13 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Helsingør (2024)På den nordøstlige del af Nordsjælland er skønherlige Helsingør placeret lige ud til Øresund.

Færgerne lægger hyppigt til i den fine havneby, og Helsingør er en velbesøgt feriedestination. 

Den nordsjællandske by er blandt andet hjemsted for kulturhistoriske steder som Kronborg Slot, hvor den legendariske kriger Holger Danske troligt vogter over vort land.

Udenfor den historiske bymidte blomstrer den mageløse natur, og by- og kulturlivet stortrives ligeledes i og omkring havnebyen med diverse interessante oplevelser og seværdigheder, som i den grad er et besøg værd for dig og dine bekendte.

Så find jer godt til rette og lad jer nedenfor inspirere af vores forskellige ferieanbefalinger i og omkring hyggelige Helsingør.

Rigtig god fornøjelse!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse på Nordsjælland her


Esrum Kloster & Møllegård

Facaden på Esrum Kloster & Møllegård indikerer med de røde mursten den tidsperiode, som stedet er opført i. Foto: Esrum Kloster & Møllegård.

Små 20 minutters kørsel fra Helsingør skyder det historiske og fyrstelige Esrum Kloster & Møllegård op af jorden midt i det smukke nordsjællandske landskab. 

Et sted, der emmer af en historisk stemning. Og som på imponerende vis trækker tråde helt tilbage til år 1151 i middelaldertiden.

Gå på opdagelse i det fantastiske landskab, der tæller oplevelsesruter, naturlegeplads og gå- eller cykelture til Esrum Sø.

På Esrum Kloster & Møllegård kan I besøge butikken med klosterprodukter og masser af lokale varer, interaktive udstillinger på 1. og 2. sal og caféen, der serverer frokostretter med masser af friske klosterurter.

Ydermere råder stedet over et bredspektret aktivitetsprogram, som blandt andet byder på spændende markeder og festivaler.

Esrum Kloster & Møllegård er altså en historisk perle, og I kan bidrage til den fortsatte historeskrivning med et besøg på gården. 


Munkeruphus

På Munkeruphus er udstillingerne af moderne og innovativ karakter. Er der lidt af en designer gemt i dig? Foto: Munkeruphus. 

Ud til de brusende bølger i Øresund, blot 19 kilometer fra Helsingør, finder I det innovative udstillingssted Munkeruphus. 

Blandt tæt bevoksede og blomstrende buske og krat forskønner det nyskabende hus scenariet, hvilket passende sætter stemningen for den kunstneriske oplevelse, der venter jer indendørs. 

Her vil I opleve udstillinger med nutidig kunst, anderledes arkitektur og opfindsom design samt henførende arrangementer.

Foruden de skiftende udstillinger med kunst, arkitektur og design huser den fredede træbygning også en mindre butik og café, som fuldender hele oplevelsen ved Munkeruphus.

Rund dagen ved Munkeruphus af med en afslappende gåtur langs kysten ved betagende Dronningemølle og lad de mange inspirerende indtryk få lov til at sætte sig stille og roligt. 

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Helsingør, er Munkeruphus helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Hammermøllen

Den gamle vandmølle var oprindeligt med til at udsmede geværløbene til det fortidige Kronborg Geværfabriks gevær. Foto: Hammermøllen.  

Ved Hellebæk nord for Helsingør og tæt på den nordsjællandske kystlinje er den aldrende vandmølle, Hammermøllen, placeret.

Selve vandmøllen er opført helt tilbage i år 1765 og er sidenhen overdraget til Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening.

Denne forening har, blandt andre historiske bygninger i området, restaureret Hammermøllen og driver endvidere et arkiv og museum i Hammermøllens landlige bygning med sit beundringsværdige stråtag.

Efter den omfattende restaurering har I nu muilghed for at få en rundvisning i Hammermøllen, hvor der berettes om Hellebæks enestående historie, den historiske geværfremstilling og vandkraftens udnyttelse. 

