligt huserer musikgruppen i det herningensiske på HEART - Herning Museum of Contemporary Art, der foruden prøvelokaler ligeledes indeholder en koncertsal. 

Med Ensemble Midtvest får man en særlig musikalsk oplevelse på et tårnhøjt niveau.

Koncerter og programmer kan findes på Ensemble Midtvests' hjemmeside.


Jysk Brandmuseum

Kom tæt på brandvæsenets historie. Foto: Jysk Brandmuseum.


I Kjellerup, nordøst fra Herning, ligger et helt særligt museum. 

Med teknologiens intensiverende udvikling kan det være svært at forestille sig, hvordan fortiden tog sig ud. 

Hvilke midler og køretøjer havde man eksempelvis til rådighed hos det danske brandvæsen for bare 25 eller 50 år siden?

Jysk Brandmuseum åbner dørene til fortiden og byder hele familien velkommen til en anderledes og lærerig dag, hvor der er mulighed for at nyde de hjemmesmurte håndmadder både ude og inde.

Når der er blevet set og hørt, hvorfor så ikke få et stykke af fortiden med hjem?

Museet har med sin lille butik et sjovt udvalg af diverse modelbrandbiler. Dertil kan der også købes legetøj til børn samt håndlavede postkort.


Møltrup Optagelseshjem

Meget mere end en herregård. Foto: Møltrup Optagelseshjem.


Vest for Herning ligger en hvidkalket herregård fra 1700-tallet, der i dag er langt mere end blot en herregård.

I dag fungerer stedet som et hjem for hjemløse mænd, der ønsker at leve et liv uden alkohol og stoffer. Som besøgende er oplevelsen dog fokuseret noget anderledes.

I forbindelse med Møltrup Optagelseshjem finder I Herregårdens Madbutik, hvor mange smagsoplevelser ligger klar til at blive taget med hjem. Det gastronomiske niveau er højt og specialiteterne mange.

Dertil er Café Møltrup i Vildbjerg ved Herninig værd at nævne i denne sammenhæng, hvor varerne fra netop Herregårdens Madbutik er omdrejningspunktet. Specielt står kødet som et bærende element, der uden tvivl vil behage jeres smagsløg.

Samme koncept går igen i Aulum, hvor I ligeledes vil kunne smage på Møltrups Mad.

I vil hurtigt finde ud af Møltrup Optagelseshjem er langt mere end en almindelig herregård.


Ikast Tullamore Golf Club

For enden af regnbuen ligger en hole-in-one og venter. Foto: Ikast Tullamore Golf Club.


Tid til en hole-in-one?

Ikast Tullamore Golf Club kan takket være en smuk natur tilbyde golf i flotte omgivelser, hvor nye som rutinerede spillere er hjertens velkomne. Og baner er der nok af!

Med både en 18- og hele to 9- hullers golfbane, skulle der være rig mulighed for at prøve kræfter med golfens elegante håndværk og bestræbelsen på at gå en runde i så få slag som muligt.

De to sidstnævnte baner er åbent året rundt, hvorfor der ikke findes undskyldning for at ligge vejen forbi et slag golf i hjertet af Jylland.

Når kræfterne er sluppet op, står restauranten klar til at fuldende jeres golfoplevelse. Menuen kan stå på alt fra smørrebrød, til salater eller dagens kage. Dertil serveres der ligeså sodavand, kaffe og det, der er stærkere.

Der er al mulig god grund til at få din næste golfoplevelse i Ikast.


Fonagergaard

Hvad med et slag fodboldgolf i flotte omgivelser? Foto: Fonagergaard.


Vest for Herning har man gjort naturen til sin legeplads.

Fonagergaard gemmer på mindeværdige stunder for hele familien eller de nærmeste venner. 

Med et hav af spændende og sjove aktiviteter er der lagt op til en fantastisk dag i de naturskønne omgivelser, hvor et spil som fodboldgolf langt fra står alene. 

For hvis I står og ønsker andre udfordringer, så byder Fonagergaard ligeledes på en fodboldkamp iklædt Bumper Balls eller de trebenede bukser. Et par sjove alternativer til den almindelige fodboldoplevelse. 

Er I mere til fart på cyklen, så få jeres adrenalin-kick i en omgang Mountainbike Rally. Med fire forskellige baner er der rig mulighed for at få pulsen op uanset, hvor godt I normalvis befinder jer på en cykel. 


Abildå Brunkulsleje

Mange års arbejde med kul, der ikke har ændret sig synderlig. Foto: Abildå Brunkulsleje.


15 kilometer vest for Herning ligger et levende museum. 

Forhenværende brunkulsarbejdere står bag og har skabt et museum med det formål at belyse brunkulstidens anerkendte håndværk.

Her favner oplevelserne ud over den traditionelle museumsoplevelse, da man foruden gamle maskiner og et udstillingshus ligeså kan tage sig en gåtur i det meget specielle naturområde. 

For at få et større indblik i fortidens arbejde laver Abild Brunkulsleje offentlig levendegørelse den første lørdag i juni, juli, august og september, samt ved særskilt bestilling.

Her vil I som besøgende få en mere detaljeret forståelse for, hvordan der tilbage i tiden blev gravet kul og arbejdet med maskinerne på stedet.

En unik oplevelse, der puster liv i fortiden.