Glasmuseet Ebeltoft

Der er mange attraktioner i Ebeltoft og en af dem er helt sikkert Glasmuseet Ebeltoft. Glasmuseet Ebeltoft blev startet i 1985 af Finn Lynggård. Han ønskede et sted hvor Glaskunst kunne udstilles og beundres af publikum.


Glasmuseet blev oprindeligt til i den tidligere Toldbod i Ebeltoft som ligger ved Ebeltoft Vig, men blev senere hen udvidet med en moderne tilbygning mod vandet da toldboden blev for lille. Museet udstiller moderne international glaskunst og har en samling på 1500 værker skabt af 700 kunstnere fra 40 lande. Disse kunstværker er enten foræringer til museet eller lånt ud til museet af kunstnere fra hele verden.

Glasmuseet Ebeltoft. Foto: Campaya.dk

Er vejret ikke til de helt store udendørs aktiviteter er glasmuseet spændende at gå på opdagelse i og til trods for navnet er de slet ikke så sarte på Glasmuseet. De byder børn velkomne med specielle aktiviteter og der er helt sikkert en stor oplevelse i vente for både forældre og børn at se de smukke kreationer af glas.

Udstilling på Glasmuseet. Foto: Campaya.dk

Udstilling på Glasmuseet. Foto: Campaya.dk

Glasmuseet har en stor udstilling i flere etager af både internationale og danske kunstnere og det er svært ikke at blive begejstret over de mange flotte udstilling af det skrøbelige materiale.

Udstilling i stueetage på Glasmuseet. Foto: Campaya.dk

Når man som børnefamilie træder ind af Glasmuseet døre  bliver man tilbudt en oplevelses kuffert der indeholder forskellige ting remedier til børnene for at opleve museet på deres helt egen måde og gennem hele museet er der små blå skabe der hører med til kuffert oplevelsen. 

Oplevelseskuffert i brug. Foto: Campaya.dk

Har man lyst til at se processen bag de smukke kunstværker er der i Glasmuseet gård en tilhørende værksted hvor man kan opleve kunsten i at lave glas. Er vejret til det er Glasmuseet have også et dejligt sted at nyde en stille stund.

Glasmuseets smukke gårdhave. Foto: Campaya.dk

Efter at have været en tur i Værkstedet og se processen bag glaskunsten er man ikke mindre bjergtaget af de smukker kreationer. Har man mod på selv at kaste sig ud i glaspusteriet er dette også muligt da Glasmuseet afholder kurser i glaspusteri.


Der arbejdes i  Værkstedet. Foto: Campaya.dk

Der arbejdes i værkstedet. Foto: Campaya.dk

Efter at have været på vandring rundt mellem de smukke kunstværker kan man trænge til at hvil og har man ikke siddet og nydt udsigten i gårdhaven eller har man brug for at få slukket kaffetørsten eller sulten kan dette gøres i Glasmuseet tilhørende Café . Herfra kan man nyde udsigten over Ebeltoft vig.

Café Glas. Foto: Campaya.dk

Har I lyst til at læse mere om glasmuseet, kan I gøre det på deres hjemmeside www.glasmuseet.dk. Hvis I er blevet nysgerrige på Ebeltoft og har lyst til at læse mere om byen og området, kan I gøre det her 

De 5 bedste børneattraktioner i Ebeltoft