Farvergårdens interessante historie

Farvergården i Ebeltoft er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa, og har tilmed et af Ebeltofts mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer.

Farvergården i Ebeltoft. Foto: Campaya.dk


Farvergården byder velkommen til en dejlig museumsoplevelse med nostalgi, smukke bygninger og en interessant kulturhistorie. Her finder du det intakte farveri, farverens bolig og avlsbygninger, lige midt i hjertet af den 700 år gamle købstad, Ebeltoft. Det hele står idag, som da farveriet var i brug for omkring 100 år siden.

Gårdmiljøet i Farvergården. Foto: Campaya.dk

De små huse i farvergården giver et flot indtryk af levestilen, fra da Farvergården var i brug, med dens oprindelige formål. I den gamle tærske-lo, er der en udstilling om farveriets historie, og om farvestoffer.

Farvergårdens tærske-lo. Foto: Campaya.dk

Der er masser at se for børnene i Farvergården. I kan også komme på sporet af Nationalpark Mols Bjerge i aktivitetsrummet med sjove gør-det-selv-aktiviteter for hele familien.  I skolernes ferier vil der være specielle arrangementer i den gamle farvergård. 


Foruden Farvergården driver Museum Østjylland to andre museer. Siamesisk samling og Det gamle rådhus. Alle tre museer har gratis adgang


10 sjove aktiviteter for børn i Ebeltoft