Efter den lærerige rundvisning har I mulighed for at runde dagen af med at få stillet sulten i den charmerende café, Café Hammermøllen.


Brødsnedkeren

Duften spreder sig i lokalet, når bagerne åbner op til stenovnene, og fristen til at smage på hjemmebaget stiger og stiger. Foto: Brødsnedkeren. 

Med det samme, man træder ind af døren ved en af Brødsnedkerens tre bagerier i og omkring Helsingør, er man ikke i tvivl om, at her bages der altså brød af den allerhøjeste kvalitet.  

Den etablerede bagerikæde, der har mere end 25 års erfaring, er lokaliseret i centrum af Helsingør, Espergærde og Humlebæk.

Brødsnedkeren sætter en dyd i at sørge for kvalitetsbagværk til de lokale nordsjællandske borgere og til de mange feriegæster, der kommer og besøger nærområdet. 

Brødtyperne er produktudviklet gennem tiderne og er sammensat af sundt miljømel, langtidshævning og bages i stenovn, så brødet får en sprød skorp og en saftig krumme.

Det vil altså sige, at med Brødsnedkerens brød på feriens morgen- og frokostborde er I garanteret en sublim start på dagen! 


Fredensborg Møllelaug

Fredensborg Møllelaug sørger blandt andet for, at Højsager Mølle pryder det landlige landskab i Nordsjælland. Foto: Fredensborg Møllelaug.   

Vingerne roterer langsomt rundt på møllerne og dækker passende over den ro, der præger de fredelige og naturlige områder. 

I Fredensborg sydvest for Helsingør befinder Fredensborg Møllelaug sig. Et helt igennem enestående frivilligt foretagende!

Lauget er sat i verden for at bevare Fredensborg Kommunes to historiske møller Højsager Mølle og Karlebo Mølle. 

De to møller er opført i henholdsvis år 1870 og år 1835, og de aldrende møller får sig derfor en kærlig hånd i ny og næ af de frivillige kræfter i Fredensborg Møllelaug.

De frivillige er normalt ved møllerne på torsdage. Klokken 10-13 ved Højsager Mølle og klokken 15-17 ved Karlebo Mølle.  

Møllelauget foretager lokalhistorisk undervisning og omvisninger efter aftale, og her har I altså en oplagt mulighed for at få et unikt indblik i området og dets spændende historie. 

Så smut forbi Højsager Mølle med sit store udeareal og nyd jeres medbragte madpakker, inden I efterfølgende parkerer på Kirkeltevej tæt på Karlebo Mølle, som flot pryder toppen af en stejl naturlige bakke. 


Crawford House

Helle Rask Crawfords finurlige bronzeskulpturer kan tolkes på hver sin måde, og skulpturerne vil pryde ethvert hjem. Foto: Crawford House. 

Afsides i den nordligste del af Gribskov med udsigt til Kullen væk fra bylarm og støj befinder kreative Crawford House sig.

Crawford House er hjemstedet for ejer Helle Rask Crawford, som designer og udarbejder firnurlige skulpturer i bronze med hver sin helt unikke historiefortælling. 

De kuriøse bronzeskulpturer er af høj aktualitet og tager afsæt i dragende emner som demokrati, litteratur og verdenshistorik. 

Detaljerne på Helle Rask Crawfords kunst er yderst imponerende og kan henføre én til en fantasifuld verden fuld af fortolkning. 

Derfor er det da heller ikke tilfældigt, at skulptøreren gennem tiderne har modtaget flere anerkendelsesværdige præmieringer. 

Bronzeskulpturerne fra Crawford House er en fornøjelig oplevelse at overvære, og I kan udforske dem rundt omkring i Nordsjælland på udstillinger ved Galleri X i Rungsted, Galleri Knud Grothe i Charlottenlund og Galleri Elander i Tisvilde.  

 

Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse på Nordsjælland her.


Strandvejsristeriet

Man må aldrig gå ned på udstyr, og det gør Strandvejsristeriet bestemt heller ikke, når der skal ristes kaffebønner! Foto: Strandvejsristeriet. 

