11 af de bedste caféer og restauranter i København (2020)


Cyklister i tusindvis suser gennem gaderne. 

Byen summer af mangfoldighed, travlhed og historie. En summen af liv.

Det pulserende København rummer mange interessante og besøgsværdige aspekter. Heriblandt gastronomien, som boomer i den danske hovedstad. 

Autentiske smagsoplevelser, unikke rammer, Michelin-stjerner. København byder på massevis af oplevelser for ganen i absolut særklasse.

Mulighederne er uendeligt mange.

Nedenfor giver vi vores bud på, hvor turen kan gå hen, når sulten melder sig i smukke og historiske København. 


Kokkeriet

En ny oplevelse hver gang. Foto: Kokkeriet.


Indkapslet i en smuk gammel bygning. En sidevej til det livlige København.

Der ligger den. Den lille københavnske hemmelighed.

De store glasfacader kaster lys ind i lokalet og giver luft til den intime og dog så lette stemning. 

Michelin-guiden tager ikke fejl. Hos Kokkeriet i det indre København er der højt til det gastronomiske loft. 

Restauranten er ligesom København et sted, hvor kontraster mødes og nye idéer opstår. Et gastronomisk billede på den kontrastfyldte hovedstad.

Kokkeriet er både nytænkende og traditionel, dekadent og minimalistisk. De stærke kontraster går igen i køkkenet, hvor menukortet tilpasser sig de fire årstider. Fra det spirrende forår, til det melankolske efterår. 

Et besøg kommer sjældent alene. Kokkeriet står klar til at give jer en ny oplevelse hver gang.

Og de glæder sig til det.


KöD København

En ekstraordinær oplevelse i hjertet af København. Foto: KöD København.


Lyden af vinen, der rammer glasset. Snakken, som folder sig ud over bordet. En atmosfære af intimitet og lystig stemning fylder lokalet. 

Og midt i alt det tager I jeres første bid. 

En bøf har sjældent haft så meget bid og dog været så mør på samme tid. En ekstaordinær smagsfornemmelse til et ekstraordinært selskab. 

Restaurant KöD folder sig ud i hjertet af landets hovedstad. Den ligger som et behageligt pusterum ned langs de tætte snørklede gader, hvor både Strøget og Christiansborg ligger lige rundt om hjørnet. 

Stedet drives af et veloplagt personale. Kombinationen af højt humør og en professionel service er KöDs opskrift på, at I også kigger ind en anden gang. En opskrift, der går igen, når I også besøger restauranten på Vesterbro eller i smilets by, Århus.

Den kvalitetsbevidste service går hånd i hånd med menukortet, der inviterer jer ind i et univers af smagsnuancer. Fra 700 grams bøffen, der har modnet i 35 dage. Til oksecarpaccio med Vesterhavsost, croutoner & brunet smørcreme. 

Velbekomme. 


Ché Fè

En bid af Italien midt i København. Foto: Ché Fè. 


København står som en multikulturel hovedstad, hvor listen over forskellige nationaliteter er lang. Midt i alt dette findes et charmerende lille stykke af det sydeuropæiske støvleland. 

Solrige Italien er kommet til hovedstaden og inviterer jer med ind i det italienske køkken. Men hvem står bag?

Ché Fè er navnet.

De autentiske smagsoplevelser er skabt af Alessandro Jacoponi, der med italiensk blod i årerne har en klar passion for, hvordan restauranten skal drives. Det handler om økologi og bæredygtighed. 

Gå på opdagelse i de lækre retter, hvor tunge elementer som smør og fonder er udskiftet med olier og eddike. Ingredienser, der giver jer en lettere fornemmelse af mæthed uden at have følelsen af, at I hverken kan kravle eller gå. 

Man kan dog ikke sige Italien uden at sige vin.

Ché Fè sørger for at de solmodne druer er nøje udvalgt fra ildsjæle, der ligesom dem selv sætter en stor ære i, at behandle råvarerne med respekt for naturen. 

Hvorfor egentlig tage helt til Italien, når det kan opleves i den danske hovedstad?


Gråbrødretorv

Gastronomisk gade i indre by. Foto: Gråbrødretorv.


De tusindevis af brosten baner vejen til et torv fuld af liv og muligheder. Særligt når smagsløgene skal forkæles. 

Hyggelige gårdhaver og solrige terrasser fylder det pulserende gadebillede på det historiske torv. Engang var stedet et kloster for tiggermunke. I dag står menuen på innovative specialiteter og udsøgte vine.

