Fregatten Jylland

I Ebeltoft på Djursland ligger Fregatten Jylland. Byens vartegn Fregatten Jylland rummer på masser af oplevelser for både børn og voksne og er et helt sikkert en udflugt værd både i solskin og regnvejr.

Fregatten Jylland blev bygget som en fuldkraftsfregat i 1860. Den blev bygget i en serie af 3 hvor der var planlagt en 4. fregat. Men da de blev bygget i en brydningstid, hvor træskibe var ved at blive erstattet af panserskibe, blev fregatten Jylland det sidste træskib i serien, og dermed den sidste træfregat der blev bygget i Danmark.

Fregatten Jylland set fra landsiden. Foto: Campaya.dk

Fregatten Jylland har blandt andet deltaget i krigen i 1864, og fik ved den lejlighed held til at drive modstanderne på flugt, dette ændrede dog ikke på det endelige udfald af krigen, hvor Danmark tabte  Slesvig- Holsten til tyskerne. På museet ved Fregatten Jylland er der mulighed for at læse og opleve hele historien bag Fregatten Jylland. Der er også mulighed for at lege sig mere fysisk ind i historien, som ægte matros.

På dækket af Fregatten Jylland. Foto: Campaya.dk

Gennem museet er der flere interaktive måder at opleve fregatten historie på. Har man et par små landkrabber med kan de blandt andet lege matroser på det store skib. For de store landkrabber er turen gennem Fregatten en fascinerende oplevelse. Man kan ikke undgå at tænke på historien bag det store skib, og hvordan livet ombord har været, da det var et aktivt krigsskib.

Matroser ombord på Fregatten. Foto: Campaya.dk

Under dæk på Fregatten. Foto: Campaya.dk

Læs mere om Ebeltoft og hvad der er af attraktioner og seværdigheder i området.


10 bedste aktiviteter for børn i Ebeltoft