I de gamle militære garnison bygninger på Kronborg Slot i Helsingør spreder den attraktive duft af nyristede kaffebønner sig fra kafferisteriet Strandvejsristeriet.

Klokken er netop slået kvart i kvalitetskaffe, og I er endt det helt rette sted!

Strandvejsristeriets råkaffe er importeret i tæt samarbejde med kaffebønderne i de lokale områder, der blandt andet tæller frodige lande som Indien, Brasilien og Papua New Guinea.

Foruden friskbrygget kaffe fra de nyristede bønner tilbyder risteriet ligeledes et stort udvalg af brygudstyr til kaffeentusiaster såvel som nybegyndere. 

Medbring jeres største kaffetørst og sluk denne i den udsøgte kaffe ved Strandvejsristeriet til synet af smukke Kronborg Slot.


Café Divino - Jazzcafé Divino, DIVINA & artIStico

Viva Italia! På jazzcaféen Café Divino kan I nyde en vaskeægte italiensk middag til tonerne af dejlig live jazzmusik. Foto: Café Divino.

Går I rundt med en forkærlighed for det inspirerende italienske køkken, og er I m tilhængere af musikstilarten jazz? 

Så er den italienske jazzcafé Café Divino i Espergærde ti minutter syd for Helsingør lige et sted for jer! 

Her er retterne aldeles velsmagende, og tonerne fra de akustiske jazzinstrumenter sætter scenen for en overvældende aften.

Efter den formidable middag på Café Divino runder I nogle fantastiske aftenstunder af med indbydende italiensk is i artIStico, som er i gåafstand fra den intime café.  

Er I mere til en kortere aftenmiddag, så står DIVINA Pizza & Birra klar med forskellige varianter af Italiens nationalret, pizza. 

Uanset hvad I beslutter jer for, så er I garanteret en uforglemmelig madoplevelse tilberedt af italienske madeksperter, der står klar til at tage imod jer i enestående Café Divino, DIVINA Pizza & Birra og artIStico. 


Egeværk

Det nytænkende møbelsnedkeri Egeværk producerer brugskunst. Kan I gætte, hvad ovenstående brugskunst kan benyttes til? Foto: Egeværk.

På møbelsnedkeriet Egeværk i Helsingør er der godt gang i det 800 kvadratmeter store værksted, hvor iøjnefaldende brugskunst i en helt særlig fin klasse produceres.

Stedet er kendt for den kompromisløse kvalitet og forfinet træarbejde, og på Egeværk handler alt om en kompromisløs dedikation til det sublime håndværk.

Så sent som i 2019 blev møbelsnedkeriet sågar hædret og anerkendt med Snedkerprisen tildelt af Københavns Snedkerlaug.

Foruden mageløse møbler og betagende brugskunst producerer Egeværk endvidere karakteristiske nordsjællandske glasskibe.

Sving forbi elegante Egeværk i Helsingør og aflæg tilmed stedets interessante gallerirum et visit, hvor I kan overvære et repræsentativt udvalg af stedets skarpe møbler og brugskunst. 


Nivå Golf

Med et af Nordsjællands største golfanlæg er der rig mulighed for slå slig løs med golfkøllerne ved skønne Nivå Golf. Foto: Nivå Golf. 

Syd for Helsingør ved Nivå finder I et af de største golfanlæg i hele Nordsjælland. Her hører naturrige Nivå Golf hjemme. 

Året rundt ligger Nivå Golf sted til dagevis af golfsjov, og her er både medlemmer og gæster hjertens velkomne på anlægget.

Varm godt og grundigt op på Danmarks største drivingrange med sine over 100 udslagssteder, hvoraf hele 20 af er under tag.

Indtag herefter Nivå Golfs pay & play ni-huls par tre bane, der er oplagt til nybegynderen. 

Er du lidt mere øvet kan du prøve dig selv af på Toftegård-banen, som ligeledes er en pay & play intermediate golfbane med ni udfordrende huller.