Tre af de steder, vi særligt kan anbefale er Bøf & Ost, Huks Fluks og simpleRAW. 

Bøf & Ost sender jer mod det franske i en stemning af parisisk cafemiljø. Hop ombord i det franske køkken med et væld af kvalitetsoste eller et luksuriøst skaldyrsfad.

Er det franske ikke sydligt nok, står Huks Fluks klar med sydeuropæisk stemning og spansk gastronomi. Vin fra mere end 100 forskellige vingårde ligger klar til at ramme det krystalklare vinglas.

Rejsen slutter hos simpleRAW, hvor I selv vælger om turen skal gå til Sydamerika, Asien eller Mellemøsten. Med udspring i den veganske verden, kan I fra den hyggelige gårdhave sætte tænderne i alt fra grøn gazpacho til en saftig burger med quinoabøf.


Sidecar Nørrebro

Københavns måske mest unikke menukort. Foto: Sidecar Nørrebro.


Nørrebro, København. 

Den måske mest mangfoldige del af hovedstaden. 

Midt i alt dette ligger det eksperimenterende Sidecar Nørrebro, der ligesom bydelen byder på lidt af hvert. 

Det er de færreste steder, at brunch og asiatisk streetfood kan nævnes i samme sætning. Men hos Sidecar Nørrebro er tingene lidt anderledes. 

Den københavnske cafe har opdelt menukortet, der alt efter ugedag og tidspunkt skifter mellem morgenmad og brunch, og senere fra asiatisk streetfood til spændende cocktails. I er derfor garanteret en ny og anderledes oplevelse, som ændrer sig fra time til time. 

Fællesnævneren for alle caféens dele er klar. Kvalitet. 

Når I ligger vejen forbi det livlige Nørrebro, står Sidecar klar til at byde jer på kvalitetsbevidste retter og drinks, som løfter humøret og giver jer et smil på læben. 

Et unik koncept i unikke omgivelser.


Selma Copenhagen

Smørrebrød på et ekstraordinært niveau. Foto: Selma Copenhagen.


Et ellers simpelt koncept er blevet løftet til helt nye højder. 

Et niveau så højt, at de fintfølende Michelin dommere i 2019 har måtte sende en stjerne i retning af Selma Copenhagen. 

Den københavnske restaurant har formået at løfte det anerkendte stykke smørrebrød til et uhørt højt smagsniveau. Men særligt det visuelle indtryk er ganske betagende. Nærmest som et spiseligt stykke skandinavisk design.

Det utroligt jordnære og imødekommende personale står dog klar til at præsentere mere end raffineret smørrebrød. 

Østers, rejesalat, diverse oste. Menukortet fremstår nytænkende og yderst delikat. 

Ganens forkælelse stopper ikke her. Med det interessante menukort følger lækre drikkevare, hvor særligt øllen udfolder sig. Restaurantens samarbejde med Mikkeller har gjort det muligt for jer, at gå ombord i et øl-univers af både kendinge og nye bekendtskaber. 

En spændende og anderledes oplevelse venter jer hos Selma Copenhagen.


Feed Bistro

Hvor Sydeuropa og Norden mødes. Foto: Feed Bistro. 


En hyggelig middag, gode vine og lækre cocktails. 

Feed Bistro har alt det en mindeværdig aften i godt selskab skal indeholde. 

Der er noget lidenskabeligt og nuanceret over, når noget er lavet fra bunden. Det ved ejer og chefkok, Jacob Jørgsholm, alt om. Det lækre menukort indeholder derfor også kun retter, som alle er 100 procent hjemmelavet.

Selv noget så simpelt som en creme fraiche. 

Retterne rammer bredt i selv de mest kræsne smagsløg, hvor stilen er en elegant fusion af det varme Sydeuropa og det minimalistiske Norden. 

Med den lækre mad følger en bekvemt og nærværende service. Nyd den afslappede stemning, hvor snakken kan få frit løb. 

Når bestikket er lagt, kan det gode selskab passende slutte aftenen af i Feed Bistros udsøgte cocktailbar. 


Restaurant Tight

Fra blot en middag til en mindeværdig oplevelse. Foto: Restaurant Tight.   


Beliggende mellem Strøget og Strædet. En smuk københavnsk bygning fra 1800-tallet. Intim og nærværende atmosfære. 

Restaurant Tight står med den perfekte opskrift til at gøre en simpel middag til en forfriskende oplevelse. 

Nærmest som en jordomrejse tager menukortet jer på eventyr i den gastronomiske verden. Der bliver rusket op i det elegante og nordiske, når alt fra asiatiske til sydamerikanske stegepander og kødgryder flyver rundt i det nyskabende køkken.  

Det gastronomiske kompas peger både mod øst og vest. Men de vidtgående retter bliver alle bundet fast til den pæredanske filosofi om en mindeværdig aften i det bedste selskab. 

En helt særlig stemning udfolder sig i restaurantens i alt fire planer, som giver følelsen af at hvert bord har sin helt egen unikke placering i den smukke gamle bygning. 

Og så er der bare noget ganske særligt over at gå en mindeværdig aften i møde, hvor man kan være så tæt på det hele og dog så langt fra.


Restaurant Kronborg

Mad i hyggens tegn. Foto: Restaurant Kronborg.


De hvidmalede vægge er dækket af små finurlige malerier og tegninger af den folkekære kunstner Storm P. 

Bordenes mange samtaler samler sig til en let og hyggelig summen.

Mellem de hvide duge cirkulerer tjeneren med snapseflasken i hånden og et målrettet blik mod de krystalklare snapseglas. 

Under de mørke træbjælker er særligt en ret repræsenteret.

Nogen vil måske mene, at det ligefrem er Danmarks uofficielle nationalret. Der er selvfølgelig tale om det traditionelle danske smørrebrød. Essensen af dansk hygge smukt placeret på musselmalet porcelæn.

De folkekære anretninger er dog blevet løftet til nye gastronomiske højder, hvor Restaurant Kronborg har valgt at iføre det klassiske smørrebrød moderne klæder. Alt er med kant, med vinkel, med fremtoning. 

Med alt den hjemmelavede mad følger naturligvis et potpourri af lækre øl og forfriskende snaps. Væskekilder, der tilnærmelsesvis løber i årerne på den danske befolkning.

Det kan siges meget enkelt. Restaurant Kronborg er smagen af Danmark. 

Kom tættere på Kronborg via deres delikate profil på Instagram.


Restaurant Basso

Charmerende omgivelser i indre by. Foto: Restaurant Basso. 


Der er noget fantastisk over at dele oplevelserne med hinanden.

Sjove oplevelser og mindeværdige øjeblikke står tilbage og kan efterfølgende blive kigget tilbage på med et smil. 

Giv jer selv den perfekte start på aftenen i selskab med Restaurant Basso i det indre madglade København. Her handler det om at dele oplevelserne. 

Med konceptet 'Social Dining' er hyggen omkring at dele et måltid sat i centrum. Nærmest som et tapasbord, får I muligheden for at gå ombord i henholdsvis 10 eller 13 italiensk-inspirerede retter, der alle står delevenlige klar om det runde bord. 

Oplevelsen kan bedst beskrives som en madrejse i det gastronomiske Italien, der flirter med nordiske tendenser. 

Den lækre mad bliver nydt i uformelle og charmerende omgivelser, hvor Restaurant Basso sætter en ære i at få jer i en afslappende følelse af nærvær.

Sæt jer godt til rette og nyd hinandens selskab. I går en mindeværdig aften i møde.

Kanal Cafeen

En bid af historien. Foto: Kanal Cafeen.


Sideløbende med Frederiksholms Kanal strækker samtaleemnerne sig over alt fra den politiske dagsorden til seneste afsnit af "Familien fra Bryggen".

Kanal Cafeen tiltrækker både naboerne på Christiansborg og turister, der skal opleve det oplevelsesrige København for første gang. Fælles for alle de besøgende er jagten på en frokost i en autentisk og danskpræget atmosfære.

Og det får de. 

Den hyggelige cafe menes grundlagt tilbage i midten af 1800-tallet. Det blev et sted, der ville summe af historie fra start af, da det var Alphonse Cassabadan, Christian VIIIs tidligere chefkok, som købte ejendommen i 1851. 

I dag kan det historiske vingesus opleves i selskab med et lækkert stykke dansk smørrebrød.

Udsigten står på de københavnske kanaler, hvor trafikken af kajakker og kanalrundfarter dominerer det lokale bybillede. En intens stemning af liv og diversitet. 

Når solen skinner og strålerne opvarmer den danske hovedstad, så fås oplevelsen ikke bedre end på cafeens store terrasse.

Dyk ned i den danske frokostmenu i de historiske omgivelser.