Spil alternativt på den endnu vanskeligere 18-hullers bane, Løvbjerggaard, der over tid er løftet til højere niveauer med drilske greens, smalle fairways og nye bunkers samt nyanlagte søer.

Tag din største konkurrent under armen og udfordr vedkommende til en begivenhedsrig omgang golf ved Nivå Golf.


Kollerødgård Is

Mælken til Kollerødgårds is kommer fra gårdens glade malkekøer. Skal I smage på vanilje, mango eller lakridsvarianten? Foto: Kollerødgård Is.

I Græsted græsser malkekøerne i løsdrift gladeligt og trives i stor stil på Kollerødgårds enorme landbrugsareal. 

Her drives besøgsgården Kollerødgård, der både driver landbrug og en ekstraordinær isproduktion. 

Kollerødgård er åben for informative gårdbesøg efter aftale pr. telefon på 50958677.

Her kan I få et interessant indblik i gårdens fremgangsmåder til både driften af landbruget og produktionen bag den velsmagende is.   

Den autentiske is er lavet på mælken fra gårdens egne køer, hvilket tilfører isen en historiefortælling, som gør den halve times køretur til gården fra Helsingør hele turen værd. 

Kollerødgård laver alle de gængse isvarianter med ægte vanilje i vanilje isen, masser af jordbær i jordbær isen, hjemmelavet nougat i nougat isen, og smagsnuancer- og varianterne i isen udvikles konstant. 

Søger I efter aktiviteter for børn Helsingør, er Kollerødgård Is det helt rette sted for jer.

Gæst den hyggelige besøgsgård, Kollerødgård, og smag på den fristende is med spændende smagsvarianter som vanilje, mango og lakrids!


N!CHEN

N!CHEN er beliggende i en hyggelig baggård  centralt i Helsingør og er et fælles værksted for Richard og Katrine Wettstein. Foto: N!CHEN.

I hjertet af vidunderlige Helsingør befinder idérige N!CHEN sig i en total fredfyldt oase til trods for sin centrale placering. 

Her holder ovnsætter og fliselægger Richard Wettstein og kunstner Katrine Wettstein til, og det kreative makkerpar kreerer i fællesskab forskelligartede, kunstneriske ting. 

N!CHEN forener altså med andre ord håndværk og kunst i en smuk symbiose. 

For eksempel produceres der designerkakkelovne, dekorative skulpturer og anvendelig brugskunst i det produktive værksted. 

Derudover er N!CHEN også engageret i Helsingørs kulturliv og arrangerer kulturelle events, hvor både lokale borgere og feriegæster er mere end velkomne.

Aflæg N!CHENs butik og værksted et visit og lad jer betage af det eminente samspil mellem godt håndværk og visionær kunst.


Lind's Kaffebar

Kaffe nydes af adskillige aldersgrupper ved Lind's Kaffebar, og den sorte væske er en sikker vinder, når der skal sludres. Foto: Lind's Kaffebar. 

Indendørs på Lind's Kaffebar, der er lokaliseret i Humlebæk syd for Helsingør, er hyggen i højsædet. 

Mælken steames entusiastisk, duften af nybrygget kaffe aromatiserer lokalet, og lysten til kaffe trænger sig gevaldigt på. 

Ved Lind's Kaffebar kan I vælge mellem klassiske såsom Caffe Latte, Cappuccino og Macchiatto eller indtag et opkvikkende Espresso shot. 

Sortimentet råder ligeledes over søde sager som Chai Latte eller kakao. 

Hvad hører sig til en god kop kaffe? Det gør et stort stykke kage, og kaffebaren tilbyder kager, der følger de skiftende årstider. 

Derudover er det også muligt at få stillet sulten i appetitvækkende morgen- og frokostretter med dertilhørende forfriskende drikkevarer. 

Afslutningsvis præsenterer stedet også live musik, og lokale kunstnere dekorerer på flot vis væggene.

Lind's Kaffebar har altså noget for enhver smag, og kaffebaren står klar til at tage imod netop jer med åbne arme!